Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 08.05.2025, 3:38
Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 
 Aky pickup? 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Vyzera to, ze mozno budeme rekonstruovat jeden starsi dom, takze rozmyslam, ze si namiesto klasickeho auta zozeniem volaky pickup, ktory zvladne aj teren.

Povodne som uvazoval nad niecim takymto

http://www.raicar.com/main.php?g2_itemId=1932

ale zohnat take auto vyzera celkom nemozna uloha.

Takze nad akym inym autom by som mohol uvazovat?

Moje podmienky su
1) nosnost cca. 1,25-1,5 tony,
2) rozmer korby ma to G 2,2x1,95, takze zhruba cosi podobne,
3) dieslovy motor
4) uzavierky na oboch napravach,
5) staci aj 2-miestne, DoKa potesi.

Cena okolo tych 12-15 000 euro(za jazdenku samozrejme).

Alebo uplne najviac by som mal radost, kebyze niekto vie o G-ckovom pickupe na predaj.

Ned, 03.01.2010, 23:29
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
malé, eN jednotkové pikapy majú nosnosť okolo 1t a korbu dlhú (pri dvojmiestnej budke) dva metre. Šírka medzi blatníkmi býva obvykle presne na europaletu.

Ak pôjdeš do väčšieho, hrozí ti mýto. Ak dáš za pikapa väčšiu káričku dtto.

Nastala paradoxná doba, keď sa viac oplatí ľubovolné auto M1 s dostatočnou hmotnosťou na guli a vlek. Trebárs aj veľký, poťažmo vyklápací.

Inak dom som zrekonštruoval, resp poväčšinou postavil s Patrolom a 600 kg nebrzdenou káričkou.

Trámy mi doviezol kamarád s návesom, betón priletel v rakete a doprava škridiel bola pozornosť predajcu bramakov. Sklo si doviezli sklenári. Všetko ostatné vrátane štrku a zámkovej dlažby na dvor dovliekol Patrol. Samozrejme predtým odvliekol aj všetky odpady po demolícii.

Ned, 03.01.2010, 23:56
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja len dodam a budem suhlasit s M4, Patrol+vozik a Pajero+vozik, uz prerobili zopar nehnutelnosti, a ked nestaci klasicky vozik, pozicala sa dvojnaprava.

Ostatne ako krov, krytina a podobne veci si aj tak sam nedovezies, lebo by si sa na vela krat tocil, vykladal a pochybujem ze ti napriklad bude stacit paleta krytiny, alebo ze na korbu nalozis dlhe krokvy...

Pon, 04.01.2010, 20:01
Profil ICQ
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vozik nechcem, zle sa mi s tym jazdi a na aute nemam tazne, ani ho tam davat nebudem(je to na dlhsie vysvetlovanie).

Pon, 04.01.2010, 20:58
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som postavil dom s Hiluxom spominal som to uz na toyota fore. Kde ma doticne osoby zakopali pod ciernu zem uz len preto ze mam toyotu. No je to fakt povozil som na lazy v prach v blate a do kopcov vela materialu. Ma to uzavierku zadku. Aj som to par krat pouzil. No verim ze doticne osoby sa objavia aj tu a budu ta odhovarat od hiluxa. Ja ta nenahovarm ale mne veeelmi posluzil aj sluzi.

Pon, 04.01.2010, 22:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja len pripomienku ze s uzavierkou vpredu aj v zadu v serii asi tazko najdes

Pon, 04.01.2010, 22:57
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Táto téma tu už bola a Já by som radil tak ako predtým,doporučujem vsadiť na osvedčené značky Mitsubishi L200,Toyota Hilux alebo Nissan Navara.Ostatné napodobeniny by som neodporúčal vzhľadom na nedostatok ND a podľa mňa aj menšiu spolahlivosť.Ale je to len môj názor a nikoho nenútim ho so mnou zdielať. ;-)

Pon, 04.01.2010, 23:20
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rudi: Ja ho s tebou zdielam.

Pon, 04.01.2010, 23:51
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mal som onehdá Hiluxa. Najazdil som s ním za rok vyše 50 tkm prakticky len po meste. Jediná závada za ten rok bola vypálená žiarovka.

Uto, 05.01.2010, 0:29
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
je potrebné aby to vozidlo zvládalo terén=pickup? neviem no, tiež sme rekonštruovali komplet dom ale rozhodne sa viac uživila dodávka (do 3,5t)
neviem teraz ako je to síce s mýtom ale staršia dodávka na stavbu je na nezaplatenie - či už rezivo (menšie kusy) sádrokartón,kari siete,profily = všetko človek hodí dovnútra a nieviem neviem ako by som to vozil na korbe pickupu... inak offa mám k dispozícii pri stavbe tiež a samozrejme aj ten si hodne zamaká, ale ako vravím, dodávka je dodávka

Uto, 05.01.2010, 0:48
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
neviem kde ten dom mas, ale urcite vede k nemu cesta a na to ti staci dodavka. DUCATO, TRANZIT. Ber nieco co ma aspon 2,5 m dlhu korbu,sirku medzi blatnikmi 125 min.Zadne dvere dvojkridlove, nech mozes vozit aj dlhsie veci a nech sa da do nej nkladat vysokozdviznym vozikom. Nepozeraj na to ako je odreta, lebo verim ze zopar skrabancov jej pridas aj ty. podstatne je aby bola motoricky dobra a mala platnu stk a emisnu, nech to este nemas starosti.....urobi svoju robotu a predas.

Uto, 05.01.2010, 3:34
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja rozmyslam, ze terenak dam prec a budem mat len jedno auto aj do terenu aj na robotu. To G mi prislo najvhodnejsie, ale neviem ziadne poriadne zohnat(viem len o dvoch, jedno je mrdka po buracke a druhe nema prednu uzavierku+si majitel nechava korbu pre seba). Takze zhanam bud G v normalnom stave alebo nieco, co je tomu co najpodobnejsie.

Uto, 05.01.2010, 18:44
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neviem sice ake stavebne prace robis, ale pocitaj s tym ze na korbe nic nemozes nechat, stale je to na ociach a lahko odcudzitelne. Az budes mat pick-up s nadstavbouu, rataj s tym ze vela veci do neho nevtrepes, a az budka bude len dvojmiestna, tak ani do budky vela nezamknes.

Str, 06.01.2010, 3:58
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 13 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný