Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 2:39
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 z RAV4 na CR-V alebo Grand Vitara ... alebo? 
Autor Správa
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen píše:
naco si dat pozor pri LPG ?

pokial to nespravi uplna lama, tak na nic.
Cely bolehlav je v tom, kde dat nadrz (ci sa zmieris s umiestnenim v kufri, ale budes hladat alternativu pod podvozkom).
Vozenie za polovicu, v zime resp. cez rok za chladnejsieho pocasia startujes na benzin, po zahriati vodnej sustavy sa prepina na LPG. Ak ti dojde LPG, este mas slusnu rezervu na dojazd na benzin.
Mozes mat smolu, a niekto ti vyberie system, ktory nedokaze 100% uspesne naladit spolu s autom. Ale to je jeho problem.

Štv, 21.01.2010, 14:09
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
u CRV vojde do kufra pod podlahu :) takze mas volny kufor akurat rezerva ale dnes ju uz "menusis" vozit so sebou... mal som CRV 2.O :)
co toto
http://honda-cr-v.autobazar.eu/20-es-sp ... 08081.html

EX - Jeep Grand Cherokee WJ, limited 4,7 V8, QD +LPG, CB allamat 296, 2" lift, BFG AT 245x70x16, kompresor,svetelna rampa, navijak 12000lb

Štv, 21.01.2010, 14:34
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen píše:
co sa tyka Forestra - Viders povedz mi prosim ta o nom nieco naco si dat pozor pri jazdenke

To ti ja velmi neporadim, nie som odbornik na subaru, forestra som kedysi mal rok ako sluzobak a velmi som s nim bol spokojny, prislo mi to ako idealny kompromis medzi offom a osobakom.. Ak chces nejake rady ku kupe skus napisat sem http://www.subaruclub.cz/, chalani ti urcite radi poradia a pridaju aj nejake skusenosti..

Štv, 21.01.2010, 14:43
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
som limitovany penazne tak musim pozerat nieco v takejto triede do 6000 eur
http://honda-cr-v.autobazar.eu/20-es-id1196757.html

Co som pozeral CRVcky tak myslim ze ona ma miesto na rezervu aj v nakladnom priestore lebo vraj koncepcia z Civica takze tam sa da dat nadrz a pritom skutocnu rezervu mas na zadnych dverach.

u Forestra sa zas vraj da dat dole pod auto , ale neviem ci tak ma forester riesenu rezervu ci zavesenu pod autom alebo v nakladnom priestore.

aj ked stale si neviem Forestra predstavit v terene ked ma taky bruchoplaz vzhlad

Štv, 21.01.2010, 15:24
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen píše:
aj ked stale si neviem Forestra predstavit v terene ked ma taky bruchoplaz vzhlad

Zacina to cca od 1. minuty.

http://www.youtube.com/watch?v=0MZ7wwDfm3c

http://www.youtube.com/watch?v=0MZ7wwDfm3c

http://www.youtube.com/watch?v=rYT2xvHPvXs

Az na tie najazdove uhly, preco nie ...

Štv, 21.01.2010, 15:59
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať -
Pozor!pozor! CR-V nieje 4x4 pripája 4x4 len cez neakú spojku keď prehrabnú kolesá známy to ma a je to na prd.... a k tomu viac miestu v zadu neviem neviem... ak iba o chlp /tuším rok 2000/.. RAVku si pekne nechaj :wink:

Štv, 21.01.2010, 16:18
Profil ICQ
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
EssoSK - viem ze to ma CR-V tak riesene ale ked sa to tak vezme je to lepsie riesene ako na RAV4 ktora je vlastne dvojkolka a az uzavierka medzidiffu z toho spravi 4kolku pricom ale tato uzavierka nieje pouzitelna na suchej ceste , vyssej rychlosti a dlhodobejsie tak z praktickeho hladiska to ma podla mna riesene lepsie CR-V

Kua ale dnes ked som tak pozeral na moju Toyotku tak som si tak hovoril co vymyslal sak to je take pekne auticko :lol:

Štv, 21.01.2010, 16:35
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať -
Rav4 je fulltime 4x4 + z medzidifom :wink:

Štv, 21.01.2010, 16:40
Profil ICQ
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Forester ma dvojite dno v kufri takze tam sa dava namiesto rezervy toroid nadrz, subaru predavalo aj nove u nich prerobene auta na LPG, rezerva sa potom samozrejme riesi nejakou opravnou sadou pneumatik ale videl som uz konkretne u forestra urobeny drziak na dvere.. Tu na fore je urcite dost sikovnych ruk co by take nieco dokazali vyrobit :-)

Štv, 21.01.2010, 16:42
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen píše:
EssoSK - viem ze to ma CR-V tak riesene ale ked sa to tak vezme je to lepsie riesene ako na RAV4 ktora je vlastne dvojkolka a az uzavierka medzidiffu z toho spravi 4kolku pricom ale tato uzavierka nieje pouzitelna na suchej ceste , vyssej rychlosti a dlhodobejsie tak z praktickeho hladiska to ma podla mna riesene lepsie CR-V

Vzdelavaj sa, aj ja som v tom mal chvilu gulas.
viewtopic.php?t=394

Stara ravka bola tvrda 4x4 za kazdych okolnosti, na rozdiel od CR-V, ktora je pripajana az podla potreby.

V uzavierke som nevidel nejaky prinos, vzdy to islo rovnako. Ked som polozil auto na brucho, bolo mi jedno ci ju mam alebo nie.

Ak by si trapil v terene obe auta, bud si isty ze konstrukcne je na tom CRV horsie, a ta viskospojka ci ako to tam ma riesene, zdochne skor, ako cista stvorkola (RAV).

Štv, 21.01.2010, 16:53
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder teraz mam ozaj z toho gulas - bol som v tom ze RAV 4 aj ked ma vsade pisane ze full time 4x4 , funguje na principe dvojkolky a 4 kola sa tocia az s difflock. Kdezto byvaly majitel mi vysvetlil pohon ustrojenstva tak ze vraj nejdu stale vsetky 4 kola ale len jedno z kazdej napravy podla zatazenia a vraj full 4x4 ide az s uzavierkou :smt017 hmm tak to bude asi dobry Joke a predchodzi majitel mal z toho rovanky gulas ako ja, aj ked ja som si z toho vyvodzoval ze to bude asi permanentna predokolka a s medzidifom priradim zadok lebo to rozdelovanie nahonu na jedno koleso v naprave mi prislo na auto r.v. 97 nepravdepodobne.
Uzavierku som nepouzival tak som to neak hlbsie nestudoval na tie polne cesty co sa raz za cas prevezem ju treba nebolo.

hmm a ja bol v tom ze ta CR-V to ma lepsie riesene :oops:

no co uz neznalost neospravedlnuje 8-)

Štv, 21.01.2010, 17:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mas z toho veru riadny gulas :-D
kedze mas 4x4 full time znamena to ze je to nahom na vsetky 4 s tym ze je otvoreny medzinapravovy diferencial a mozes jazdit aj po suchej ceste (dif ti diferuje rozdiel otacania kolies prednej a zadnej pri prejazde zakrutou) - ked budes studovat najdes tu na fore toho vela popisaneho.
Uzavierka medzidifu sluzi na to, aby si neostal stat v situacii ked budu predne kolesa na pevnom povrchu a zadne na smyklavom, vtedy dif prenesie vsetku silu na volnejsie kolesa a budes smykat na mieste. Ked uzavries medzidif bude prenos sily predne : zadne kolesa 50:50 a predok ta tym padom vytiahne. To iste plati aj o pravej a lavej strane a pouziti napravovej uzavierky. Nemoznost pouzitia uzavierky na suchej ceste spociva v tom, ze v zakrute predne a zadne kolesa prechadzaju inu drahu a uzamknuty medzidif im vnucuje nieco ine co ma za nasledky pnutie v napravach, trhanie, kopance a naslednu destrukciu najslabsieho clanku v systeme pohonu (diferencial, homokinetak a pod.)
Ak som na nieco zabudol alebo domrvil takma prosim doplnte a opravte.

Štv, 21.01.2010, 17:53
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
romo11 no presne takto som to potreboval mat na lopate aj s prikladom !

preto potom ked som zapadol v snehu hore kopcom a cumel som z okna na kolesa hrabali len predne a zadne stali, vtedy som musel pouzit prvy krat v zivote uzavierku :D a to nastrbilo moju vieru v nalepky full time 4x4, vobec som nepripustal ze to tak diferak pustil do odlahcenych prednych kolies.
a ja uz som ju podcenoval , mal by som jej ist natankovat plnu na ospravedlnenie

Štv, 21.01.2010, 18:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen: treba len vela citat, tu na fore je toho strasne vela...ja som pred 3 rokmi tiez nemal moc sajnu o com to cele je a off som si kupoval kvoli tomu ze s limuzinou sa na ryby po polnych cestach dost zle chodilo, stacil odtrhnuty vyfuk, prevalena nadrz a uz som prehovaral manzelku ze surne musime vymenit auto :-D pred kupou som zacal prehladavat web a skoncil som tu, je tu vela sikovnych ludi ochotnych vzdy poradit takze vela citaj a dozvies sa este vela vela veci o ktorych si doteraz nemal sajnu..drzim ti palce pri vybere noveho auticka :wink:

Štv, 21.01.2010, 18:25
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
romo11 dakujem , a ak sa mozem opytat vidim ze mas benzin+LPG co ti to zerie a ako si spokojny s Jeepom so spolahlivostou? a robil si LPG ty alebo si ho tak uz kupil? je pravda to ze odchadzaju castejsie sviecky a je slabsi vykon ,aj ked pri tvojom motore neviem :))

Štv, 21.01.2010, 18:41
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný