Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 02.08.2025, 7:23
Dnes je sobota 2. augusta 2025, meniny má Gustáv a zajtra Jerguš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
efendi píše:
Pravy islam zakazuje nasilie ako aj nasa viera teda kniha Koran a kniha Biblia siria jedno a to iste -pokoj a lasku k bohu -allahovi -jedna sa o tohoisteho stvoritela ,,

Toto nie je pravda. A je obrovský rozdiel medzi islamským náboženstvom a kresťanstvom ako vo forme, tak aj obsahu. Pre islam sú kresťania bohorúhači, lebo Krista považujú za Boha - čo je najvyššia urážka Islamskej viery a trestá sa jediným trestom - smrťou.
Z uvedeného vyplýva, že každý muslim má povinnosť potrestať bohorúhača, ak nie, je vyobcovaný a stáva sa nevercom.

Čiže, každý mohamedán, ak povie, že je mierumilovný - klame buď vo viere, alebo v tvrdeniach.
To, že doteraz nechali na pokoji kresťanov vo svojich krajinách je len odklad, vzhľadom na silu kresťanských krajín.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 02.12.2015, 11:48
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin mnoo musim ta trosku poopravit bo si niak vedla :smt017
Islam Jezisa Krista uznava a povazuju ho ako za proroka ako proroka Mohameda,, a nie za bozieho syna,, v tomto je velky rozdiel,,a urcite je vo viere niaky ten rozdiel, ale nie je az tak podstatny,, kulturanavyky a tak,,, len je otazne ze kto si to ako vysvetly,, a tak mas aj unas trestny zakon...
len k prikladu policia obvini pachatela z trestneho cinu,, preukazemu ho dokaze,, ale sudca ho oslobodi bo je nedostatok dokazu,, teda podla sudcu,, a uz je tu dvojake chapanie a vyklad trestneho zakona,, ale totok iba ako globalne mam na myslu,, ze to tak funguje,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Str, 02.12.2015, 12:31
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Efi, ja nepoznám ten pravý islam ( ani ten ľavý...) ale doma mám Bibliu, kde hneď na začiatku je napísané čierne na bielom:
Genezis — Prvá Mojžišova kniha
1 Keď sa ľudia začali množiť na zemi a rodili sa im aj dcéry, 2 Boží synovia videli, že ľudské dcéry sú pekné, a brali si za ženy všetky, ktoré si vyvolili.... V tých časoch, ba aj potom, keď synovia Boží vchádzali k ľudským dcéram a ony im rodili...

Z toho vyplýva, že ten tzv. pán Boh mal synov, a nie jedného, ale viac, a oni chodili kefovať ľudské dcéry, mali spolu decká...atď, takže žiadne duchovné bytosti to neboli, boli to bytosti z mäsa a krvi, dokonca geneticky príbuzný s ľudskou DNA, lebo spoločne mali deti ! Okrem toho to boli všetko deti počaté z nemanželských zväzkov, na čo biblia tiež má svoj názor, avšak zrejme to už neplatí pre týchto božích synáčikov.
Ja tvrdím, že asi tak nejakých 75 % tzv. veriacich nikdy v živote nečítali pozorne bibliu, lebo ináč by grcali z toho, čo sa tam opisuje, aké doslova ukrutnosti.
No ale hlavná vec, že veria.

Str, 02.12.2015, 12:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Efendi

Napísal som, že "Pre islam sú kresťania bohorúhači, lebo Krista považujú za Boha" a myslel som tým, že - kresťania považujú Ježiša Krista za Boha - (viď katechizmus - Božia trojjedinnosť ). Pre islam niet iného boha (myslí sa tým ten najvyšší, ktorého nazývajú Allah) a Mohamed je jeho prorokom. Oni Krista uznávajú iba za jedného z prorokov. A to je ten dôvod, prečo sme pre nich bohorúhači - lebo vyznávame nepravého Boha - Ježiša Krista.

Ogo

K tvojej neznalosti Svätého písma (a jeho výrazových prostriedkov) nemôžem mať pripomienky, nakoľko je nebetyčná. A pritom by ti stačilo navštíviť prvý farský úrad, ktorý máš po ceste, chytiť za rukáv prvého v sutane a poprosiť o vysvetlenie.

Pre nezasvätených - nie som ani členom žiadnej cirkevnej hierarchie, ani netúžim po apoštoláte.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 02.12.2015, 14:10
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin píše:
Efendi

Napísal som, že "Pre islam sú kresťania bohorúhači, lebo Krista považujú za Boha" a myslel som tým, že - kresťania považujú Ježiša Krista za Boha - (viď katechizmus - Božia trojjedinnosť ). Pre islam niet iného boha (myslí sa tým ten najvyšší, ktorého nazývajú Allah) a Mohamed je jeho prorokom. Oni Krista uznávajú iba za jedného z prorokov. A to je ten dôvod, prečo sme pre nich bohorúhači - lebo vyznávame nepravého Boha - Ježiša Krista.

krestania Ježisa nepovazuju za boha ale za jeho jedineho syna a nie BOHA takze tak to si zle napisal, kebys napisal ze bozi syn aj to je prijatelne
dalej Moslimovia Jezisa povazuju za proroka ako je aj ich prorok a nepovazuju ho za bozieho syna...
ano islam uznava ako boha Allaha, ale aj u islamistov su rozne nazory ako aj u krestanov a zato vznikaju taketo pochybnosti,, a to ti pisem preto lebo to viem nakolko mam v rodine aj islamistov,,a je divne ze oni si ctia nasu kulturu ako aj uznavaju nasu vieru a s tym ze krestania sa modlia k bohu cos je ten isty a zhodny s ich Allahom len oni maju inu vieru a nasho boha nazyvaju Allahom,, toto je vsjo,, a ako som uz pisal aj medzi nimi su rozdiele ako unas,, taky onaky katolik evanielm reformat no a poyebany zidia este :smt151

Str, 02.12.2015, 16:52
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrín, máš pravdu...iba s jedným "detailom" by som nesúhlasil. S tou trojjedinnosťou...resp s tým, ako ju podávaš. Netvrdím, že sa vyznám v kresťanskej viere ale patrí predsa k monoteistickým vieram...a teda takisto vyznáva jediného boha. Tú trojjedinnosť si aspon ja vysvetlujem tak trochu "asymetricky". Boh je "vôla"/"rozhodnutie", duch svätý zákony/zákonitosti sveta/stvorenia...a syn...v tom mám trochu bordel :-D ....nazval by som to "cesta"...hádam :smt139 Rozhodne to nie je akési trojbožstvo... Či je niekto nazývaný božím synom, prorokom alebo mesiášom je pre mna celkom dve.. :wink:

Str, 02.12.2015, 16:55
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no konecne sme zmenili temu na teologicku :smt151 a uz kaslime tu na :mrgreen: politiku :smt151
za totok na nikto nemoze podrbkat.. :mrgreen:

Str, 02.12.2015, 17:25
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bacylpirín - vzhľadom k tomu, že moja neznalosť Svätého písma je nebetyčná, preto som tie úryvky vykopíroval priamo z nej. Ináč by som si nedovolil brízgať bez podkladov.
A čo sa týka tej svätej knižky, či písma, mňa by zaujímalo od kedy je to písmo sväté, teda počítajúc od koľkáteho prepisu ? Lebo tých prepisov, úprav, vypustených a vložených pasáží je tam toľko, že to zamoce hlavu aj tomu pánbožkovi. Je otázne, prečo ju vlastne furt museli prepisovať, vypúšťať z nej niečo, niečo priložiť. Mňa napadá len jeden dôvod a síce kvôli zvyšovaniu svätosti. Teraz je aktuálne na koľkých percentách svätosti ? Resp. čo je vlastne parametrom svätosti, prípadne kto ju určuje ?

Str, 02.12.2015, 17:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
počuli sme slovo materiááálistovooo :-D

ale ne...každý nech si je, čo chce :D :smt135

Str, 02.12.2015, 18:18
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
heh http://www.sme.sk/c/8091667/francuzi-za ... ml?ref=trz
Aj diskusia je dobra ...

Str, 02.12.2015, 19:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
http://www.hlavnespravy.sk/putin-blairo ... boh/715921

žeby sa blížili volby aj v nemecku?
http://www.hlavnespravy.sk/merkelova-ek ... sti/716390

http://www.hlavnespravy.sk/iracke-milic ... lom/716000

http://www.topky.sk/cl/1000791/1513697/ ... -pomaha-IS

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Str, 02.12.2015, 19:39
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
diesel píše:
bacilpyrín, máš pravdu...iba s jedným "detailom" by som nesúhlasil. S tou trojjedinnosťou...resp s tým, ako ju podávaš. Netvrdím, že sa vyznám v kresťanskej viere ale patrí predsa k monoteistickým vieram...a teda takisto vyznáva jediného boha. Tú trojjedinnosť si aspon ja vysvetlujem tak trochu "asymetricky". Boh je "vôla"/"rozhodnutie", duch svätý zákony/zákonitosti sveta/stvorenia...a syn...v tom mám trochu bordel :-D ....nazval by som to "cesta"...hádam :smt139 Rozhodne to nie je akési trojbožstvo... Či je niekto nazývaný božím synom, prorokom alebo mesiášom je pre mna celkom dve.. :wink:

Dávam sem link http://www.zoe.sk/?zoepedia&heslo=Troji ... ojjedin%FD. Aj tak ho nikto neprečíta. :lol:
A vzhľadom na to, že sa jedná o veľmi rozsiahlu tému, ohľadne ktorej sa konali rôzne koncily a o ktorej polemizovali veľkí filozofi celého stredoveku a novoveku, na pochopenie ktorej je nutnosť absolvovať teologickú fakultu a ani to nie je zárukou jej plného pochopenia, sa k uvedenej téme ďalej nebudem vyjadrovať.

LAND ROVER Discovery II.

Štv, 03.12.2015, 11:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin cit: "...A vzhľadom na to, že sa jedná o veľmi rozsiahlu tému, ohľadne ktorej sa konali rôzne koncily a o ktorej polemizovali veľkí filozofi celého stredoveku a novoveku, na pochopenie ktorej je nutnosť absolvovať teologickú fakultu a ani to nie je zárukou jej plného pochopenia,...."

Bacilpirín - ty si to napokon vyjadril presne ako som si to aj ja predstavoval. Že je potrebné mať vysokú školu, aby človek pochopil, a ani vysoká škola nie je zárukou plného pochopenia. A keďže vieme koľko percent populácie má vysokú školu, a z toho percenta koľko má teologickú fakultu, tak to matematicky vychádza, že to možno, snáď, so šťastím pochopí mizivé percento populácie. BINGO !
Ostatok to nikdy nepochopí a tak im môžeme netrepať všakovaké výmysly, rozprávočky, bájky a spoľahlivo nerušene naďalej im vymývať mozgy podľa potreby !

Štv, 03.12.2015, 13:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Netreba mať vysokú školu, stačí zdravý rozum. A len tak mimochodom https://sk.wikipedia.org/wiki/Inotaj. Väčšina klasických diel, kódexov a pod., ktoré sa snažia zachytiť múdrosť je zapísaná v inotajoch a metaforách, pretože tie sú večné. Spomeňme len Ezopové bájky, koľko múdrosti sa v nich skrýva a pri tom sú to len "rozprávky o zvieratkách". Myslenie ľudí sa mení, stačí pozrieť na troj-generačný rozdiel, medzi babkou a vnukom. Iný vkus hudby, obliekania, iné myslenie. Čo potom rozdiel myslenia tisícky rokov. Len to čo je napísané medzi riadkami a núti človeka rozmýšľať je schopné preniesť múdrosť myšlienky v čase.

Štv, 03.12.2015, 14:40
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Zaujimava dilema ..
http://www.sme.sk/c/8092284/francuzsko- ... ml?ref=trz

Štv, 03.12.2015, 15:29
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný