Dnes je piatok 23. mája 2025, meniny má Želmíra a zajtra Ela
Autor |
Správa |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Off-top
To mi pripomina jedneho kolegu - vzdy nam nechal v sluzobnej fabii tak 0-10km dojazd podla pc. Potom volala teta uctovnicka, ze kradneme benzin, ze tankujeme viac, ako je miesta v nadrzi  .
(a to sa pravidelne stavalo aj kazdy 2. tyzden).
|
Uto, 07.02.2012, 23:02 |
|
 |
jimmy12
Koumák
Registrovaný: Uto, 27.07.2010, 16:14 Príspevky: 171 Bydlisko: Krasna Luka 168
|
ked mam v nadrzi naftu a primiesane aditivum bude vadit motoru ked tam dolejem benzin
_________________ Toyota
|
Str, 08.02.2012, 0:45 |
|
 |
Milan FI
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 17.01.2011, 10:49 Príspevky: 521 Bydlisko: Kežmarok
|
jenki píše: Vladino, vypustiť a vyčistiť nádrž, potom vyčistiť sací kôš v nádrži.
K tomu len maličkosť, pred tým nechať auto v teplej garáži cez noc, lebo toho parafínu sa nezbavíš a bude ti to zanášať napriek výmene filtrov. Ja používam tento aditív roky a doteraz bez problémov. Ale prvá zima s dieslom ma tiež vycvičila.
_________________ Vždy ži svoj sen, neboj sa ísť pomaly, boj sa stáť na mieste, ale nezabudni si užívať život kým môžeš!
Mitsubishi L200, AVM voľnobežky, King One TDS-9.5C , Maxxis Mudzilla
Ex - Nissan patrol GR Y60, MT Nokian Vatiiva 33/12,5/15, naviják 5,4t,
|
Str, 08.02.2012, 10:07 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Milan FI píše: ......... lebo toho parafínu sa nezbavíš a bude ti to zanášať napriek výmene filtrov. ...........
No, a preto som kamarátovi poradil doplnenie toho leteckého petroleja aspoň na prvé nádrže nafty po vyčistení.
Ale teplá garáž je vždy rozumná vec 
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Str, 08.02.2012, 10:15 |
|
 |
Milan FI
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 17.01.2011, 10:49 Príspevky: 521 Bydlisko: Kežmarok
|
Jenki to nebola výčitka,len moja skúsenosť. Petrolej nemám odskúšaný, ale keď to funguje, dobre vedieť.
_________________ Vždy ži svoj sen, neboj sa ísť pomaly, boj sa stáť na mieste, ale nezabudni si užívať život kým môžeš!
Mitsubishi L200, AVM voľnobežky, King One TDS-9.5C , Maxxis Mudzilla
Ex - Nissan patrol GR Y60, MT Nokian Vatiiva 33/12,5/15, naviják 5,4t,
|
Str, 08.02.2012, 10:41 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
To je jasné, že to nevnímam ako výčitku, len som dával info, že som na kamaráta myslel komplexne.
Letecký petrolej nielen rozpustí parafíny, ale ich aj pekne donesie tam, kde chýbajú a prečistí celý systém. Len ho nedoporučujem skladovať, ak je v ňom už naliata "kvapalina i" ktorá rieši odolnosť voči vode v zimnom období.
A funguje to geniálne.

_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Str, 08.02.2012, 11:20 |
|
 |
vladino
Ťažký Profík
|
Samozrejme budeme v teplej garazi cez vikend na vonku by som to nerobil
Minulu zimu som nedaval ziadne aditivum pred tym zimu tiez nie len som miesal benzin a bez problemov a tuto zimu som skusil aditivum a robi mi to teraz galibu nechcem si ani predstavit co sa nachadza v nadrzi. A rozmyslam co spravit pri dalsom tankovani ak nahodou nevycistim tento vikend nadrz tak neviem co natankovat ale asi isto tam primiesam benzin a aditivum uz neviem ci ano ci nie asi az po vycisteni nadrze na dalsom vikende uvidim...
To Jenki :
Nemam asi kde zohnat ten petrolej  ale popytam sa ludi uvidim .
A Ďakujem.
To pavol :
prefuknutie ti pomoze ale len na urcity cas vlastna skusenost
cez leto mi zapchalo tak som prefukol ze budem mat pokoj nechcelo sa mi rozoberat a teraz cez zimu v tu najhosiu dobu ma to postihlo
Zase som ju prefukol tak mozem jazdit ale treba to rozobrat.
_________________ Pajero II. 2,5TD GLX 3dv. Super Select, 2x navijak 5,5t, OME, CB, hi-lift, kladka, gurtne,...
|
Str, 08.02.2012, 11:35 |
|
 |
gargamel
Učeň
Registrovaný: Sob, 03.09.2011, 17:23 Príspevky: 63 Bydlisko: ZM a BN
|
ako je to s plynom v tychto mrazoch? sprava sa to normalne ako ked je teplo? dajte blizsie info 
|
Štv, 09.02.2012, 19:55 |
|
 |
finder
Support
|
Vplyvom nizisich teplot nie je taky tlak v nadrzi, ale napriek tomu by mala byt doprava plynu az po reduktor viac-menej plynula. (LPG ma bod tuhnutia uplne niekde inde ako su nase zimy).
Pokial to nezdochne (napr. vinou zle namiesanej nemrznucej zmesi) v reduktore, tak to prejde az k vstrekovacom. (ale ak by mal problem reduktor tak aj chladic  ).
No a kedze LPG sa zapina az potom, co je v reduktore teplo, tak v zasade je mozne povedat, ze zima nema na prevadzku LPG dopad.
Dobre, ci ma niekto opravi ?
|
Štv, 09.02.2012, 20:23 |
|
 |
Macej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 20.09.2009, 20:21 Príspevky: 547 Bydlisko: Vchod Záhoria
|
Finder ja ťa doplním z mojej odsúdenia hodnej skúsenosti.... hlavne ma nebite - to už mi nepomože
Na LPG štartujem aj v tých najhorších mrazoch a až na dva prípady kedy so urobil chybu tak to chytá na pretočenie. ALE!! ja mám LPG do sánia bez akejkolvek riadiacej elektroniky na motore s karburátormi tiež bez zbytočnej elektroniky takže moja skúsenosť a možno nemusí plne zhodovať.
Za iných okolností by som nebol taký hulvát ale zamrzol mi benzín niekde v potrubí ku karbecom a prúdi ho tam strašne málo na to aby to zvládlo prevádzku (V8 má proste svoj apetít a nedá si povedať  ). Takže každé ráno mu nechávam čas na poriadne ohriatie a nechám ho vrčať niekedy aj pol hodinu. Zas až také hovädo nejsom aby som ho hneť trápil.
Takže potvrdzujem za seba. LPG a nízka teplota spolu dokážu fungovať 
_________________ Range Rover Classic - One is not enough
|
Pia, 10.02.2012, 2:25 |
|
 |
finder
Support
|
Pokial sa dokaze vyparit, nie je dovod aby neodpalilo. Lenze je rozdiel ci sa dokaze odparovat dostatocne rychlo na volnobehu a pod zatazou. PReto sa reduktor ohrieva aby to urychlil a plynu bolo vzdy dostatok.
Pol hodinu zohrievat benzin je uplne zbytocne ...
|
Pia, 10.02.2012, 8:48 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
LPG v týchto mrazoch má len problém - oproti letu sa zapne neskôr. Ako spomenul Finder, musí sa zohriať splyňovač. Mám sekvenčný plyn a vtýchto mrazoch si ho prepínam o niečo neskôr - až po poriadnom zohriatí motora (neskôr rozumej asi po 10min. jazdy). Pri prepnutí je cítiť asi 2-3 sekundy pokles výkonu a potom beží hladko. Vysvetľujem si to skvapalnením plynu za vstrekovačmi - a asi aj pred nimi.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Pia, 10.02.2012, 9:28 |
|
 |
pavol2078
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.03.2010, 19:40 Príspevky: 1447 Bydlisko: povazska bystrica
|
takze znova dneska asi hodinku dozadu po 4 dnoch do pajera teplota v noci cca -19st. mierny vietor sadol som 2x nazhavil a auto naskocilo na 1 otocenie klucom uplne super tocilo 550otacok bezalo bez pomoci 10minut potom sa ustalili otacky na 950 a islo krasne a stale ide bol som na pumpe a na 15l nafty som dal do 1l benzinu... takze som spokojny 
_________________Myšiak 2,8TD,+8cm hore -pevnosťák ARB, HELLA 181,PMR,CB,Super Swamper 33",gurtna, dobrá duša za volantom OFFROAD CLUB LÚKY
|
Pia, 10.02.2012, 18:15 |
|
 |
Macej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 20.09.2009, 20:21 Príspevky: 547 Bydlisko: Vchod Záhoria
|
finder píše: Pol hodinu zohrievat benzin je uplne zbytocne ...
Mýliš sa  Vieš jaké to je fajn sadať do parádne vykúreného auta?  A chvílu mu to trvá lebo tá budka je velká jak stodola 
_________________ Range Rover Classic - One is not enough
|
Sob, 11.02.2012, 2:19 |
|
 |
vladino
Ťažký Profík
|
Takze v sobotu rano som zas musel prefukovat nadrz tak v ten den vecer sme sa pustili do cistenia nadrze.
A co tam bolo ? Nemam sajnu ale vyzera to skaredo

Dalsie tankovanie skusim aditivum uvidim co to spravi, ak niekde este ostal bordel a zapcha to znova tak pristup je ok za chvilu je vycistena
To Roman : Nadrz je 75l - odmerane 
_________________ Pajero II. 2,5TD GLX 3dv. Super Select, 2x navijak 5,5t, OME, CB, hi-lift, kladka, gurtne,...
|
Pon, 13.02.2012, 15:04 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|