Dnes je piatok 11. októbera 2024, meniny má Valentína a zajtra Maximilián
Autor |
Správa |
Dudo
Učeň
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:16 Príspevky: 59 Bydlisko: Bratislava
|
Rad by som s odstupom casu znovu otvoril temu LPG. Skuste sem napisat pre aj proti, ako je to s legalizáciou, pripadne skusenosti s policiou a podobne. Kde nechat namontovat, ake nadrze, kam splynovač, kam hrdio nadrze a aku velku nadrz.
_________________ HUMMER H2
VW Touareg V6
KVF 750 BF
|
Str, 20.12.2006, 12:29 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
No z mojho pohladu asi čo najväčšiu nadrž aj ked zaberá priestor v kufri ale na 73-75l plynu prejdem cca okolo 450km a nemusím tankovať každú chvílu. Chlpatý zatial no problemo kontorlovali iba raz.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 20.12.2006, 12:36 |
|
|
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Ak by vznikol nejaky zakon, ktory by montaz LPG nepokladal za zasah do konstrukcie vozidla, tak by som si ho nechal ihned zlegalizovat. Momentalne nan nemam papiere. Len certifikat platny v ramci krajin EU, kde LPG nemusi byt zapisany v TP. Ten nosim stale zo sebou - aspon nieco.
Nadrz mam 90l zmesti sa donej 78 l LPG. Dojazd cca. 500 - 580 km. Vyvod na cerpanie mam pod naraznikom aby ho nebolo vidno. STK v pohode. Keby nieco tak staci vymonotvat splynovac von.(10 minutova zalezitost) Do kufra mi za tych 12 rokov co jazdim nikto este nepozeral.
Zeleny...neviem ako inde, u nas to maju prave zeleny montovane v neschvalenych typoch. Tak ze pri kontrole su ticho.
|
Str, 20.12.2006, 13:14 |
|
|
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Trochu mě překvapujete,že se zabejváte nelegálnní montáží LPG. Mě příjde,že tohle bylo za dob Š120 a žigulíků.
Ikdybych se rozhodl pro plyn,tak by mě ani nenapadlo to dělat na černo.Navíc LPG do vztřiků snad ani bez odborný montáže nejde.
Jinak kolega měl ve svejch bejvalejch dvou XJ nádrž místo rezervy,na stojáka a rezervu měl venku na držáku.Takže prostor v kufru se mu nezměnil. Teď má Explorera,tam je nádrž taky místo rezervy,v podlaze pod kufrem. Rezervu zatím nevozí ale chce tam dát jen malou dojezdovou a stejně,jako jí má Cherokee.
Vše legálně zapsaný v TP.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Str, 20.12.2006, 13:38 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
Hej Harley ale akosi u nas to nejaka mudra hlava vymyslela tak ako to je všade inde nemaš problem prerobiť auto na plyn len u nas je lobby a jednoducho ofic cestou to nejde normalne. A to sa hovorí že sa ma legislatíva a zakony prisposobovať
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 20.12.2006, 13:43 |
|
|
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6665 Bydlisko: PB
|
Ja som uz davnejsie napisal, ze keby niekto z vlady inteligetny, tak by z toho tazili vsetci ...
- montazne dielne pri montazi aj pravidelnych kontrolach
- ludia na uspore
- stat sa moze hrdit ekologiou
- statu, resp. vodicov sa nejako nedotknu ropne krizy (myslim nejako extra)
- stat zarobi aj na dph pri montazi aj spotrebnej dani pri palive
- a mozno som este na nieco zabudol ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 20.12.2006, 13:53 |
|
|
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Aha,Andrej,nějak mě nenapadlo,že jsou mezi našema zeměma takovýhle nesmyslný rozdíly. No,my máme taky pěkný "specialitky",který jsou jen u nás
To je potom jiná a už chápu tu debatu.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Str, 20.12.2006, 14:09 |
|
|
Richard B
Učeň
Registrovaný: Pia, 27.10.2006, 20:11 Príspevky: 96 Bydlisko: Stupava
|
Harley píše: Aha,Andrej,nějak mě nenapadlo,že jsou mezi našema zeměma takovýhle nesmyslný rozdíly. No,my máme taky pěkný "specialitky",který jsou jen u nás To je potom jiná a už chápu tu debatu.
Pri cestovaní v zahraničí som si všimol že splynovače majú vo vela autách (BMW 7, Audi A8 ......), v nemecku je to normálne legálne auto keď si doveziem sem tak tuna sa to musí vymontovať lebo to nespĺňa naše slovenské normi. Tak podla nás celá západná európa jazdí s nebezpečnými autami.
_________________ LAND ROVER DISCOVERY ESQUIRE 300TDI Automat
|
Str, 20.12.2006, 15:40 |
|
|
dado
Legenda Offroadu
|
Richard B píše: Pri cestovaní v zahraničí som si všimol že splynovače majú vo vela autách (BMW 7, Audi A8 ......), v nemecku je to normálne legálne auto keď si doveziem sem tak tuna sa to musí vymontovať lebo to nespĺňa naše slovenské normi. Tak podla nás celá západná európa jazdí s nebezpečnými autami.
Tak, tak presne takto to mam montovane ja. Auto sa odviezlo do Polska na odbornu montaz z cerifikatom o ktorom som pisal. Doviezlo sa na Sk a nas statny aparat poslal predchadzajuceho majitela s tym certifikatom do riti.
Montaz je urobena fakt perfektne. Za 5 tokov pouzivanie ziadna zavada. (az na ten studeny vzduch, ktory saje cez sportovy filter, a tym padom ma na volnobeh nepravidelny chod, pokial sa motor fakt poriadne neohreje)
|
Štv, 21.12.2006, 12:07 |
|
|
Jacko
OFFROAD Expert
|
A čo by ste chceli od tých povalačov,čo hovno robia a ešte vačšie vedia
|
Štv, 21.12.2006, 15:51 |
|
|
dado
Legenda Offroadu
|
finder píše: - stat zarobi aj na spotrebnej dani pri palive
Tymto ani nestras. LPG nema spotrebnu dan. (ak si nemylim druhy dani )Je to odpad z vyroby benzinu.
|
Štv, 21.12.2006, 17:36 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
čo mi viemš čo sa urodí vo ficickovej hlave nikde nieje povedane že sa to niekedy niečim nazaťaží najme ked budu chýbať peniaze. Postup je jednoduchý, najprv hromadne povolíme LPG a po nejakej dlhšej dobe uvalíme nato daň a hotovka, zarobí par súkromníkov a potom štat
Kua ale by som bol sviňa politik čooo len ma
|
Štv, 21.12.2006, 17:40 |
|
|
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
My ropáci našťastie nemáme vaše problémy. CNG je nezaujmavé tak sa zdržiavam hlasovania.
PS:A viete o tom, že benzín bol pôvodne odpad zo spracovania ropy pri výrobe petroleja?
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 21.12.2006, 17:58 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
diesel píše: A viete o tom, že benzín bol pôvodne odpad zo spracovania ropy pri výrobe petroleja?
No jo lenže vtedy nevedeli čo je to poriadny motor, tak boli len bazmeky čo šli na ten diesel A vidíš ten odpad nejako lepšie vonia ako to čo mate vy a konečne aj nejaký ten šumný motor sa dal urobiť
|
Štv, 21.12.2006, 18:07 |
|
|
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Andrej píše: No jo lenže vtedy nevedeli čo je to poriadny motor, tak boli len bazmeky čo šli na ten diesel
Práveže vedeli. Preto Rotschildovci skúpili patenty na dokonalý parný motor a začali tlačiť ten hnusný spalovací grc čo zaprasil celú planétu, len preto, že investovali do spracovania ropy.
Mimochodom viete aký motor mal stroj, ktorý ako prvý prekonal 200km/h?
Alebo že parný motor vôbec nepotrebuje prevodovku?
A taký spalovací motor, ktorý má porovnatelný priebeh krútiaceho mometu ako parný, ešte nevyrobili.
Pod parným motorom si netreba predstavovať nejaké čmudiace monštrum, do ktorého treba kydať koks. Generovanie pary môže byť pokojne na princípe hypermoderných palivových článkov. Lenže ropy je stále dosť a je to tlačiareň na doláre...tak sa ešte načakáme.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 21.12.2006, 18:36 |
|
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|