Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 28.03.2024, 10:47
Dnes je štvrtok 28. marca 2024, meniny má Sona a zajtra Miroslav




Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 52 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4
 Vybrus motora 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 18.11.2015, 12:10
Príspevky: 411
Bydlisko: doma na Orave, pracovne Bratislava + cely svet
Odpoveď s citáciou
Tomáš V - mrT píše:
ak to nemáš ďaleko, v Bánovciach nad Bebravou je motorservis Koleno.
trochu svojský chlap, ale s motormi dokáže divy.


Ja som bol teraz v utorok u neho, doniesol som klukovku + jednohmotu zotrvacnik na Y61 3.0 DI zo sady Extreme Outback na vyvazenie/zosustruzenie zotrvacnika. Kluka uz bola vybrusena samostatne. Na mna stary pan Koleno spravil dojem, bavili sme sa o viacero veciach - kovoobrabanie, materialove zalezitosti, ja som len laik ale myslim ze viem poznat ked mi niekto keca, stravili sme u neho hodinku v dielni a ochotne mi poukazoval vsetko co robi. Velmi pekne priestory. Mozno 4 haly tak 50 -150m2 kazda a v kazdej dost nastrojov/strojov na vsetko mozne. Tak ako pise na stranke. Neviem ci som mal stastie na dobry cas (dohodol som sa s nim vopred a prisiel som po zaverecnej) ale bol mimoriadne ochotny. Budem to mat hotove do tyzdna za pre mna velmi dobru cenu. Mimochodom prezradil mi aj par detailov o servise Dovalovsky, ktore ale nejdem sirit verejne. Ale som mudrejsi. S motormi (mam este 2 nakladaky co riesim) co sa tyka mechanickych zalezitosti pojdem iba tam.

Za mna zatial odporucam, mozem doplnit potom skusenost ked si zoberiem spravenu zakazku. Ale pan Koleno - aj ked je svojsky, mne sa jeho styl paci. Stacilo byt slusny, dopredu zavolat, pytat sa a nechat si cas na vybavenie (bol dost zhovorcivy) a zatial sama spokojnost. Vybavenie na mechanicke prace motorov ma na urovni.


Ned, 17.03.2019, 18:27
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48
Príspevky: 2482
Bydlisko: LIPT.MIKULAS
Odpoveď s citáciou
Luther....hej,mlady ma y60ku.Len bol zbytocne iniciativny a teraz mu auto stoji.Motor uz vraj ide z talianska...len asi ide pesi :-D .
Potreboval auto do hory,aby mi neznicil mojho offa a aby to aspon trocha preslo po terene :wink: .Bolo treba,aby to zaslo ca najvyssie do slogu,aby nemusel vlacit vercajg na pleci moc daleko.A aj to ma velky kufor,tak tam nahadze viac veci,ako do mojho gazousa.
Na p.Dovalovskeho mam tiez svoj nazor,ale hlavu ofrezoval dobre.Ja by som ju tiez tak,len mi stol na freze beha malo.
Do banoviec to mame trocha daleko,ale keby sa robil vybrus,mozno by bolo naozaj dobre trocha viac sa previezt.
No,ale uvidime,ako to dopadne s tymto motorom


Ned, 17.03.2019, 19:48
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37
Príspevky: 2116
Bydlisko: Lipt. Mikuláš
Odpoveď s citáciou
Dobre si to obhájil :D

Inak, čo sa týka pána Dovalovského, starý pán musí žehliť čo mladý pán pokrčil, ale myslím si ,že keď sa to utrasie pôjde kvalita zas na pôvodnú úroveň.

_________________
...Respect Nature...
Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!


Ned, 17.03.2019, 20:31
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48
Príspevky: 2482
Bydlisko: LIPT.MIKULAS
Odpoveď s citáciou
Nuz,najradsej by som bol,keby sa uz pustil do ara s tym 8valcom.Ale este ho ani nenakopol,ba este ani nemame na nom pripasovany daky zotrvak,aby sa vobec dal nakopnut.Mlady teraz maka v servise,roboty maju pochuja.Vymienaju oleje v automatoch,cistia motory zvnutra,plus tie vseliake blbinky,co maju tie nove parodie na motory :-D popri tom daka oprava....domov chodi rano a o chvilu zas do roboty....
Vravim mu,nech sa tak nesalie,no,ale da si mlady povedat?Hovno!Ale hlavne,ze ho robota bavi a neflaka sa po kokotinach...a ja si musim opravovat ofa sam :| .Dnes som ho chystal na stk,aby bol v poriadku.


Ned, 17.03.2019, 21:27
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48
Príspevky: 2482
Bydlisko: LIPT.MIKULAS
Odpoveď s citáciou
No,anabaza s motorom pokracuje.....najprv sa dlho viezol z talianska(skor to vypadalo,ze ide pesi),potom bol majsterko chory a minuly tyzden konecne doviezol motor....vraj taky,co :si ho talian nechaval pre seba:.Tak kukam nan,naozaj vypadal,ze par rokov stal....tak sme vypustili z motorovej vane asfalt z vodou,kukli sme cez vicko na hrdzavy kus zeleza,co mala byt vackou....z oleja odseparovali vydrolenu kompoziciu....a nasledoval telefonat ''majstrovi''.Vraj za ten motor ruci :-D ....ja normalne nedokazem pochopit,ako moze niekto byt taky cocot.No,vypada to,ze ojebavak narazil na este vecsieho ojebavaka.....kupil ten motor od este vecsieho ojebavaca z oravy z 600e,vraj funkcny....ako sme sa dozvedeli od druheho hnupa,co bol s majstrom po ten motor,lebo talian pytal 1500,tak vzal lacnejsi.Ten oravec ho uz kupil ako srot,podobne,ako my od Janciaka(za 150) a vzali sme ho len preto,ze sa nam ho pri nom nechcelo rozoberat.Potreboval z neho len cerpadlo,to vymontoval a motor nechal stat na dazdi,neviem,ako dlho.A tento chruno ho od neho vzal ako funkcny a nebol schopny ani pozret cez to vicko....nieto este davat dole vanu a veko ventilov :shock: ......
Tak si majsterko motor odviezol naspet,vraj ho pojde vratit tomu ojebavakovi(kolegovi)T a vraj ide zhanat druhy.Keby nebol uplny cocot,mohol zaplatit hlavu,narazenie a vybrus tej jednej vlozky,plus piest a mohol mat pokoj.Som uprimne zvedavy,co vymysli teraz.Takto si pre uplnu banalnu vec,ktora sa moze stat kazdemu uplne pokazil meno,ktore mal celkom dobre....i ked ja osobne by som si takemu ''majstrovi'' nedal ani nafukat kolesa.Ale este dostane jednu sancu.....potom uz hadam pojde do jojky,ci markizy.A mozno(sice sa mi to prieci,lebo urady uprimne neznasam) aj nejaky urad bude zaujimat to jeho podnikanie.....so sviniarom sa treba rozpravat recou,ktorej bude rozumiet.


Ned, 14.04.2019, 16:49
Profil
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 18.11.2015, 12:10
Príspevky: 411
Bydlisko: doma na Orave, pracovne Bratislava + cely svet
Odpoveď s citáciou
Ty blaho, to je kovbojka ako brno. Pocuj, vsetci sme uz zvedavi na meno toho pana, pretoze nie je mozne, takto robit hadam nemoze nikto...

A dakujem, ze pises. V dnesnej dobe, ked sa motorov chyti hocikto, treba dobrych pochvalit a tym co nevedia, spravit reklamu.

Ako hovori jedno stare prislovie - Kto chce podvadzat, musi byt sikovny. Kto je blby, nech je poctivy. Ked je niekto taky idiot ako pises, tak nech si ten valov vyzere az do dna.


Ned, 14.04.2019, 18:29
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 05.04.2013, 17:43
Príspevky: 1580
Bydlisko: Čierny Balog (Brezno)
Odpoveď s citáciou
o tom motore z oravy kus daco viem :D :D to som aj ja ccel kupit ale dostal som info ze to ma odnotu srotu tak som sa ani nesnazil :D
nechape ako takto mozu ludia ungovat... toto keby sm ja dakomu spravil tak by som asi chodil po kanaloch

_________________
PREDAJ POUZITYCH ND NISSAN PATROL Y60
0915 526 286
Nissan Patrol GR Y61 2.8 TD troska podvihnute, Maxxis CC 37x12.5, navijaky, pevnostaky, zahradka, CB, lana, sekera a vsetko ostatne
EX:Opel Frontera 2.4i, Navijak 5,5t, MT31x10,5


Ned, 14.04.2019, 22:45
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 52 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: