Dnes je streda 7. mája 2025, meniny má Monika a zajtra Ingrida
Autor |
Správa |
rumcajs
Čumil
Registrovaný: Sob, 20.08.2011, 10:26 Príspevky: 2 Bydlisko: Bardejov
|

Zdravim vsetkych. Som tu novy a o off roadoch toho vela neviem. Potrebujem kupit 4x4, preto sa motam po nete uz asi tyzden, no mam v tom paraaadny chaos /tuhe napravy,medzi differencial, redukcia, uzavierka, pruziny, upravy ..., vlastne vsetko/, preto som sa rozhodol, ze sa ozvem odbornikom, pretoze uz ani sam neviem co chcem.
Proste potrebujem auto hlavne ako pracanta do lesa a na ryby, v pomere les:ryby 60:40, ked to nebudu citat ostatni rybari, tak 65:35
1. aby to bolo spolahlive, v lese vydrzalo dost vela a aby som vysiel “kam potrebujem“ /drevo na zimu, hlina, piesok, konare, listie-na dedine je furt co robit/, teren by som opisal ako min. stredny skôr tahsi /vymyte cesty, vacsie diery, stupania, blato, mokriny.../
2. aby som sa mal kde vyspat pri rybacke /z tohto dôvodu radsej nejaky dlhy, wagon/, aby som sa nebal, ze niekde v rozbahnenom terene zapadnem a aby som tam pobral vsetky komponenty, ktorych je dost – rybari vedia o com hovorim.
Auto len s SPZ a planujem do toho vrazit max. 3000, pripadne menej ak sa da, aby ostalo aj na nejake lepsie pneumtiky, resp. ine upravy. Kupu by som riesil asi v zime,pretoze som momentalne bez financii, tak dufam, ze do zimy ich zozeniem /ked nie peniaze, tak aspon informacie  /.
Ako som uz spominal, ide mi hlavne o pracanta do lesa, nakolko civilne auto na bezne uzivanie mam. Pokial ma prehovorite, ze kratas je v terene praktickejsi a lepsi, tak som ochotny od wagona ustupit, naco ist hlavou proti muru, ved vyspat sa mozem aj v stane, ci? Ale wagon sa mi zda o dost praktickejsi. V oboch typoch karoserii pocitam len s prednymi sedadlami. A tiez aby to nezralo aj travu okolo cesty. Dakujem.
|
Sob, 20.08.2011, 12:05 |
|
 |
matino
Učeň
|
s ohľadom na to že chceš wagon /100% lepšie ako kraťas a prejazdnosť nie o moc menšia navyše výhoda vo výjazdoch atď...) a na cenový strop by som ti odporučil dlhé pajero alebo land rover discovery ale tam nie je až taký výber do 3000 patroly do 3000 budú biedne o LC ani nehovorím
_________________ GR Y61,Ironman,podložky,35" KM2,AVM,pevnosťáky,naviják,záhradka,Hella,Hi-lift,CB atď...
|
Sob, 20.08.2011, 12:38 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Obávam sa, že ani "odborníci" niekedy nevedia čo chcú. Táto téma sa na fórach opakuje jak obohratá platňa...nakoniec sa skončí aj tak pri tom, že pre každého je optimálne niečo iné. A ešte aj srdce do toho má čo kafrať.
V zásade, čím viac "pracanta", tým starší ročník...uloženka...sen všetkých nás.
Od dlhého auta rozhodne neustúp!
Zvažoval by som diskoveru...najlepšie discovery I. čo nevidela terén ...velká búda, konzervatívny podvozok, "idiot resistant" motor. Ak si odolného razenia a nevadí ti život sparťana, aj dlhý defender 110 ti urobí službu. Na moj vkus je už pridlhý...no dá sa mu skrátiť zadný previs a potom je to úplná paráda(získa proporcie dlhého wranglera).
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Sob, 20.08.2011, 12:51 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Urcite nie kratas, ono aj ten stan treba dakde nalozit a veci na ryby je dost.
Najlepsie bude ak posledujes inzeraty a az ta daco oslovi potom sa rad ci to je dobre alebo na co dat pozor.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Sob, 20.08.2011, 17:51 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
mal som podobnu dilemu, nakoniec som kupil pick-up.( f 150) pravda v tejto cenovej relacii velky pickap s velkou korbou nezozenies, ale mam 6 miestne auto, s korbou a budou. Sluzi na dovoz a odvoz vsetkeho a na vyletoch zase vzadu spim, nakolko buda ma okna a sietky proti hmyzu.
Ostanem nohami na zemi, zalezi kolki budete na tie ryby jazdit, mozno by ti stacil pickap s kratkou kabinou a dlhou korbou, korbu si mozes upravit na spanie, pripadne tam len hodis matrac a ked ti treba vozit drevo a hlinu tak tiez mas na com.
inak ako ti radili, na vylety je wagon lepsi, myslim aj praktickejsi. Pouvazuj nad pajerom, aj v cherokee sa da spat, discovery, defender, ale tiez by som mozno zvazil Nissan king cab. Zalezi kolko ludi chces do toho napchat, a ako casto chces na tom jazdit. Aj take stare Aro, alebo GAZ ma svoje caro
|
Sob, 20.08.2011, 19:11 |
|
 |
Sid
Koumák
Registrovaný: Pon, 16.07.2007, 10:38 Príspevky: 191 Bydlisko: Kosice
|
ze som tak smely, viete kde sa pohybuju ceny defendrov ?
rumcajs: ja ta nepotesim a poviem ti to na rovinu: nekupis.
auto do 3 litrov, spolahlive, wagon, do tazkeho terenu, vratane spz, pracant a s peknou spotrebickou - nuz, to je asi sen kazdeho offroadaka
Trufam si povedat, ze tu nema nikto auto, v ktorom nema aspon 5 litrov (hrče typu panda samozrejme neratam) a skor si myslim, ze tu prevladaju ludia co maju nasypane v aute aj dvakrat tolko. (a někdy i víc) bohuzial, to je dan za to, ze zajdeme dalej ako fabia. Za tri litre kupis mozno nejaku zhnilotinu alebo nieco pred smrtou alebo nieco na co sa nedaju zohnat ND. Auta podla tvojich poziadaviek sa jednoducho za tieto peniaze nepredavaju. A to este kolko penazi do toho nasypes po kupe ajjaaj...
Ale! Nebud zdrteny, nadsenie je polovica uspechu, ja presne viem ako dopadnes 
_________________ Milan.
LR DI
|
Sob, 20.08.2011, 22:10 |
|
 |
palopu
Frajer
Registrovaný: Sob, 16.08.2008, 17:18 Príspevky: 242 Bydlisko: Keblie Puchov
|
ja predavam chero za 2750 e.a staci nastartovat a ist. akurat ta spotreba sa asi v terene riesit moc neda. ale co by chcel v tazkom terene.
_________________ MiniZuuk
|
Sob, 20.08.2011, 22:52 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Ale ved spotrebu v terene nikto neriesi a na cestu je podla mna 15l tak akurat. Sak auto na bezne jazdenie ma a chero je dost velke na dake tie doplnky ku kempovaniu.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Ned, 21.08.2011, 8:56 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Sid píše: ....... ja ta nepotesim a poviem ti to na rovinu: nekupis. auto do 3 litrov, spolahlive, wagon, do tazkeho terenu, vratane spz, pracant a s peknou spotrebickou - nuz, to je asi sen kazdeho offroadaka  ..........
To je sen len pre takého, čo nekúpi ARO M461. Malé úpravy na exteriéri plus 33" pneumatiky a uskromniť sa čo sa týka komfortnej výbavy. Offroadák nemusí klímu, elektrické sedáky a okná. (a všetky tie čoviny ...)
M-ka spoľahlivo odvezie kopu dreva na korbe a s dobrým šoférom ešte aj na prívesnom vozíku. A to aj v ťažkom teréne. a na ryby a poľovačky sa hodí takisto. (má vapkovateľný interiér)
Náhradné diely sa dajú kúpiť v každej dedine.
Rumuni proste vy.eb.li s terénom.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Ned, 21.08.2011, 9:26 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|
na Emke treba vždy niečo robiť, motor mi tam vobec nehrá... ked eMku, tak ju musíš proste chciet. ale tam by som už riešil iný motor, podvozok pretože tie hrubé zvazky listových pier ti vytrasú všetky kosti. treba počítať s tým, že auto má 30-40 rokov, čiže rakovina určite. a kúpiť cukrík je za tie peniaze zase nereálne, a asi len debil by veterána na číslach drvil po pičovináách, prerábal na spanie atd. ja osobne si také Aro ešte raz kupim, ale pojdem postupom tým čo som hore napísal, bez TP
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Ned, 21.08.2011, 10:02 |
|
 |
rumcajs
Čumil
Registrovaný: Sob, 20.08.2011, 10:26 Príspevky: 2 Bydlisko: Bardejov
|
diky chlapi za reakcie. pochopil som dve veci, ze def. chcem nieco dlhe, nejaky wagon a ze 3000 je malo penazi  . ved napr. patrol od 3000
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK
http://www.marche.fr/petite_annonce_aut ... 22611.html (treba sa bat 300 000km na tahometri?)
dalej sa mi este pozdava cherokee http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK a pajero http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK . ci su to zle volby ohladom znaciek? idem dobrym smerom? hodi sa do lesa taky galloper? vraj je to jednickove pajero a rozdiel v rokoch medzi nimi by mal hrat pre galloper a aj cena, no zda sa mi ze je tam uz vela vypinacov, gombiciek a somarin
ach...keby ta nadobudacia cena bola aj cenou konecnou, ale co tu citam, tak az potom pride to prave “orechove“...
a aby som nezabudol, automat ci manual? s automatom som este nejazdil
|
Ned, 21.08.2011, 15:06 |
|
 |
tulo
Učeň
Registrovaný: Uto, 04.11.2008, 12:22 Príspevky: 73 Bydlisko: Šaľa
|
ja som kaprar a mam kratke pajero, vyhodil som zadne sedadla a zbalim sa uplne v pohode aj ked to tam len tak nahadzem, pokial taham aj vozik s clnom, zbalime sa dvaja na tyzdnovu vypravu... A menej sa bojim, ze ostanem "sediet" na spodku
Pokial to chces ale pre rodinne vyjazdy, kratke je malo....
|
Ned, 21.08.2011, 16:06 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Tak teda skús to Pajero. A s automatom.
Ak pôjdeš po auto, urob si po trase viac zastávok u rôznych predajcov. Aby sa ti nestalo, že precestuješ pol európy, a auto nebude.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Ned, 21.08.2011, 18:42 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Ned, 21.08.2011, 18:50 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
300 000 na tachaci moc nieje.Ale ako sa to zobere.Ja som kupil kde uz na 300 000 tahalo ale pretoze s tym tahali prives do talianska po dialniciach,tak km velku rolu nehrali.Motor ide ako novy.Okrem pravidelnej udrzby som do neho nedal ani cent.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Ned, 21.08.2011, 21:22 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|