Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 22.07.2025, 19:47
Dnes je utorok 22. júla 2025, meniny má Magdaléna a zajtra Olga

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Predpokladám, že za tým medveďom je fest dlhý rad! :-D Zapisujem sa do poradovníka. :twisted:

Pon, 18.04.2016, 9:32
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Nuž čo sa týka biblie, konkrétne u nás, tak by sa hádam patrilo povedať, že s nami nemá spoločného nič. Teda myslím tým Slovanov. My sme mali svoje náboženstvo, svojich bohov, svoje sviatky aj obyčaje, ale politika mocných rozhodla, že ku nám pošlú "vierozvestcov". Tak aj bolo a doniesli ku nám vieru. Dovtedy nás považovali za barbarov. Akonáhle bola kresťanská viera rozšírená, už sme barbarmi neboli ale kresťanmi.
Nič vám to nehovorí ?
OK, idem ďalej.
Teda to pôvodné, duchovné, v čom sa rodili, žili a umierali naši prapredkovia bolo zamenené za importované, t.j. nám cudzie. Prebehlo konvertovanie. Či už radostne a dobrovoľne alebo ináč, to si môže každý dohľadať.
Ja len chcem týmto celým napísať len jedno a síce to, že naše pôvodné náboženstvo nemá s bibliou nič spoločného. Boli sme obrátení na ich vieru, cudziu vieru.
To čo sa teraz deje, islamizácia, to je v podstate to isté.
O pár storočí, ak dovtedy ľudstvo nezanikne sa už nikto nebude čudovať tomu, že kresťanstvo padlo a bolo nahradené zase iným náboženstvom.
Je to kruté ale je to tak.

Pon, 18.04.2016, 12:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ogo, aj rimania mali svojich bohov, dokonca takych istych ako "my", len pod inym nazvom. A prave odtial pochadza krestanstvo.

Odnozi nabozenstiev je vela, podla mna je dolezite aspon niecomu verit a niekomu sa spovedat. Lebo dnesna doba je zalozena na "samobozstve", kde jedinec vidi seba ako najvyssiu bytost, tak straca moralne zasady a jedine pred cim ma pokoru je majetok. Ludsky zivot nema cenu. Svedomie a charakter sa uz nenosi, a to je hlavny cinitel upadku ludstva. Nespravne hodnoty, strata identity a multikultura je pomaly ale isty plan zahuby.

Pon, 18.04.2016, 21:28
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
No,neviem ci krestanstvo pochadza z rima :smt139 ....ked rimania zo zaciatku krestanov prenasledovali...
clovek musi dacomu verit....to s tebou suhlasim,ale ide o to,co si clovek predstavuje pod pojmom boh.Jedna vec je v neho verit,druha zit podla tej viery a tretia-nechat zit inych podla ich viery :wink: .Preco by si sa mal spovedat bohu?On tvoje skutky predsa pozna a farara je po nich hovno!Ono,nie je krestan ten,co vysedava cele dni v kostole(jezis ziadny kostol nemal,vravel,ze vsade je chram bozi :wink: ),ci sa ohana citatmi z biblie,ale ten,co podla tej knihy,ci 10 prikazani zije.Keby bol mojzis tusil,ako ludia budu na prikazania srat,bol by sa asi vysral tesat ich do kamena :-D .Uz len to prve.....vidis,inych bohov ludia uz maju-prachy,moc....a na hospodina jebu.To tak bolo vzdy,akurat prv obycajni ludia na vieru tak nesrali,teda neboli tak skazeni,ako su teraz zasluhou konzumu.Skazena bola len vrchnost a ludia sa snazili zit (niektori :wink: ) podla tej biblie.Treaz sa nou uz len ohanaju,lebo je to moderne.A za boha sa da skryt,ci nim ospravedlnit kadejake svinstvo.A ako si spomenul vyssie-clovek sa vyspoveda a .....a moze hresit dalej :-D .Tak ja sa nespovedam,lebo si panaboha moc vazim nato,aby som ho hned po spovedi ojebal :wink: .Radsej mu podakujem za prezity den a nato mi netreba ani kostol,ani papeza s pereputou,ani nemam potrebu ukazovat inym,aky som dobry krestan :wink: .Ale to je na dlhsiu debatu....Ogo to vyssie vysvetlil v skratke a trefne :wink:

Pon, 18.04.2016, 22:26
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Luther, či je kresťanstvo z Ríma, či z inokadiaľ, tak to si môžeme vysvetľovať rôzne, osobne pre mňa je úplne jedno, aj keby pochádzalo z hocikadiaľ. Neviem, či pôvod je to pravé, pre mňa obsah, nechcem sa hlbšie zamotávať, ja v podstate s tebou súhlasím, ale, je tu jedno veľké ale.
A síce, komplet biblia je koncipovaná tak, že boh je autorita č. 1, že pomôže, ochráni, zabezpečí...atď.
V biblii sa o tom aj píše, konkrétne, konkrétne skutky. Človeka to naplní pokorou, keď v núdzi mu boh pomôže. Ale doba išla ďalej, a v súčasnosti vidíme čo sa deje vo svete, kruté vraždenie, teror, násilie, kde sa len pozrieš. No a chýba tu práve tá pomoc. Božia pomoc, ktorá by zasiahla voči zabíjaniu nevinných veriacich. Však tá viera je o tom nie ? Vidíme, čo sa deje, dialo napr. na Ukrajine. Ako tam vyčíňali tí majdanisti, to boli jatka, ako zaživa upálilit v tom dome kopec ľudí. To nikto z nich nebol hoden božej pomoci ?
Vieš ono je to tak, že pokiaľ nejde o život, tak nejde o nič. Ale keď stratíš aj život vinou vraha, tak viera sa rozplynie zároveň so stratou života. Čo je po smrti, neviem, ale vidíme vyčínanie vrahov a mŕtve bezduché telá, ktoré ešte pred krátkou dobou sa modlili k bohu....

Uto, 19.04.2016, 9:44
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Tak tak,pred kratkou chvilou sa modlili k bohu!A k bohu sa mozno modlili aj vrahovia.Znamena to,ze tie mrtve tela sa modlili horsie,alebo si boh hodil kocky,koho necha zit? Je pekne sa ohanat bibliou,ci bohom....ale kto podla nich zije???Par ludi.Krestanstvo ako take bolo najprv prenasledovane,potom ''elity''pochopili,ze je to vlastne pre nich perfektne,kedze ''dobri krestania'' sa prestali stavat proti vrchnosti a pokorne znasali utlak,v nadeji na lepsi zivot po smrti :shock: :smt126 .Toto uz prekonal len stary pedofil mohamed,ktory vymyslel este chujovejsiu podobu biblie-koran.Kedze je surovejsi a dkaze viac slubit ako biblia(raj plus este panny :wink: -co viac si moze priat sprosty pastier koz z dakej prdele :-D ),viac oveckam vymyva mozgy a oni sa potom v sluzbe pre svojho boha vedia viac obetovat,tak je pre nas nebezpecnejsi.Ktory boh je potom lepsi?Krestansky,ci moslimsky?Alebo je len jeden?Alebo ziadny?Kto to vie?Je to len posledna instancia,kde sa clovek utieka,ked je uz totalne v riti a od nikial nemoze cakat pomoc.Ale prislovie-pomoz si clovece....to plati furt :wink: .No a ako uz byva zvykom,najviac sa bohom ohanaju ti,co v neho najskor ani neveria.Inak by v jeho mene nemohli pachat take svinstva.
A tuto katolickemu ''zastupcovi boha na zemi'' :smt126 uz tiez preskocilo.Alebo uz dopredu vie? :wink:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... tisek.html
Rad by som vedel,kolko peria pustil na tu zatez a kolko tej zateze ubytoval vo vatikane :-D

Str, 20.04.2016, 16:25
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Chlapi, čítali ste vôbec Bibliu? Nezdá sa mi, lebo toľko neprávd, ako vy dokážete o tejto knihe tuná popísať, je fascinujúce. Samozrejme, že sa vám zdá, že v biblii sú bludy, keď svoje názory tvoríte na falošných základoch. Starý zákon je opisom vývoja židovského národa, kde v určitých etapách zasiahol aj Boh - buď trestajúc, alebo pomáhajúc. Nový zákon je opisom skutkov a života Krista + listy a skutky apoštolov.

A mimo toho, Boh nás nevodí ako bábkar svoje bábky. Nezasahuje. Tak nefrflite, že niekto niekomu ublíži... To je vyslovene vec ľudí.

Pre Boha je dôležitý život po, takže ako zomrieš je jedno - hlavne aby si sa dostal k Nemu.

LAND ROVER Discovery II.

Pia, 22.04.2016, 12:33
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin
píšeš, že popisujeme nepravdy, neviem koho si tým myslel, ale ak by sa to týkalo aj mňa, poprosím ťa, konkrétne uveď, kde som akú nepravdu napísal a zároveň uveď, čo je teda pravdivé.
Potom budem reagovať.
Ďakujem.

Pia, 22.04.2016, 13:33
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bacilpyrin, ty si daky farar,alebo co?Alebo vykladac biblie :wink: ?Ake nepravdy my piseme o nej?Pre mna je to obycajna kniha,ktora sluzi na ovladanie urcitej skupiny ludi.(ako vravis-je jedno,ako zijes,ci ako otrok,alebo zver,po smrti ta caka blazenost :smt017 a dostanes sa k nemu :shock: ).Nevravim,ze sa v nej nepise mudro,ale da sa to zneuzit(zneuziva sa vo velkom :wink: ) dalsou skupinou ludi.Podobne ako zidovska tora,ci co to maju,moslimsky koran-raj po smrti,plus pokokot panien :smt126 ,atd.adt,kolko podobnych je v ostatnych nabozenstvach.Ktora z tych knih je ta naj?Ked o kazdej z nich jej obdivovatelia vravia,ze je ta prava?Aj ked podla nich malokto zije :-D ?Pre dakoho je boh slnko,pre dakoho duch svety.....Myslim,ze to duchovno by mal kazdy nosit v sebe a snazit sa zit podla toho,ale nevnucovat to inym a ani sa tym ohanat,nedajboze este dakoho poucovat :wink: .Ked to tak po sebe citam....nenapisal som to ako som presne chcel,ale ja nemam basnicke crevo :oops: ,ale dako takto to citim ja :wink: .

Pia, 22.04.2016, 16:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ako sa hovorí: "Keď nemusím, Bohov Vám nespinim, ale tých svojich ja nikdy nezradim." :)

Pia, 22.04.2016, 18:06
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Bahno ..Bacilpyrin to napisal pekne a polopate ,, enem treba tomu rozumiet,, bo ak nie tak isteze ma kazdy insi nazor,, :smt017

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pia, 22.04.2016, 20:36
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bacylpirín, no kde si ?

No kým sa objavíš, tak napíšem ešte jednu dôležitú věc.
Bacylpirín, píšeš, že starý zákon je opisom vývoja židovského národa, nový zákon je opisom skutkov a života Krista + listy a skutky apoštolov.
OK., a som rád, ži si to pripomenul, lebo poviem to na rovinu, ja som Slovák, t.j. Slovan a nejak ma nič neťahá k židom. Nemám nič proti židom ako ľuďom, ale fakt ma absolútne nezaujímajú, ani ich život, ani ich spôsoby.
Preto som hodne prekvapený, že plno slovákov tak citlivo reagujú na bibliu, keď sa kritizuje.
Haló, budíček, bratia Slováci čo sa urážate za kritiku biblie !
Je to židovský dokument o vývoji židovského národa !
Ale Slováci, my nie sme židia !
Ja ako Slovák, člověk slovanskej krvi, prečo mám byť nejak ovplyvňovaný židovským náboženstvom ?
Mám svoju vlasť, jazyk, národnosť, zvyky a obyčaje, veľmi dobře si s tým nažívam, tak prečo sa mám nechať ovplyvňovať židmi, ich históriou a ich náboženstvom ?
Zamyslite sa nad tým, čo sa cítiti byť Slovanmi a Slovákmi !

Pia, 22.04.2016, 20:43
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ogo,ved vravim,ze biblia je len ucesana zidovska tora :wink: a zidia vedia,ako manipulovat s myslamy ludi :wink: .Tiez ma udivuje,ze cyril s metodom niesu brani ako prevracaci na inu vieru,ale ako vierozvescovia :shock: .Co ponukli vtedajsim vladcom?Asi to iste,co teraz ponikaju dzihadisti vladcom europy :wink: .Ked ani vladcov,ani papeza netrapi,co sa sem vali a este to ti blbcipodporuju.Tak sa asi spirala osudu toci dalej a jedno nabozenstvo a system zitia nahradi iny,zivotaschopnejsi.
Efi,ved prave ze tomu,co napisal bacilpyrin dako nerozumiem :smt017 a ani sa mi nezda,zeby som tu bibliu dako hanil,ci inak urazal :shock: .Len je to jednoducho pre mna kniha.Tak ako pre komousov boli svete leninove spisy,pre inych su svete knihy ich vkladne :wink: ,tak pre krestanov je sveta biblia a pre moslimov koran.Ziadna z nich mi nevadi,pokial ma niekto nebude nutit zit podla nich-hlavne,ak sam podla nich nezije :wink: .Vela(strasne moc) veci si nevieme vysvetlit a tak si ludia povymyslali roznych bohov...a ze ich bolo :wink: .Kazdy z tych bohov mal svojich knazov a ti potrebovali,aby sa ludia bohov bali a knazi si mohli zit ako v bavlnke.Lenze knazov mozno pribudalo,ako ''vojnovych utecencov'' v europe :roll: ,boli coraz nenmazranejsi a tak sa mozno kantrili aj medzi sebou,az nakoniec ostalo len par nabozenstiev.Tie sa tiez usdpesne kantria medzi sebou uz par storoci,ba medzi sebou sa kantria aj frakcie toho isteho nabozenstva.....
Preto vravim-ak sa kazdy clovek rozprava s panombohom sam vo svojej mysli a snazi sa zit napr.podla 10 prikazani(co je velmi tazke),tak je to v poriadku.Akonahle vsak zacne na svoje nabozenstvo nasilim prevracat ineho,pripadne za svojho boha inych zabijat,je v tom nabozenstve daco v neporiadku.A je vobec take nabozenstvo,kde by sa toto nedialo?
Luther,ja ti tvojich bohov neberiem :wink: ba mozno uznavam takych istych :wink: ,len ich mozno vnimame kazdy inak :wink: .

Naposledy upravil bahno dňa Pia, 22.04.2016, 21:13, celkovo upravené 1

Pia, 22.04.2016, 21:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
To nemá nič spoločné s národmi, trošku doplním Bacilpirína. Starý zákon nepopisuje históriu židov ako takých, ale vtedy známu históriu celého (vtedy známeho) ľudstva. Mimochodom starý zákon uznávajú aj muslimi. A tie somariny s pannami v koráne, ani sa nečudujem, že máte poniektorí taký pohľad na vec, keď ste oblbnutí bludmi. Byť kresťanom, ale aj muslimom a neviem kým ešte neznamená byť dokonalý, to nie je nikto, ale znamená to neustále sa snažiť k tomu priblížiť. Každý chybuje stále a znova, ale podstatné je stále to nevzdať as nažiť sa byť lepším človekom.

Pia, 22.04.2016, 21:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Hadam mi chces naznacit,ze tie panny v korane nie su napisane?Ake bludy?Co viac si moze priat volaky kozomrd z puste s holou ritou?To je presne to,co nahrava tym dzihadistickym imamom oblbovat hlupakov medzi moslimami.Tak isto oblbovali krestanski knazi hlupakov,co sli branit kristov hrob.Jasne,ze stary zakon uznavaju aj moslimi,ved koran vychadza z neho.
S tou poslednou vetou s tebou suhlasim,akurat doplnim,ze ti,co stale chybuju(podvadzaju,kradnu,vrazdia),sa snazia byt lepsimi,ba aj to vsade roztrubuju,aj sa spovedaju,len sa im volako nedari.Ale staci jedna spoved a vec je vybavena-moze sa hresit dalej :-D Naproti tomu su ludia,ktori nemaju plne huby biblie,koranu,bohov,ci panien marii,ale sa im podla prikazani skoro aj dari zit.Len ich je zalostne malo :-D

Pia, 22.04.2016, 21:19
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný