Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 8:45
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="bahno"]....30 rokov v tom systeme sa na tebe muselo podpisat
....[/quote] Snažím sa to maskovať, aby to nebolo viditeľné.... :D

Štv, 05.01.2017, 0:21
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
V tomto zjavne nenajdeme spolocnu rec :-D ,ty si v zajati svojich nariadeni,predpisov atd za 30 rokov sluzby a ja zasa v zajati toho,ako som vnimal zivot z pohladu nepolicajta. :wink:
Porozpraval by som ti 2 vlastne skusenosti,ktore ma naucili nenavidiet(okrem par) polisov skoro ako mor,ale takto verejne sa to nehodi(mozno,ked sa stretneme,tak z oci do oci) a tato nenavist ma drzala par rokov,kym mi jeden polis nezacal chodit s dcerou.Rok to moji predomnou tajili :-D .A az on zmenil moj pohlad na policiu a ukazal mi,ze tam su taki isti ludia,ako vsade.Aj normalni,aj svine.Ale skusenosti co mam,mi nezmeni ani on.....vlastne som mu zatial povedal len tu jednu....
Efi,citaj :wink:
http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2 ... poluobcany

Štv, 05.01.2017, 0:39
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Škoda si kvôli tomu, čo bolo, si robiť ťažkú hlavu. Minulosť sa už aj tak nezmení. Ja by som mohol rozprávať celé príbehy ako nás mladých, keď som bol ešte mladý, chcelo vedenie si sformovať podľa svojho. Aké vnútorné podrazy a intrigy sa tam robili robia aj budú robiť. Mal som to šťastie, že som začínal na útvare, ktorý bol tým vychýrený, po 6 rokoch som išiel na druhý útvar, kde bol tiež dosť tvrdý vnútorný režim, ale po predchádzajúcom "výcviku" som sa tam cítil ako keby som mal furt voľno....
Zlo, ktoré postihne človeka, to nie je náhoda, to je v presný čas úmerná akcia aby dotyčnému človeku ukázala, že tu nie je niečo v poriadku, že treba s tým niečo robiť. V podstate by sme sa mali takým situáciám pokloniť, lebo nás učia a formujú. Je ťažké si to osvojiť, ale všetko to, čo sa nám deje, či dobré či zlé z niekadiaľ pramení. Pokiaľ vzniknutú situáciu neprijmeme s pokorou ale sa budeme voči nej vzdúvať, uvedieme do pohybu ešte mocnejšie deje ako tie, čo to spôsobili.

Štv, 05.01.2017, 0:59
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ved ja si tazku hlavu nerobim :wink: a vecmi,ktore uz nejdu zmenit sa uz nezatazujem...holt,roky :wink:
Teraz sa skor snazim vyrovnavat s tym,ze ci by bolo dobre sa snazit zmenit daco,co sa este zmenit da(a aj zato zaplatit,ak bude treba.-vzdy treba),aby som nemusel o par rokov grcat pri pohlade do zrkadla a aby mi potomkovia nemuseli chodit srat na hrob zato,ze som sa aspon nesnazil zmenit par veci,kym sa este dalo :wink:
S pokorou sa vsetko prijimat neda,to by sme skoncili ako otroci...dakedy sa treba aj vzopriet :wink: ...len nato sme uz moc rozmaznani :-D (mozno vnimam zaver tvojho clanku inak,ako si myslel...nevyhoda pisaneho slova)

Štv, 05.01.2017, 1:12
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
To je už filozofia. Častokrát rozmýšľam nad tým aj ja, do akej miery pomôcť deťom,. najmä ak sú už dospelí. Prax mi ukázala, že veci, ktoré ľahko prídu, sa nevážia, a niektoré veci sa proste musia zažiť, odžiť, ináč nebude dobre. Ani prílišná, prehnaná starostlivosť nie je správnym riešením. Situácia, že potomkovia chodia na hrob hnojiť je rečnícka otázka - spravili by to lepšie, keby boli na mojom mieste ?
Je to komplikované, lebo je to náš život.

Štv, 05.01.2017, 1:23
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
No,ja som nemal na mysli materialnu pomoc a nie mojim detom.Tie sa uz vedia o seba postarat a obranit same.Mal som na mysli buduce generacie,ktore uz vobec nemusia mat tu moznost,co este mozno mame my :wink: A nabuduce to kludne moze byt horsie.... :wink: to sa dozvieme az potom :wink:

Štv, 05.01.2017, 1:44
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Rozumiem čo máš na mysli. Ale náš život je náš život, životy generácie po nás, to je už ich život. V minulosti boli rodinné väzby silné. Deti častokrát ostávali doma, pokračovali v rodinnej tradícii. Teraz deti sú po svete, všade len nie doma. Význam rodiny klesá. Význam vlastnej rodnej zeme klesá. V minulosti zahynulo veľa ľudí v boji proti agresorovi, za domovinu, dnes sme svedkami, kedy sa hranice otvárajú a prúdia do Európy neregistrovaní ľudia. Má význam niečo vybojovať pre budúcu generáciu, keď sa zachová tak ako sa to ukazuje dnes ? Kto to bude upratovať , my starí ? Veľmi ťažko nájsť odpovede na tieto otázky.

Štv, 05.01.2017, 2:04
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
No, v dacom suhlasim s tebou,v dacom nie.
Kto vychoval generaciu mladych,ktori sa takto spravaju?MY!
Kto umoznil politikom rozjebat stat tak,ze nieje schopny uzivit mladych a oni musia emigrovat?MY!
Kto dostal ku korytam vlastizradnych politikov,co k nam tahaju statisice ludi bez totoznosti a snahy integrovat sa?MY!
Kto by sa to mal snazit napravit?MY!
Keby sa nasi predkovia zachovali tak,ako vravis,tak dnes obidvaja mlatime v istambule hlavami o beton 5x denne.

Štv, 05.01.2017, 10:24
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ano, aj ja v dačom súhlasím v dačom som na pochybách. Je tu ale jeden veľký problém. Možno pár ľudí vidí túto situáciu tak ako ty alebo ja, a plno ostatných to berie tak, že to tak má byť ako to je teraz. Je to sčasti aj nevýhoda malých štátov, chudobných, ktoré sa vždy priklonia k nejakému väčšiemu bratovi, či už z ekonomických dôvodov alebo inakších. Potom tento väčší brat to využije a diktuje, ako sa má správať ten menší, pod jeho krídlom. Je to začarovaný kruh.
Čo sa týka tých politikov, ktorí sa dostali ku korytám...nuž je plno takých, čo stihli za svoju kariéru prestriedať pár strán, pár tričiek aj kabátov s častokrát protichodnými názormi. Je ich tu plno. Dostane sa do parlamentu cez niektorú stranu, potom z nej po čase vystúpi, vstúpi do inej strany, nepáči sa mu, založí si vlastnú platformu alebo stranu a to ešte za funkčného obdobia. Potom za ktorých voličov bude hlasovať v parlamente ? Všelijak sa na to pozerám, nenachádzam žiadne riešenie. Čo ma najviac prekvapuje, na Slovensku je plno politických strán, ktoré by sa asi najradšej vymlátili, naproti tomu Maďari držia spolu. Tu je chyba. Pokiaľ tu doma nebudeme všetci ťahať za jeden povraz, nikdy nebude dobre. Sily sa rozdrobia a vznikne len chaos.

Štv, 05.01.2017, 11:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Bahno, plne súhlasím s Tvojím názorom. Vyhovárať sa, že za všetkým "zlým" je niekto-niečo zvonka je tak typicky "slovenské". :-D Ibaže z vlastnej skúsenosti viem, že keď ľuďom nastavíš zrkadlo, tak ním hneď dostaneš po hlave. :-D Pri pive má každý hubu plnú "riešení a návodov" ako všetko zmeniť k lepšiemu, ale tam to začína aj končí ( tuším iba Havel sa posunul od piva ďalej :-D ). Ak aj niekto zdvihol hlas aby sa zastal druhých, tak ho oni sami potopili - týmto som nikdy netrpel ale zopár kamarátov tak bolo vyliečených z idealizmu :-D .

Štv, 05.01.2017, 13:25
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ogo,ja vidim riesenia 2,vlastne 3.
1.Verchuske sa podari odzbrojit obcanov,nataha sem ''utecencov'' a ti nas prevalcuju.Afrika je preludnena,niekto ''hore'' v unii ma bohovy biznis zo ''zachranovania utecencov'' a tych je na cestu pripravenych par mega.Mne stacilo vidiet,co su schopni stvarat,ked ich je parsto :-D .Ale to nieje ich chyba,tak su zvyknuti.Chyba,teda vlastzrada je tahat ich sem...doma nech sa klcu,ked chcu.= realne v blizkej dobe
2.Predstavitelia byvalej V4 dakym zazrakom dostanu rozum a spoja sa a urobia si svoj sengen so strazenou vonkajsou hranicov a nepriimanim''utecencov'',kedze sa nijako nezasluzili o rozbitie,ci vydrancovanie ich krajin.=moc realne to nevidim
3.Unia sa rozsype a nas ostanu dojit nasi bacovia....do doby,ked nebude z coho hradit davky nasim premnozenym ''dyskrymynovanym''spoluobcanom a odrazu sa odniekial vynori pan s fuzikmi,ci s fuzami.=podla mna,realnejsie,ako bod 2 :smt139
Martinoff,suhlasim do bodky,len ten havel by bol asi urobil lepsie,keby bol ostal pri svojom pive a hadzat celovku vo svojej putike.

Štv, 05.01.2017, 15:33
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bahno, ako som si prečítal tvoj príspevok, tak sa mi zazdalo, že to zas nie je o nás. Píšeš tam 2-3 možnosti ale to sú všetko riešenia v rukách súčasnej moci ( vlád ), keďže momentálne nie som v žiadnej vláde, tak s týmto neviem pomôcť....

Štv, 05.01.2017, 18:03
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Pomoct by si nevedel,keby si v tej vlade bol :wink: ,tam by si uz musel tancovat,ako ti hraju.Ale prave my,co niesme vo vlade a je nas par mega,by sme mali na tie vlady tlacit,aby robili pre nas,nie proti nam!Nasa sprostost je,ze sa nevieme zomknut a vypraskat svine od koryt.No a ked sme taki chuji,tak s nami vyjebava par vychcankov.A kedze vecsine spolocnosti je to totalne u prdele,lebo maju ''dolezitejsie''starosti,tak sa mi ta prva moznost javi ako realna.V terajsej situacii sa s tym neda robit nic,lebo je este moc dobre.Peticie nic neriesia,zorganizovat celorepublikovy strajk nema kto a ani ten by asi so sucastnou verchuskou nehol.....tak treba len cakat,kym bude daleko horsie a neprepast sancu,ktoru sme mali v 89tom :wink: .Len ci taka sanca vobec bude :smt139 .

Štv, 05.01.2017, 20:46
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="bahno"] ....No a ked sme taki chuji,tak s nami vyjebava par vychcankov.A kedze vecsine spolocnosti je to totalne u prdele,lebo maju ''dolezitejsie''starosti,.....[/quote]

Bahno, vypichol som túto vetu, lebo chcem poukázať presne na to, čo píšeš. V téme "sneží" píše Lucky, že "...A to nehovorim ze musime jazdit aj na autach ktore nemaju STK,EK a to nehovorim o tom ze dakedy aj znacky!!!!!!!"
Napísal som svoj názor, ale odpovede boli, že ak by sa priečil, tak príde o robotu. Ďalej som tam už nepísal, však je to téma o snehu.
Ale do piči, pokiaľ si takto ľudia nechajú kálať drevo na hlave, tak tu nikdy nebude poriadok ! Ja veľmi dobre rozumiem tej situácii, že niet roboty, niet peniažkov a keď sa mi niečo nepáči, tak ma zamestnávateľ kopne do riti a som bez práce a bez peniažkov, no a toto je len jeden malý prípad z mnoha ako nás ojebáva zopár tých vychcánkov, a nedá sa s nimi spraviť poriadok, tak ako spraviť poriadok vo väčšom ? Sám píšeš, že väčšina spoločnosti to má totálne u prdele, ale to takto sa fakt rovno môžeme vysrať na všetko, lebo ľudia pomaly nebudú rozhodovať o ničom, ale zopár vychcankov bude rozhodovať o všetkom. Do riti, asi sa zbytočne rozčuľujem.

Štv, 05.01.2017, 22:58
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Veru zbytocne sa rozculujes :-D Ide to do hajzlu :smt139

Štv, 05.01.2017, 23:44
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný