Dnes je pondelok 26. mája 2025, meniny má Dušan a zajtra Iveta
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
Autor |
Správa |
Dufi
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 08.10.2006, 12:22 Príspevky: 408 Bydlisko: Bratislava
|
Zdravm o5, ja tu len same problemy pisem ale aspon je tu viaf info:
Poslenych par lejakov som pozorval zaujimavy jav, leniveju mi stierace.
Ked ich zapnem tak idu v pohode, svizne, stieraju ako maju secko OK.
Ale ked bezia dlhsiu dobu v kuse, tak zacnu akoby spomalovat. Hmmm.....ako to to najlepsie popisat. Ako by sa im nechcelo dohora, ako by sa motorcek trapil a len tak-tak vytiahol stierac do krajnej polohy.
Donedavna sa to prejavilo len pri fakt dlhom behu, (BA-RK to zacalo az niekde v RK) ale vcera sa to prejavilo uz omnoho skorej, len pri jazde krizom cez BA.
Najhorsie je ze kusok pred domom sa mi zastavili uplne, proste v jednom momente uz prestali stierat.
Vypol som a plazil sa 20 domov, a ked som po chvilke skusil tak zas isli dalej.
Vie dakto poradit co to je? Daco unavene? Vytahane? Opotrebovane?
Predsa len v tomto pocasi jazdit so stieracmi ktore sa mozu rozhodnut dat si pauzu zorvna ked budem mat celu mlaku na celnom skle neni sranda. 
_________________ "Tým, ktorí za niečo bojujú, dáva život takú slasť, akú tí v úkryte nikdy nepoznajú." Nástenka v Khe Sanh, Vietnam, 1968
|
Uto, 23.10.2007, 8:57 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
Nevrzga ??? skusil by so mpozriet prmazanie a funkcnost mechanizmu ... nenafukalo ti tam niekde listie ???
Ine ma zatial nenapada  ??? ( mne toto robilo kedysi na skodovecke )
_________________ OFF the ROAD
|
Uto, 23.10.2007, 9:36 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Dufi, nič tragické. Ten istý problém som mal pred cca dvoma mesiacmi na Alhambre. Spomalovali, až sa úplne zastavili. Absolvoval som tak v lejaku cestu zo Schwechatu domov.
Treba rozobrať, vyčistiť a premazať pantograf, mechanizmus ktorý pohybuje stieračmi.
P.S.: Nemusí vŕzgať! Ale je to ono. 
|
Uto, 23.10.2007, 9:56 |
|
 |
Dufi
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 08.10.2006, 12:22 Príspevky: 408 Bydlisko: Bratislava
|
Diki, teraz len prist na to ako to rozobrat....ale ja to najdem.....hmmm....kde mam to kladivo a pajser? 
_________________ "Tým, ktorí za niečo bojujú, dáva život takú slasť, akú tí v úkryte nikdy nepoznajú." Nástenka v Khe Sanh, Vietnam, 1968
|
Uto, 23.10.2007, 10:12 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Ked mas lenive len stierace, tak to este neni take zle...
Moze ist tazko mechanizmus, velky pritlak pruziny na stierac, alebo zodrane uhliky v motorceku, pripadne pridrete puzdra.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Uto, 23.10.2007, 12:02 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
pejo píše: Ked mas lenive len stierace, tak to este neni take zle... Moze ist tazko mechanizmus, velky pritlak pruziny na stierac, alebo zodrane uhliky v motorceku, pripadne pridrete puzdra.
jj, mechanika + elektrika;
- uhlíky v motorku, ale niekedy aj slabé dobíjanie z altíka + keď prší aj svietiš = veľký odber a tak je galiba hotová
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Uto, 23.10.2007, 12:30 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Uto, 23.10.2007, 16:17 |
|
 |
eliot
Učeň
Registrovaný: Sob, 21.07.2007, 23:54 Príspevky: 56 Bydlisko: okres TV
|
to iste som mal na sluzobnej favoritke - pomohlo rozobrat motorcek, vymena uhlikov, jednoducho vycistit
_________________ jazdím skratkou, je to síce ďalej, zato horšou cestou - MITSUBISHI PAJERO 2,8TD
|
Uto, 23.10.2007, 20:15 |
|
 |
ladik
Čumil
Registrovaný: Pon, 26.11.2007, 12:04 Príspevky: 6 Bydlisko: Vinné, Michalovce
|
Ja som mal podobny problem na oktavke. Stierace zleniveli, az prestali fungovat uplne. Tak som ich rozobral, premazal, vyskusal. Vetko fungovalo, tak som ich poskladal a skoro ma trafil slak
Bez zatazenia fungovali, so zatazou lenive a este sa aj zasekavali. Tak som to rozobral znovu, ze som niekde urobil chybu. Poskladal som to a zese to iste.
Potom mi jeden dobry clovek poradil, ze treba pozriet aj na motorcek, ze tam bude chyba. Tak som pozrel na uhliky, boli O.K. akurat som precistil jemnym smirglom rotor - bol trochu opaleny. Poskladal som stierace a stierace funguju bez problemov tak ako maju.
Moja rada z vlastnej skusenosti: Ak budes rozoberat stierace, skontroluj aj motorcek, aby si to nemusel potom robit este raz. Malo by to urcite pomoct.
_________________ Ponáhľaj sa pomaly!
To chce kľud!
Hlavne, ze je pohoda!
|
Štv, 10.01.2008, 11:07 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|