Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 08.05.2025, 3:56
Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4
 z RAV4 na CR-V alebo Grand Vitara ... alebo? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pri tom LPG nez sa rozhodnes pre konkretne auto zvaz aj velkost kufra...ked das nadrz diskovu namiesto rezervy bude ti rezerva zaberat miesto v kufri, alebo ju aj nemusis nosit ako bolo spomenute,s taci sada na opravu defektu...ak das nadrz za sedadla stratis variabilitu interieru,a le zas mozes mat vacsiu nadrz a nemusis po kazdych 300km hladat cerpacku...a samozrejme prides o cast kufra co sa ale da riesit napr. stresnym boxom :D

Pia, 22.01.2010, 10:21
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Existovalo by riesenie, ale treba zvazit ale.

Mam taky dojem, ze som sa zamyslal nad LPG v Ravke, a nadrz mala ist pod podvozok, ale nebolo ju velmi kde dat.

Riesenie 1: Odstranenie povodnej benzinovej nadrze, a nahradenie dvomi mensimi nadrzami, jedna na beznin, druha na plyn.

Riesenie 2: Miesto benzinky LPG, a do kufra auta nejaka certifikovana mininadrz ci kanister (spekulujem, nesmejte sa) na benzin.
Tu by bolo treba vymysliet tankovanie a odvetranie vyparov.

S riesenim 1 sa pohravam na Terre, ale ja mam trochu ine priestorove moznosti pod podvozkom. Pojde tam nadrz zo skody 100 a nejaka LPGcka podla max. moznych rozmerov.

V oboch pripadoch je auto dost blbo predajne, o STK nehovoriac.
Ak auto predavat nemienis, a STK vies riesit, tak v pohode.

Pia, 22.01.2010, 10:37
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
stk by nebol problem vyriesit , akurat este tu je otazka ked je neoficialne LPG ci sa v tom mozu vrtat policajti ci mas nato neake osvedcenie a štempel ze to mozes mat alebo proste plati ked to preslo cez STK tak je to OK?

na ravke je kufro velmi dobre rieseny stm ze sa daju sedacky sklapat aj dozadu aj dopredu aj uplne preklopit , relativne to aj vyuzivam ale pokym by sa dala nadrz tak ze len za jednu sedacku pozdlzne smerom k zadnym dveram stym ze jedna sedacka by ostala plne variabilna to by mozno stalo za zvazenie.

riesit vymenu benzinovej nadrze su na moj vkus uz moc take zasahy do auta co by som nerad robil

Pia, 22.01.2010, 12:39
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
lpg ak mas oficialne ide zapis do TP a mozu rypat :shock:

EX - Jeep Grand Cherokee WJ, limited 4,7 V8, QD +LPG, CB allamat 296, 2" lift, BFG AT 245x70x16, kompresor,svetelna rampa, navijak 12000lb

Pia, 22.01.2010, 12:44
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
este tu je ako pozeram - Mazda Tribute 3.0i a daju sa najst aj na LPG
akurat je to to iste co ostatne SUV pripojitelny pohon cez spojku za zadny diff.
Ale zas ma aj moznost stalej volby 4x4 elektromagnetickym systemom kde rozdeluje 50:50

Pia, 22.01.2010, 13:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A čo tak Land Rover Freelander TD4?? Ma ho bracho a veelka spokojnosť,pohon ako CR-V

Suzuki GSX-R 600 K2 :)

http://www.youtube.com/xsimivw
http://amass.sk/

Pia, 22.01.2010, 14:40
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen píše:
4x4 elektromagnetickym systemom kde rozdeluje 50:50

To je to isté čo RAV4 z uzavretým medzidifom ......

Pia, 22.01.2010, 15:33
Profil ICQ
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
masurko píše:
LPG ide oficialne zapisat do akehokolvek auta ale musi to byt sekvencne LPG a musis dost byrokracie absolvovat aby ti to zapisali a s tym suvisia dalsie naklady, detaily okolo zapisu su aj tu niekde na fore, treba sa pohrabat kusok :-D . Ked auto s LPG tak kupit napr. v cechach a tam ho dat aj zapisat alebo kupit rovno so zapisanym LPG. Ako finder povedal CRV neni uplne zle auto ale ked chces do neho prejst z RAV-ky je to podla mna krok spet. :wink:

Nieje to tak. Mozes mat aj plyn do sania. Jedina podmienka je to ze to musi byt "riadeny" plyn - cize na hadici budes mat elektroventil - to vsetko koli emisiam - ale aj keby si ich chcel uplatit nepomoze ti to - lebo technik zo ziliny ti neschvali neriadeny plyn.
Ak chces niekto nieco o plyne najlepsie zavolat do www.autogas.sk - velmi mili ludia, po telefone vsetko vysvetlia , poradia , namontuju, aj zilinu vybavia.

Pia, 22.01.2010, 15:47
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mozete mi prosim vas este poradit ak viete ktore auto ma rieseny staly pohon 4x4 ako RAV4 ? a nie novodoby SUV (cr-V, mazda tribute) - priraditelny cez spojku a v normalnom stave staly nahon na jednu napravu

model by nemusel mat redukciu - jednoducho nieco ako RAV4 len ine auto
roky priblizne od 97-2001

Pon, 25.01.2010, 18:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
co ja viem tak LR Discovery II ma staly 4x4...potom este jeepky s pridavkou selec-trac maju volitelnu 4x4full time...s tych mensich aut neviem, akurat co som mal moznost vidiet Vitaru r.v. 2002 tak mala staly na zadok a predok pripojitelny bez medzidifu

Pon, 25.01.2010, 18:41
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Okrem forestra napadol ma pajero pinin. Nema full ale ma SS4-i, co je ale v zasade to co chces.

Pon, 25.01.2010, 23:05
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný