Dnes je piatok 6. júna 2025, meniny má Norbert a zajtra Róbert
Cherokee 2,5td vs. Lada Niva
Cherokee 2,5td vs. Lada Niva
Autor |
Správa |
janco
Učeň
Registrovaný: Pon, 26.10.2009, 20:47 Príspevky: 18 Bydlisko: Výčapy- Opatovce
|

Ahojte,
pohravam sa s myslienkou kupit Jeep Cherokee 2,5td rv. okolo 96. Momentalne vlastnim ladu niva. Odkedy som ju kupil, poriesil som vacsinu zavad. Som s nou spokojny, ale uvazujem, ze by som chcel nieco vacsie, pretoze chodim na ryby a bagaze je docela dost  . Druha vec, preco by som to chcel je, ze to ma silnejsi motor, vacsie pohodlie na dlhsie cestovanie a moznost tahat vacsi vozik.
tu je odkaz na moju nivu
viewtopic.php?t=11489
Moja otazka znie:
Ako je to s cherokeem mimo cesty? Je lepsi ako lada niva? (ak je mozne, skuste popisat plusy a minusy jednotlivych aut). Ohladne spolahlivosti a ND na ladu niva som spokojny, viem, ze su tu experti aj na jeep a ceny nahradnych dielov su v pohode. Vsetky opravy na Nive som riesil vlastnorucne, pripadne s otcom, takze by sa dalo povedat, ze som technicky zdatny. Predpokladam, ze na Jeepe by som si s vacsinou oprav vedel poradit sam.
Tu je auto, o ktorom by som uvazoval, aj ta cena zodpoveda mojim predstavam:
http://jeep-cherokee.autobazar.eu/25-td ... 43263.html
(naftu mam za dobru cenu, preto diesel)
Vedeli by ste mi poradit, na co si dat pozor v pripade tohto auta?
Dakujem za kazdy prispevok
Offu zdar!
|
Ned, 17.10.2010, 20:31 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 01.09.2008, 16:29 Príspevky: 501 Bydlisko: Michalovce
|
u jeepky davat pozor na motor kedze je to 2.5td , su ludia ktory sa na nich nestazuju ba dokonca si ich chvalia a su ludia ktory by ich zapluli...
konkretnejsie ti to tu urcite opisu ludia co maju skusenosti s tymi motormi...
niva je dost blbuvzdorna niekedy az moc a neodstatok miesta sa da stale riesit...
_________________Ford Maverick 2.4i, T3, CB, winch 5t, svetla,hilift, pevnosťáky, dáka gurtňa a mnoho dalšieho... 
|
Ned, 17.10.2010, 21:22 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8014 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|

nuz RIADNE ODSKUSAT, ci motor sa neprehrieva, ci nema velky karterovy plyn, ci sa dobre radia rychlosti, ci taha predok,,atd, ako u ostatnych vozov,,su to velmi dobre afta, ja som mal tes xj, cko s motorom 2,5, sice ne VM, ale pajero,a bol som s nim velmo spokojny v terene , a takties aj jeho terajsi majitel,,,,, ma velmi dobre vlastnosti v terene,,je to pomerne lachke vozidlo,,a s vynikajucou spotrebou,,samozrejma vec ze ma aj svoje nedostatkyy, ale to ma kazde vozidlo, ci uz take alebo onake,,je to terenak so samonosnou karoseriov, teda bezramove vozidlo, i keeed ma daky ten ram navareny na kasnu od spodu, ale o tom by sa dalo dyskutovat,,, a na xj cku sa daju robit kadeake pekne upravy, je to vozidlo ako lego,,netreba spekulovat ale kupit a budes spokojny so znackou Jeep,,dalej skontroluj ci ma vozidlo v poriadku riadenie,,atd, ma dobru priechodnost v terene vdaka dobrej svetlej vyske..
sleduj v sekcii Jeep vsetky poznatky o jeepoch a potom si mozes urobit z toho zaver pre seba ked chces tuto znacku..
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Ned, 17.10.2010, 21:47 |
|
 |
janco
Učeň
|
Samozrejme, vsetky prispevky v sekcii Jeep sledujem  , ohladom toho porovnania v terene- mam nivu obutu na gumach extratrack a som s priechodnostou spokojny, ale predpokladam, ze Jeep na seriovych gumach tolko nezvladne, alebo sa mylim? Samozrejme, ze na Jeep v buducnosti obujem nieco poriadne, teraz by ma zaujimalo to porovnanie. Ohladne kontroly pred kupou- su to take bezne veci, takze to zvladnem....
Este by som sa chcel spytat, ako je to s hrdzou pri tomto aute a danom rocniku? Nivku ked som kupil, niektore miesta boli hrdzave, ale nic strasne....Ako to bude pri XJcku?
|
Pon, 18.10.2010, 9:02 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8014 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
hm, to je dobra otazka,no neviem ci sa budem mylit, ale xj cka maju -podaktore,,zinkovanu karoseriu,, aspon co som mal ja, , respektivne ktoru som predal,, ta nemala nasebe ziadnu hrdzu,enom dake male drobnosti, co zvladol smirgel papier,,, a je to rocnik 89,,avsak videl som uz aj mladsie xj cka a s poriadnou koroziov, takze predpokladam ze nie kazde mau zinkovanu karoseriu,,, ale v podstate zub casu sa ukaze na kazdom vozidle skor ci neskor,,co mam teraz jeepa, je to 97 cka, rok a je v pohode, ma tes zinkovanu kasnu...to co ty stes kupit je r.v.96, takze by mala byt v pohode....na detailne otazky sa skus spojit s palomcherom, alebo s Andrejom,.., su to autorizovany,, promovany dochtory,, na znacku Jeep, aj ja ich zvyknem otravovat a vzdy mi poradia dobre a k spokojnosti, poznaju tu znacku do poslednej sroby. 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pon, 18.10.2010, 9:16 |
|
 |
traktoristaa
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 10.06.2010, 20:24 Príspevky: 295 Bydlisko: Piestany
|
Ja nie som odbornik ale ta cena toho XJ sa mi zada podozrivo nizka. Kup radcej nieco drahsie 5000-6000 a budes mat pokoj(mozno). Tiez mam XJ a uz som do neho dal 2000 a v blizkej dobe asi dam dalsich 2000.
Ale asi keby som mal Nivu tak by som to nemenil za XJ. Skoda penazi.
|
Pon, 18.10.2010, 15:15 |
|
 |
pavol2078
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.03.2010, 19:40 Príspevky: 1447 Bydlisko: povazska bystrica
|
http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f= ... 98b7a8884d
co ta nieco taketo je to sice 4,0 ale LPG a nemusis ziadne upravy len jazdita jadzit a efendi ma tusim 4,0 su to spolahlive motory urcite lepsie ako 2,5 moj nazor 
_________________Myšiak 2,8TD,+8cm hore -pevnosťák ARB, HELLA 181,PMR,CB,Super Swamper 33",gurtna, dobrá duša za volantom OFFROAD CLUB LÚKY
|
Pon, 18.10.2010, 15:41 |
|
 |
elmino
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 11.08.2009, 15:40 Príspevky: 357 Bydlisko: Sp.Nova Ves
|
ak chces auto bez problemov tak urcite nie za taku cenu.ja mam tiez kastnu 96 a podlahu som uz daval druhu najhorsie je to pod vodicom a uloznom priestore pod zadnym sedadlom a pri tom zvonku nenajdes ani gram hrdze teraz mam motor 98 najazdene poctivych 110tis a problemy zo startom od plus 7 do minus 7 zhruba.na tvojom mieste by som pozera po benzine s LPG minimalne 4liter prevadzka ta vyjde lacnejsie a ten zvuk  aj ten automat je super
|
Pon, 18.10.2010, 20:46 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
janco -tu nie je co hlasovat je to ako ked porovnavas T72 s T34
podla mna ja by som skvor riesil od rv.98 visie , ak trafis na taku lestenku ako ja tak mas vyhrane  ziadne zavady as kym do mna nejebla 1 pipina po oprave - zavady znovu ziadne vaznejsie hoci este sa sem tam nieco vyskitne ale co sa tyce motora ide jak svajciarske budiky  Moj nazor je asi tak- ak sa motor nevytaca na studeno nad a do 3000 ot/min . a menisa pravydelne oil tak sa nema co pojebat , ono ako sa on stara tak sa tvari on a tie zavady co som na motore mal su zanedbatelne - zhavice a termostat inac nic vaznejsie sa neudialo , akurat ma este caka v najblisej dobe vymenit zdvyhatka aj ked mozno netreba ale mam new tak co budu stat na polici  Takze chod smelo do toho hoci BENZIN je BENZIN 
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Pon, 18.10.2010, 21:03 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
Tiež by som v danej situácii asi najradšej volil alternatívu XJ 4,O HO s automatom a na ročníku a km na tacho ani tak nezáleží ako na skutočnom stave  ideálne ešte natrafiť na kúsok čo už má LPG a aj zapísané v TP
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Pon, 18.10.2010, 21:32 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|
chalani ti radia dobre čo sa týka ceny, za tu cenu normalne auto nekupis to ti s kludnym svedomim poviem ja a kazdy co do toho vidi, kup radšej autíčko novšie za viac a máš o kopec starostí menej a ušetríš čas opráv, nervy, stale tomu dačo bude a nebudeš spokojny... A ten diesel, čo s ním všetci máte, amerika je o inom...  treba hladať cheero už aj s plynom a ročníkom tak okolo 96-97. ND úplný jazz, na slovensku x ludí rozpredáva benzinove xj-čka za par šupov, treba len vedieť komu volať. hniloba- moje je uplne zdrave až na podbehy a falce ale to je takpovediac spotrebny material. Oproti nive to ma prednu tuhu, miesto, komfort, amíci robili z aut obývačky. A ak ho poriadne obuješ tak nivu zanecháš a zameceš hrudami blata
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Uto, 19.10.2010, 2:03 |
|
 |
janco
Učeň
|
|
Uto, 19.10.2010, 8:08 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
vsetky cherokee a grand cherokee maju 7 nasobnu vrstvu zinku na karoserii, wrangler vsak zinkovy kupel odmietol.
problemy s koroziou jeepiek su skor ineho razu. Neodborne opravene karosarske diely, pripadne ine buracky a oklepavacky kde sa poskodila vrstva zinku uz budu korodovat stale.
Taktiez sa stava ze auta koroduju z vnutra, zvlast pod vodicom....ak auto bolo dovezene z kanady, zvlast quebec, tak urcite bude skorodovane, koli tomu ze na 99 % je po havarke a tiez v QB sa tazko soli. Takze sol na topankach nanosite do auta a az tam nie je poriadna rohoz tak sa to pod kobercom usadi a hrdzavie. A co jeste? no koroduje vy ....  .
Inak ak chero nebolo havarovane a bolo o neho ako tak starane tak karoseria vydrzi viac ako akakolvek ina znacka. co sa tyka motora....4 liter jednoznacne.
|
Uto, 19.10.2010, 8:38 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|
tým pozinkovaním si asi narážal na mojho wranglera, ee pisal som o mojom XJ. No a keď sme už pri tejto značke, moj wraník je 88 a stále nechápavo krútim hlavou v akom stave je karoseria aj ram, predomnou do toho nikto nešprtal, nevyvaral ani nič, YJ KAO má novší tuším aj o 6 rokov a je kasňou aj ramom dead
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Uto, 19.10.2010, 9:05 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
janco , kazdopadne by som si pozrel to xj cko co si uvadzal, a budes spokojnejsi ako s nivou,, hoci nivu nepodcenujeeem, ale z daleka nema na xj cko,, je to iba trabant oproti xj cku,, jazdil som roky na nive a viem o com hovorým,,a ta cena za to xj cko je realna a neznamena ze je v prdeli a vrazis kopec penazi este do nej,, nemusi to byt tak,,,a mimochodom do nej suciastky su velmi lacne a velmi dobry prýstup k nahradnym dielom jak k novym tak aj ku pouzitym,,, ja mam sice stvor liteer grand,,,, ale ked zozeniem diesel s vacsim obsahom ako 2,5 l ,,,, co budem vediet don vlozit,, tak ho don v implantujem ako aj do predosleho xj cka kde som vlozil motor z pajera 2,5 l ,, a do granda spekulujem vlozit pravdepodobne z 2,8 tdi pajero aj s prevodovkou, nakolko som zastanca d i e s e l u,,,i ked podotykam ze stvorliter HO je motor velmi dobry aj vykonove,,, ale umna ma prednost nafta.......
|
Uto, 19.10.2010, 12:24 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|