Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 08.05.2025, 3:34
Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 70 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Aky offroad 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Na výber sa ti ponuka jediné auto a to je toyota 7 sedmičkoveho radu,kratku nie, ale napriklad 73 s 3litrovým dieslom je velmi dobrá,alebo 75-78 3 alebo 5 dverova verzia so 4,2 litrovým hladkým dieslom príp.td.

Sob, 28.02.2009, 9:32
Učeň

Odpoveď s citáciou
pozri toto:

http://www.defender-club.cz/anna-across ... lerie/?p=2

a to auto bolo tuším aj na predaj...
no čo..? musím podržať LR..:)

Sob, 28.02.2009, 20:52
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja by som volil iba jednu možnost T LC 75-78.Velmi odolne,upravitelne a priestranne auto.Ale istotne by som s expedicnym terenakom nejazdil po meste na bežne použivanie.Obrázok

Sob, 28.02.2009, 21:20
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
škoda,že disco II dávaš ako krajnú možnosť.podľa mňa je najlepšie riešenie Tvojich protichodných požiadaviek.Na účel aký tu popisuješ by som Ti odporučil skôr auto s dlhším rázvorom,jednak kvôli miestu a jednak kvôli komfortu jazdy.
Ja by som si na takú cestu zadovážil disco I :D

Ned, 01.03.2009, 15:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marcek4x4 píše:
škoda,že disco II dávaš ako krajnú možnosť.podľa mňa je najlepšie riešenie Tvojich protichodných požiadaviek.Na účel aký tu popisuješ by som Ti odporučil skôr auto s dlhším rázvorom,jednak kvôli miestu a jednak kvôli komfortu jazdy.
Ja by som si na takú cestu zadovážil disco I :D

disco II je totalne ok, aj cenovo aj miestom/motorom. ma vsak velky handicap, extremne sa mi nepaci tvar karoserie;-) mam ho vsak ako zalohu, ked neozeniem nic ine...

Ned, 01.03.2009, 15:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
visby, čo už máš za sebou? Mal si už offroada? Absolvoval si nejaké jazdenie v teréne, prípadne expedíciu?
Ak nie, doporučujem najprv pojazdiť niečo doma. Na budúci mesiac je skvelá možnosť nabrať skúsenosti v Tisovci.

Ned, 01.03.2009, 20:08
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pejo: s offroadami nemam prakticky ziadne skusenosti(den s wranglerom v parchfurte neratam), kedze ziaden nevlastnim. do tisovca by som velmi rad siel, aj ked iba ako spolujazdec(chyba to auto ktore si vyberam). v kazdom pripade bude drsnejsi offroad pre mna len zabavka a prioritou bude cestovanie(maximalne mesacne expedicie a tulanie po europe s bikom), velka nevyhoda je to, ze si nemozem dovolit dve auta a tym padom chcem mat v offroade urcity komfort.

co sa tyka expedicii, tak som s quadom bol teraz v tunise a tak sa mi to zapacilo, ze sa tam chcem urcite vratit s vlastnym autom;-)

Pon, 02.03.2009, 0:08
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pre cesty po europe/afrike by som skor volil europsky voz - napr. postarsie g-cko, defender, vozy s VM td motormi (cherokee, frontera). Spolahlive jednoduche motory az donedavna robil iveco (2.5td mozno 2.8td) ale tie neviem ci sa davali do offroadov.

Pon, 02.03.2009, 10:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Iveca motory sa davali do santany. Ja osobne by som na expedicie po europe prip. afrike riesil patrol (vela priestoru a celkom "bytelne" auto) prip. toyku (rozsirena po celom svete takze ND po celom svete) :-)

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Pon, 02.03.2009, 10:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja by som si určite vyberal medzi týmito

Nissan Patrol GR, Y60 alebo skôr Y61, 2.8 TD alebo 4.2D, ale samozrejme dlhý.
Toyota LandCruiser HDJ80 4.2TD

Napr.
http://www.extrem4x4.pl/content/view/258/265/lang,pl/

http://www.offroadcb.cz/patroly61

http://fourwheeler.automotive.com/19229 ... index.html

Pon, 02.03.2009, 10:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja by som pozeral skor po niecom s nezavislym zavesenim predku. Navaru s pristavbou, mozes pekne vzadu prerobit na obyvatelny priestor. na dialnici ti to da viac ako 120 a v terene sa to nestrati. alebo dlhe pajero, alebo L200-vka. na obcasne vylety do prirody sa mi to zda vhodnejsie. aj tak pojdes 70% cesty po asfalte :wink:

Pon, 02.03.2009, 14:57
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Najlepšie auto na ďaleké cesty je to, čo si vieš opraviť sám-svojpomocne.

Ale v podstate je to aj tak šuma-fuk, čo si nakoniec kúpiš. Ak sa má niečo dojeb.ť, tak to bude zrovna to, čo sa opraviť v teréne nedá.
/prasknutá hlava, zadretá kluka, zlomená vačka, rosypaná vodná pumpa, rozbitý náboj kolesa, deravý chladič, brzdové hadičky, valčeky, alternátor KO..../.

Takže si kúp auto, ktoré sa ti páči, urob na ňom údržbu, a šup do sveta.

Poznám chalanov, čo si kúpili starú uaz sanitku, nabalili ju pivom a vybrali sa s ňou za polárny kruh, čo aj bez problémov absolvovali.
Iný kamoš sa na starom bicykly značky ukraina za 300 sk vybral do indie.

Na výlet za dobrodružstvom je najdôležitejšia chuť a odhodlanie. :wink:

Inak ja by som pozeral po aute z hladkým dieslom, najlepšie 4-4,2 d Toyota alebo Nissan. A určite v dlhej verzii. Aby sa dalo vnútri spať.
Nie vždy je bezpečné spať vonku.

Pon, 02.03.2009, 15:44
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tyky: to som zvazoval tiez, avsak je to mimo mojich financnych moznosti. co sa tyka nezavisleho predku, trochu sa bojim, ze ked sa nahodou dostanem do terenu na tych 30% mojich ciest a trafim zavesenim suter, tak to nevydrzi tolko ako pevne napravy. inak proti tomu nic nemam;-)
kapo: nejak tak to vidim aj ja, ale chcel som pocut navrhy aj ostatnych ludi. v zasade mam predstavu co chcem, ako si to auto vybavit, len musim zohnat rozumne auto za rozumne peniaze s rozumnym vekom a rozumnym komfortom, co sa javi ako dost velky problem:-)

dufam, ze sa mi podari dojst do tisovca a budu tam auta, ktore mam ako kandidatov a obzriem si ich nazivo.

v zasade si vyberam teraz medzi dvoma autami: disco 2 a 3dv y61.

Pon, 02.03.2009, 16:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Podľa toho čo popisuješ by som sa toho nezávislého zavesenia predku vôbec nebál, zas to nie je z kvetu makového a niečo to znesie aj ťažšom teréne.

Pon, 02.03.2009, 16:49
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to je ta vec, ze absolutne neviem odhadnut co to znesie/neznesenie. aby som si nekupil auto a po roku a pol zistim, ze to nezvlada moje naroky.

Pon, 02.03.2009, 16:55
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 70 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný