Dnes je štvrtok 15. mája 2025, meniny má Žofia a zajtra Svetozár
Uzávierka zadku nevypína...
Autor |
Správa |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
Hmm, aj tak mi neni stale jasne, preco sa ta uzavierka nevypla po zamene hadiciek 
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Pia, 26.02.2010, 1:42 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Podľa môjho názoru to mohlo byť takto - ona vypla, keď auto stálo. Keď sa rozbehlo, boli poslané 2 signály do riadiacej jednotky:
1/ uzávierka je zapnutá (aj keď fyzicky nebola, lebo hadičky boli prehodené)
2/rýchlosť prekročila povolenú hranicu (automaticky sa prepli ventily, takže ju vlastne zapínalo).
Takto sa to chovalo pri testovaní (zdvihnuté, na motore, atd.).
Mrzutá závada, lebo spínanie signálu bolo závislé na vlhkosti, ktorá skratovala signalizačný spínač, teda reálne to bola jazda vo veľmi vysokom snehu, inak sa tam voda, resp. vlhkosť nedostala, prípadne sa stíhala vysušiť prevádzkovým teplom.
Ešte musím overiť, či nedošlo k nejakému poškodeniu samotnej uzávierky, ale ja som pred jazdou neprehodil hadičky ventilov (našťastie), ale napojil som priamo membránový ventil na podtlak, takže automatika nemala možnosť to v prepnúť podľa signalizácie.
Poučenie pre mňa je, že je lepšie v tomto prípade úplne obísť automatiku, lebo klamné signály môžu byť príčinou poškodenia.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pia, 26.02.2010, 10:01 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Len výsledok terénneho testovania - uzávierka doteraz funguje bez problémov, zapína/vypína so štandardným malým zdržaním, kým sa pnutie v zábere neuvoľní . Tisovec možno preverí hlbšie jej stav, dúfam, že bez následkov.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Sob, 20.03.2010, 11:28 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|