Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland
Autor |
Správa |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|

Fabi píše: Hladam auto ( preto som narazil na ten inzerat) pre otca za posledne 4 roky rozbil 2 pajra I , neviem na ktore auta sa mam zamerat aby mu vydrzalo dlhsie ci s tuhou prednou napravou alebo nezavisle zavesenie ( tie predne napravy boli najviac znicene), snad mi poradite..... Jazdi tak 70% teren - nie velmi tazky a 30% cesta, take pracovne spolahlive auticko
Pokiaľ auto jazdí v teréne, podľa mňa sú jednoznačne lepšie obidve tuhé nápravy. Majú vyššiu odolnosť, lepšie krížia, majú menej súčiastok a sú aj ľahšie opraviteľné v domácich podmienkach. Auto, ktoré má len jednu tuhú nápravu je kompromis cesta-terén. A auto bez tuhých náprav sa hodí len do ľahkého terénu. Myslel som sériové autá, ktoré majú ramená dlhé 20-30cm, nie špeciály s ramenami dlhými okolo 1m, ktoré jazdia na súťažiach typu Dakar.
Popísalo sa tu toho už dosť. Sú tu viacerý nositelia myšlienky, že najlepšia náprava do terénu je s nezávislým zavesením kolies. Bolo tu aj viacero výmen názorov. Záleží na tebe, komu uveríš a nakoniec nejaké skúsenosti už máš.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Str, 07.10.2009, 10:19 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Udrzba je asi jednoduchsia na tuhej (z principu, menej pohyblivych casti).
Je rozdiel jazdit a skakat (tuha odpusti viac).
Co sa tyka priechodnosti - momentalne po PU chodi kratke Pajero DiD, na BA SPZ, je nazdvihane, a je az neuveritelne, aka svetla vyska je pod nim vdaka skrytym diffom ... (Zbezne si trufnem povedat, ze si pod neho lahnem, a prejde ponad mna bez mojej ujmy).
Co na veci stale nic nemeni, ze IFS bude v tazsom terene trpiet.
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 07.10.2009, 11:16 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|