Dnes je nedela 13. júla 2025, meniny má Margita a zajtra Kamil
Autor |
Správa |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
no a ja som si myslel ze 357Mag je vykonnejsie strelivo ako 38Spec. a teraz tomu nejak nechapem.
marisko: ze by kapova spolubyvajuca? 
|
Pon, 26.01.2009, 0:05 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
Ano je vykonnejsie, skoro dvojnasobne. Ved .38 je slabsie aj ako 9 luger. Ale ide o laboraciu - v nabojoch .38 sa pouziva rychlejsi prach ktory vyvola prudsi narast tlaku. Tento narast sa este prejavi ciastocne aj v komore kedze nabojnica je kratsia. Je OK ked niekto prebija 357 do 38 nabojnic pre vlastnu potrebu ALE s prachom urcenym pre 357.
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Pon, 26.01.2009, 0:14 |
|
 |
snipera
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 03.12.2007, 16:21 Príspevky: 494 Bydlisko: Nové Zámky
|
Presne ako pise marisko.. Veci sa nedaju zamienat, len tak. Ked to uda vyrobca, ok. Ale u zbrani sa experimentovanie nevyplaca. Preto nie nahodou aj predajcovia prachu pisu do tabuliek zaciatocnu davku a maximalnu..Nechapem, preco niekto chce puzivat 38 v 357, nech si kupi tu prvu a ma po probleme. Ked to chce mat lacne nech si kupi 22ku. A ked este lacnejsie tak vzduchovku. 
_________________www.bunker94001.sk - predaj zbrani, streliva, Armyshop, AIRSOFT atd atd...
off road club NZ, www.4x4nz.inx.sk
|
Pon, 26.01.2009, 1:12 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
2 biker: Sikovna je
2 snipera: alebo gumipušku 
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Pon, 26.01.2009, 6:24 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

pozerám že dávno som tu nebol
len tak pre zaujímavosť - niektoré zbrojovky udávajú na svojich výrobkoch 357 Mag/38 Spec čo znamená, že zbraň je určená pre oba kalibre
vôbec to neznamená, že tieto zbrane boli vyvinuté pre oba kalibre na rozdieľ od iných 357 Mag, znamená to len všeobecne známu možnosť použitia menej výkonného streliva 38 aj v 357;
nemalo by sa to stať ale môže sa - z rôznych príčin môže časom dôjsť k oslabeniu častí zbraní následkom čoho môže dôjsť k jej deštrukcii; nie je vylúčená deštrukcia aj pri použití slabšieho streliva od pôvodného
neočakávané skolabovanie zbrane - práve preto sa robia tlakové skúšky a to silejším strelivom za účelom odhalenia prípadných skrytých vád, ktoré ešte nejaký čas znesú štandardnú záťaž
ak by bola pravda, že slabší kratší náboj 38 Spec urobí lokálne v komore vyšší tlak ako 357 Mag a 38 to znáša lepšie ako 357, potom by sa 357 používala sólo a naopak 38 Spec by sa používala s alternatívnym strelivom 357... a tomu by sa aj prispôsobili nábojnice tak, aby 357 vošla aj do komory 38 a 38 aby nevošla do 357...
Kapo má pravdu - jediný problém dlhodobého používania 38 v 357 je vypaľovanie komory z dôvodu kratšej nábojnice 38
občasné používaniie streliva 38 v zbrani 357 je nielen lacnejšie, ale aj konfortnejšie na tréningovú streľbu (menší spätný ráz a hluk) a na rozdieľ od tréningu 22-jkou tu trénuješ rovno zbraňou, ktorú neskôr možno použiješ v akcii, takže je to skvelá možnosť
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pon, 26.01.2009, 10:55 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
k tomu medveďovi - problémom asi nebol "spôsob usmrtenia zvieraťa" v sebeobrane - tam sa ratuj ako môžeš, tu podľa mňa išlo oto, že dotyčný vôbec nekonal v sebeobrane a usmrtením bez príslušných povolení porušil predpisy o ochrane prírody i o poľovníctve...
Keby som mal streliť každého maca, ktorého som v živote mal nie na 100, ale na 50 a menej metrov, mal by som ich ulovených okolo 20...
prečo maco nespal? lebo zimy sú nahovno, lebo spoločné poľovačky ho tiež často vyduria z pelechu...
džordžo, gratulujem k znalostiam o ochranároch; sú podobné, ako keď povieš, že lekári berú od ľudí prachy (je to síce pravda, ale týka sa len obmedzeného okruhu ľudí)
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pon, 26.01.2009, 11:13 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|

marisko píše: Ano je vykonnejsie, skoro dvojnasobne. Ved .38 je slabsie aj ako 9 luger. Ale ide o laboraciu - v nabojoch .38 sa pouziva rychlejsi prach ktory vyvola prudsi narast tlaku. Tento narast sa este prejavi ciastocne aj v komore kedze nabojnica je kratsia. Je OK ked niekto prebija 357 do 38 nabojnic pre vlastnu potrebu ALE s prachom urcenym pre 357.
no neda mi to, ,,hm ja som mal aj 38 special aj 357 magnum a do magnumu som pouzival rozne streliva od 38cky a v pohode, sak jednak bolo lacnejsie a jeho vymetna sila je slabsia ako magnumu a to kazdopadne,a v predajni to odporucili ze moze sa to a ukazali to aj na katalogu zbrani a streliv, ponevac nezabudaj ze zbran 357 magnum je vyrobena na vacsi tlak a vymetnu silu nakolko je vykonnejsiazbran,taktiez sa pouzivaju rozne naplne a aj plynove, miesto prachu,,na magnumu je nabojnica, cca 1mm dlchsia, presne si to uz nepamatam, avsak mozem podotknut ze pri pouzivani streliv magnumu sa mi neraz stalo ze nabojnica po vystrele nevydrzala tlak a praskla,, boli to tie chromovane ci z akeho materialu, na ich znacku sa uz nepametam ale asi boli brazilske streliva , zrejma asi predimenzovane ,,ale vdaka silnemu bubienku to bolo bezpecne..,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pon, 26.01.2009, 11:13 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
ešte drobnosť - pri revolveri sú namáhané okrem hlavne, ktorá pri štandardnom prevedení hravo zvláda tlaky, dve časti - bubienok s komorami a rám; bol by som veľmi prekvapený, keby do zaručene silnejšieho rámu 357-mičky montovali bubienky s komorami na nižšie tlaky ako u 38-mičky, lebo len vtedy by malo logiku, prečo nepoužívať 38 v 357...
|
Pon, 26.01.2009, 11:28 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
pripomente mi a ja vam sem dam foto ako sa nema prebijat .357 Sig - najlepsie vecer a sukromnou spravou
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Pon, 26.01.2009, 12:02 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|

o haváriach revolverov .357mag pri používaní streliva .38special sa veľmi živo a rozsiahlo diškurovalo v odborných časopisoch cca pred 3 rokmi. Boli tam aj fotky rozdrapeného revolveru (roztrhlo bubienok aj rám, vybuchli náboje v susedných komorách, niektoré fragmenty sa vôbec nepodarilo dohľadať - ale je isté, že museli preletieť popod nos strelcom na susedných stanoviskách. Je od boha šťastie, že to nikomu neublížilo)
Vyjadroval sa k tomu kade kto, súdny znalci, konštruktéri zbraní aj ktosi od S&B. Pretriaslo sa mnoho teórií, bolo vspomenuté mimo iné napr. to, že S&W dodáva jeden revolver ako viacrážový .357mag/.38special ale s výmennými bubienkami - pre každú ráž extra. A že teda k tomu asi majú dobrý dôvod. Bola riešená aj teória vypalovania krúžku na komore od kratšej nábojnice .38 a tým vznikajúceho vrubu a nakoniec sa názor ustálil na teórii, že pri výstrele náboja .38special z dlhšej komory .357mag projektil po opustení nábojnice letí kúsok volne bez vedenia nábojnicou alebo vývrtom. Potom vletí do prechodového kužela a začne sa zarezávať do vývrtu. Nebrzdená akcelerácia projektilu prudko zväčší počiatočný spaľovací objem v nábojnici a začne horieť viac zŕn prachu, ako je obvyklé. Taktiež nestabilizovaný projektil sa môže zarezať do vývrtu šrégom a prudko spomaliť. To spôsobí spomaleni nárastu spaľovacieho priestoru a keďže prach už horí, prektročí tlak konštrukčnú pevnosť komory a tá povolí. A že podobný problém je aj pri používaní kratších nábojníc v puškách (tým sú myslené najmä historické US ráže s valcovou nábojnicou, ktoré existujú pri rovnakom priemere nábojnice, dna aj projektilu v rôznych dĺžkach nábojnice) A ž u pušiek dochádza k vydutiu v prechodovom kuželi, alebo na začiatku hlavne.
A keby niekto chcel laborovať dlhé nábojnice .357mag na nižší výkon, tak s tým opatrne, aby sa prach v nábojnici nepresýpal. V takom prípade môže pri zážehu prísť k drveniu zŕn prachu a teda k nárastu povrchu prachu a prach sa zrazu stane podstatne rýchlejším, ako obvykle. Čo zase vedie k havárii zbrane.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pon, 26.01.2009, 12:26 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
preto aj niekto vyraba nabojnice s prepocitanym objemom na sucasny prach. ale su drahe. na druhu stranu sa daju viac krat prebit ako obycajne.
Mna ruka bolela hadam tyzden a na glocku 31c roztrhlo komoru. telo a zaver bez poskodenia, facha do teraz
Chyba bola na mojej strane.
Islo o to ze som bol lenivy si doniest zo suplika cervenu krabicku na nepodarky urcene na delaboraciu. A naboj na ktorom som nastavoval davkovac a matrice mi ostal na stole. pri spratavani sa mi dostal medzi hotofky a zhodou nahod aj na prve miesto v zasobniku.
Vam poviem ze som bol kua prekvapkany ked som stiskol spust. Ale rana isla v terci do cierneho sice na plocho ale tam kde som chcel.
Prebijanie je krasna vec ale chce to klud a cas !!!!!
a vediet co robis
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Pon, 26.01.2009, 12:34 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
muhehe ... elebo opačne ... keď omylom nedáš do hilzne prach ... zápalka vytlačí projektil do hlavne aj vyhodí nábojnicu. Ak si to nevšimneš, vystrelíš do zapchatej hlavne. Pištole sú na to síce skúšané (test na chybnú exploatáciu) ale už aj také bolo, že chlapík nakládol do hlavne niekolko projektilov za sebou a ten posledný to celé rozhodil. To bol velký prúser a urobili ho v S&B, keď im stroj urobil zmetky a časť z nich sa dostala na expedíciu. Vtedy veľmi na srdce strelcom kládli, aby si všímali zvuk výstrelu, chovanie zbrane pri spätnom ráze a či aj projektil docestoval do terča alebo aspoň do záchytného valu.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pon, 26.01.2009, 12:41 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|

jj kontrola ....
na combate v zapale sa tazko kontroluje
onehda som bol na sutazi v Ilave na bacharskej strelnici.
Stand bol urobeny tak ze sa zacinalo velkym zelezom a situacia pokracovala dalej presunom. Zelezo bolo vo vzdialenosti cca 10-11m a bolo deformovane od jednotnych brokovnicovych striel, podali sme viacery namietku, .... No a tak sa strielalo.
Vtedy som mal nastastie nalaborovane olovo a nie celoplast. Vykon na cca 70 percent standardu ale v norme na faktor.
Zacal som, padlo zelezo, dokoncil som stage, vybil ... otocim sa a kracam naspatek, a kukam ze reku co ten klaci? Az ked som dosiel blyzsie tak som si vsimol ze mu z cela cicerkom tecie krv. Odrazena strela ho trafila presne do stredu cela - ako vo filme - Chalanisko sa spamatal, vycistilo sa to a este aj odstrielal zavod. Vecer mal ukrutne bolesti hlavy a tak isiel ku doktorovi, rengen, ... v cele mal 6,5 gramu olova zavrtaneho v kosti. Ako ked zasunies po uhlom noz do masa.
A to stal asi 2 metre za mnou a dva metre vedla, na hlave mal strelecke okuliare a siltovku vcelku hlboko posunut do cela. Ak by som ho chcel trafit na priamo tak to tam proste nezasuniem ani keby som chcel 
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Pon, 26.01.2009, 12:51 |
|
 |
podmanko
Učeň
Registrovaný: Uto, 20.01.2009, 20:24 Príspevky: 69 Bydlisko: Žilina
|
Ale nemusia to byť vždy len strelné zbrane, my máme napríklad mini basebalku alebo teleskopický obušok..
|
Pon, 26.01.2009, 18:33 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
teho casu sme chodili povinne na strelby a ked sme mali pistole raze 7,65 tak neraz sa stalo ze naboje , teda streliva co mali na konci ciernu farbu, po stlaceni spuste to piclooo, ale nahanbu strela ostala v hlavni, jak v samopale vz.61 ako aj v pistolach,,zrejma stary prach vv naplniach, alebo vlhky?, bo streliva boli vaberane z bedni zo skladu,,a u tychto streliv to bolo viackrat,,,,na zakalacke som strielal svinu, a strelivo nedokazalo prerazit lebecnu kost a trcali jej z hlavy , bo sa iba zavrtali,,pozdejsie som pouzival nato 38 cku alebo 357 cku, tie boli velice ucinne..
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pon, 26.01.2009, 19:25 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|