Dnes je piatok 6. júna 2025, meniny má Norbert a zajtra Róbert
Aku CB do auta na zaciatok ?
Autor |
Správa |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|
Milan píše: Ved praveze tie akumulatory som kupoval v Nemecku a v obchode s elektronikou a nasrali ma aj tak.Ale napadla ma taka myslienka,daju sa dat miesto zapuzdreneho akumulatora do PMR samostatne baterky?
Tá stanica, je vo vnútri koncipovaná LEN tak, že má 2 kontakty na pripojenie BATT ?? Preto sa pýtam, lebo s tým s čím som sa doteraz stretol ja, tak tam sa zakaždým dal dat aj ACCU pack, prípadne 4 samostatné články. Jednu stanicu v takejto kombinacii aj požívam permanentne.
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Pon, 22.01.2007, 12:50 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
...do tej žltočiernej PMR sa dá dať pribalený pak, alebo tri samostatné AAA mikrotužky... jak je komu libo.
|
Pon, 22.01.2007, 13:14 |
|
 |
low
Koumák
|
do te cobry PMR se da dat accupack, 4mikrotuzkove baterky, a ma i zdirku pro nabijecku, a da se k tomu dokoupit i nabijecka do auta
|
Pon, 22.01.2007, 15:49 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Martin 4 píše: ...do tej žltočiernej PMR sa dá dať pribalený pak, alebo tri samostatné AAA mikrotužky... jak je komu libo.
Tak neak by som to potreboval 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pon, 22.01.2007, 22:12 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
a ozaj, chlapci, možno mi uniklo, ale nič sa tu nepíše o poplatkoch za používanie rádiostaníc
- už som spomínal, že v predmobilovej dobe sme bežne používali ručné vysielačky - predpokladám, že je to kategória cb-čiek; bolo na to potrebné absolvovať také malé školenie a ďalšou podmienkou prevádzkovania bolo platenie nejakého telekomunikačného či akého poplatku - platilo sa raz ročne, niečo ako koncesionársky poplatok za rádio a TV...
- určite viete, ako to je - Martin a iní - tak vysvetlite, please 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Štv, 25.01.2007, 10:40 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Jano JP píše: a ozaj, chlapci, možno mi uniklo, ale nič sa tu nepíše o poplatkoch za používanie rádiostaníc - už som spomínal, že v predmobilovej dobe sme bežne používali ručné vysielačky - predpokladám, že je to kategória cb-čiek; bolo na to potrebné absolvovať také malé školenie a ďalšou podmienkou prevádzkovania bolo platenie nejakého telekomunikačného či akého poplatku - platilo sa raz ročne, niečo ako koncesionársky poplatok za rádio a TV... - určite viete, ako to je - Martin a iní - tak vysvetlite, please 
...ja určite nikomu nič platiť nebudem!
|
Štv, 25.01.2007, 10:46 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
michi píše: ...ja určite nikomu nič platiť nebudem!  [/i]
 ja som nenapísal, že chcem platiť, ale že chcem vedieť 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Štv, 25.01.2007, 10:54 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|

kedysi strašne dááááááááááááááááávno... (tak 10 - 12 rokov dozadu) sa homologizované vysielačky (homolog vydával TÚSR a predajca bol povinný priložiť fotokópi s orginálom svojej pečiatky) podla správnosti ohlasovali Telekomunikačnému úradu a ten na ne vydal tzv. "Cirkulačnú kartu" To bol taký papierik ktorý bol akože techničák na CéBéčko. Tým sa v prípade potreby majitel staničky (obvykle v aute) preukazoval v zahraničí že akože tá vysielačka zodpovedá predpisu PR27 (na starých vysielačkách ešte mám nálepky o tom pojednávajúce ) Jakteživ to nikto nikdy od nikoho nechcel (možno v ríši... nemčúri milujú papieriky a všelijaké passiršajny) Kto bol ukrutne porádny, uvedomelý a zákona dbalý občan si vysielačku prihlásil (90% sa na to vysralo) potom za tú cirkulačnú kartu platil tuším 200 korún na 5 rokov alebo čo...  Potom prišlo "Generálne povolenie" ktoré sa automaticky vzťahuje na všetky CB vysielačky postavené podla doporučenia CEPT a tým padli aj poplatky, homologizácia a prihlasovanie. To isté platí aj pre PMR a LPD.
|
Štv, 25.01.2007, 11:10 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
2 Martin: srdečná vďaka, nesklamal si
2 Michi : tak ako, nie je lepšie vedieť ako nevedieť a možno byť vystrašený, ale určite manipulovateľný hovadinou? (aj keď uznávam, sladká nevedomosť - žiť ako blbec a tak aj umrieť je niekedy náramné šťastie...  - Michi, to je všeobecné zafilozofovanie si, nie myslené na teba, jasné dúfam  )
|
Štv, 25.01.2007, 12:06 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Jano JP píše: 2 Martin: srdečná vďaka, nesklamal si 2 Michi : tak ako, nie je lepšie vedieť ako nevedieť a možno byť vystrašený, ale určite manipulovateľný hovadinou? (aj keď uznávam, sladká nevedomosť - žiť ako blbec a tak aj umrieť je niekedy náramné šťastie...  - Michi, to je všeobecné zafilozofovanie si, nie myslené na teba, jasné dúfam  )

|
Štv, 25.01.2007, 12:13 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|

Martin 4 píše: kedysi strašne dááááááááááááááááávno... (tak 10 - 12 rokov dozadu) sa homologizované vysielačky (homolog vydával TÚSR a predajca bol povinný priložiť fotokópi s orginálom svojej pečiatky) podla správnosti ohlasovali Telekomunikačnému úradu a ten na ne vydal tzv. "Cirkulačnú kartu" To bol taký papierik ktorý bol akože techničák na CéBéčko. Tým sa v prípade potreby majitel staničky (obvykle v aute) preukazoval v zahraničí že akože tá vysielačka zodpovedá predpisu PR27 (na starých vysielačkách ešte mám nálepky o tom pojednávajúce ) Jakteživ to nikto nikdy od nikoho nechcel (možno v ríši... nemčúri milujú papieriky a všelijaké passiršajny) Kto bol ukrutne porádny, uvedomelý a zákona dbalý občan si vysielačku prihlásil (90% sa na to vysralo) potom za tú cirkulačnú kartu platil tuším 200 korún na 5 rokov alebo čo...  Potom prišlo "Generálne povolenie" ktoré sa automaticky vzťahuje na všetky CB vysielačky postavené podla doporučenia CEPT a tým padli aj poplatky, homologizácia a prihlasovanie. To isté platí aj pre PMR a LPD.
vole to uz je tak davnno? niekde ten prihlasovaci papier aj s kolkom este mam... ako je to teraz s nalepkami na CBckach? este stale su(na spoji krytov)?, alebo sa moze dovnutra beztrestne nazierat?
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Štv, 25.01.2007, 15:49 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Tak som to pohladal. Európska komisia prijala doporučenie v roku 90 a slovensko v 98. Takže 8 rokov.
Ak som dobre postrehol tak na nových staniciach je leda plomba výrobcu pojednávajúca o záručných podmienkach. Ak máš rádio staršie ako dva roky, môžeš doňho nazerať kolko chceš. To však nič nemení na zákaze do vysielačky zasahovať - resp. meniť jej vlastnosti, o čom sa píše v generálnom povolení.
Ja teraz potrebujem zasiahnuť do jedného Albrechta v ktorom chcípli žiarovky podsvietenia displeja 
|
Štv, 25.01.2007, 23:51 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Martin 4 píše: Ja teraz potrebujem zasiahnuť do jedného Albrechta v ktorom chcípli žiarovky podsvietenia displeja 
Kazdemu budes hovorit "pocujem ale nevidim"
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pia, 26.01.2007, 0:00 |
|
 |
pavlik
Frajer
Registrovaný: Sob, 18.11.2006, 20:01 Príspevky: 209 Bydlisko: Pezinok
|
Má niekto skúsenosti s CB od CONRADU

_________________ ARO
|
Uto, 20.02.2007, 16:19 |
|
 |
low
Koumák
|
to pavlik
tu team roadcom dole jsem mel, ale byla moc velka, jinak super ovladani a design
ted mam tu stribrnou, ona je to vlastne team mc8 a funguje tak jak ma 
|
Uto, 20.02.2007, 16:47 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|