Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 07.05.2025, 20:42
Dnes je streda 7. mája 2025, meniny má Monika a zajtra Ingrida

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 18 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Babetta a veci okolo toho 
Autor Správa
Pandík

Odpoveď s citáciou
už dlhšiu dobu rozmýšlam si zadovážiť skúter 50ku no ale je to pr emňa kus drahé a tak ma napadlo že babetta by mi stačila, čo k tomu potrebujem ak chcem s tým jazdiť do mesta do školy a tak? možem vobec na babete keď mám 15?
ďakujem vopred

Pon, 12.09.2011, 16:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
treba ist do autoskoly a nahlasit sa na kurz AM ten sa robi od 15 rokou

Pon, 12.09.2011, 16:52
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
petriiik píše:
treba ist do autoskoly a nahlasit sa na kurz AM ten sa robi od 15 rokou

presne kurz AM od 15rokov...
babeta papiere ŠPZ nepotrebuje...
takže len kúpit a behat...
ale nejaký techničák od výrobcu treba nosit zo sebou...

autodolesa.sk
Land Rover Club Liptov
LandOFF service
Offroad Club Luky

offroadclubliptov@gmail.com
0908 384 826

Pon, 12.09.2011, 17:48
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jaaj diiky a neviete koľko tak stojí ten vodičák? :wink:

Pon, 12.09.2011, 18:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
v autoškole ti povedia . a ešťe myslim že musíš mať pri sebe aj doklad o poistení- PZP.
Kup si elektrickí moped -bycikel a nepotrebuješ AM .
PS: a ani neriskuješ že ti zoberu vodičak ak by ťa chitili na PANDE

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Pon, 12.09.2011, 19:17
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kamos sa pytal uja policajta na PZP na babetu a povedal mu, ze nemusis mat, ale je lepsie ak mas koli nehode ktoru mozes sposobit ;-)

Pon, 12.09.2011, 19:26
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nechcem elktrickú :D chcem naliať benzín a jazdiť kym nedojde a ne nabíjať to ... :D a vodičák na to ako dlho sa robí?

Pon, 12.09.2011, 19:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
zajdi do autoskoly alebo zavolaj tam ti povedia poradia

Pon, 12.09.2011, 21:01
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vraj v PP nerobia vodičáky na Babettu :cry:

Pon, 12.09.2011, 21:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
..a tu Babetu potom mieniš nechat v povodnom stave ,či budeš ju takisto nejak "upravovat"? :lol: ..len potom sa už budeš musiet volat "Babetik" :-)

..hej a akože chceš povedat,že nerobia v PP vodičak na Babetu? skus sa pytat na vodičak na "malu motorku" nie len na Babetu :wink: a potom možno zvladneš aj Simsona ,predsa už sa na nom aj dvaja odvezu ,pozri aky tu je na predaj ,motor daš dokopy a voziš sa :smt162

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/10154671/predam.php

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Pon, 12.09.2011, 21:15
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pandík, zaspominal som na stare casy, uz je to sice skoro 10rokov co som riesil nieco podobne. Mozno ti toto pomoze.

Robil som vodicak tiez v 15tich (9rokov dozadu už kurňa) vtedy stal 4500korun, no vtedy to bola skupina A50 - mohol si jazdit na strojoch do 50ccm a neobmedzena konstrukcna rychlost. Mohol si ho dostat po dosiahnuti 15tich rokov alebo automaticky v Bčku v 18tke

casy sa menia a dnes mame skupin vo vodicaku nasekanych nošu.

tu mas citat z vyhlasky.

VYHLÁŠKA
Ministerstva vnútra Slovenskej republiky
č. 225/2004 Z. z. z 29. marca 2004,
ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona Národnej rady Slovenskej republiky
o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov

§ 15
Skupiny a podskupiny motorových vozidiel
[k § 68 ods. 8 písm. a) zákona]

(15) Skupina AM
dvojkolesové motorové vozidlá, trojkolesové motorové vozidlá, štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá s najvyššou povolenou rýchlosťou neprevyšujúcou 45 km.h-1, s akýmkoľvek druhom pohonu a s pohonom spaľovacím motorom s objemom valcov nepresahujúcim 50 cm3 okrem bicyklov dodatočne vybavených pomocným motorčekom s pohonom spaľovacím motorom s objemom valcov nepresahujúcim 50 cm3 a s najvyššou povolenou rýchlosťou neprevyšujúcou 30 km.h-1.

§ 16
Vodičské oprávnenie
n) skupiny AM oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny AM, a to len na území Slovenskej republiky,

§ 19
(1) Vodičské oprávnenie skupiny AM možno udeliť len osobe staršej ako 15 rokov.

Vodicak stoji 200-300eur podla drzosti autoskoly.

Vidis ze pribudlo obmedzenie na konstrukcnu rychlost co je dost podstatne. Zatial to pre teba dolezite nemusi byt, kedze riesis babetu. Ta ma konstrukcnu rychlost ak sa nemylim 40km/h. Ale ak uz sedlas auto, tak babeta je pre teba vela krokov spet a sam zistis co to je ist po ceste 50tkou a skoro kazdy ta predbieha. Tak predpokladam ze budes do buducna asi chciet nieco co dokaze vytiahnut aspom 90km/h. Ja babetu mam, dokonca aj simsona vsetko z papiermi no mimo obec uz som nejako stratil chut chodit, ked si skoro najpomalsi kus v premavke. Aby si nebol z toho vodicaku sklamany. Napr z Am by si nemal soferovat ani toho simsona (ten ma konstrukcnu v papieroch 60 a realnu ak je OK tak 80).

Su skutre co maju napisanu konstrukcnu rychlost 45km/h objem do 50ccm a vedia vytiahnut uz rychlosti pohybujuce sa okolo 90tky.

v celku som nepochopil zmysel skupiny A1 tu mozes mat od 16tich, no ta konstrukcna rychlost je fakt akoze :twisted: pozeral som ti to na viacerych zdrojoch a vyzera ze je to ozaj tak.

Do podskupiny A1 patria motorové vozidlá skupiny A s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou vyššou ako 45 km/h, ktorých zdvihový objem valcov motora nepresahuje 125 cm3 a výkon nie je väčší ako 11 kW.

No tak aby som to zhrnul preco som sa tak rozkecal. Vyskusaj si pozicat od niekoho babetu povoz sa v spickovej premavke mimo mesta (hadam ta nechytia) a ked ta to neomrzi tak potom do toho kludne chod. Veci na babetu stoja par korun, NEPOTREBUJE STK, staci ti taky zdrap co je namiesto technicaku a myslim ze poistku. Ja poistku neplatim. Babeta stoji v garazi uz 2roky. (stacia mi 2poistky na auta a jedna motorka)

Podla mna 200eur vodicak + 100-250eur babeta opati sa to za tie peniaze?

2x meraj a raz nehreš. dobre to ešte premysli ci sa ti to vyplati.

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Pon, 12.09.2011, 22:11
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vozil som sa raz na babete s kamarátom sme dali 60km/h dvaja :D 2. rýchl. myslím že mne to po uličkách stačí 60km/h
popremýšlam nad tým či nepočkám do 18ky na auto :roll: ja silné motorky nechcem ja nechcem s azabiť aj keď niektorý vravia že to nie je pravda, ale motorky sú pre samovrahov ale babetta by mi stačila nič iné ja motorky nemusím :P

Pon, 12.09.2011, 22:54
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja som bol tiez z tych co nevydrzali a na malu motorku robili vodicak v 15tich potom som si zaplatil navyse za auto a velku motorku, neskor zo skoly sme mali moznost spravit na nakladiak a traktor takze dalsie peniaze teraz by mi bodol nejaky vozik ale zas to dosvinili lebo kedysi stacila peciatka ze mas prax 2 roky na C a teraz uz musis robit testy tak som sa nato vykaslal ked som si spocital co som do toho dal som mohol mat usetrene ovela viac.

babeta nepotrebuje spz ale musi byt velky technicak nahlaseny na policii a vodicak sa robi uz nie do 50ccm ale do 125ccm. a tu by som uz zvolil nejaku simsonu radsej ma to aj smerovky a nemusis natahovat ruku ked chces odbocit.

to mi pripomina jeden vtip ked dedko siel robit vodicak na malu motorku a ked nespravil skusky tak siel za policajtom:
- pan policajt prosim vas dajte mi ten vodicak ja chcem jazdit na tej babete len do krcmy na pivko :D

takto vyzerala ta moja krasavica:
http://www.jens-schumann.com/bilder/SIMSONSR50SCOOTER.jpg

je jedno ci to ide 20 alebo 50 stale sa najde nejaky blazon ktory ti moze skocit do cesty a ci mas babetu alebo nejaky supersport autu je to jedno ty si vo vacsom ohrozeni a v dnesnej dobe vsade sama havaria kde vodici nedali prednost

Si sikovny mlady chalan a urcite mi da kazdy za pravdu ze malo kto je (myslim ze mas 15) v takom veku taky zrucny ako ty. Klobuk dole a bud si peniaze odkladaj na vodicak na auto a k tomu mas na malu motorku zdarma (neviem ci to je stale tak) a potom uz na tej babete aj tak nebudes jazdit max tak o ulicu dalej alebo do potravin :)

BTW: chodi niekto z vas do svitu na motokary? :P

Pon, 12.09.2011, 23:20
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
takto som to kupil
Obrázok

takto po zime a jari
Obrázok

a takto po takom beznom jazdeni v dazdi
Obrázok

na simsone som dal 10k km na babete 4k km dokonca som taketo prskolety istu dobu opravoval na kseft, vrelo doporucujem este aj dnes na zaciatok z motorkami, vzdy lepsie nez cinske skutre.

BTW Pandik asi sa opakujem ale u teba ma investicia do prskoletu jediny zmysel ak by si do buducna chcel riesit velku motorku (ked sadnes na poriadny stroj, kazdy km odjazdeny na mensom stroji je len plus) ale ked uz riesis auto, asi motorky nezajem. Ak tu babetu chces ako legalne vozenie tak za tie peniaze sa vozis alternativnimi prostriedkami urcite az do 18tky a este aj zostanu volne.

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Pon, 12.09.2011, 23:34
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
teraz si ma asi presvedčil :roll: máš pravdu
počkám radšj na auto a potom možem kašlať na motorku teda ak ma niekde nečapnú a nedajú mi 3roky odklad to by ma porantalo :oops:

Pon, 12.09.2011, 23:36
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 18 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný