Dnes je štvrtok 8. mája 2025, meniny má Ingrida a zajtra Roland
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Autor |
Správa |
iTaNiuM.2k
Čumil
|
Zdravim vsetkych.
Mam jednu otazku. Mal by som zaujem o Y60 a chcel by som sa vas opytat v akej cenovej relacii sa mam pohybovat. Je mi jasne, ze zalezi na stave kazdeho auta ale aspon tak orientacne aby som vedel kolko chechtakov bude potrebovat. Nieco typu: Najviac co mozes zohnat mi nepomoze. Povodne sok poskuloval nieco okolo 5000€ ale ked som kukal nejake temy co uz su tu tak mi to pripadalo malo.
Dik za radu.
|
Sob, 20.02.2010, 23:25 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Dúfam, že nečakáš jasnú odpoveď. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Sob, 20.02.2010, 23:29 |
|
 |
iTaNiuM.2k
Čumil
|
cakal som aspon nejaku  proste len neviem kolko penezi mi tak asi bude treba. alebo len skus povedta ci teoreticky tych 5000 staci alebo nemam ani rozmyslat o takej sume
|
Sob, 20.02.2010, 23:36 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
No, záleží, aký si zručný a či si vieš porobiť opravičky na aute svojpomocne, potom záleží, aj na šťastí, na aký kus natrafíš, a aj na miere úprav a doplnkov daného kusu.
V podstate za tú sumu sa dá kúpť aj dobrý kus, ale aj nie.
Žiadna rovnica neexistuje. 
|
Ned, 21.02.2010, 0:00 |
|
 |
iTaNiuM.2k
Čumil
|
je mi jasne, ze kazde auto je rozdielne. v podstate mi staci to co si mi povedal... su nejake typicke chyby patrolov? nieco co sa zvykne kazit alebo kde najcastejsie chyta hrdzu (ako zadny naraznik  ) a tak. proste nejake veci na ktore si treba dat zvlast pozor? 2,8TD wagon
|
Ned, 21.02.2010, 0:11 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
Už sa to tu niekde riešilo.
Ale tak zhruba:
Motor:
-Turbo bude už iste otečené, a v neistom stave. To je už údel kúpi ojazdenky. Oprava asi tak 500 e + práca.
-hlava, slabina hlinníkového 6valca. Auto by nemalo vytláčať vodu, malo by si držať teplotu, a malo by kúriť /prasknutá hlava v prvom rade zavzdušní kúrenie/ Oprava tak od 300-600 eur
Servo: nemalo by byť otečené, hlavne skrina riadenia. Dá sa repasnúť. Cena od 30 do 400 eur.
Šasy: mierne ohrzdavenie bežné, ale prehrdzavený nosný rám závažná chyba. Hlavne pozor na zadnú časť.
Karoséria: Bežné zhnité rámiky zadných bočných okien a lemov blatníkov. Tak isto rapavé podbehy, prerdzavené podlahy okolo zadných blatníkov a vpredu podlaha.
Nápravy: Bežné závady predných volnobežiek, nefunkčná zadná uzávierka, pri otočení predných kolies pukajúce poloosy, a otečené "gule" otočov prednej nápravy. A tak isto vymlátené púzdra uloženia nápravy.
A potom ostatné opotrebenia primerané veku vozidla /guláky, zvysláky, brzdy, tlmiče, interiér...../
|
Ned, 21.02.2010, 0:45 |
|
 |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
Kapo píše: Nápravy: ..., nefunkčná zadná uzávierka(ak sa jedna len o poruchu ovladania tak v pohode, len aby nebol problem v mechanizme), pri otočení predných kolies pukajúce poloosy, a otečené "gule" otočov prednej nápravy. A tak isto vymlátené púzdra uloženia nápravy.
Ak bude mat auto tieto zavady, tak otocka na pate a davaj prec! Auto uz je davno po zivote, a postupne pocas prevadzky pridu dalsie problemi!
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Ned, 21.02.2010, 10:46 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Patroly ktoré boli používané na ťahanie ťažkých prívesov (lode, plaťáky pod autá) majú po smrti zadnú nápravu.
Patroly používané debilnou obsluhou (=88% Patrolov) majú poničené volnobežky v predných nábojoch, načatú uzávierku, nábeh na prasknutú hlavu a vyťahanú reťaz pohonu prednej nápravy.
Presknutá hlava sa prejaví aj tvrdými hadicami chladenia (= motor tlakuje do chladenia)
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Ned, 21.02.2010, 12:57 |
|
 |
vladlm
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 11.01.2010, 17:17 Príspevky: 325 Bydlisko: Island+Slovensko(Liptov)
|
iTaNiuM.2k píše: cakal som aspon nejaku  proste len neviem kolko penezi mi tak asi bude treba. alebo len skus povedta ci teoreticky tych 5000 staci alebo nemam ani rozmyslat o takej sume
no to ti asi nik nepovie,trebars ci to chces kupovat na Slovensku,alebo v zahranici...trebars ja som dal za moje 2500 eur,v nie najhorsom stave,aj ked par drobnych veci tam bude treba niekedy v buducnosti porobit...a zas niekto da 5000 eur za polorozsypane auto
_________________ Patrol Y60 RD28T-sivý koník z Islandu,ktorý nikdy nesklamal Patrol Y60 TD42-zeleny vôl,doteraz poznajúci len tvrdú prácu
|
Ned, 21.02.2010, 16:00 |
|
 |
iTaNiuM.2k
Čumil
|
vladlm: v urcite zahranici.
a dik vsetkym myslim, ze som sa dozvedel co som chcel.
|
Ned, 21.02.2010, 17:55 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|