Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 21:55
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 
 test grand cherokee 
Autor Správa
Čumil

Odpoveď s citáciou
Zdravím Vás pani.

Chcel by som Vás poprosiť o nasledujúce rady:

Mám v pláne kúpiť grand cherokee a zajtra sa idem na jedného pozerať je to r.v. 2001
4,7 V8 v plyne a má najazdene 170 000 km mohli by ste mi prosím poradiť čo všetko by som mal na aute vyskúšať aby som si bol na 100% istý že je to dobrá kúpa.

Za odpovede vopred ďakujem

Sob, 25.08.2012, 15:23
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zober zo sebou chalanov z Jeepparts.
Neobanujes!

Sob, 25.08.2012, 19:41
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
traktoristaa píše:
Zober zo sebou chalanov z Jeepparts.
Neobanujes!

to je dobry napad, ponevac ked nepoznas ten stroj, nikda si s takym nejazdil, tak niektore rady maju vahu hovna,, bo ich nevies vyuzit a presadit pre seba,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Ned, 26.08.2012, 3:42
Proviantak
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
asi ako prve budu KM.. 4.7 je paradne vozenie, a vacsina majitelov neodola zvuku a chodu tohoto stroja, nasadne a jazdi. = 170tis. km asi nebude realita.
potom je trochu problem s motorom a prevodovkou., ak to malo "sprosteho" pana , tak motor bude na dojazd.. prevodovka detto.
Ich oprava je v sume cca 4-6tis. eur podla rozsahu.
4.7 ma malo oleja na taky objem.. presnejsie ti urcite poradi palo-chero.
neviem aka redukcka - rozvodovka sa pouzivala v danom rozcniku, tu plati ze pri cca 120-150tis. km skape viskospojka (a dalej lambda sondy, CPS, zapalovacia cievka a pod.. ). Pri 4.7 urcite bude QD alebo QDII. Takze vseobecne povedane , taketo auto v dobrom stave nekupis. Min. ta bude strasit rozvodovka. Dalsou kapitolou je "upgrade" elektroniky podla miestneho GURUa.. zvacsa to konci opravou v rozsahu niekolko hodinoveho vystikavania ledacin do 1-2ks tesco tasiek , co kto doplnil podla toho co kde bolo najlepsie(=co mal kto skladom).

Nuz tolko , US auta sa tesia oblube nasich servisov, kazdy to vie, kazdy to opravuje.. .... a kazdy skonci nakoniec v Ziline :-) , alebo v Prahe.

Bez DRBII tam ani nechod., ma to PALO-CHERO a niektore motorkare co riesili JEEP.

Ned, 26.08.2012, 8:26
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tie kilometre záležia od toho kde auto jazdilo a kto s ním jazdil. Ak to má LPG je predpoklad že auto jazdilo viac. WJčko nemá viskospojku v prídavnej prevodovke. Je tam gerotorové čerpadlo. Chybové kódy sa dajú vyblikať na prístrojovke (3x zapnúť a vypnúť klúč v zapalovaní), ale keď človek nemá so sebou tabulku čo ktorý kód znamená moc si nepomôže.
Treba skontrolovať všetku elektriku. Chronická chyba u WJ sú klapky kúrenia. Samozrejme treba pozrieť či niečo dole netečie (motor, prevodovky, diferáky, servo). Automat musí radiť hladko, olej nesmie smrdieť spáleninou a myl by byť červený nie fialový. Je toho oveľa viac na čo sa treba pozrieť. Lepšie fakt keď pri tom bude niekto čo Jeepy pozná.

Ned, 26.08.2012, 18:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 5 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný