Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 29.03.2024, 0:19
Dnes je štvrtok 28. marca 2024, meniny má Sona a zajtra Miroslav




Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
 nedelny obed by Radoffroad 
Autor Správa
Nikdy nespokojny úpravca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 22:30
Príspevky: 4356
Bydlisko: ZA
Odpoveď s citáciou
este sa to asi celkom o mne oficialne nevie, ale teraz pod vlyvom neskoreho zberu a dobreho pocitu nad vysledkom sa idem podelit o skusenosti...

dalsi dovod je, ze som hladal na nete ako dlho to mam piect a nenasiel som jednoznacnu radu

Takze :

velmi rad robim medailonky z bravcovej panenky, ale take medium rare, hrube cca 4 cm , k tomu domace bylinkove maslo (tuto robotu kusok neznasam :-D )

k tomu ako doplnok susene paradajky osmahnute vo vypeku z panenky (pozor otvorenu stranu si nechajte na koniec , pekne sa zodvihne)

priloha klasika na rychlo hranolky z domacich zemiakov pecene v teplovzdusnej friteze s minimom oleja... alebo zemiaky (rozmarinove, pecene, alebo zltucke varene s maslom)

...dnes som sa podujal na dlhodobu vyzvu, panenka v celku...

kedze hlad je zly radca, pocas cistenia panenky (aj tu som postihnuty pedanciou a prplem sa s tym asi 35min), som spravil najskor male sote pre synatora a synovca, ktori mi pomahali (otvorili mi vinko a nakrajali udeny kozi syr a cerstvy ovci :wink: ) ochutene bylinkami, potom pre istotu ak by sa v celku nepodarila som spravil medailonky a podme na chrbatik (panenka v celku)

jednoducho som len spravil dieru uprostred panenky, dokonale ocistenej od tuku a sliach a naplnil som ju domacou vonavou slaninou a udenym kozim syrom, potom som ju vynatieral olivovym olejom, nakorenil a vlozil do janskeho skla bez prikrytia ...

piekol som prvych 15 min na 210 st v domneni aby sa uzatvorili boky a stava zostala dnu a neskor som znizil teplotu na 170 a piekol dalsich 45 min, kazdych cca 10 min som na nu polozil platok masla a zakazdym slaninu

vysledok : panenka je poddajna, mäkka, ale cakal som malinko stavnatejsiu, nie ze by bola doslova sucha, ale pravdepodobne skusim nabuduce o cca 20 min menej a pridam trochu cesnaku aspon 3 hod pred pecenim aby mäso trochu preslo, vnutri ma sice charakteristicku prijemnu chut, ale na moj vkus malo prejdena koreninami, (alebo : "tretou chutou")

Vase skusenosti ??

_________________
www.allmetal.sk www.madoffroad.sk
kontakt: allmetal@allmetal.sk , 0905658233

Načo jazdit v úsporných osobákoch, keď máme naše dvaapoltonové terénne likvidátory pohonných hmôt :-)


Ned, 18.11.2012, 14:56
Profil ICQ WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 17.02.2012, 18:22
Príspevky: 64
Bydlisko: Pieštany
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nabuduce si ju prudko opeč na panvičke a potom do truby a na panenku 45 minut je už moc to ju nikdy nebudeš mat medium,stači 25 minut na viac stupnou a hlavne zakryť :D inač dobru chuť prajem

_________________
SUZUKI SAMURAI 1,3i


Ned, 18.11.2012, 15:17
Profil
Nikdy nespokojny úpravca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 22:30
Príspevky: 4356
Bydlisko: ZA
Odpoveď s citáciou
Poslať 
no, aby bolo jasno, zas uplny zaciatocnik nie som (take steaky zo svieckovice mam zvladnute), ale pisali kuchari az 80 min pri cca 100 st , aj mna to prekvapilo, tak so skusil tak trochu strednu cestu...

inak ako to myslis , na panvicke opec, ved to je cca kilo masa, opeciam max. 15 % plochy z dvoch stran, tym boky nezatvorim, ci ?

_________________
www.allmetal.sk www.madoffroad.sk
kontakt: allmetal@allmetal.sk , 0905658233

Načo jazdit v úsporných osobákoch, keď máme naše dvaapoltonové terénne likvidátory pohonných hmôt :-)


Ned, 18.11.2012, 15:34
Profil ICQ WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 17.02.2012, 18:22
Príspevky: 64
Bydlisko: Pieštany
Odpoveď s citáciou
Poslať 
stači ak to opečieš zo všetkych stran na rozpalenom tuku a konce sa ti aj tak nikdy sami neuzavru to musiš zaviazat špagatom alebo špajdlou prešpikovat,potom šup do truby inač ti može napln lahko vytiect. :D

_________________
SUZUKI SAMURAI 1,3i


Ned, 18.11.2012, 16:57
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Pon, 28.12.2009, 20:22
Príspevky: 1037
Bydlisko: Pezinok Lošonec
Odpoveď s citáciou
Poslať 
uplne dobre sa to cita hlavne ked po dnesnom boji z prevodovkou som schopny si akurad chleba vo vajci dopriat :roll:

_________________
Jeep zj 4.0 1994
Jeep xj 4.0 H.O.1996
Mazda 323 bf turbo 4wd
Multipla CNG
Ex. Jeep cherokee 2.1
Ex.LKT 81 T
Ex.UKT 6340
Ex .suzuki samurai 1,3 sj510
0904976223


Ned, 18.11.2012, 19:57
Profil
koumák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 9:35
Príspevky: 4310
Bydlisko: ZA
Odpoveď s citáciou
Poslať 
opec to zbokov aj zhora/zdola na panvici, pekne sa to zatiahne.
potom sup do pekaca

ako plnku do panenky mozem doporucit susene slivky a podliat trochou rumu :D

dobre je to spojit kovovou ihlou, lepsie sa to prepecie vo vnutri

ako prilohu skus na male kusky nakrajane zemiaky pecene na plechu s jarnou cibulkou a trochou rozmarinu

_________________
www.facebook.com/jeepparts , www.jeepparts.sk , www.spinsro.sk


Ned, 18.11.2012, 20:06
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26
Príspevky: 2391
Bydlisko: Zvolen
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlapi, vám všetkým nadobro drbe???? :twisted:
Som v robote (viem, nedeľa podvečer..), hladný ako Čenkovej deti na 15-stej strane, mrknem na fórum prepláchnuť hlavu - a vy toto. :twisted:

Kua, neskutočne mi škvŕka v bruchu, toto je hotové mučenie.

Ešte že Palo nepridal aj zákusok na koniec :-D to by ma fakt zabilo.

_________________
Jenki

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané


Ned, 18.11.2012, 21:00
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18
Príspevky: 2349
Bydlisko: Banská Štiavnica
Odpoveď s citáciou
Poslať 
total naj je to naplniť klobasnym mäsom a okrúťíť do sieťky ktora je na prasačom žaludku - plní sa tak že sa spravý diera buď oslou alebo dlhým tenkým nožom a potom sa natiahne namiesto čreva na rurku a uz sa len laduje ,po naplnení obtočiť sieťkov a šup do rúry tak isto ju možno naplniť akov kolvek zmesou .(sieťka nie je podmienka) (a my to voláme , že plnený zajac)
A potom už len dobrú chuť ! :wink:

_________________
Ex. XJ. 2,5td 1998.
WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv.
WK/WH 3crd. 2006.
Prejdem kade chcem - skoro všade !


Ned, 18.11.2012, 21:06
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 20.09.2009, 20:21
Príspevky: 547
Bydlisko: Vchod Záhoria
Odpoveď s citáciou
Poslať 
sry za OT ale dosť ma pobavil názov tejto témy :smt126

Po tých otrepaných názvoch ako napr Patrol, Toyota, Pajero atď by Radofroad je toto pecka :smt126 ale čo bude nabudúce? :wink:
Dúfam, že tieto kulinárske chuťovky (pri čítaní topicu som slintal neskutočne) sú vytvárané iba v špeciálne navrhnutom a pevnostnom kuchynskom náradí značky PRV :-D :-D :wink:

Ospravedlňujem sa za OT ešte raz a ďakujem za pobavenie a dobré nápady - takéto papanice ja možem :D

_________________
Range Rover Classic - One is not enough


Ned, 18.11.2012, 21:24
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 9 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: