Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 11.05.2025, 16:08
Dnes je nedela 11. mája 2025, meniny má Blažena a zajtra Pankrác

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
 z RAV4 na CR-V alebo Grand Vitara ... alebo? 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Nazdar priaznivci 4x4 , mal by som na vas otazku ohladom prechodu z RAV 4 rv.98 2.0i na nieco dalsie a to by som vystihol asi takto -

pohodlne, velke ,vysoke, hojdave , 4x4

Vyhliadnute mam honda CR-V /2.0 benzin roky okolo 2000/ klima/ koza / manual
alebo este zvazujem Suzuki Grand Vitara 2.0td - tam hra zas dobra spotreba, ale pocul som ze su nachylne na hrdzu , rok okolo 99.

auto bude jazdit po ceste a len vynimocne raz za dva tyzdne neaka polna cesta alebo rozbita asfaltka strk a atak - vsetko co som jazdil na RAV-4 mam odskusane odjazdit aj na Fabii len pomalsie :)) , chcem nech to auto je pohodlne vela miesta na sedenie aj vzadu, pohodlne aj na dlhych trasach na ceste , aby som na dialnici isiel normalnym tempom 100-120 bez vysavaca v penazenke a aby bolo enromne spolahlive ako moja RAV 4 :), jednoducho mat radost ked napadne sneh , nemat neake problemy ze moznost jazdit 4x4 len v terene a na klzkom povrchu, miesto pre psa v kufri , a vnutrajsok viac osobak ako terenak.
v aute nepotrebujem redukciu, na RAV som pouzil uzavierku medzidifu dva krat v zivote ked som zapadol v snehu.

tak ak mi mozete poradit preluskal som tu uz asi vsetko vyradil Jeep, Land Rover , Land cuiser /ten lenkoli cenovke :( /
este ma trochu mata Pajero 2.8 wagon 7 miest
vas verdikt ze ktore auto splna najlepsie moje ocakavania - ci CR-V, GV , alebo pripadne Pajerko Wagon a neake plus minu preco

cenovka do 180tis sk

dakujem s pozdravom Stano.

ale inak vysnena predstava by bola auto s interierom RANG ROVERA, vyzorom LAND Cruisera 90, spolahlivostou RAV 4 1gen a spotrebou GRAND Vitara 2.0 td :lol: :lol:

Štv, 21.01.2010, 11:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
santa-fe, x-trail v nafte

Štv, 21.01.2010, 11:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pajerko môžem len a len odporučiť. Nezaskočí ťa ani terén ani nedostatok pohodlia na diaľnici.

LAND ROVER Discovery II.

Štv, 21.01.2010, 11:43
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Forester

Štv, 21.01.2010, 11:46
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
santa fe - sice huyndaiu neverim ako znacke , a ani sa mi moc vzhladovo nepaci ale tak ci tak cenovka je 210 a vyssie rovnako ako pri Xtraile a ja som limitovany do 180tis sk :(

bacilpyrin pajerko ale aky motor? lebo aj tu na fore je najlepsia volba na Pajero uznavany 3 benzin, kdezto nafty su vraj moc slabe na tak velke auto. a ja nechcem ist do vysokej spotreby, a chcem nech to je kvalitne

Štv, 21.01.2010, 11:52
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A ten forester sa ti nepozdava? Ked pises ze sa tam vsade da prejst fabiou tak to pajero je podla mna zbytocne (jedine ze by si chcel naozaj velmi velke auto) a na ceste to bude o niecom uplne inom ako s pajerom..

Štv, 21.01.2010, 11:57
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
viders - noo ako pozdavat by sa mi aj pozdaval, akurat je to takisto 2.0 liter benzin a tieto subaru co som pocul , podotykam pocul - tak zeru oklo 12 aj viac co je rovnake ako v RAV 4 prvej generacie a ja preto chcem ist na nieco s mensou spotrebou.
samozrejme nepochybujem ze starsie Subaru ma prezije ked sa onho budem starat , aj ked neni to to co hladam presne a to sediet vyssie , rozhlad na ceste a celkovo taky pocit.
Inak co sa tyka priejazdnosti ako je na tom ?
a co sa tyka prevodoviek je lepsia manual alebo automat alebo pri forestri je to jedno?

Štv, 21.01.2010, 12:06
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ako byvaly majitel Ravky bol pre mna velky skok permanentneho 4x4 na 4x4 part-time.

Vymenoval si auta s pohonom part-time aj full-time.
Treba si v tom urobit jasno, aby ta z toho neskor hlava nebolela.

Preco si zavrhol Jeep ?

Pajero - ano ma 7miest, ale potom za 3. radu das akurat dve igelitky z tesca a mozno cizmy.

Hrdza - podla toho ako to majitel pouzival a staral sa o to, to hrdzavie asi rovnako. Mozes narazit na lestenku aj hnoj.

Tiez sa s hmotnostou pohybujes pri Ravke niekde inde, ako pri aute s ramom (a ostatnym balastom, ako redukcia, min, 1. tuha naprava, atd), kde nutne spolu suvisi spotreba. (ravka 8.8l/ 100 km).

Naposledy upravil finder dňa Štv, 21.01.2010, 13:34, celkovo upravené 1

Štv, 21.01.2010, 12:24
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Finder - zavrhol som jeep preto pretoze prihliadam aj na spotrebu a tu prevladaju informacie o nie velmi dobrych skusenostiach s diesel motorom - do americkeho auta americky motor tak to tu vyznieva :-)

tak prvotne som isiel po Pajerku ale neako som od neho upustil a chcel nieco blizsie RAV 4ke len s mensou spotrebou a trosku pohodlnejsim interierom preto som najviac nakloneny na CR-V , aj ked ako pozeram aj forester by mozno stal na zvazenie ale este som sa on tak nezaujimal.

vymenoval som rozdielne auta ale ja niesom ten co by upravoval to auto na off road ani snim jazdil na offroad, u mna off road spociva v tom vybehnut na inovec po rzobitej ceste a rozmlatenej lesnej stezke a potom prebehnut sa okolo hlinobani to je asi tak vsetko. + tesit sa na sneh

z Ravky som zvyknuty uz na vyssi posed a prijemne hupave zvezenie to su nenarocne kriteria - limituju ma prevadzkove naklady, obstaravacia cena a spolahlivost pri vybere dalsieho vozu

Štv, 21.01.2010, 12:31
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pajerko 2,8 TD. Celkom dobrá spotreba na 2 tonové auto, výkon primeraný - pokiaľ ho nebudeš potrebovať na ťažký OFF, ktorý Pajerko aj tak nezvládne (česť borcom) a hlavne potom nebudeš rozmýšľať nad tým - však som mohol kúpiť väčšie auto. Je pohodlné, s veľkým kufrom - samozrejme pokiaľ nezložím 3. radu sedačiek.

Samozrejme, pokiaľ nechceš kúpť novšie verzie.

LAND ROVER Discovery II.

Štv, 21.01.2010, 13:01
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked hovoris o US motoroch= JEEP pouvazuj ci by nebolo riesenie benzin+LPG a si lepsi ako ropak :)

EX - Jeep Grand Cherokee WJ, limited 4,7 V8, QD +LPG, CB allamat 296, 2" lift, BFG AT 245x70x16, kompresor,svetelna rampa, navijak 12000lb

Štv, 21.01.2010, 13:06
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Spotreby u toho forestra by som sa nebal, pri rozumnom jazdeni sa do 10l kombinovanej urcite dostanes a lepsie to nebude ani u inych tu menovanych aut. Ak chces znizit naklady tak plyn a myslim ze dost vela sa ich uz so splynovacom aj predava.. Co sa tyka prejazdnosti tak je to stala 4-kolka, ma to redukciu a svetla vyska myslim okolo 22cm, takze nieco medzi pajerom a osobakom. Ja som mal len automat tak prevodovky nemozem porovnavat a ani o poruchovosti neviem ako su na tom.

Štv, 21.01.2010, 13:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlope ides po divnej (nepriamoumernej) ceste.
Chces auto vacsie , pohodlnejsie, hojdavejsie a ja nieviem co este porovnatelne s RAVkou. Take existuju (Patrol, Jeep, Pajero, Toyky ...) ale bud su to (ako pise Finder) part time 4x4 (jazdia iba s pohonm zadku koli zrovna spotrebe),alebo su to fulltime 4x4 za cenu vyssej spotreby.
Mas nasledovne riesenia :
1)vyser sa na to a nespekuluj = RAVka je dobre auto
2)kup si nieco s medzidifom (Jeep, Pajero, Toy) a necumakuj moc na spotrebu, lebo velke 2,5tonove auto so spotrebou Octavie 1,9Tdi nenajdes
3)ak hladas OFF (co zjavne nie) tak potom nieco na tuhych napravach s ramom
4)Moja manzelka jazdi na Audi Allroad 2,5 Quattro a aj toto auto splna tvoje poziadavky = 4x4,velke, bezpecne, vela miesta ... ALE ma to 1,9t a spotrebu 10litrikov ...

Štv, 21.01.2010, 13:30
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tiez nechapem akoze co spekulujes ? Bud teda chces offroad se vsim vsudy, alebo si nechaj tu ravku. Ak chces offroad kup si moje auto :lol: Je to Toy - spolahliva ako ta tvoja RAV :D

Štv, 21.01.2010, 13:45
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
IvoLUCKY - v podstate mas pravdu v tom ze RAV 4 je naozaj vyborne auticko poskytuje mi vsetko , ja spekulujem akurat mat to iste s modernejsim interierom a viac miestom na zadnych sedackach.

Ako tak citam a rozmyslam tak pre mna najvhodnejsie po zvazeni vsetkych aspektov budu dve moznosti a to Bud si nechat moju zlatu Raven (Riley 8-)
alebo sa pustit do CR-V alebo Forester v pohodlnejsej vybave ale s LPG

spolahlivostou , ucelnostou ako aj vyzorom su pre mna tieto dve vozidla asi najprijatelnejsia volba pokym zozeniem mojim poziadavkam odpovedajuci kus s LPG

este taka otazka pomimo naco si dat pozor pri LPG ? take auto som nikdy ja ani v rodine nemali ak neratam dedkovu skodovku a to si uz nepamatam 8-)

co sa tyka Forestra - Viders povedz mi prosim ta o nom nieco naco si dat pozor pri jazdenke

a taky ak mal niekto SUV Honda CR-V 2.0i hodte neake postrehy

Štv, 21.01.2010, 13:49
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný