| Dnes je piatok 31. októbera 2025, meniny má Aurélia a zajtra Denis, Denisa 

portály na patrola-prieskum 

| Autor | Správa |  
			| pfka1 Ťažký Profík 
 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
   | toto retazove riesenie aj mne niekedy chodilo po rozume-dvojradova retaz,spanovak cez koliesko na pruzine.zadny kryt na tri casti, aby sa dala vymenit retaz aj v terene.....tiez som to nedotiahol do konca a menil som diff.minuly rok vsade kde som jazdil  _________________
 ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')

|  
			| Ned, 01.03.2009, 9:44 | 

|  
		|  |  
			| Martin 4 Trvalá prekážka 
   | otáčky by reťázka zniesla... (na motorkách jazdia reťaze vyše dvesto )  ale aká by asi musela byť reťaz na momenty aké sú u terénnych áut...     ... resp. aké by to vyšlo široké...   _________________
 SLOW & FURIOUS

|  
			| Ned, 01.03.2009, 11:15 | 

|  
		|  |  
			| pfka1 Ťažký Profík 
 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
   | na starych polnohospod.strojoch bolo casto vydat dvoj retazove pohony a rozbiehalo to rozne snekove podavace.obsluha priblbla    nasypali kolko voslo a zapli-fungovalo to,max.zhorel motor prevod drzal...._________________
 ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')

|  
			| Ned, 01.03.2009, 12:42 | 

|  
		|  |  
			| kentus Frajer 
   | marisko píše: Problém zmeny zmyslu otáčania pri čelnom súkolesí je možné obísť tak že z dvojice pastorok-koleso bude mať koleso vnútorné ozubenie. Neverím že to už niekde niekto takto nepoužil.Takto to má aj uaz
 _________________UAZ 469 2.3D    Kde zatočím, tam ide. 

|  
			| Ned, 01.03.2009, 13:05 | 

|  
		|  |  
			| dindaj OFFROAD Expert 
   | A preto ma rozdiel vysky len 7 cm.Na Samika ideal.
 Preco by V3S neboli dobre?Myslim len reduktory.Napravu tam vlozis aku chces a ze treba otcit zmysel otacania?Ked ju tam budes vkladat tak ju otocis a je to.Od Peja je to chvalyhodna iniciativa len by som sa bal vychytavania detskych chorôb.
 Co toto?
http://www.portal-tek.com/shop.html Skor sa spolahnem na profi riesene.Kedze na to nemam tak rokmi    (alebo 10rociami)vyskusanu technologiu._________________
 Bývalý offroadak

|  
			| Ned, 01.03.2009, 18:26 | 

|  
		|  |  
			| bahno OFFROAD Expert 
   | pejo,neskusal si dify s bendzami z honeckera,neviem ci tam nie je prevod 2 alebo 3 k tomu predky z vejdy,su mensie ako zadky,je ich dost,dify by sa dali naopak,maju uzavierky ,cize koncovy prevod by bol 4,4 alebo 6,6  vsetko spolahlive,za par penazi.akurat by honeckery zacali byt v kurze.hadam to tak skusim na emku.vie niekto aky je prevod na ife?mam 4 naprvy doma ale je na nich meter snehu 

|  
			| Ned, 01.03.2009, 19:31 | 

|  
		|  |  
			| pejo OFFROAD Expert 
   | Nad reťazovým prevodom som uvažoval aj ja. Ale chcelo by to 3/4´´ 3radovú reťaz. Sú tam veľké ťahy. A bez šponovákov, lebo smer otáčania sa mení. Osová vzdialenosť musí byť presne vypočítaná, podobne ako na škodovici rozvody a po vyťahaní reťaz vymeniť.
  Bahno, čo je honeker? IFA, alebo Robur? Myslím, že na patrola sú to ťažké kusy.
  Dindaj, ako si ďaleko s portálmy? Budeme chodiť na rozumy k tebe.
 Vnútorné ozubenie som použil na reduktory na bronco. Je to zložitá a drahá výroba. Zdvihnutie je malé, cca 4cm. Zase musíš použiť rôzne IM, XT a pod, čo pri portáloch netreba.

|  
			| Ned, 01.03.2009, 20:35 | 

|  
		|  |  
			| bahno OFFROAD Expert 
   | honecker sa nazyva ifa,z nej by sa pouzilo bendzo,na bokoch ma priruby na ktore by sa prikrutili nohavice predne z vejdy.su tensie a mensie ako zadne.neviem presne aky prevod v dife ma ifa 2 alebo 3 na jar zmeriam.ide o to ze bendzo z ify je male,ma uzavierku,na prirubu prikrutis hocico,da sa dat naopak takze nezmenis smer a ani moc rychlost len sa riadne zvacsi svetla vyska a budes tam musiet dat kosti ako ma vejda aby ti neodpalilo pera.ide o to ze by to bolo lacne a doma dobre uskutocnitelne.kto ma podmienky ,mohol by skusit vyrobit jemnejsie stranove prevody ale aspon kolieska by boli hotove aj ked trochu hlucnajsie.rovne zuby 

|  
			| Ned, 01.03.2009, 20:56 | 

|  
		|  |  
			| Kapo Recyklovaný teaneger 
   | _________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.  

|  
			| Pon, 02.03.2009, 22:18 | 

|  
		|  |  
		|  |  

| Kto je on-line |  
		| Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |  

|  | Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre