Dnes je streda 7. mája 2025, meniny má Monika a zajtra Ingrida
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 4 ] |
|
Nadstavna Navara laminat-ABS plast?
Autor |
Správa |
dusan
Koumák
Registrovaný: Pia, 18.01.2008, 23:18 Príspevky: 172 Bydlisko: Dolna Poruba
|
zdarec mám otázku. Chceme kúpiť na Navaru zadnú nadstavbu a nevieme sa rozhodnúť či laminátovú alebo z ABS plastu?? čo je lepšie? pružnejšie? dlhšia životnosť stálosť farieb a v prípade prerazenia čo sa dá skôr opraviť? ďakujem
_________________ UAZ 469...
|
Str, 09.11.2011, 13:19 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Ked som sa davnejsie zaujimal o nadstavby som sa docital, ze laminat je lacnejsi ale moze prasknut ak chodis do terenu a zavadis o daco.
ABS je odolnejsi ale drahsi a je vacsi vyber, neznicitelny tiez nieje.
Opravitelne by mali byt obe ale skor to bude limitovane danym poskodenim.
Skus pozriet ak to este nepoznas http://www.carryboy.cz/download%20end%20user.htm niektore su zaujimave.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Str, 09.11.2011, 17:49 |
|
 |
ORC
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 30.05.2007, 10:04 Príspevky: 573 Bydlisko: Bratislava
|
ABS plast je pruznejsi a teda aj odolnejsi. Ale pri nadstavbach zalezi od samotnej kvality, cize hlavne od vyrobcu. Nie kazda plastova je lepsia ako laminatova.
Opravit sa daju obidve. Plast zalepis/zavaris, laminat zalepis/zalaminujes.
Obidve sa do farby lakuju, cize stalost farby je zavisla od kvality laku.
ABS platove byvaju lahsie. Laminatovych je vacsi vyber roznych tvarov, kvoli lahsej vyrobe foriem a lacnejsej technologii vyroby.
Ceny medzi ABS a laminatom su dnes uz nepatrne.
Carryboy je laminat.
Juro (ORC)
_________________..všetko pre váš OFF ROAD. www.offroad24.sk , orc@orc.skIronman4x4, Rugged Ridge, Asfir, ARB, AEV, SafariSnorkel, BullFace, Dick Cepek, Mickey Thompson, JamesBaroud, IPF, Pro Comp, Bushranger, FoxShox, Eibach, Misutonida, Delta4x4, AVM, ...
|
Str, 09.11.2011, 18:53 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
ja mam na f150 laminatovu z roku 1998.bez prasklin, nezamaka a ani farba nepraska.Okna sa posuvaju, dvere zamykaju. Drzi to len na 4 svorkach, demontaz za par minut. Takze pokial to nikekde o nieco nerozbijes, nie je dovod sa obavat oprav.
|
Str, 09.11.2011, 19:34 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 4 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|