Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 8 ] |
|
Skusenosti s Fordom Ranger?
Skusenosti s Fordom Ranger?
Autor |
Správa |
filipkrueger
Čumil
Registrovaný: Pia, 07.12.2012, 7:31 Príspevky: 2 Bydlisko: Slovensko, Bratislava
|
Dobry den,
uz dlhsiu dobu sa rozhliadam po Ford Ranger,
chcem vas poziadat o akekolvek vase skusenosti a rady.
Konkretne by islo o model 05/06 (2,5td po facelifte),
pripadne model 2,5tdci, ktory nastupil po nom.
Dakujem
Filip
|
Pia, 07.12.2012, 10:14 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Mal som na skusobnu jazdu model Wildtrak 3,0l. Auto pekne aj dobre taha ale na moj vkus trochu tvrde ak je prazdna korba, zato ma slusnu nosnost.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Pia, 07.12.2012, 18:40 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
K nám do roboty kúpili nove vlani a už boli oba v oprave - nič ani neviezli možno spravil(ten čo je priamo na bani )500km a rozsipala sa na totál spojka a páni mechanici od FORDA  b BB povedali ,že vraj od zaťaži tak sa nevsťahovala ani zaruka - apon tak my to vravel skladník ten s ním chodí.
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Pia, 07.12.2012, 20:53 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
To je divne aby pri nalozenom pick upe padala zaruka.  Nebolo to nahodou loby dakeho spekulanta co sa pekne nabalil?
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Pia, 07.12.2012, 23:40 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
U nás vo firme sa vystriedalo viac značiek pick-upov a ranger bol jeden z najmenej problémových áut.Pochvaľovali si ich ako vodiči tak aj kolegovia z odboru dopravy.Boli to ešte klasické turbodiesle nie commonraily.
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Sob, 08.12.2012, 14:18 |
|
 |
majko
Učeň
Registrovaný: Sob, 07.10.2006, 13:08 Príspevky: 50 Bydlisko: Velky Meder
|

Ahoj.
Mam s tymto vozidlom dlhorocne skusenosti,zaoberam sa iba tymto typom vozidiel /Mazda b2500 a Ford Ranger aj ich predavam,servisujem a zabezpecujem na ne ND .Prvy kus som kupil v roku 2001 a pouzival som ho ako vyprostovak vedla odtahovky +som s nim tahal aj 2,7t autoprepravnik .Nabehal som na nom okolo 400tis km.Okrem spotrebneho materialu som na nom nemusel nic podstatneho vymienat.Samozrejmostou bola normalna udrzba/vymienat olej v prevodovke a diferencialoch /cca kazdych 60tis km/.
Od vtedy som mal iba Forda Rangera.
Slabostou su zadne listove pera ,tie sa zvyknu lamat/vyriesit sa daju vymenou za zosilnenu sadu prip vzduch.vankus/vpredu su torzne tyce tie su prakticky bezudrzbove.
Chladenie motora je vyriesene cez vrtulu,ktoru pohana hriadel vodnej pumpy,je to dost nestastne riesenie.Tam som zvykol odporucit vymenu za elektricky ventilator.
Spotreba sa pohybuje okolo 10ltr.V terene ti to zozerie aj travu./cca 16-17/ v zavislosti od terenu a stylu jazdy.
Uzavierku diferencialu to nema ,ma to automaticke volnobezky/RFW Lock/.Je to relativne dlhe auto ,takze v terene s tym treba pocitat,ale ak je normalny medzikus medzi volantom a pedalmi tak to dokaze velmi vela.
Inac to auto je drziak/vsetko,ale samozrejme zavisi od konkretneho kusu.Neoplati sa kupovat nejaku vydojenu kravu za dobry peniaz a potom vzapäti do toho nabuchat majetok/
K tomu CR modelu sa ti neviem vyjadrit lebo ten som vlastnil iba kratku dobu.Ma to uplne iny krutiaci moment lepsie zrychluje je tam iny komfort jazdy,ale na druhej strane behat okolo auta s pocitacom a hadat ktore cidlo prave odislo +behat na diagnostiku za 10eur /mazat chyby/ ma nebavilo tak som to rychlo predal.Ak by si mal nejake konkretne otazky kludne mi zavolaj alebo PM
|
Sob, 08.12.2012, 15:17 |
|
 |
JIMNY1
Učeň
Registrovaný: Ned, 14.02.2010, 16:51 Príspevky: 19 Bydlisko: Žiar nad Hronom
|
Mám Ranger 2,5td r.v. 2008 - výkon som nechal zvýšiť na 180PS a 450Nm. Vozím na ňom bez problémov obytnú nadstavbu /min 900kg/ alebo ťahám po teréne preťažený vozík - zatiaľ žiadne problémy s ničím. Vzadu mám vzduchové vaky /doporučujem/. A ináč to má vzadu asi 40% samosvor, funguje ozaj perfektne, v teréne som viackrát ani nezbadal, že som nepripol predok. Na ceste sa správa tiež veľmi dobre /mám na ňom 17palc kolesá/, 180km/hod dá v pohode, s tou obytnou "búdou" 140 po dialnici nemá problém /okrem spotreby samozrejme.../.
|
Sob, 08.12.2012, 23:37 |
|
 |
filipkrueger
Čumil
Registrovaný: Pia, 07.12.2012, 7:31 Príspevky: 2 Bydlisko: Slovensko, Bratislava
|
mockrat vam dakujem za informacie,
btw k tej spotrebe, tam kde jazdim, mi je vlastne jedno ze to celkom zerie (0,3€ za liter), ja hladam auto, ktore treba udrziavat po starom, nie pocitacom a zaroven take, ktore mi aj vzornu starostlivost oplati spolahlivostou.
Este raz dakujem, urcite sa este ozvem ohladne praktickych rad, akurat zlozitejsie bude vysvetlovat vzduchovy vankus indonezskym mechanikom.
Pekny den
Filip
|
Pon, 10.12.2012, 15:39 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 8 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|