Dnes je štvrtok 15. mája 2025, meniny má Žofia a zajtra Svetozár
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Autor |
Správa |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Čo je toto tu.
Normálne to nieje nijako vidieť , ale keď je búda dole z rámu tak áno.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Štv, 08.05.2008, 17:48 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
je to membránou ovládaný ventil ktorý stráži maximálny tlak turba. Ak tlak za hnanou turbínou presiahne predpísanú hodnotu tak prepúšťa plyny spred hnacej turbíny za ňu takým bypasom a tým znižuje jeho účinnosť. Volá sa to tuším wastegate či tak nejak.
niekedy sa može stať že sa tá klapka pridre v pootvorenom stave a potom turbo nemá kone.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 08.05.2008, 18:02 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Vďaka.
Ale to by potom znamenalo , že ak tú hadičku zaškrtím tak pojde turbo na plné otáčky až do poserkania nie?
Sa pozriem na jeho funkčnosť bližšie.Na dvadsaťročnom voze to už nemusí byť OK.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Štv, 08.05.2008, 18:45 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Niektoré verzie sú ovládané práve tlakom v saní za turbom a priškrcujú pomocou tiahla výfuk za turbom.... a tým škrtia samotné turbo. Na saní býva aj ventil nazývaný BLOW OFF - a je to nič inšie ako odfuk, keď tlak prekročí neprípustnú hranicu (také písknutie napríklad ak ženieš motor a preradíš)
Ano priškrť a turbo bude dávať viac, ale v v najlepšom prípade fúkne hadica od turba, alebo tesnenie pod saním.... v horšom tesnenie pod hlavou a v najhoršom prípade bude v číči samotné turbo, alebo prepálený piest  (by isšlo moc vzduchu do motoru a v maxime málo paliva = chudobná zmes)
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Štv, 08.05.2008, 21:57 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
Karlito nechcem mudrovat ale s tym blow offom je to trosku inak co ja viem sluzi tam na to aby ked klesnu otacky a turbo natlaci do potrubia vzduch tak tym ze klesli otacky motora automaticky aj vyfukove plyny a teda nema co turbo hnat a tlak vzduchu nahromadeny medzi turbom a motorom ma tendenciu zastavit turbo, v horsom pripade roztocit ho do opacnej strany, tento tlak prave vypusta blow off aby sa turbo nemuselo pri dalsom pridani znovu rozbiehat ale aby ostalo v otackach. Pripadne ako sekundarna funkcia moze byt aj strazenie toho maximalneho tlaku ale to som si neni isty este som o tom nepocul 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Štv, 08.05.2008, 22:05 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
|
Takže v každom prípade ak budem pozerať v akom je to stave, tak nič na tom nebudem meniť , iba ak by bolo niečo zaseknuté (a podobne). Yes?
Na Patrole (260?) je tú reguláciu vidieť po otvorení kufra zhora pekne a aj tiahlo myslím. U mňa to je zašité (a neprístupné) pri motorovej prepážke.
|
Štv, 08.05.2008, 22:28 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|