Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 11.05.2025, 13:19
Dnes je nedela 11. mája 2025, meniny má Blažena a zajtra Pankrác

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 39 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 Lepenie spätného zrkadla 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Po zavadeni spetakom mi z neho odpadlo zrkadlo. Nastastie zostalo visiet na kablikoch ohrevu, takze sa nerozbilo. Vsetko je neposkodene, len ho potrebujem nalepit naspet. Nevie mi niekto poradit cim (a kde to maju) najlepsie?

Ak sa to tu uz riesilo, tak sorry, ale nepodarilo sa mi to najst.

Uto, 13.01.2009, 17:12
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
obojstranná lepiaca páska nejaká kvalitnejšie M alebo niečo podobné, určená do vonkajšieho prostredia.

Ono tak toto sa mne nepodarilo ani ked bolo auto na boku, zrkadlo rozpraskalo ale zostalo prilepené k tomu plastu :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Uto, 13.01.2009, 17:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Už som to tiež robil. Neviem ako sa to lepidlo volá, ale išiel som do predajne autodielov a pýtal som si lepidlo na zrkadlo. Dali mi takú dvojzložkovu srandu a doteraz to drží.

LAND ROVER Discovery II.

Uto, 13.01.2009, 17:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin píše:
Už som to tiež robil. Neviem ako sa to lepidlo volá, ale išiel som do predajne autodielov a pýtal som si lepidlo na zrkadlo. Dali mi takú dvojzložkovu srandu a doteraz to drží.

Ale to si lepil asi vnutorný spaťák nie?

EX JGCH 4l - trochu off

Uto, 13.01.2009, 17:19
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No mne to zrkadlo nedrzalo dobre od "novoti" (teda ked som to auto kupil ako jazdene) a teraz asi kombinacia zimy a narazu (ani nebol moc silny) ho zhodila dole. Neviem preco tam mrcha nechcela drzat. Ale zase som rad, ze sa nerozbilo. TO by som asi musel nacriet hlbsie do penazenky...

Uto, 13.01.2009, 17:23
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Andrej píše:

Ale to si lepil asi vnutorný spaťák nie?

Vonkajší. Stalo sa mi to na Opli - na autoumyvárkke písali sklopiť zrkadlá - tak som sklopil a ono bolo nesklopné. Ale držiaky boli z takej hliníkovej zliatiny.

LAND ROVER Discovery II.

Uto, 13.01.2009, 17:25
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Aha, no Tilda potrebuje prilepiť samotné skličko na plas v čom to je, zrejme už to nedržalo tak ako má, nakolko je po okraji ten plast trocha zafalcovaný na sklo a tým to tam dosť drží, + nejaké lepidlo

To tilda: no samotné zrkadlo nekupiš len celok a ten je dosť hnusne drahý, leda z nejakého sférického zrkadla to vyrezať zohnať vyhrievanie a nalepiť to naspatky.

EX JGCH 4l - trochu off

Uto, 13.01.2009, 17:30
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No nastastie sa nerozbilo. Takze mi staci ho nalepit naspet. Len preto sa pytam, lebo ked sa nabuduce rozhodne vypadnut uz nemusim mat tolko stastia, ze sa nerozbije. A dost nerad by som menil cely spetak. Viem si celkom zivo predstavit cenu. No uvidime, ci zozeniem nejaku dobru obojstrannu lepiacu pasku.

Uto, 13.01.2009, 17:37
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
obojstrannu lepiacu pasku? s tym by som to nelepil :? trosku sa vonku otepli a tych 40 stupnov na slnku asi nespravi dobre tej paske. Ak existuje na to lepidlo tak hadam cena bude trosku nizsia ako napr ked ja som spetak menil na bruchoplaze za cca 8000 :-) alebo este mozno nejakym sekundovym lepidlom alebo niecim podobnym :wink:

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Uto, 13.01.2009, 17:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
riesil som podobnu sarapatu, ale este aj s pridavkom toho ze mne sa rozbilo
vystrihol som si z kartonu sablonu zavital do sklenarstva a povedal suhajovi ze taketo chcem zo zrkadla vyrezat,
za 100 skk a 5 min som to mal hotovo.
/nie je vypukle ale vidno v nom vsetko a ani mi ta vypoklina nechyba k zivotu./
no a v autoservise garazoveho typu mi to tam vlepili lepidlom na autoskla - drzi to uz 4 roky k uplnej spokojnosti.
to lepidlo je asi fest drahe a asi aj zbytocne kebyze si ho mas kupit cele sam ale tych par kvapiek hadam nezruinuje nejaky servis a tvoju penazenku ked si to das niekde vlepit.

Uto, 13.01.2009, 17:45
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No uz mam doma Bison epoxy Universal -dvojzlozkove epoxydove lepidlo. Pisu, ze je na mimoriadne pevne vodotesne spajanie kovov, dreva, kameniny, porcelanu, kamena, betonu a niektorych umelych hmot (umakart polyester, bakelit) medzi sebou (nepouzivat na PE, PTFE (teflon?), Silikon).
Malo by to byt odolne +80/-50, vodeodolne, 170kg/cm2 na vonkajsie pouzitie.
Snad som s toho opisal vsetko dolezite. Budem to lepit cez vikend (musim si pozicat garaz kam sa s tym vojdem, lebo je moc zima a schne to 8 hodin).
Ak sa niekomu zda, ze to nie je dobry napad to s tym nalepit napiste mi.

Uto, 13.01.2009, 18:03
Profil ICQ WWW
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
masurko píše:
obojstrannu lepiacu pasku? s tym by som to nelepil :? trosku sa vonku otepli a tych 40 stupnov na slnku asi nespravi dobre tej paske. Ak existuje na to lepidlo tak hadam cena bude trosku nizsia ako napr ked ja som spetak menil na bruchoplaze za cca 8000 :-) alebo este mozno nejakym sekundovym lepidlom alebo niecim podobnym :wink:

no nooooo,Masurko s tym by som nebol az tak istyyy..s tym sekundovym lepidlom,,,,u sklarov kde ramuju okna a zrkadla,ako aj obrazy,,,, dostat specialnu obojstrannu pasku a stym, ja som to uz neraz praktizoval, a doposial bez reklamacii, a drzi to super, bo su rozne obojstranne pasky, a kazda ma svoj ucel,, tot kym som nevedel aj ja som bol toho nazoru ako ty, ale dnes je tomu inak,,,, mimochodom nie kazde dvojzlozkove lepidlo je dobre na zrkadlo, bo jak to das na zadnu stranu zrkadlaa, moze ti rozozrat alebo inak poskodit ten nanos alebo ak by som nazval tu zadnu stranu zrkadla a moze stmavnut alebo inaksie poskodit,, ked som kupoval unas u znameho sklara, tak tenj mi objednal podla katalogu ze co stem lepit s tou obojstrannou paskou, totiz insie je na sklo , na plasty, na ozdoby, na kov, atd..

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 13.01.2009, 18:57
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to efendi :
nechcem zo seba robit chytreho, ale moje doterajsie skusenosti so zrkadlami su take , ze ten nanos zrkadla je v pripade spetnych na vonkajsej strane , na rozdiel od klasickeho kde je to zozadu.
Vraj to je kvoli lomom odrazu cez hrubku skla.

Uto, 13.01.2009, 19:05
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Před dvěma lety jsem koupil panoramaticke zrcadlo na naklaďak za 60,-,nechal vyřezat a nelepil na ten plast po tom starem rozbitem obyčejnym neutralnim silikonovym tmelem....před 2 měsici se mi ho znova podařilo v lese o strom prasknout :oops: ....tak jsem to řešil stejnym způsobem ale nepodařilo se mi to rozbite od toho silikonu odtrhnout,musel jsem ho odřezat strunou....proto vím že tim silikonem to drží jak čert... :wink: ...a je to lacne...

Nissan Patrol GR Y60 wagon ,lift 4" , 33 MT
http://prcekdave.rajce.idnes.cz/

Uto, 13.01.2009, 19:45
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
lubor píše:
to efendi :
nechcem zo seba robit chytreho, ale moje doterajsie skusenosti so zrkadlami su take , ze ten nanos zrkadla je v pripade spetnych na vonkajsej strane , na rozdiel od klasickeho kde je to zozadu.
Vraj to je kvoli lomom odrazu cez hrubku skla.

nuz neviem ale skus sa nato pozriet, bo co som doposial ja videl tak setke mali od zadu ten nanos, teda tu vrstvu ,bo keby bola spreduuu, tak by to mohli rovno davat aj na plast,,, a su aj v roznych odtienov, do modra do zelena a su tvarovane aj ako panoramaticke atd,, :smt017

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 13.01.2009, 19:47
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 39 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný