Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 23.05.2025, 21:58
Dnes je piatok 23. mája 2025, meniny má Želmíra a zajtra Ela

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 47  Ďalší
 Aku CB do auta na zaciatok ? 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Páni ja v týchto veciach nemám žiadne znalosti ani skúsanosti tak mi to prosím vysvetlite ako malému decku. Čítam to tu od začiatku a už som bol rozhodnutý že kúpim vysielačku, anténu nedám na rám ako som chcel, ale na strechu, aby mala lepší príjem samozrejme na strešný nosič. Ako tak čítam na tom nosiči to bude to isté ako na ráme? Na strechu to má opodstatnenie iba ak nič iné na streche namontované nieje? Viete mi poradiť predajcu ktorý mi to aj namontuje niekde v okolí Piešťan? Niekde som tu postrehol Nitru aj to by vyhovovalo, len prosím o kontakt. Ešte na záver ručka je špatná voľba lebo to som chcel úplne na začiatku myslel som si že ju viac využijem či nie?

Milan z NR - na začiatku si ponúkal služby nejakého pána tuším Mirek sa volal ak mi vie vysielačku aj predať aj namontovať dáš mi prosím ťa na neho kontakt. Moje tel. č. 0905 862 196. Dík

Štv, 04.01.2007, 21:20
Odpoveď s citáciou
Poslať 
PetoK píše:
Páni ja v týchto veciach nemám žiadne znalosti ani skúsanosti tak mi to prosím vysvetlite ako malému decku. Čítam to tu od začiatku a už som bol rozhodnutý že kúpim vysielačku, anténu nedám na rám ako som chcel, ale na strechu, aby mala lepší príjem samozrejme na strešný nosič. Ako tak čítam na tom nosiči to bude to isté ako na ráme? Na strechu to má opodstatnenie iba ak nič iné na streche namontované nieje? Viete mi poradiť predajcu ktorý mi to aj namontuje niekde v okolí Piešťan? Niekde som tu postrehol Nitru aj to by vyhovovalo, len prosím o kontakt. Ešte na záver ručka je špatná voľba lebo to som chcel úplne na začiatku myslel som si že ju viac využijem či nie?

Milan z NR - na začiatku si ponúkal služby nejakého pána tuším Mirek sa volal ak mi vie vysielačku aj predať aj namontovať dáš mi prosím ťa na neho kontakt. Moje tel. č. 0905 862 196. Dík

Martin 4 odporuca www.awas.sk - je to nejaky jeho znamy , takze ked sa spojis s Martinom on ti poradi a popripade pomoze s montazou,alebo ten chlapik co ti to preda ...
Rucku vyuzijes v aute - ako PMR na maly dosah pokial nevyhodis hore antenu - ale to na tom budes potom ako ja , ze ti pojdu cez polku auta kable...
Najprv si poloz otazky kde a naco budes CBcku najviac pouzivat ? Ak na OFFROAD , tak kup normalnu a rucku casom ... 2 vysielacky nie su na zahodenie :-)
Co sa tyka umiestnenia anteny , ak chces stresny nosic , tak ti zavadzat nebude - urcite tam miesto na nu budes mat :-) ... ja osobne by som ju dal ale dopredu keby som mal pevnostak ... toto je na tebe.
Skus kontaktovat najprv bud Martina nech ti poradi , alebo rovno awas.sk

Štv, 04.01.2007, 22:43
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader obdivujem tvoju trpezlivost odpovedat na časte ,ale v podstate rovnake otazky,ale podotykam som rad ,že to vysvetliš aj laikom ako ja ked som sa tiež pytal na CB ako funguje ,takže dakujem. :wink: :oops:

ale ak by som sa ja mohol vyjadrit a pomoct,tak presne ako pisal Xader treba si položit otazku ,či Ti stači vysielačka len na offroad?Ja by som aj tak kupil PMR stačia možno aj take ,čo boli v Tescu ,mam ich a ked sme boli v Nemšovej tak určite svoj učel splnili,no a čo sa tyka umiestnenia anteny ,tu Ta asi Xader ukamenuju :lol: ked ju chceš dat na pevnostak Ale ja ju mam tiez na rame ,dosah po vyladeni celkom slušny a myslim ,že 90 percent offroad ju ma vpredu hlavne z praktickych dovodov,ked neviem prečo mne ta strecha nejak ,,nevonia,, už len z dovodu planovaneho nosiča alebo upevnenia člnu na strechu lebo chodim na ryby . Takže sa rozhodni. :wink:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Štv, 04.01.2007, 22:54
Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO píše:
Xader obdivujem tvoju trpezlivost odpovedat na časte ,ale v podstate rovnake otazky,ale podotykam som rad ,že to vysvetliš aj laikom ako ja ked som sa tiež pytal na CB ako funguje ,takže dakujem. :wink: :oops:

ale ak by som sa ja mohol vyjadrit a pomoct,tak presne ako pisal Xader treba si položit otazku ,či Ti stači vysielačka len na offroad?Ja by som aj tak kupil PMR stačia možno aj take ,čo boli v Tescu ,mam ich a ked sme boli v Nemšovej tak určite svoj učel splnili,no a čo sa tyka umiestnenia anteny ,tu Ta asi Xader ukamenuju :lol: ked ju chceš dat na pevnostak Ale ja ju mam tiez na rame ,dosah po vyladeni celkom slušny a myslim ,že 90 percent offroad ju ma vpredu hlavne z praktickych dovodov,ked neviem prečo mne ta strecha nejak ,,nevonia,, už len z dovodu planovaneho nosiča alebo upevnenia člnu na strechu lebo chodim na ryby . Takže sa rozhodni. :wink:

Ved ja som tiez pisal , ze by som umiestnil antenu najradsej na pevnostak...takze dopredu :-D ale pokial ho nemam , tak ju dam na strechu... :wink:
Inak ja mam tiez PMRky - 2 , jednu rucnu CB s magnetkou a uz pokukujem po nejakej CBcke a antenu Turbo 3000 :-) uz sa tesim :lol: len teraz premyslam nad CBckou ... takze KTO SA VYZNA ... poradte ! Nasiel som President JOHNSON II ktora ma na prednom panely zabudovany REPRODUKTOR ? mate s tym niekto skusenosti ? je to dobre ?
Alebo radsej odporucate ALLAMAT 296 a potom k tomu dokupit reproduktor?lenze to je dalsia starost navyse kam umiestnit aj ten ? :?

MARTINO: heh , dik ... ale ja sa do CB nevyznam skoro vobec :oops: :-) ale aspon to malo co viem , tak napisem. Najlepsie by poradil Martin4 alebo niekto zdatny :smt036

Štv, 04.01.2007, 23:05
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader tak som to myslel ,že ta ukamenuju preto ,lebo nie je vhodne davat dopredu antenu :wink: Ozaj najlepšia je strecha ,ale podla mna neprakticka.No a teraz maš aku CB v Patrole?

Štv, 04.01.2007, 23:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Obrázok
Antenu mam na rame a som spokojny.V terene aj z dosahom.

Štv, 04.01.2007, 23:15
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Preco by nebolo vhodne davat dopredu antenu ? vidis si ju , vies co sa s nou deje a na streche vies PRD !
Takisto ako sa moze na streche zachytit (podla mna skor) tak isto sa moze aj na rame zachytit ...
Rozdiel v dosahu ... to ja nekomentujem , pokial neuvidim , tak neuverim ... ten maly rozdiel vo vyske nemoze hrat taku strasnu ulohu - 10km to urcite nebudu a kamarata , ktoreho vidim hore na kopci s tym urcite chytim a takisto v lese za 47mim stromom vpravo :-)

Štv, 04.01.2007, 23:18
Odpoveď s citáciou
Poslať 
takze KTO SA VYZNA ... poradte ! Nasiel som President JOHNSON II ktora ma na prednom panely zabudovany REPRODUKTOR ? mate s tym niekto skusenosti ? je to dobre ?
Alebo radsej odporucate ALLAMAT 296 a potom k tomu dokupit reproduktor?lenze to je dalsia starost navyse kam umiestnit aj ten ?

Štv, 04.01.2007, 23:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader píše:
takze KTO SA VYZNA ... poradte ! Nasiel som President JOHNSON II ktora ma na prednom panely zabudovany REPRODUKTOR ? mate s tym niekto skusenosti ? je to dobre ?
Alebo radsej odporucate ALLAMAT 296 a potom k tomu dokupit reproduktor?lenze to je dalsia starost navyse kam umiestnit aj ten ?

externy reproduktor ma vzdy lepsiu akustiku ako zabudovany do vysielacky.

Štv, 04.01.2007, 23:22
Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO píše:
Xader tak som to myslel ,že ta ukamenuju preto ,lebo nie je vhodne davat dopredu antenu :wink: Ozaj najlepšia je strecha ,ale podla mna neprakticka.No a teraz maš aku CB v Patrole?

Teraz mam rucku Alan42 :-) som s nou spokojny ... pol roka mam v nej batery a stale slape :shock: aj cez magnetku ide slusne...

Štv, 04.01.2007, 23:22
Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF: a kde ho mas napriklad ty umiestneny ? :? ja si to nejako v mojom aute neviem predstavit kam ho dat :-) dik.

Štv, 04.01.2007, 23:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader pozri nie je rozdiel ci daš antenu vyššie alebo nižšie,rozdiel je v prijme a ked ju maš na streche tak strecha služi ako prijimač vln ,to znamena ,že sa vlny akože maju o čo opriet a odražaju sa naspet ,niekde skor to bolo pekne vysvetlene. Joj aky som mudry ale to mi vysvetlil človek ,čo mi ladil antenu :oops: :oops: No a podla mna každa vysielačka ma vlastny reproduktor,no však ja som ku svojej dal taky maly ako ide ku walkmenu a pekne to ide ,žiadny šum a skresleny zvuk. ;-)

Štv, 04.01.2007, 23:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader píše:
DanoDEF: a kde ho mas napriklad ty umiestneny ? :? ja si to nejako v mojom aute neviem predstavit kam ho dat :-) dik.

momentalne nikde lebo CBcko s magnetkou pouzivam iba na OFF akcie ale asi pred mesiacom som navrtak do strechy antenu TURBO 2000 lebo ma magnetka nebavila. ja totiz musim pouzit aj platnu plechu ak ju chcem niekde uchytit.

Štv, 04.01.2007, 23:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jasne ze to neni o vyske, ale o protivahach. to je ako ked si stanes k zeleznej brane a cudujes sa ze nepocujes ani toho co stoji za nou pol metra. Takisto posobi aj strecha, teda "buda" auta. Pokial mas antenu vpredu na rame, tak ak sa ti ju aj podari vyladit, prijem zozadu bude podstatne horsi ako spredu. Vlastne clonis sam sebe. Uz fakt neviem ako inak to mam napisat :roll:

Pia, 05.01.2007, 0:08
Profil ICQ WWW
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chááápem :wink:

Pia, 05.01.2007, 0:14
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 47  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný