Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland
Terracan, alebo Grand Vitara?
Autor |
Správa |
hollyml
Frajer
Registrovaný: Sob, 10.05.2008, 12:03 Príspevky: 240 Bydlisko: Kordíky (obec pri BB)
|

romo11 píše: fajer: to si mu moc neporadil tym ze " trepete sprostosti, mam aj aj a viem porovnat a dobru noc" k tej vitare asi bolo vhodne na zaciatku napisat o aky model sa jedna lebo ta stara mohla mat fakt iny druh pohonu 4x4 ko rocnik 2006
Tiez sa mi zda, ze je to slaba rada na takeho odbornika.
Ale teraz vazne:
1) starasie Terracany naozaj mali problem s palivovym systemom a mam dojem, ze presne preto ako to opisal RUDY.
2) starsi o novsi typ Terracanu sa lisia hlavne stalym pohonom. Ten starsi ho ma zadny a predok sa da priradit. Ten novsi model ma permanentnu 4kolku. Redukciu maju obidva.
3) Terracan vs Vitara. Tazko rozhodnut. Terracan je vacsi, silnejsi, pohodlnejsi a v terene celkom ujde. Vitara zase disponuje lepsimi najazdovymi uhlami a vzhladom na rozdiel v dĺzke vozidiel ma Vitara lepsi aj prechodovy uhol. No myslim si, ze svojou robustnostou by u mna nad Vitarou 2006 vyhral Terracan (novsi model).
4) No keby som si mal naozaj vyberat medzi tymito dvoma autami tak si vyberiem nieco uplne ine. (asi by vahrala ta moja L200-ka  )
_________________http://www.pajero-club.sk http://www.rcepedition.sk http://www.hmsro.sk http://www.hmsro.mitsubishi.skL200 2,4 DI-D MY2016 (dievca pre vsetko) OME, Asfir kryty podvozku pneu: BF Goodrich Mud terrain 255/85R16, BF Goodrich All terrain 265/70R17
Naposledy upravil hollyml dňa Ned, 07.12.2008, 2:26, celkovo upravené 2
|
Ned, 07.12.2008, 1:34 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|
Co pise Rudi o verziach, nie je tak uplne pravda -
Rudi: nejake nahradne diely navyse nemas?  Zhanam hmlovku (okruhlu, 2002, tusim lavu, svina kamienok..) a cudlik na palubovke na spinanie tempomatu/hmloviek/barscoho ineho...[/quote]
Jameson nemal som na mysli vzhľadové rozdieli,ale to že ten facelift už mal ten problém s čerpadlom vyriešený.Určite minimálne v Nemecku sťahovali Terracany do predajní a menili tam palivový systém,komplet!ND diely tu na Terracana mám ozvi sa! 
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Ned, 07.12.2008, 2:18 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
fajer píše: trepete same sprostosti... polovicka s toho co tu pisete je celkom inak. mam aj terracana aj suzuki... viem toho hodne porovnat. dobru noc...
fajer a čo ešte máš okrem toho doma,akosi som Tvoj príspevok nepochopil!Sorry ale keby tu všetci radili ako Ty tak neviem ako by to tu vypadalo a pritom ty si ten najkompentnejší k tejto téme tu niečo napísať.Keďže máš ako píšeš obidve autá doma!Určite by som sa aj Já rád dozvedel dojmy priamo od prameňa!  Neviem všetko a rád by som sa niečo nové dozvedel! 
|
Ned, 07.12.2008, 2:30 |
|
 |
Petr4x4
Učeň
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 0:39 Príspevky: 91 Bydlisko: Praha
|
hollyml píše: .... No myslim si, ze svojou robustnostou by u mna nad Vitarou 2006 vyhral Terracan (novsi model).
No u mě taky. Ted jsme byli na akci a dost mě překvapil

Ned, 07.12.2008, 2:32 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|

no... ospravedlnujem sa kolektivu, vecer som bol uz uplne K.O. a preto som reagoval len stroho...
za to dnes ma uz o 6tej volali na zasah, takze uz som zasa K.O. .
TERRACAN: verzie benzin 3,5; diesel 2,5 - motor kopia pajero tiez v GALLOPER, ; diesel 2,9 CRD 110kw do roku 2004 delphy vstrek normalne turbo; diesel 2,9 CRD 120kw od 2004 -2007 - koniec vyroby, vstrek delphy 2G prip. BOSH; TURBo s VGT (naklapanie lopatiek). Motor alla avia, vlozky valcov, spolocne zhavenie v sani.
Ako auto ma mocmoc presvedcilo, to co ta lestenka zvladla je hodne moc dobre. Udrzba auta sa pri beznom servise pohybuje v "drobnych" : vymena kosti stabikov: predok 1200skk zadok 2000skk origos. guma stabika predok 260skkx2 vzadu detto.
V predu dvojrameno s tlmicom v strede + struna; vzadu tuha + samoser;
do r. 2006 2wd-zadok; 4wd 50/50; 4wd low 50/50
r. 2006 ( modelovo, inak zavedene uz koncom 2005) levelizer od KIA; 4wd -auto; 4wd low. (poriadna sprostost)
mierne zvysena spotreba oleja v motore dana systemom vstrekovania ( pretlak) pokial budete auto stale drzat pri 200vke bude to zrat cca 4d na 1000km.
inak vseobecna spokojnost.
VITARA: samik mal aj v predu tuhu napravu a vitara ako vacsia segra uz mala na margo pohody v predu dvojramenny zaves. inak klasika 2wd;4wd;4wd low.
posledny a tusim aj model pred nim : trvala 4wd s medzidiffom s moznostou LOCK 50/50
vzadu aj v predu otvoreny diff; preklz riadeny cez ABS funkciou ASR.
auto velmo dobre, len mi nesedi diesel od renolta. (1,9DCI) Inak s benzinom 2.0 moc dobre auto.
Tuto moje skusenosti koncia nakolko kolega Vitarku zosrotoval.
Nepomer G. VITARA - TERRACAN hmotnost, nosnost, luxus, velkost,
nenapada ma co ine pisat, nechal som si TERRACANa aj ja aj bracho.
Moj ma 112t. km ,
vaznejsie zavady: spojka - pri vymene sa zistilo ze jej poskodenie nebolo sposobene zlym uzivanim ale vyrobnou chybou dvojzlozkoveho zotrvaka = menilo sa to cele vratane zotrvaku na naklady hyundai.
po vymene semeringu na zadnej hruske triasol kardan , pravde podobne s nim niekto v servise riadne je....l , vymena na zaruku.
Jo a bracho sa este stazoval na riadenie ufukovania, po servise to funguje.
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Ned, 07.12.2008, 9:54 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
fajer krása tak sorry aj Já,opísal si to pekne.myslím si že asi presne ako si to Laco73 predstavoval,ono cez počítač nie sú vidieť nálady a únava dotyčného a niekedy človek uletí.
Ešte osobne si myslím že pre Terracan jasne hovorí aj cena za ktorú sa dá doviesť z vonku.Myslím si že je viac ako zaujímavá . 
|
Ned, 07.12.2008, 10:36 |
|
 |
mato p
Učeň
Registrovaný: Str, 19.11.2008, 22:20 Príspevky: 13 Bydlisko: BA / PK
|
_________________ 4x4 forever ! , ale zatiaľ iba ako spolujazdec alebo požičané , ináč starý dobrý FAVORIT
|
Ned, 07.12.2008, 10:59 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|
ohladom pohonu ta nesekirujem, ale ohladom popisu motora , tam sa zmenilo hodne moc pri facelifte nie len zmena vykonu. islo to az po riadiacu jednotku. ja osobne odporucam verziu od r. 2005 - hore
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Ned, 07.12.2008, 11:03 |
|
 |
Jameson
Frajer
|
Fajer, wou, diky, aj ja som sa konecne naucil daco nove o novsej verzii! Inak, ked este Laco vaha pri rozhodovani, nech si pozrie zaver tohoto kuscok prasteneho testu:
http://www.youtube.com/watch?v=W7Q9LdiFNhw
Ak uz toto nepresvedci... 
_________________ Zlaté zlatíčko so 150 koňmi pod kapotou... /Hyundai Terracan CRDi/
|
Ned, 07.12.2008, 11:46 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
ANO
v tomto teste som sa dozvedel naozaj dolezite prevadzkove vykonove aj terenne vlastnosti tohto automobilu. Kazdy den sa narazam s televiznymi stolcekmi , pocitacmi a par krat tyzdenne aj s chladnickou.
Ku Kajovmu Terracanu :
- pohodlny , velmi vykonny motor, v strednom terene to islo slusne, zrychlenie veeeelmi prekvapive
_________________ OFF the ROAD
|
Ned, 07.12.2008, 12:09 |
|
 |
603
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 23:39 Príspevky: 529 Bydlisko: ba//mi
|
)) ze im nedal dajaky erbeg po papuli...
_________________www.khvmi.sk
|
Ned, 07.12.2008, 12:13 |
|
 |
Jameson
Frajer
|
IvoLUCKY píše: Kazdy den sa narazam s televiznymi stolcekmi , pocitacmi a par krat tyzdenne aj s chladnickou.
Naahodou, prva cast testu simuluje cestu okolo Spisskych Vlachov, druha cast je priprava pre americky sposob nakupu priamo z auta a posledna cast je venovana novemu typu crash testov, ktore maju simulovat pady mostovych konstrukcii... No taky test len tak nenajdes! (..aj preto som pisal, ze pomerne dost prasteny "test", treba to brat s velkym nadhladom - ale musis uznat, ze malicky to ani po tom desnom pade nevzdal a hrdo sa odplazil, to by hocijaka kara nezvladla!)
_________________ Zlaté zlatíčko so 150 koňmi pod kapotou... /Hyundai Terracan CRDi/
|
Ned, 07.12.2008, 12:21 |
|
 |
Laco73
Učeň
Registrovaný: Sob, 06.12.2008, 20:48 Príspevky: 20 Bydlisko: Košice/Praha
|
Chalani moc dík.ani som necakal že sa budete věnovat novácikovi.Vcera som sa bol pozriet na Teraccana.R.v.2006.Diesel.Chce za neho 460 tis.czk.Tak premyslam.Cena to nie je zla vzhladom na 36 tis.km! Rozhodne piatkova jazda v terene na ktoru ma pozval dealer Suzuki.Vraj mam prist nalačno  .Uz sa neviem dockat. Akurat maju k disp.len verziu 2.4l.Ja mam ale zaujem m 2.0l.Skoda ze sa Terracan uz nevyraba a dalej nezdokonaluje.Este mam dotaz.Da sa nejakou upravou implantovat do novej Gr.Vitary zadnu uzavierku diferencialu?Dik
|
Ned, 07.12.2008, 13:00 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
Jameson píše: Fajer, wou, diky, aj ja som sa konecne naucil daco nove o novsej verzii! Inak, ked este Laco vaha pri rozhodovani, nech si pozrie zaver tohoto kuscok prasteneho testu: http://www.youtube.com/watch?v=W7Q9LdiFNhwAk uz toto nepresvedci... 
Tak toto mňa osobne neprsvedčilo o terénnych vlastnostiach auta. Jedine o prijeb_nosti niektorých ľudí. 
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Ned, 07.12.2008, 13:39 |
|
 |
mato p
Učeň
Registrovaný: Str, 19.11.2008, 22:20 Príspevky: 13 Bydlisko: BA / PK
|
fajer píše: ohladom pohonu ta nesekirujem, ale ohladom popisu motora , tam sa zmenilo hodne moc pri facelifte nie len zmena vykonu. islo to az po riadiacu jednotku. ja osobne odporucam verziu od r. 2005 - hore
Diki za odpoveď ! Aj keď mimo témy čo si myslíš o Terracan vs. Sorento
Mne pripadajú koncepčne rovnaké a v teréne tiež.
_________________ 4x4 forever ! , ale zatiaľ iba ako spolujazdec alebo požičané , ináč starý dobrý FAVORIT
|
Ned, 07.12.2008, 14:54 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|