Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 08.05.2025, 3:44
Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 z RAV4 na CR-V alebo Grand Vitara ... alebo? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak popravde jeepku mam doma tyzden aj tri dni, predtym som skoro 3 roky jazdi Hyundai Galloper 2,5TD, k zmene auta ma doviedla evolucia a prehodnotenie mojich aktualnych potrieb, jednak som potreboval znizit naklady na PHM a taktiez bola potreba rychlejsie a pohodlnejsie sa presuvat po dialnici...to co som kupil mi vyslo ako najlepsie riesenie pre mna = viac ako dvojnasobny vykon a polovicna spotreba, teda ani nie spotreba ale naklady...nafty som lial 11,5 - 13,5 a LPG mi na prve meranaie vyslo 21,9 ale to su studene starty a kratke trasy po meste...LPG uz v aute bolo pri kupe, mam tam holandsky system AG Autogas - sekvencne vstrekovanie plynu...nadrz zabera miesto v kufri ale to je hadam jedina nevyhoda LPG :D zmenu na vykone pri 22O konoch necitit, ono to proste ide :-D

Štv, 21.01.2010, 18:50
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uv-pen píše:
finder teraz mam ozaj z toho gulas

No a ak zabrdnem do novych raviek, tak tie to uz maju riesene ako CR-V. Nie mozno ten isty princip, ale pripajanie "on request" (pri presmyku prednych).
V zasade posledna normalna ravka bol model co mas ... Tie nove uz su naprd ... Dokonca sa mi 190 cm vysoky kamos stazoval, ze vzadu sa v novej ravke (2000) neda sediet (v starej hej, testoval obe). A zvysok popisal masurko ...

Štv, 21.01.2010, 20:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
... A zvysok popisal masurko ...

Veduci kuken obcas aj na nick nie len na foto v avatare, resp. podpise :-D ja som sa tentokrat zdrzal komentarov. Ale ked si ma uz vtiahol do debaty, osobne by som ostal pri RAVke, akurat by som mozno zainvestoval do sekvencneho splynovaca. CRVcka ma pohon ako spomenul Essosk prednych kolies a pripaja sa cez haldex spojku zadny nahon podla potreby. S tymto pohonom treba vediet jazdit, lebo mam dost neprijemnu skusenost ako spolujazdec avsak nie z CRVcky ale passaka s velmi podobnym druhom pohonu. Alebo ako pisu chlapci JEEPku s LPG :-D Ale aj tak su to tvoje euraciky a tvoje polky sa v tom budu vozit, takze rozhodnut sa musis sam :-)

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Štv, 21.01.2010, 20:51
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
masurko - a coho sa tyka ta neprijemna skusnost ?

no bude auto ale s LPG, u RAV je na skodu ze nema priestor v zavazadle na rezervu tak by sa musela riesit nadrz priamo do kufra co nieje bohvieco.

Štv, 21.01.2010, 21:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
HAldex je swina kopava ... Predstav si situaciu kedy ides na predok a v tiahlej zatacke sa auto dostava do pretacaveho smyku = elektronika to zaznamena a cvak ...pripoji zadok a ty v tom najhorsom moznom okamihu dostanes kopanec do riti ... Auto sa roztoci ako jojo a ty prezijes ak v protismere nic nejde ! STACI?
Ak full time 4x4 s premennym krutiacim momentom na napravy ,tak system Torsen = system , kedy je auto furt 4x4 aaale 90% ide na predok a iba 10% vzad. TAm potom absentuje ten kopanec , lebo prenos zaberu na zadnu napravu je cez diferak s premenlivou svornostou PLYNULY !

HALDEX NEBRAT !!!

Štv, 21.01.2010, 21:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
proti kopani je dobre ESP

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Štv, 21.01.2010, 21:57
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Preeeeesne to popisali stryco Laky :-D ideme si tak zvesela po dialnici, lejak celkom slusny zrazu v tiahlej zatacke asi 1cm vrstva vody, je citit, ze auto mierne zacina plavat a zrazu drba (zaplo zadok) a uz sme sa tocili po dialnici. Chvalabohu to odnieslo len auto a zvodidla. Takze haldex jedine v kombinacii s ESP 2gen.

Štv, 21.01.2010, 21:57
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a nie haldex min. 2 generacie + ESP

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Štv, 21.01.2010, 22:12
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kua hosi to ste mi teraz vykopli z dobreho svetla CR-V + LPG moju buducu viziu :(((

to uz ozaj ostava asi len forester a zaplatit don LPG, inak neviete ako to je s legislatívou ci sa do forestra moze davat LPG oficialne? a keby to je neoficialne byva s tym problem pri STK ?

Štv, 21.01.2010, 22:21
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
LPG mozes oficialne dat do akehokolvek auta, s legislativou problemy nie su ak to robis u firmy ktora na to ma papiere a do subaru sa davalo aj original..

Pia, 22.01.2010, 0:32
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nikto netvrdi, ze CR-V ti nebude vyhovovat. Na chatu cez polnacku, preco nie ... Ani v zime sa nestrati.
Ale neda mi - ked sa CR-V zacali predavat ako SUV a konkurencia RAVky, nasli sa borci, co to zobrali mimo asfaltku. Ked s tym prisli do servisu, tak ich technici vyrazili, ze kto im povedal, ze s tym mozu liezt do terenu. Strasne som sa bavil :-D

Pia, 22.01.2010, 0:43
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja nechapem preco chces RAVku vymenit za "RAVku" - CRV aj subaru su auta toho isteho kalibru, nijako si nepolepsis akurat pohorsis ak natrafis na horsi kus. Spekulujes spekulujes nic tym neziskas akurat stratis ... bud chces uz naozajstny off alebo to radsej nechaj tak, to ti fakt hovorim .

Pia, 22.01.2010, 7:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
LPG ide oficialne zapisat do akehokolvek auta ale musi to byt sekvencne LPG a musis dost byrokracie absolvovat aby ti to zapisali a s tym suvisia dalsie naklady, detaily okolo zapisu su aj tu niekde na fore, treba sa pohrabat kusok :-D . Ked auto s LPG tak kupit napr. v cechach a tam ho dat aj zapisat alebo kupit rovno so zapisanym LPG. Ako finder povedal CRV neni uplne zle auto ale ked chces do neho prejst z RAV-ky je to podla mna krok spet. :wink:

Pia, 22.01.2010, 8:46
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
v mojom pripade je to vymyslanie hlavne o peniazoch a o tom ze sa nechcem vzdat toho co mam. Samozrejme ze by som si Rav najradsej nechal ale pri spotrebe cca 9,5-10 pri normalnom jazdeni , to co bolo napisane ze 8,8 je realita co mi vysla pri uplnom jazdeni na spotrebu. ale po zmene zamestnania som zacal vyuzivat auto v praci aj po nej hlavne v meste a ta spotreba ide hore. preto hladam nieco s mensim provoznim nakladom a to vychadza jedine LPG...
proste nechcem sa vzdat 4x4 a vyhodam k tomu prisluhujucim ale v momentalnej situacii je premna najvhodnejsia volba kompromis 4x4+ LPG.
ja viem ako to myslite s tym vymyslanim a spekulovanim ale niekedy okolnosti prinutia cloveka siahnut aj na veci co ma rad. ale to predsa zazil kazdy

Pia, 22.01.2010, 9:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V tom prípade si Rav-ku nechaj na víkendy a daj si diviesť z De Opla - kadet, al. astričku - vyjde ťa to na 3000,-€ a v konečnom dôsledku ušetríš.

LAND ROVER Discovery II.

Pia, 22.01.2010, 9:58
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný