Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela
alternativne metody tankovania alternativnych paliv
Autor |
Správa |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
Zdroj Dieselpower forum
No, já to totiž mám moooc chytře vymyšlený:
1.- nádrž mám uvnitř v autě na zemi za předníma sedačkama na šířku auta. Rozměry cca 25 x 25 x 120cm. Vůbec nepřekáží.
2.- pod nádrží mi ústí výfuk topení, od čehož si slibuju v zimě její pěkné ohřívání od spodu
3.- nalévací hrdlo mám tudíž taky uvnitř a tak mi šikovný spolujezdec když se nudí prostě dolévá olej. Hlavně děti to baví. Tankování za jízdy
4.- mám takový nalévací trojtrychtýř (který můžu stavebnicově rozšířit třeba na desetitrychtýř) kde nalévám 3 flašky najednou, systémem jedna se mění, dvě zatím odkapávají...
Můžete mě klidně pochválit za mojí genialitu

_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Uto, 06.02.2007, 11:07 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
 yeahhh si king !
nieje skoda toho TDI ?
na hladke diesle som pocul ze je to uplne v poho... ale na tdi by som sa bal...
ale vymyslene to mas genialne !
priebezne pis jak ti to na tom slape
|
Uto, 06.02.2007, 21:22 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
pozor nie je to moje, je to z fora, ale manik ma na tom nabehane hafo km 
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Uto, 06.02.2007, 23:19 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
no ale 25tis km nieje nijake hafo...
ja si pockam kym nejaky pacient na tom nabeha 150tis ( najlepsie na common raili ) a potom mozno nad tym zacnem uvazovat (mozno).
ale v kazdom pripade mu drzim palce
|
Str, 07.02.2007, 10:00 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
niekolko velkych prepravnych firiem v Nemecku jazdi na olej a tie auta asi maju viac ako 25 000. staci trosku pogooglit
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Str, 07.02.2007, 12:19 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Ja fakt neviem preco o tom pochybujete. Na nete je zoznam motorov, ktore na to idu bez problemov. Na kazdom motore treba spravit urcite upravy. A podla toho sa treba zariadit. Stare Pajero ide na rastliny olej bez problemov. Odskusane. U McDonalda v US na to behaju vsetky dodavky. Ake potvrdenia este chcete ?
|
Str, 07.02.2007, 12:58 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Kde sa da zohnat za dobru cenu rastlinny olej? V Lidli som lacnejsi ako za 30Sk nevidel. Takze 5-6 Sk na liter sa mi zda zanedbatelna uspora, vzhladom na komplikacie. Kedysi som daval do Una D tento olej. Bolo to trochu lacnejsie vozenie, aj to pekne vonalo, ale po case mi odislo cerpadlo.
|
Štv, 01.03.2007, 11:28 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
pejo píše: ... ale po case mi odislo cerpadlo. A sme došli, stará mama!
|
Štv, 01.03.2007, 12:08 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Problém,problém,teraz ked nafta padla na takúto cenu je jazdit na oil ,menej než výhodné.
Ak by na to začala jazdit na slovensku vedšia prepravná firma,tak najlacnejší oil v lidli by stál aspon 100k.
A to by vznikol určite taký zákon ,ako na ochranu červenej NF. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 04.03.2007, 8:02 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6667 Bydlisko: PB
|
Kapo píše: Problém,problém,teraz ked nafta padla na takúto cenu je jazdit na oil ,menej než výhodné. Ak by na to začala jazdit na slovensku vedšia prepravná firma,tak najlacnejší oil v lidli by stál aspon 100k. A to by vznikol určite taký zákon ,ako na ochranu červenej NF. 
Nemyslim si ... Nafta sa farbi, lebo je dotovana pre polnohospodarske ucely ... Co si ja budem robit s olejom je moja vec ... Branit sa moze akurat dany retazec, ze nepreda na jeden nakup napr. viac ako 10 flias, ale stat do toho zasahovat nemoze ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Uto, 20.03.2007, 13:59 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
Kapo na olej jazdi na Slovensku uz vela velkych dopravnych firiem a olej je na normalnej cene 
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Uto, 20.03.2007, 14:39 |
|
 |
HONZA.S
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 10.10.2006, 22:26 Príspevky: 325 Bydlisko: Benešovsko CZ
|
Vím o člověku v čechách , který prodává surový řepkový olej za 15Kč. Je hustčí a musí se filtrovat. Má to v plastových tankoch o objemu 1m3, nebo to prodává po sudech 200l litrů.
_________________Když auto tak 4x4, teď si pujčuji Patrol GRY61 4.2TD, Nissan X trail 2.0 4 x 4 , Nissan Almera N16 1.5 a Nissan Primastar 2.5 TDi . janskrceny@seznam.cz tel. +420 723 485 738
|
Štv, 29.03.2007, 12:34 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|

HONZA.S píše: Vím o člověku v čechách , který prodává surový řepkový olej za 15Kč. Je hustčí a musí se filtrovat. Má to v plastových tankoch o objemu 1m3, nebo to prodává po sudech 200l litrů.
(Chlapci soráč za neodborný príspevok, ale ... nedalo mi  )
na repkáč som jazdila tak necelý rok a bolo to super - cena za km úžasná, vôňa jak z McDonaldu - jediná výhrada bola od našich vrátnikov, že vždy keď prejdem okolo tak dostanú hlad  .... proste paráda. No nakoniec sa to nejak celé dodrbkalo. Asi ten sajrajtík čo zostal niekde dolu v nádrži a v trubkách najprv odpáršil čerpadlo a potom aj po výmene čerpadla spôsobil že afto ledva lapalo po dychu a jednoducho nedostávalo palivo. Najlepší bol môj chlap, čo sa márne snažil dojsť na to čo tomu je a tvrdil že "NIE JE POKAZENÉ, LEN NEJDE". V podstate mal pravdu, lebo tá mrcha za studena bezproblémov naštartovala, chvíľu šla a potom ani za nič. A nech je zábavka tak vždy dobrých pár km od domu  (nakoniec nás to stálo nové auto, lebo som moc pohodlná byť bez auta ale naozaj kúzliť nad chcíplym motorom a volať si kamoša na odťah... )
Nie som odborník, ale môj záver je že to treba to len domyslieť a dotestovať a bude to super. Najmä ten ekologický prístup k veci a fakt že kvôli mojim pár litrom paliva sa nemusia mydliť v ropných kráľovstvách ale slovenský poľnohospodár má čo robiť nie je na zahodenie ...
|
Štv, 29.03.2007, 21:44 |
|
 |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
No holubička, a nevynechala si jednu kapitolu vašich palív? 
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Pia, 30.03.2007, 1:18 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
pneukaktus píše: No holubička, a nevynechala si jednu kapitolu vašich palív? 
jáááj, ozááj,... tož ale tiež boli "alternatívne" !  a princíp ostáva. Ekológia či recyklácia...
|
Pia, 30.03.2007, 22:02 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|