Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland
Mitsubishi Pajero Sport vs. Nissan Patrol a ich možnosti
Autor |
Správa |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|
On to tam namontoval asi preto ten plyn lebo to chce predať,bez toho by to asi nepredal ten obsah.Mne tam viac vadí na tom aute ten výfuk pod prahom vysoko utrhnuteľný. 
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Pia, 29.01.2010, 19:39 |
|
 |
bikker
Učeň
Registrovaný: Pia, 08.02.2008, 10:08 Príspevky: 73 Bydlisko: Žilina
|
Ešte táká otázočka, má tu niekto skúsenosti s tým motorom 3,0 benzín v Pajere Sport v prevedení s LPG?....
|
Pon, 01.02.2010, 9:19 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
To Rudi:
ja som tam písal, položil som presne túto otázku -
1.výfuky pod prahmi - odpoveď, sú už prerobené na normálny stav(nenapísali, prečo to bolo prehodené pod prahy
2. poloha plynovej nádrže a foto kufra - poslal foto, plyn je pod zadnou podlahou (t.j. asi bez rezervy), kuforv celkom dobrom stave.
Ten nízky stav km som ani nekomentoval, tých 148t. by bolo na mieste, tých 48t ... čo dodať.
Je to podľa mňa dovoz US, lebo je to Montero a divný mi je motor 3,5 v Športe - ani neviem, či sa také robili. Na motore je odstrínený ten parádny kryt, aby sa tam mohli dať LPG komponenty.
Skúsenosť s LPG na Športe nemám, viem o úspešnej montáži na Toyoty, motory 4,0 a 4,7 jedná sa o sekvenčné vstrekovanie LPG a výsledky sú výborné, spotreba plynu je v podtsate rovnaká ako benzínu a výkonovo sa nedá zistiť rozdiel. Rovnakú skúsenosť mám s Primerou 2,0, ide to ako pretrhnuté náklady sú o hodne nižšie ako diesel.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pon, 01.02.2010, 10:43 |
|
 |
bikker
Učeň
|

jenki píše: To Rudi: ja som tam písal, položil som presne túto otázku - 1.výfuky pod prahmi - odpoveď, sú už prerobené na normálny stav(nenapísali, prečo to bolo prehodené pod prahy 2. poloha plynovej nádrže a foto kufra - poslal foto, plyn je pod zadnou podlahou (t.j. asi bez rezervy), kuforv celkom dobrom stave. Ten nízky stav km som ani nekomentoval, tých 148t. by bolo na mieste, tých 48t ... čo dodať. Je to podľa mňa dovoz US, lebo je to Montero a divný mi je motor 3,5 v Športe - ani neviem, či sa také robili. Na motore je odstrínený ten parádny kryt, aby sa tam mohli dať LPG komponenty. Skúsenosť s LPG na Športe nemám, viem o úspešnej montáži na Toyoty, motory 4,0 a 4,7 jedná sa o sekvenčné vstrekovanie LPG a výsledky sú výborné, spotreba plynu je v podtsate rovnaká ako benzínu a výkonovo sa nedá zistiť rozdiel. Rovnakú skúsenosť mám s Primerou 2,0, ide to ako pretrhnuté náklady sú o hodne nižšie ako diesel.
Zdravím, a kde bola prevedená montáž na daných autách?....nemáš nejaký dobrý typ a koľko ťa asi prestavba stála?...Zatiaľ čo som prešiel ten náš ale aj iný trh, tak zatiaľ som nenašiel to podľa mojich predstáv, tak asi zvolím inú stratégiu, že kúpim čisto benzín a potom dám domontovať LPG....
|
Štv, 11.02.2010, 12:37 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Bikker, som mimo Európu, spýtam sa po návrate...dám vedieť čo sa týka tej Toyoty.
Primera už bola kúpená s plynom, a tam je starý typ montáže - napriek tomu ide dobre, ale je to už staré auto.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Štv, 11.02.2010, 16:07 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
Jenki tie motory 3.5i sa do Sport-u dávali ale asi len Anglicko,USA a také špecialitky.Dokonca by som veril aj tým kilometrom a ten motor je ten istý ako v obyčajnom Pajere,aspoň by mal neviem ako to bude s emisiami či to je stejné v tom prípade by bolo možné že to bude mať inú elektroniku alebo také niečo.Ale s tým plynom ak je to niečo official plyn by to malo byť celkom dobré auto,na Tvojom mieste keď chceš taký obsah by som išiel na to aspoň pozrieť.Možno Ťa to osloví a bude to to čo si hladal. 
|
Štv, 11.02.2010, 16:17 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Rudi, som teraz mimo hru... uvidím po návrate.
Ale máš asi pravdu, bude to dovoz Amerika, lebo je to Montero....
_________________ Jenki
|
Štv, 11.02.2010, 16:26 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
Monterá sú aj v Španielsku
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Štv, 11.02.2010, 21:57 |
|
 |
bikker
Učeň
|
marisko píše: Monterá sú aj v Španielsku
V čom je iné Montero od klasického športa?...okrem automatickej prevodovky sú tam aj iné rozdiely?....
|
Pia, 12.02.2010, 8:58 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
V španielčine je slovo pajero niečo hanlivé/nepamätám sa presne čo/,preto sa používa názov montero.je to len obchodný ťah.veď kto by si kúpil auto a všetci by sa mu smiali?
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Pia, 12.02.2010, 9:13 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
bikker píše: marisko píše: Monterá sú aj v Španielsku V čom je iné Montero od klasického športa?...okrem automatickej prevodovky sú tam aj iné rozdiely?....
V názve 
|
Pia, 12.02.2010, 11:11 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Rudi, čo vieš povedať o Mitsubishi Pajero 3500 V6 24V, rok výroby 96, wagon. Zaujímalo by ma, či majú tieto autá nejaké známe "choroby". Moc ich u nás nebehá, takže informácií je dosť málo. 
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Pia, 12.02.2010, 14:44 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
No o Mitsubishi Pajero 3500 V6 24V niečo málo viem ale Já ho používam na jazdenie len v teréne(teda keď funguje) auto je super hlavne výkon,len pozor na elektroniku aby to fachčilo ako má.Viac by Ti vedel napísať skôr Igor SB ten ho má tiež len krátke ako Já ale on ho používa viac civilne a viac km má s ním najazdené ako Já.Ale čo sa týka ND tak sa na to málo ľudí pýta takže až tak kazové nebudú.Skôr je to o kvalitných sviečkach,káble a cievky.Pozor aj na olej lebo už som dva motory predával na to.Ale to sú skôr také ojedinelé prípady,nie je to pravidlo.Možno to je aj tým že ich je málo,no neviem či som Ti moc pomohol ale to je asi všetko čo o nich viem zo stránky užívateľa. 
|
Pia, 12.02.2010, 15:05 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Každá informácia poteší. Ja nad ním uvažujem ako nad rodinným autom, takže hlavne civilné jazdenie. A samozrejme by som ho chcel prerobiť na LPG. A až príde čas na iné rodinné auto, tak bude šantiť v teréne  .
Zabudol som napísať, že by sa jednalo o automatickú prevodovku.
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Pia, 12.02.2010, 15:22 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
S dobrým plynom určite dobrá voľba a s automatom určite super,ten ešte odo mňa nikdo nikdy nechcel,tým nechcem povedať že sa nikomu nikdy nepokazil ale Já o tom neviem. 
|
Pia, 12.02.2010, 15:32 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|