Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 22.07.2025, 13:30
Dnes je utorok 22. júla 2025, meniny má Magdaléna a zajtra Olga

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin
Cit:"... Ale zároveň s tebou nemôžem rozdebatovať túto problematiku, vzhľadom na jej rozsiahlosť, a možno aj preto, že sám ju úplne nechápem. ..."

No konečne ! Ale ti to trvalo ! Ale zároveň si cením úprimnosť. Málokto prizná, že ide obhajovať niečo, čomu nerozumie.
Maj sa, všetko dobré.

Uto, 26.04.2016, 19:33
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
No,ten film som videl daaavno a pozeral sa vtedy hlavne preto,lebo tam rapaicova,ci kolinska ci ktora to tam hrala,ukazali kozy a dokonca neviem ci nie aj komplet :D .To bolo v casoch,ked zene stacilo vysukat rukavy a hned bola hviezdicka na pol obrazovky a ked sa na angeliku bravali dovolenky na poobednajsej smene v robote :wink: .Ale trocha som o tej inkvizicii dakedy cital a mozem povedat,ze sa mi jej moc zdala velka dost.No a tisice,ci 10tisice obeti ukazuju nato,ze na tu dobu to bola celkom efektivna organizacia,sluziaca proti premnozeniu ludi :-D -vid cele upalene nie dediny,ale aj kraje :-D

Str, 27.04.2016, 7:54
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Celkom zaujímavý rešerš preberanej problematiky

http://dobrovodsky.blog.sme.sk/c/300754 ... tanov.html

Str, 27.04.2016, 8:11
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO staci ak si pozries film NEBO NIE JE VYMYSEL,, ovela viac ti da, ze by si si myslel,, ale je aj kniha,, a je to super citanie ver mi,,,,a hned zmenis navsetko nazor,, teda co sa tyka tejto problematiky,, :smt139 :smt151

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Str, 27.04.2016, 9:05
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
efendi píše:
OGO staci ak si pozries film NEBO NIE JE VYMYSEL,, ovela viac ti da, ze by si si myslel,, ale je aj kniha,, a je to super citanie ver mi,,,,a hned zmenis navsetko nazor,, teda co sa tyka tejto problematiky,, :smt139 :smt151

Nebuď si tým taký istý, kto chce pochopiť, pochopí, kto nechce nepochopí nikdy :)

Str, 27.04.2016, 10:57
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Tak dobre, OK, zlomili ste ma, chcem pochopiť aj ja.
Na začiatok mi postačí ak mi vysvetlíte z Biblie, knihy Genezis časť 6, body 1-4.
Ďakujem.

Str, 27.04.2016, 13:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
chcem pochopiť aj ja.

Kto neuvidi-neuveri.Kto nezazije-nepochopi.Takze to ani neuveris ani nepochopis :mrgreen:

Str, 27.04.2016, 16:56
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
No,mojou vierou riadne otriaslo,ked som vozil humanitu do rozbiteho srbska.A to som ani nezazil tie hrozy,co tam zazili ti ludia.Z ich rozpravania viem,ake svinstva vedia porobit ludia,bojujuci za svoju ''vieru''.Ale kto to nevidel..... :wink: a kto to nezazil.... :wink:
Najhorsie(najtragickejsie?) bolo,ze obidva tabory mali svojim sposobom pravdu... :smt011
Tu od klavesnice to vypada inak,myslim,ze aj nazory tu veriacich by sa zmenili,keby to tam videli.Ono,viera je pekna vec-kym prenu clovek nemusi nic obetovat.Zamyslite sa nad tym :wink:

Str, 27.04.2016, 18:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Kto nic neobetuje - neveri. Kto je schopny obetovat vsetko, ten naozaj veri. To nam dokazal otec naroda Hlinka, alebo jediny skutocny prezident Tiso, a mnoho dalsich.

Str, 27.04.2016, 18:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bahno píše:
No,mojou vierou riadne otriaslo,ked som vozil humanitu do rozbiteho srbska.A to som ani nezazil tie hrozy,co tam zazili ti ludia.Z ich rozpravania viem,ake svinstva vedia porobit ludia,bojujuci za svoju ''vieru''.Ale kto to nevidel..... :wink: a kto to nezazil.... :wink:
Najhorsie(najtragickejsie?) bolo,ze obidva tabory mali svojim sposobom pravdu... :smt011
Tu od klavesnice to vypada inak,myslim,ze aj nazory tu veriacich by sa zmenili,keby to tam videli.Ono,viera je pekna vec-kym prenu clovek nemusi nic obetovat.Zamyslite sa nad tym :wink:

Ja to beriem tak, že "drvivo" velká časť podstaty v nás(ľuďoch), je zviera. Čo si budeme nahovárať. Telesné potreby, pudy, inštinkty, city, mechanika, motorika, chémia, rodičovská aj partnerská "láska", v podstate aj inteligencia....to všetko je zviera v nás....z ktorého pochádzame. Až keď odrátame všetko to, čím sa vyznačujú aj zvieratá, ostane to, čo človeka robí človekom....a odlišuje ho od zvierat. Rozum to rozhodne nie je. žial u mnohých jedincov toho po takomto "odrátaní" vela nezostane...ak vôbec niečo... Najviditelnejšie sa to prejaví práve vo vojnách...no v podstate pri akomkolvek konflikte od najjednoduchšieho po najglobálnejší. :-D

Str, 27.04.2016, 19:06
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Suhlas....akurat by som doplnil,ze my sme este horsi,ako tie zvery :oops: .Lebo zver sa riadi instinktom a clovek rozumom.Maloktory zver sa vyziva v trapeni ineho-zabija len,aby sa nazral.To ''inteligentny'' clovek je ine kafe,ten si vie to zabijanie a trapenie vychutnat...chyba mi blici smajlik.
Luther,napisal si to pekne :wink: ,aj ked na tisa mam ja iny nazor.Hlinka mi za otca naroda sedi viac,ako taticek masaryk :wink: .
A teraz sa zamysli-dokazal by si sa obetovat pre dakoho,na kom ti zalezi?Dokazal by si pred namierenou hlavnou kalacha stat za svojou vierou,keby ten na druhej strane kalacha vravel,ze napr.moslimska je lepsia a jediny boh je alah?
Na toto som myslel,ked som pisal,ze od klavesnice veci vypadaju inak,ako mozu byt v zivote :wink:

Str, 27.04.2016, 21:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
To Ti nik z istotou nepovie. Ale ked je clovek zmiereny s Bohom a uvedomi si, ze pozemsky zivot je len zlomok toho co dusa zazije, tak aj to umieranie je lahsie.

Str, 27.04.2016, 22:03
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Z tohto hladiska mas uplnu pravdu :smt023 !Daleko lahsie sa cloveku skapina,ked veri,ze po smrti nasleduje dalsi zivot.Ateistovi sa skapina tazsie,ale myslim si,ze vecsina ateistov pri smrti sa tiez zacne utiekat k bohu :smt139 ,lebo to je uz posledna moznost.
Na druhu stranu takato bezmedzna viera v posmrtny zivot v spolupraci s vymytym mozgom a ''spravnymi'' nazormi,co hlupakovi nasadia do gebule ti ''spravni'' vykladaci roznych nabozenstiev,je potom na pricine,ze hlupak sa opase trhavym pasom :-D .I vojakovi sa lahsie zabija,ked uveri,ze zabija pre slavu boziu a nie preto,aby jeho bohaci este viac zbohatli :-D .No a niektore prezite udalosti vedia cloveku fest zmenit uhol pohladu na urcite veci....ale to treba zazit,aby clovek pochopil.
Toto duchovno je tak zlozite a nepochopitelne,ak by sa clovek tomu venoval.....nevieme kto,ako a naco postavil pyramidy,co sa stavali nedavno a o stvoreni sveta bohom,ci samym sebou mozme polemizovat donekonecna :wink:

Štv, 28.04.2016, 5:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Tak dobre, OK, zlomili ste ma, chcem pochopiť aj ja.
Na začiatok mi postačí ak mi vysvetlíte z Biblie, knihy Genezis časť 6, body 1-4.
Ďakujem.

"Synovia Boží" sú tí istí ktorých Boh stvoril a v prvom rade Setiti, medzi ktorými sa zbožnosť udržala najdlhšie. Pre tento úzky vzťah s Bohom sa Setiti nazývajú synmi Božími. Dcéry ľudí je v písme názov na tých čo žijú nemravným životom. Autor chce naznačiť že i tí čo boli doteraz zbožní sa dali nerozumne zviezť krásou žien a narušili poriadok ustanovený ešte v Raji. V Raji to bola pýcha a tu je to zmyselnosť čo ženie ľudí do záhuby. A ten pojem obri je veľmi diskutabilný, väčšina radšej pojem nefilim neprekladá (otrocký preklad znie ako nedochôdča či batoľa - batolezec). Možno to vyplýva z iného významu slova v minulosti, ako je ponímaný dnes.

Ináč - vidím, že rád vŕtaš, lebo si si vybral tú najkonroverznejšiu časť, nad ktorou sa vedú polemiky v radoch cirkevnej hierarchie aj dnes a doposiaľ túto časť nikto jednoznačne nevysvetlil, totižto existuje viacero vysvetlení, ktoré sú prijateľné.

LAND ROVER Discovery II.

Štv, 28.04.2016, 11:39
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bacylpirín - ďakujem.
Ešte by som poprosil o nejaký odkaz na Bibliu, resp. iný hodnoverný zdroj, kde sa uvádza, kedy stvoril boh tých synov božích, prípadne koľko.
Lebo biblia hovorí len o Adamovi a Eve.
Možno som len prehliadol, že stvoril aj ďalších (synov), tak za to prosím o ten zdroj.
Ďakujem.

Štv, 28.04.2016, 12:35
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný