Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 07.05.2025, 20:43
Dnes je streda 7. mája 2025, meniny má Monika a zajtra Ingrida

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 
 Aky off road do Tatier? 
Autor Správa
Čumil

Odpoveď s citáciou
Dobry den,
uvazujem o kupe nejakeho off roadu. Zijem na Liptove, pracujem v Tatrach a hladam auto na kazdy den, vozenie do prace cca. 60km denne po asfalte, lahky teren (polne cesty, luky) ked idem so psom a sem tam cesta do BA...

Zaujima ma ci by ste mi ho odporucali, potrebujem aby chytal aj pri -25, nemal ziadny problem na snehu, moznost namontovat navyjak, musi zvladnut cca 1500km mesacne, nebol stale v servise a spotreba aby bola ok...
Samozrejme cena do 5000euro...

PS: existuje nieco co ma 4wd ako staly nahon ako Subaru ale je vysie?

Dakujem za odpoved
tj

Ned, 04.09.2011, 5:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Este treba vediet kolko veci potrebujes prevazat.
Moj otec ma suzuky SX4 4x4 ma to rezim 4x2 (predok), auto a 4x4 lock. Svetla vyska 18cm staci lebo je to kratke spotreba cca 7 l. nevyhoda je, ze je to na moj vkus male ale mozno to tebe bude stacit.
Na to co si pisal by malo byt dobre kazde SUV ak pojdes do off roadu pocitaj s vecsou spotrebou a kolko z 1500 km budes v terene (nespevnenu cestu a sneh prejde aj SUV)

Ned, 04.09.2011, 10:02
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neohranicil si vyber ani r.v. ani cenou (co je dobre).
Najprv ma napadla Ravka, Freelander a spol, ale zaroven (ak by som prihliadal na spotrebu), co tak benzinove pajero alebo jeep s LPG ?
(uz zalezi mozno od preferencii na vnutorny priestor resp. vonkajsie rozmery auta).

Ned, 04.09.2011, 10:50
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
co tak pajero pinnin....je to mensi brat pajera.....1.6 grdi zerie 7lbenzinu....ale na moj vkus tiez moc male auticko.....mozno by bolo definovat velkost.....alebo nova nivka-ale ta kvalita interieru je strasna....

Ned, 04.09.2011, 11:34
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dakujem to vsetko ma napadlo, ako funguju tie SUV a ich spojky na zadne kolesa respektive elektronika? Mam radsej starsie ale manualne radenie nahonu, zda sa mi to menej kazove ci?
Kludne sa uspokojim s niecim mensim 3 dverak je fajn, rodinu nemam len psa do kufra:)

Ned, 04.09.2011, 23:01
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Funguje to dobre, samozrejme pri plnej zatazi (niekde nonstop v blate dopredu-dozadu) tomu asi das cez prdel ...
S nostalgiou spominam na prvy model ravky (do r.v. 98), fulltime 4x4, spotreba do 9l aj s klimou, 2l benzin 16V, vykonu dost :-D. (malo to aj uzavierku medzi-diffu, ale v zivote som to nepotreboval).

Ned, 04.09.2011, 23:19
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 6 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný