Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
Autor |
Správa |
JOE66
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 17.04.2012, 18:31 Príspevky: 2588 Bydlisko: Vychod
|
viac hlav viac rozumu Marisko super  clovek nikdy nevie kedy co,koho bude potrebovat
|
Sob, 29.12.2012, 0:06 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
marisko píše: V Hozelci pri PP máš odborníka na nezávislé kúrenia, aj ja mu nosím autá lebo tu v KE sú diletanti (skoro mi zhorelo auto kvôli babrákovi) tak mu to zanes
Myslíš Cehulu? servis má v dedine a obchod pri ceste myslíš jeho? čipuju aj auta
|
Sob, 29.12.2012, 0:10 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
áno je to u nich ale nie je to Cehula ale Olexa alebo tak nejak, je to chlapík ktorý sa k nim priženil (Cehulovci sú jeho švagrovia a svokor) a je na bufíky odborník a hlavne je veľmi seriózny
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Sob, 29.12.2012, 0:14 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
jaj no dobre vedieť dik poznáme sa snimi tak uvidíme 
|
Sob, 29.12.2012, 0:17 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
v pondelok ide sharan ku Alexovi, je tam aj taký problém že asi neotvára prieduchy lebo keď pustím naplno ventilátor, tak nefuka nič
|
Štv, 03.01.2013, 23:55 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 26.01.2010, 22:27 Príspevky: 383 Bydlisko: TRENČÍN, LIPTOV
|
nefúka nič? špecifikuj! nič alebo teplý vzduch?
_________________ všetko čo má kolesa, pásy, nohy .......
|
Pia, 04.01.2013, 10:59 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
absolútne nič, asi budu polámané zúbky na motorčekoch, ktoré otvárajú prieduchy, stáva sa to
|
Pia, 04.01.2013, 23:07 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
|
nechcem mudrovať, ale skus vzhodiť pelový filter .........
niekedy je v jednoduchosti krása...
|
Sob, 05.01.2013, 1:44 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
ten je vymenený, aj aj keby bol zasratý tak by niečo šlo ale tu iba hučí ako vzduch naráža na klapku v prieduchoch ventilátor hučí a nič ale vlete klíma ok zimný vzduch šiel takže možno sa to teraz dojebabralo
|
Sob, 05.01.2013, 2:24 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
|
nedaj sa pomýliť , ak je zasratý taak ti nepustí nič a zaprasíš ho velmi rýchlo stačí pár krát prebehnúť cez prašné prostredie a je vymalované. Nič za to nedáš tak to len skús vybrať a pusti. klíma ti môže ísť lebo je to vnútorný obeh za filtrom.
|
Sob, 05.01.2013, 9:40 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
..alebo,či si ten pelovy filter založil spravne 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Sob, 05.01.2013, 11:35 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
tak je to opravené, chyba bola v obehovom čerpadle, bufík prehrialo a vyplo, preto to vypínanie a zapínanie bufíka
po výmene ide teplý vzduch už aj cez prieduchy v strede palubovky a teplota vody okato stúpa hore
Marisko dik za typ 
|
Pon, 07.01.2013, 19:17 |
|
 |
buggy-car
Čumil
|

Zdravím,
trápim sa s týmto problémom na Sharane 7N1 už 5 rokov. V servise mi s tým nevedia pomôcť. Auto mi stále vracali bez opravy s tým, že kúri a odmietali s ním čokoľvek robiť. Potom povedali, že mi môžu vymieňať, čo ja poviem, tak už som vymenil pol auta. Asi pred 3 rokmi som našiel toto fórum, tak som im poslal linku a dal vymeniť ventil. Žiadna zmena. Pomenil som kadečo a vlani to prestalo webastom kúriť úplne. V servise mi zase tvrdili, že to kúri. Tak som tam prišiel a predviedli mi ako to kúri, ako krásne ide webasto. Tak som otvoril kabínu priložil ruku v výduchu a vzduch bol úplne studený. Vtedy konečne uznali, že tomu niečo je. Diagnostika nikdy nič neukázala, ani v tomto prípade. Tak prišli na to, že odišlo tu už spomínané čerpadlo. Vtedy spomenuli, že je tam za ním ešte nejaký ventil. Poslal som im opäť toto fórum a potvrdili, že myslia ten. Pri tom sa ukázalo, že pred pár rokmi vymenili úplne iný ventil. Po výmene čerpadla bol poruchový stav ako predtým ako odišlo čerpadlo. T. j. trošku to kúrilo vzady za jazdy a kúrenie webastom nič moc, ledva rozmrazilo predné okno. Tak som im dal vymeniť aj ventil. tento raz už asi vymenili správny. Kúrenie počas jazdy aj vzadu sa mi zdá OK, kúrenie webastom sa tiež zlepšilo, ale nie je to nič moc. Hlavne fúkanie spod prvého radu sedadiel do druhého radu na nohy. Nefúka tam teplý vzduch. Za nova som si viac-menej istý, že tam teplý vzduch fúkalo, lebo tam mávam odloženú metličku na odmetanie snehu z auta a vždy predtým ležela v mláčke. Otázka je, čo ešte môže byť zlé? Keď bol ventil 5 rokov pokazený mohol sa zaniesť radiátor? Ale v servise tvrdia, že tie výduchy sú napájané z predného radiátora, a ten vyzerá, že kúri v poriadku. Čo poradíte?
Ďakujem.
|
Pia, 10.01.2025, 19:21 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|

Len tak ma napadlo ze  ///novsie vozidla uz nemaju ventyl kureniaaa, ale tepla voda ide nonstop do radiatora A,,,v obale kurenia je radiator, ktory vtedy kury, ak sa klapka otvory potiahnutim packy na pristrojovej doske, a z vonku preteka studeny vzduch cez radiator a ten vzduch ide dalej po rozvadzani , bud na okna nateba na nohy dozadu a tak,,, alee je tam este jeden tunel alebo ako to nazvat, tesne vedla radiatora, a aj tam je jedna klapka kde prudi iba studeny vzduch kde neni radiator, poprypade radiator klimy ak je sucastou vybavenia, teda,,ten studeny vzduch takisto prudi do rozvadzacov a ide na nohy na okna dozadu respektivne kam si ho zelas a nastavys na prystrojovke teda na palubnej doske alebo stredovom panelu, podla toho kde to mas tovarensky,,No a v tomto obale je bud jedna nebo dva klapky a kedze je dajme tomu jedna klapka nefunkcna, neotvara,,, nastane problem studeny ti tam sa miesa s teplym vzduchom a mas slabe kurenie, a mozno ze klapka na studeny vzduch je vstale otvorena viacej alebo celkom ,,tam hladaj zavaduv obale kurenia  Vies vybrat ten obal kurenia je pekna macera,  a stym sa nerad sere nikto, taka je pravda enem ti to asi v servise nepovedali,,  Tie klapky mozu byt ovladane mechanicky bovdenom, servomotorom alebo vakuovym zariadenim,, mozno že to je vadne,,Mal som take prypady na ZJ cku,, klapky bo nekurylo,, von cele kureni ale najprv prystrojovka a tak kurenie  .
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pia, 10.01.2025, 21:51 |
|
 |
buggy-car
Čumil
|

Neviem, či som celkom pochopil popis. Je to staršie auto 2013. Ventil tam rozhodne bol, lebo ho vymenili a potom som starý doma rozobral a mal zlomenú tú osku, presne ako sa tu píše. Dnes som urobil ešte pokus, že som zapol webasto po jazde, keď bol motor zohriaty. Po chvíli sa rozkúrilo a začalo aj z tých výduchov dole do druhého radu fúkať horúci vzduch. Čiže aj tak by ste hľadali poruchu v klapkách? ešte som zabudol napísať, že až teraz nedávno som si všimol, že sa to webasto vypína. Doteraz som to pozoroval a meral vždy len zvnútra a tam to človek nepostrehne, ale keď som stál pri studenom aute vonku, tak po pár minútach kúrenia bolo počuť ako webasto utícha a po cca 3 minútach sa zase rozbieha. Podľa mňa to vyzerá tak, že to webasto uberá výkon, lebo nemá odber tepla a príliš sa zohreje. Len neviem posúdiť, či mám hľadať chybu vo vodnom okruhu, že sa to teplo nedopraví do radiátora alebo je problém v klapkách, že sa teplý vzduch od radiátora nedostane do kabíny a tým pádom sa teplá voda vráti naspäť do webasta.
Ako by ste to odhadli?
Viete mi povedať aj aké klapky tam všade sú? Lebo predok by som povedal, že aj celkom dobre kúri to webasto. Asi by to mohlo byť aj lepšie, keby sa nevypínalo, ale vzadu je to bieda. Dolu nič, alebo až po dlhšej dobe a hore len trošku teplešie ako vonkajší vzduch. Je to trojzónová klíma s ovládaním aj v druhom rade. čiže vzady dole to má samostatnú klapku a na tú sa treba zamerať?
Ďakujem.
|
Sob, 11.01.2025, 0:05 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|