Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 22:00
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 47 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 G-cka od slovenskej armady? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Eddef píše:
To prišlo len pár LR Defendrov, tak išli na východ. G-čka sa len posunuli ďalej.

Eddef viem,že si znaly problematiky okolo ASR :smt156 ,mňa by len zaujimalo čo sa tyka obsluhy G-ečka,Land Roverov a pod, je obsluha zvlašt na to školena resp. obsluhuju to normalny ludia ,alebo sa najdu aj hlupaci? :lol: :-D

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Štv, 03.01.2013, 19:07
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
geri píše:
On je uz iba polovnik, a ma to do hory ,dary sa mu asi dobre ked ma dve ..... :-D neviem kto je Edo ale asi to nebude bývali diplomat s kontaktami na ministerstve a v armáde.......…… :lol: :lol: :lol:
ked tam pôjdeme môžem to cvaknut co to je zač ....neviem či je to z armády alebo z toho Slovinska ako spomínal MilanfI

Edom som myslel Eddefa, ktory na tych Gckach jazdi, takze ma info z prvej ruky. Kazdopadne, ked ma kamos tvojho otca naozaj byvale slovenske vojenske G-cka a chcel by jedno alebo obe predat, mam zaujem.

Štv, 03.01.2013, 19:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kentus píše:
Iron Uaz píše:
mam jedneho chlapika u vojakov od neho som bral servo a povedal ze ked budem nieco potrebovat neni problem ale musim mu dat kus zly napr prevodovku a on my da dobru ale zas nie zadarmo za nejaki dobry poplatok

A keby som mu doniesol dve uazové nápravy, vymenil by mi ich za Gečkové s uzavierkami? samozrejme zadarmo to nechcem

no tak dalo by sa mne odtial doniesol servo

Štv, 03.01.2013, 20:47
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Iron Uaz píše:
kentus píše:
Iron Uaz píše:
mam jedneho chlapika u vojakov od neho som bral servo a povedal ze ked budem nieco potrebovat neni problem ale musim mu dat kus zly napr prevodovku a on my da dobru ale zas nie zadarmo za nejaki dobry poplatok

A keby som mu doniesol dve uazové nápravy, vymenil by mi ich za Gečkové s uzavierkami? samozrejme zadarmo to nechcem

no tak dalo by sa mne odtial doniesol servo

Pochybujem, ze G-ckove napravy by ti niekto doniesol. Nemyslim si ani, ze by ich vojaci vobec niekde na sklade mali, lebo tie auta chodia na servis minimalne kvoli vacsim veciam normalne do Mercedes servisu, na G-cku nie je naprava vec, co by sa bezne menila a uctovna hodnota jednej napravy je okolo 5000 euro...

Štv, 03.01.2013, 21:25
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Predávať to asi nebude, ale určite tam s otcom pôjdeme v priebehu dvoch týždňov tak s ním môžem hodiť reč a popytat sa co to je zač a aká tam je výbava / stav ;)

Pia, 04.01.2013, 10:00
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
geri píše:
Predávať to asi nebude, ale určite tam s otcom pôjdeme v priebehu dvoch týždňov tak s ním môžem hodiť reč a popytat sa co to je zač a aká tam je výbava / stav ;)

OK, diky. Ked aj nic, tak aspon nejake foto urob.

Pia, 04.01.2013, 11:52
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
geri píše:
...
Pandik ale toto nie je vojenské g-cko toto je len akási napodobenina.....
Otcov známy tam ma kontakty a usli sa mu dve jedna sa o auto vo full výbave s pancierovymi dverami / sklami ;) ...

No, ak je Daimler Steyr PUCH G,230GE,W460, r.v.1991, nejaká napodobenia... tak potom je treba trošku poštudovať čo je vlastne Mercedes G a či to je vlastne Mercedes a čo je vlastne napodobenina.

A Edo nie je bývalý diplomat ale súčasný inštruktor výcviku na Mercedes G ( a iné podobné vozidlá).

Martino, výcvik vodiči dostávajú, ale samozrejme, nie každý vodič je práve offroad pozitívny a sám vieš, že aj medzi ofrouďákmi sa nájdu polená, ktoré vedia sk...viť žulovú kocku a zahrabať sa aj na rovine. A dôležité je, že ich hlavnou úlohou nie je prejsť kade sa nedá, väčšinou je auto len dopravný prostriedok (t.j. obísť čo sa dá) a hlavná úloha je niečo iné. Niektoré z tých áut jazdia trvale na maximálnej hmotnosti kvôli vezenej výbave.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pia, 04.01.2013, 13:02
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Čítam to tu už hodnú chvíľu a nedá mi neodpovedať na niektoré otázky aj keď niektoré veci sa tu už riešili dávnejšie. Upozorňujem, toto sú moje názory, ktoré nemusia korešpondovať s názormi mojej firmy.

1. Čo viem, tak armáda nemá veľa MB G a všetci sa snažia aby vydržali čo najdlhšie, jazdia minimálne ( až na pár výnimiek) , hlavne všelijaké ukážky a podobné sprostosti, alebo ukážkové cvičenia na Lešti. Celé sa to ale odohráva na spevnených komunikáciach, čo by sa dalo absolvovať na akom komkoľvek bruchoplaze. Do "terénu" (poľné a lesné diaľnice) smú ísť len v nevyhnutnom prípade, lebo čo ak...a niekto by musel zdôvodňovať, že prečo.

2. Celý problém je to, že neexistujú tzv. kondičné jazdy a ak áno tak úboho krátke a zas len po asfalte. Do ozajstného terénu nik nikoho oficiálne nepustí, lebo ten čo o tom rozhoduje väčšinou nieje off pozitívny, alebo sa veľmi bojí o svoju funkciu, viď. 1).
Stretol som sa aj s odvážnymi, ale boli nebezpečný pre seba a svoje okolie, lebo tomu h...o rozumeli.

3. Čo sa týka výcviku, resp. ľudí, ktorí absolvovali výcvik, väčšinou u mňa, dostali v priebehu 5 dní taký objem informácii, že ak si po mesiaci pamätali aspoň 50 percent je to úspech. Tak ako písal JENKI sú to aj šikovní, ale aj nešikovní ľudia. Najhoršie je, že to, čo sa naučili, nemajú kde udržiavať, viď. 2).
A ak sa im aj podarí dostať do terénu, tak je to veľmi rýchle a väčšinou ako ukážka pre osádku auta, že " aj toto to auto dokáže" . Čo je najhoršie, že keď sa osádke auta podarí dostať za volant dostane auto zabrať ich neodbornou manipuláciou, keď sa pokúšajú urobiť to isté, čo videli u vodiča, ktorý absolvoval aspoň nejaký výcvik.
Väčšinou sa dozvedám od takých , že: " zapol som všetko čo sa dalo a po ťažkom trápení som vyšiel". Potom na otázku:" Priradil si aspoň predný náhon, alebo zamkol si aspoň medzidif ? " Je odpoveď: " To ja neviem, Ja tomu nerozumiem, ale podarilo sa". Takí potom argumentujú, že nepotrebujú školenie, lebo oni to skúšali a išlo to.

4. A čo sa týka výcviku, ten kto ho absolvuje, väčšinou je dosť prekvapený, že to nie je len o aute, ale aj o technike jazdy, o vyhodnotení niekoľkých faktorov v teréne a hlavne o rozmýšľaní čo a kedy a ako to použiť a hlavne, ako si pomôcť s tým čo mám v aute.
Výcvik absolvujú hlavne chalani, ktorí idú do misií a je perspektíva, že by sa im to mohlo zísť, alebo keď im príde nová technika, ako napr. LR Defender a pod. Najhoršie ale je, že sa tento výcvik podceňuje a všetci si myslia, že keď prečítajú manuál od auta, vedia všetko. Mal som aj takých, ale keď zapadli v prvej mláke blata, pochopili. Nepochopia ale tí ktorí o tom rozhodujú, lebo.......tisíc výhovoriek.

5. O údržbe takýchto aut, ani nesnívajte. Robia to firmy, načo by mazali, čistili, veď prídeš vymeniť celé časti a tie sú drahšie, ale u armády všetko, čo má do 5 rokov je nové a nepotrebuje údržbu a tak to nik nevymení. Výmena oleja v aut. prevodovke, resp. všetkých prevodovkách, difoch. ? Veď tam je "celoživotná". Tak to asi vyzerá. A hlavne načo špeciálna údržba na autách, ktoré jazdia len po asfalte, "oficiálne len po asfalte".

Asi tak.

Pia, 04.01.2013, 16:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
toto je vojenský tuning majitela alebo origoš armádne vozidlo lebo mne ti nápisi ISAF nič nevravia, skúste znalí veci odkial to je ?
http://mercedes-g-trieda.autobazar.eu/2 ... 04326.html

autodolesa.sk
Land Rover Club Liptov
LandOFF service
Offroad Club Luky

offroadclubliptov@gmail.com
0908 384 826

Ned, 06.01.2013, 10:28
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Je to tuning majiteľa, do armády sa kúpili prvé G-290 až v roku 2001 pre vojenskú políciu a následne v roku 2002 ďaľšie pre KFOR

Ned, 06.01.2013, 12:11
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nemusí byť žiadny tuning majiteľa, môže to byť originál vojenské vozidlo, predané cez oficiálny bazár v Belgicku/Holandsku.
Oni totiž G-čka slúžia aj v iných armádach (hlavne) :wink: a po cca 20-tich rokoch služby sa predávajú cez oficiálny bazár (sú tam rôzne vojenské špeciály). Nový vojenský špeciál (G) sa oficiálne do súkromných rúk kúpiť nedá, každý jeden je evidovaný, a to aj následný ešte niekoľko rokov. Nákup je povolený pre štátne, vládne a podobné oficiálne organizácie a to aj následný predaj.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Ned, 06.01.2013, 16:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a čo znamená ISAF ?

autodolesa.sk
Land Rover Club Liptov
LandOFF service
Offroad Club Luky

offroadclubliptov@gmail.com
0908 384 826

Ned, 06.01.2013, 18:04
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ISAF (International Security Assistance Force ) je vojenska operacia v Afganistane na ktorej sa podiela aj OSSR. Bola spustena OSN v roku 2001, neskor presla pod hlavicku NATO myslim 2003.

Ned, 06.01.2013, 18:42
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
(ISAF) International Security Assistance Force
http://www.natoaktual.cz/natoaktual/na_ ... e_isaf.htm

Ned, 06.01.2013, 18:42
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Myslim si skor, ze sa bude jednat len o tunnig majitela, aj ked je mozne ze je to nakup od inej spojeneckej armady NATO. ako som spominal ISAF startoval 2001.

Ned, 06.01.2013, 18:51
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 47 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný