Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 24.06.2025, 11:54
Dnes je utorok 24. júna 2025, meniny má Ján a zajtra Tadeáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Ďalší
 výstavba rodinneho domu 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado... v prospekte mas rozpisane fungovanie VTC
(ale neviem comu presne nerozumies)
http://www.esbe.eu/gb/products/?prodid=4032

Pia, 29.06.2012, 8:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
patrik píše:
Dano Feroli nikdy - mam ho - je to strašny črep a diely chodia aj pol roka . Po dvoch rokoch zoxidovav vymenik tak že bol nepriechodny aj z vonku aj z vnutra

S ferroli je trochu problem servis a cena, mam sice plynovy kotol ale vymenniku po 15 r. nic nie je, pamatam ze mi ho dodali s navodom v taliancine, inak kotol ako kazdy iny, inac dolezitejsie nez kde odlievaju diely je ci ma rozumne riesenu spalovaciu komoru, mozno presne ovladanie (u kotolov na pevne palivo)

Pia, 29.06.2012, 8:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bahno píše:
Kolena mam 3,su 2colove,ale na vystupe z kotla mam termostat z Liazky,ktory drzi teplotu kotla minimalne 75C.Ale asi aj brani prietoku vody,ked je kotol nahriaty nad 80C.Cerpadlo spina pri 82C,pri 78 vypne.Takto nabijem nadrz na 95C a rozvod po dome je uz samotiazou.Mam zalozny zdroj,ale ten neriesi poruchu cerpadla.Tak by som najradsej cerpadlo nemal,len to zas nenabije celu nadrz.Mozno by este pomohlo vystup viest hore nejakych 600mm,viac ma nepusti a potom dolu do AN.Vraj sa to tak robilo a volalo sa to pumpa.Vies o tom nieco?

vyhoď ten termostat a daj toto
Kód:
http://www.kotle-verner.cz/data/sharedfiles/2877/Samočinná%20mísící%20armatura%20b48165423010110.pdf

potrubie od kotla do AN musí len stúpať, nie stúpať a klesať, s čo najväčším výškovým rozdielom medzi výstupom z kotla a vstupom do AN

-- edit by Finder ---
Fuj, to co za prasa webmastera pouziva v linkoch diakritiku ?
:shock:

Pia, 29.06.2012, 17:32
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
patrik píše:
Dano Feroli nikdy - mam ho - je to strašny črep a diely chodia aj pol roka . Po dvoch rokoch zoxidovav vymenik tak že bol nepriechodny aj z vonku aj z vnutra

ale ty asi myslíš plynový, dado myslí liatinový na drevo

Pia, 29.06.2012, 17:34
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Marisko,ten zmiesavac funguje zhruba tak isto ako termostat co mam,akourat je niekolkokrat drahsi :D .Vyrabal to davno pan Krenovsky,co vyrabal aj paradne kotle.Tepla voda z kotla nemusi ist len nahor,kolegovi ide najprv dole a potom hore do AN,ale jemu staci spiatocka 40C a ja chcem co najteplejsiu.Asi to musim spravit klasickym sposobom,pokus-......

Sob, 30.06.2012, 10:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ten zmiešavač je štvorcestný, takže neškrtí prietok a to je práve pri samotiaži podstatné, lebo aj obyčajné koleno robí škrtenie. Akurát musí byť namontovaný dosť vysoko nad kotlom.

Ned, 01.07.2012, 14:20
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hej,vypada dobre,ale pre mna je 4cestak nepouzitelny.Z kotla mi ide rura do nadrze a az z nadrze idu 2 nezavisle sekcie,kazda ovladana vlastnym ventilom.Tento termostat funguje ako v motore,tzn.bez chyby,len ma sere to cerpadlo.Este skusim zvecsit svetlost potrubia a dam tam 2 termostaty a uvidim ci to nabije aj bez cerpadla.Alebo sa zmierim s tym,ze tam to cerpadlo bude musiet byt :-D

Ned, 01.07.2012, 22:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skus aj dvihnut AN ak ta pustí strop, získaš na účinnej výške

Ned, 01.07.2012, 22:33
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neda sa,je tak vysoko ako sa dalo.Kotolna je nizka a nadrz som zvaral priamo na mieste(hrozna robota),malo placu.Na cala som musel navarit capy,aby som ju vobec mohol otacat.

Pon, 02.07.2012, 5:32
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nasiel som este tuto schemu.
Len neviem preco tam maju 3 ks cerpadiel, este na bojler chapem .

Obrázok

Pon, 02.07.2012, 14:07
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
YJ KAO píše:
1. už len výber fasádnej farby - veľa ľudí ignoruje absorpciu slnečných lúčov (uvádzaná v % na vzorkovníkoch farieb) -inak povedané čím sýtejšia a plnšia farba tým väčšia absorbcia- dokáže až znegovať celý zateplovací systém. kolko stavbárov to povie klientovi?(čo si vyberie to bude mať!)

Bude to fungovat aj na starom hnusnom klasickom brizolite (Zmena farby z povodnej sedej na nejaku pestru oranzovu napr., jednoduchym prestrekom), aleby nejake zateplenie bodlo ? Podla toho co pises, asi nemusi byt.

Ned, 09.09.2012, 20:13
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No, ale co v lete pri + 48 C ma slnku ?

Ned, 09.09.2012, 20:26
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Spravne, aj mna to napadlo, cakam na fundovanu odpoved :-D.
Ale vetrat sa da vzdy, nie ? Trochu kalkulujem s "open space" (kombinacia prepojenych miestnosti - kuchyna, jedalen, kratka chodba, obyvacka, len zapomoci oblukov - bez zarubni/dveri), kde kazda miestnost ma mierne ine dispozicie, a navzajom by si dokazali vymenit teplotne rozdiely v pripade potreby).
Este uvediem, ze sa jedna o klasicku pozdlznu konstrukciu domu, kde je jedna dlha strana je severo-vychodna, a druha logicky juho-zapadna, takze ak aj jedna strana domu bude prehriata, druha je zaclonena a bude mat max. teplotu okoliteho vzduchu. Cize by sa to mohlo trochu vykompenzovat (v lete, v zime sa bude kurit tak ako tak).

Ono, pytam sa viac menej zo zvedavosti. Nakurit na vodu sa da aj solarmi, a ak mi dokaze vyhriat dom slnko aspon ciastocne v prechodnom obdobi, tak preco nie, zmena farby omietky nemozne byt financne likvidacna zalezitost (dufam).

Ned, 09.09.2012, 21:10
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
dado píše:

chceš byť kurenár???

Je to jednoduché, každá vetva je samostatná a preto potrebuješ na každú aj samostatné čerpadlo , ergo ak ti hreje solár tak čerpadlo ide a posúva si svoj systém, ak solár nehreje tak ho supluje kotol, ktorý má svoje čerpadlo-blok na využívaní čerpadiel ti robí zmiešavací ventil-duomix na solár musí primiešavať studenú vodu. Ja mám 4 čerpadlá v zostave el.kotol+krb+ solár+spiatočka

to Finder :
na brizolite ti to samozrejmä bude fungovať ak máš pod ním zateplenie. Obecne platí pravidlo čím menej sýta kolorizácia tým lepšie pre využitie koeficient absorbcie slnečných lúčov. čím svetlejšie tým lepšie. Ostatné farby využitelné len pre Harlekýnov!
Finderko neusieraj si s fundovanou odpoveďou. :smt018 ...
V lete vyložím dve kožené sedačky na slnko jednu bielu kožu a jednu čiernu, mi dvaja budeme v trencloch a ak si budeš usierať tak ťa posadím na tú čiernu a ja na bielu, mňa to fakt popáli, ale ty fundovane hneď pochopíš kto má viac vajcia na tvrdo.
V zime má byť v dome teplo a v lete chladnejšie to znamená ak mám bielu na fasáde mi logicky neabsorbuje slnko ako sýta farba a tým menej prehrieva barák nech je aj 60 stupňov vždy to bude menej na bielej ako na čiernej.

Pon, 10.09.2012, 6:39
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
YJ KAO píše:
dado píše:

chceš byť kurenár???

Je to jednoduché, každá vetva je samostatná a preto potrebuješ na každú aj samostatné čerpadlo , ergo ak ti hreje solár tak čerpadlo ide a posúva si svoj systém, ak solár nehreje tak ho supluje kotol, ktorý má svoje čerpadlo-blok na využívaní čerpadiel ti robí zmiešavací ventil-duomix na solár musí primiešavať studenú vodu. Ja mám 4 čerpadlá v zostave el.kotol+krb+ solár+spiatočka

Ja som pochopil ze na tom obrazku je radiator a nie solarny panel. Ale aj tak si pomohol. Dakujem.

Pon, 10.09.2012, 7:39
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný