Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 27.07.2025, 21:13
Dnes je nedela 27. júla 2025, meniny má Božena a zajtra Krištof

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja osobne by som toto už asi začal riešiť na polícii ako ohováranie a očierňovanie osoby.

Inak, na Čas-e píšu, že Kotleba sa spája s násilím a extrémizmom. Chcel by som počuť príklad toho násilia a extrémizmu :smt121

Uto, 08.03.2016, 14:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Luther, presne to isté zaujímalo aj mňa. Na susednom fóre som položil pomerne jasnú otázku...odpoveď som na ňu nedostal. Možno tutok Matinoff by sa podujal... :-D

Citácia:
Inak velmi rád by som od niekoho takto zapáleného počul jednoznačné a jednoduché definovanie čo presne je na Kotlebovej činnosti fašistické...čo presne extrémistické...aby sme sa na tému pokrytectvo pohli ďalej. To myslím úplne vážne. Proste úplne jednotlivo, konkrétne a bodovo...bez paušalizovania...napríklad:

Kotleba je fašista lebo
- tam a tam povedal to a to
- vtedy a vtedy urobil to a to
- atd atd
(prosím neodpovedať štýlom v tej a tej krčme hajloval...to robil aj Ratzinger...myslím nejakú primárnu činnosť definovanú ako fašistickú)
dám príklad kam to zvykne sklzavať:
v obchode chytia zlodeja s "nákupom" pod kabátom...policajti ho obvinia že kradol, vylomil zámok, zlomil predavačke ruku a malému dievčatku vytrhol lízatko. Ozve sa jeden pán, že ten zlodej ale dvere nevylomil...boli otvorené...a to nebolo dievčatko ale chlapec. Policajti na to: TY SI ZLODEJ TIEŽ!...asi tak... :-)

Kotleba je extrémista lebo:
- detto
- .....
- .....
(detto

Uto, 08.03.2016, 14:39
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
len tak na okraj ,ak sa nemylim,tak v najbližšej dobe by mal prezident odovzdavat dekrety novym poslancom do NR SR ....Tak čakajme čo zrobi :smt139
..a inač keď sa tak media vehementne ohaňaju privlastkami,že "fašista" "extremista" "rasista" a ine blbosti ...ja stale nechapem ,prečo organy činne v trestnom konani nedokažu niekoho zavrieť resp. zakazať stranu či hnutie za širenie "fašizmu" .Tak v čom je problem? :smt139..však už mali na to,aby konali aspon 15-20 rokov :lol:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Uto, 08.03.2016, 14:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Veľa krát bol predvolaný, zatknutý, obvinený, no vždy ho uznali nevinným, lebo tie obvinenia boli účelové. Vtedy sa aj v médiách zobrazili veľké titulky ako Kotlebu zatkli a obvinili. Ale to, že bol zbavený viny už nepísal nik.

Čo sa týka Kisku, pre mňa to nie je prezident. Je prisluhovačom zahraničným mecenášom, sú mu prednejšie cudzie záujmy ako tie naše. On úplne drzo odignoroval cez 200.000 občanov slovenskej republiky!

Uto, 08.03.2016, 15:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
možno nám to vysvetlí sám: Marian Kotleba 8.3.2016 Slobodný vysielač od 20.30.hod :-D

edit:...a milióny investovaných amerických dolárov roztáčajú svoj kolos: http://spravy.pravda.sk/parlamentne-vol ... enie-lsns/

Uto, 08.03.2016, 15:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
celkom sa bavim... ludia, ktori neprestajne verejne a otvorene nerespektuju, urazaju a znevazuju prezidenta sa rozculuju, ze si dovolil nezavolat na kavu ich lidra...

ten predstavitel systemu, ktory je nonstop "vazalom EU", "agentom USA", "sionistom", "zapredanym hajzlom" a "poskokom Obamu" (nezabudol som na nieco?) si vazne dovolil nepozvat na kavu noveho narodneho hrdinu, a strasne tym urazil 210.000 ludi, ktori ho volili prave z dovodu, ze je "proti systemu" a je z toho narodne povstanie a hysteria...

a kde ostal zdravy rozum?

Uto, 08.03.2016, 16:16
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Thunder, skús konkrétne napísať o koho ide, aby nedošlo k nedorozumeniu. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že tým myslíš aj mňa :)

Inak, Kiska ako občan/človek/súkromná osoba je presne to čo si napísal. Ale ako prezident by sa mal správať trošku inak. Mne osobne je jedno, že sa bojí ho pozvať k sebe na piesoček, aby mu náhodou nevidel do karát. Mňa skôr hnevá tá ignorácia voličov. On ako prezident nemôže byť naklonený jednému prúdu a druhému nie. Mal by byť nad vecou. Takýmito zbabelými činmi len potvrdzuje tie konšpirácie ktoré sa o ňom vedú.

Uto, 08.03.2016, 16:30
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
MARTINO píše:
..a inač keď sa tak media vehementne ohaňaju privlastkami,že "fašista" "extremista" "rasista" a ine blbosti ...ja stale nechapem ,prečo organy činne v trestnom konani nedokažu niekoho zavrieť resp. zakazať stranu či hnutie za širenie "fašizmu" .Tak v čom je problem? :smt139..však už mali na to,aby konali aspon 15-20 rokov :lol:

vsak mu uz jednu stranu zakazali;-)

Uto, 08.03.2016, 16:39
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
nemyslel som nikoho konkretneho. stretavam sa s tym denne, casto a od mnohych ludi... ja to ani neodsudzujem. je to nazor tych ludi, co to hovoria, alebo pisu... ale je to napr. aj vo vyjadreniach samotneho kotlebu...

lenze prezident bol tiez zvoleny nepomerne vacsim poctom ludi, aby reprezentoval ich zaujmy, ktore sa vsak nezhoduju so zaujmami tych, co volili napriklad kotlebu. tak ako by si to rozluskol? ma sa spreneverit tym, co ho volili? ved to je, ako keby sme od kotlebu chceli, aby isiel romom zvysovat socialne davky, alebo vitat utecencov na hranice...

prezident nemal ziadnu povinnost pozvat ho, tak ho proste nepozval... to je demokraticke... keby ho odmietol vymenovat, alebo by porusil nejaky zakon, to by bolo ine... ale tak daleko este niesme...

Uto, 08.03.2016, 16:46
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
vsak mu uz jednu stranu zakazali;-)[/quote]
už mobilizujú, achcú mu zakázať aj druhú :D

Uto, 08.03.2016, 16:55
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Lenže ten nepomer nebol preto že Kiska, ale preto že Fico :)

A keď Kotleba rešpektuje Kisku ako prezidenta napriek tomu, že sa tak nespráva, ale bol demokraticky zvolený, tak by mal aj Kiska rešpektovať Kotlebu.

Uto, 08.03.2016, 17:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
farky píše:
už mobilizujú, achcú mu zakázať aj druhú :D

To všetko bude Kotlebovi hrať do karát :) a len to potvrdí, že sa ho systém bojí a chytá sa aj stebla.

Uto, 08.03.2016, 17:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
diesel píše:
2Martinoff:áno, áno, všetci sme pochopili, že by si rád dal paralelu medzi dnešným vzdorom a vznikom hitlerovského nacizmu v európe, a rád by si takéto procesy pripísal mladému veku.

Úplne zle! Básnik tým chcel povedať, že u nás to funguje úplne inak a dá sa povedať že vo viacerých rovinách.
1. Štandardný slovák (akí sme tu asi všetci) má v zuboch cigáňov, lebo sme si s nimi niečo užili a zažívame stále. Túto formu by som nazval "národným rasizmom" - je to rasizmus v najčistejšej forme, pretože nenávidíme akúkoľvek zmienku o nich, ale týka sa to iba cigáňov (šikmookí, rôznotmaví, červení a ultrabiely nám nevadia, aj keď na nich pozeráme tiež krivo :-D ). Z vonkajšieho pohľadu je to zlé, lebo je to rasizmus, ale my vieme že je oprávnený. Z tohto vyplýva aj naša (a nielen naša) nevraživosť voči terajším imigrantom.
2. Ďaľšia úroveň je vyšší level tohto rasizmu - nazvem ho "organizovaný". Tu sa už nasratosť jedincov pretavuje do konkrétnych činov - zgrupujú sa do skupín a otvorene vykonávajú rôznu rasovo zameranú činnosť - od tliachania na lavičke v parku, cez blogovanie až po protestné pochody alebo "preventívne vyklepávanie peria " niekde v osadách. Tu sa koketuje s rôznymi ideológiami, lebo v tejto úrovni je najväčšia koncentrácia mladých - starší už na to nemajú čas a riešia iné problémy.
3. Úroveň nad predchádzajúcou sú "pravoverní nasledovatelia Hitlera" so všetkým čo k tomu patrí. To sú už naozaj superultrafašisti. Takých nie je veľa, ale sú. Malý počet nahrádzajú vysokým nasadením, takže keď je o nich počuť, tak poriadne.
4. Zvlášť kapitolou sú zberatelia vojenských reálií. Táto skupina má tiež veľký rozsah - od kupliarov s historickými predmetmi až po zažrancov do histórie čo berú všetko spojené s týmto obdobím, behajú kdekade po republike, kreslia si mapky z miest bojov a otravujú dôchodcov v snahe po získaní akejkoľvek informácie. U niektorých doma to vyzerá ako v Hitlerovom hlavnom stane. :-D Toto zberateľstvo by som vysvetlil asi takto: v každom chlapcovi/chlapovi je skrytý hľdač pokladov. Prečo zbierajú zrovna toto? Amíci sem nedošli, rusi boli radi že majú niečo oblečené, ale nemci fasovali spústu všelijakých serepetičiek označených hakenkrjcom, takže je fakt čo loviť - a s radosťou ich asi vymieňali s domorodcami, alebo ich domorodci radi kradli, keďže sa to povaľuje po povalách.
5. Extra skupinou sú tzv. nacionalisti - zvláštnou formou prezentujú svoju lásku k vlasti. Tiež pokrývajú široké spektrum - od vlažných, dá sa povedať sympatizantov až po zapálených, čo si ani riť nevytrú iným papierom než slovenským.

A aby v tom všetkom bol poriadny guláš, ako sa na našu krajinu patrí, tak tieto formy sa navzájom kombinujú a prelínajú. Takže pre zahraničného pozorovateľa to všetko vyzerá na jedno kopyto a označí to ako fašizmus. Len my vieme rozoznať jemné nuansy jednotlivých foriem a niekedy vlastne ani my. :-D
Toť môj súkromný pohľad na vec. :smt023

Uto, 08.03.2016, 17:25
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Prezident Kiska má pravdepodobne oveľa väčší problém – porušenie ústavného sľubu a ústavných práv občanov!

Hlava štátu totiž prisahá, že bude svoje povinnosti vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony. Podľa Článku 2, ods. (1) Štátna moc pochádza od občanov,ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo! Aj Čl.30 garantuje občanom „právo zúčastňovať sa na správe verejných vecí priamo alebo slobodnou voľbou svojich zástupcov“. Takže prezident sa nepostavil
chrbtom proti fyzickej osobe a občanovi Mariánovi Kotlebovi, ale porušil právo garantované občanom, ktorí odovzdali svoj hlas strane Mariána Kotlebu, zapísanou v Registri politických strán a hnutí Slovenskej republiky a riadne registrovanej štátnou volebnou komisiou pre parlamentné voľby 2016. Takže suma sumárumregistrujeme
1 + 209.779 porušení práv prezidentom Kiskom, čo je 8,04 percent občanov, ktorí využili svoje (aktívne) volebné právo pri správe vecí verejných. Podľa ods. (2) tohto článku prezident ako štátny orgán môže konať len a len na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu! Tvrdohlavosť ani natvrdnutosť postoja hlavy štátu nemá právnu imunitu!
Svojhlavá hlava štátu navyše porušila aj Druhú hlavu ústavy, ktorá garantuje základné práva a slobody. Článok 12 ustanovuje, že ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach.Takéto práva má aj občan Marián Kotleba, ktorému prezident odkázal, že
nie je de fakto rovný s ostatnými občanmi – predsedami parlamentných subjektov, čo je nepredstaviteľné porušenie ústavy. Základné práva a slobody sú totiž „neodňateľné,
nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné“. Navyše podľa presnej dikcie ods. (2) sa základné práva a slobody zaručujú „všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie,národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať“.
Prezident A.Kiskav pondelok 7.marca v príhovore prenášanom médiami oznámil svojvoľné poškodenie a znevýhodnenie ústavných práv občana Mariána Kotlebu, ktorému zákon o politických stranách a aj Čl.14 ústavy garantujú spôsobilosť na plný výkon práv. Keby chcela akokoľvek subjektívne tvrdohlavá hlava štátu tieto práva obmedzovať, môže tak síce konať, ale len v prípadoch ustanovených zákonom a túto dikciu svojvoľné rozhodnutie prezidenta A.Kisku neobsahuje. Nielen pre vyše 200 tisíc občanov, ale
pre celý právny a ústavný systém Slovenska je to znepokojujúci signál, ktorý „demokrati“ hlavného prúdu prehliadnu, ale nezametú ho pod koberec, pretože je veľký ako Slovensko. Ako povedala iná hlava štátu, T.G.Masaryk: „Tož demokracii máme, teď ještě nějaké ty demokraty“… V prezidentskom paláci ich zjavne hľadať nemusíme, hoci
práve tam by mali byť vzorom.

zdroj: http://www.hlavnespravy.sk/lsns-prezide ... com/753754

Uto, 08.03.2016, 18:02
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Neviem, či ste to postrehli, ale pravdepodobne na zásah niekde zvonka, sa úplne zmenili pôvodne rozbehnuté plány. Chystajú sa zmeniť pravidlá tak, aby vrátili "čas späť"...zrejme aj štandardné strany do parlamentu. Samozrejme za zrušenia registrácie Kotlebovej strany....a vyradenie Matoviča s Kollárom z predčasných volieb. A to bude skutočne drsná facka demokracii...
Fico s Dankom a Procházkom pre to zháňajú podporu...predpokladám tichú dohodu s Bugárom....

Uto, 08.03.2016, 18:12
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný