Dnes je pondelok 26. mája 2025, meniny má Dušan a zajtra Iveta
MERCEDES G 400 CDI by RADOFFROAD (2)
Autor |
Správa |
Eddef
Začínajúci koumák
Registrovaný: Štv, 06.12.2007, 19:15 Príspevky: 111 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
MARTINO píše: Eddef píše: Ťažko mi zdôvodňovať kedy a kde, nie všetky veci idú von, ale napríklad pád lietadla Hejce - reletívne ťažko prístupný terén v závislosti na počasí..... ..a nakoniec tam prešli len PV3S ..  ale to len na odlahčenie temy 
presli aj G-čka bez reťazí na MT, aj madarská niva s reťazami, ono je to o technike jazdy, aj s tými V3S mali problém, lebo v takom teréne tí vodiči boli po prvý krát. 
|
Ned, 20.01.2008, 15:55 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
|
Ako myslíš pod pojmom "keď zdochne automat"
S tou prídavnou prevodovkou do 40 km/h, super vec nemusíš zastavovať a hlavne keď nemôžeš a to auto a hlavne prevodovky s tým nemajú problém, ani to necukne, tak, že posádka okrem vodiča si to ani nevšimne.
S tou "čiarou" bolo veľa vecí zbytočne nafúknutých, veľa vecí pravda, ale tí ľudia, nie všetci by mali radšej chodiť pešo. Pre niektorých terénne auto = nezničiteľné auto, to si myslia.
čo sa týka aut v armáde, dosť dôležitý faktor je kompatibilita v NATO a podľa toho sa aj vyberá typ.
|
Ned, 20.01.2008, 16:04 |
|
 |
cico
Legenda Offroadu
Registrovaný: Pon, 20.11.2006, 12:05 Príspevky: 1316 Bydlisko: Wychod
|
Eddef píše: MARTINO píše: Eddef píše: ...aj s tými V3S mali problém, lebo v takom teréne tí vodiči boli po prvý krát. 
 hlavne, ze kazde auto ma svojho pana a ten sa onho prikladne stara, aby nemusel chodit pesi  ... a jazdia nimi po autoparku 
|
Ned, 20.01.2008, 17:20 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
|
cico píše: Eddef píše: MARTINO píše: Eddef píše: ...aj s tými V3S mali problém, lebo v takom teréne tí vodiči boli po prvý krát.   hlavne, ze kazde auto ma svojho pana a ten sa onho prikladne stara, aby nemusel chodit pesi  ... a jazdia nimi po autoparku 
Väčšinou už také skončilo, celý problém je v armáde - predpisy zo 68-80 roku minulého storočia. A potom to je tak: jedni chcú niečo vedieť a nemôžu a tí, ktorí by aj mohli, tým sa nechce.
|
Ned, 20.01.2008, 17:41 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Eddef píše: Ako myslíš pod pojmom "keď zdochne automat"
... no ked nejde motor nejde ani automat a potom autom nepohnes...( alebo je to inac ??? ) Eddef píše: S tou prídavnou prevodovkou do 40 km/h, super vec nemusíš zastavovať a hlavne keď nemôžeš a to auto a hlavne prevodovky s tým nemajú problém, ani to necukne, tak, že posádka okrem vodiča si to ani nevšimne.
... no zaujimalo by ma kde sa strati ten rozdiel momenu medzi " H a L " Eddef píše: ... Pre niektorých terénne auto = nezničiteľné auto, to si myslia.
... to ano ale to je o viacerych faktoroch.
... som zvedavy ako dlho im vydrzia stvorkolky...
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 20.01.2008, 18:50 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
cico píše: ... hlavne, ze kazde auto ma svojho pana a ten sa onho prikladne stara, aby nemusel chodit pesi.
... mozno u vojska ale asi tazko na hranici... 
|
Ned, 20.01.2008, 18:52 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
|

... no ked nejde motor nejde ani automat a potom autom nepohnes...( alebo je to inac ??? )
No na G 290 DT tam je 4 st . automat sa dá vyradiť s D do N aj pri vypnutom motore, ale na tych novších 270 a vyžšie, tam je 5 st. automat- to nie, tam je to riadené ektronikou a s tým je problém. To sa mi už stalo, ale stačilo zapnúť zapalovanie a autom pohnúť zo 2 m hore dolu a vyradilo.
.. no zaujimalo by ma kde sa strati ten rozdiel momenu medzi " H a L "
Keď za jazdy zaradíš s D do N a potom zatlačíš LOW ide to v pohode rozbliká sa kontrolka na prístrojovke a potom trvalo rozsvieti a je to tam. Potom vratiš páku do D, pridáš plyn a ide to. Tým že vyradíš s D do N uvolníš pnutie v prevodovke, tam sa stratí ten rozdiel.
Problém na "čiare" je v tom, a presne v tom, že chalani krútia autá 20 - 24 hodín/deň a servis na Defender robili Opravovne MV a tí robili taký istý servis ako na volakedy na Samarách. O mazaní kardanov, homokineťákov, resp. že Def má dva olejové filre, že treba skontrolovať olej v difoch, to ani netušili. A tým, že auta vkuse jazdia v blate , vode a auto bolo v servise len pri výmene oleja každých 10000 km a to, že treba znížiť normu na olej na polovicu a častejšie mazať a kontrolovať, to nik nechcel počuť, aut je málo, tak nech jazdia. To, že niektorí skúšali a dnes skúšaju na G-čkach, kde je ich koniec, to je ďalší faktor.
|
Ned, 20.01.2008, 19:19 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Eddef píše: ... ale na tych novších 270 a vyžšie, tam je 5 st. automat- to nie, tam je to riadené ektronikou a s tým je problém. To sa mi už stalo, ale stačilo zapnúť zapalovanie a autom pohnúť zo 2 m hore dolu a vyradilo.
... ved prave lenze to kazdy nevie Eddef píše: .. no zaujimalo by ma kde sa strati ten rozdiel momenu medzi " H a L "
Keď za jazdy zaradíš s D do N a potom zatlačíš LOW ide to v pohode rozbliká sa kontrolka na prístrojovke a potom trvalo rozsvieti a je to tam. Potom vratiš páku do D, pridáš plyn a ide to. Tým že vyradíš s D do N uvolníš pnutie v prevodovke, tam sa stratí ten rozdiel.
... tak ano tak to ide - automat Eddef píše: Problém na "čiare" ...
... je a bude. Verim, ze aj Gecka dostanu co sa do nich vojde...
... Defender ... zda sa, ze vies o com pises.
|
Ned, 20.01.2008, 20:51 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
|
V práci jazdím M-B G-čka a doma LR Defender, už niekoľko rokov.
|
Ned, 20.01.2008, 21:12 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Eddef píše: V práci jazdím M-B G-čka a doma LR Defender, už niekoľko rokov.
a ze sa nepochvalis fotkami...
|
Ned, 20.01.2008, 21:20 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
|
DanoDEF píše: Eddef píše: V práci jazdím M-B G-čka a doma LR Defender, už niekoľko rokov. a ze sa nepochvalis fotkami...
Vešetko bude, ak sa odhodlám, vštko chce čas.
Dano, voľako dobre poznáš situáciu na "čiare"
|
Ned, 20.01.2008, 21:24 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Eddef píše: ...voľako dobre poznáš situáciu na "čiare"
ale nemam s nou nic spolocne okren niekolko terennych km najazdenych v jej blizkosti.
|
Ned, 20.01.2008, 21:30 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
Registrovaný: Pon, 05.03.2007, 21:45 Príspevky: 767 Bydlisko: Veľká Lehota
|
..dnes ma zastavili policajti na zelenom defendri...po okouknuti auta a papierov hned aj pustili...asi odveci ze to pisem, ale potesilo 
_________________Len jedno je isté- že nič nieje isté...a ani to nieje isté...
....najkrajší pohľad je z chrbta koňa...a nadvíhaného auta.
jeep wrangler rubicon 4,0l
suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE
|
Ned, 20.01.2008, 21:37 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
|
DanoDEF píše: Eddef píše: ...voľako dobre poznáš situáciu na "čiare" ale nemam s nou nic spolocne okren niekolko terennych km najazdenych v jej blizkosti.
Nevie, či už som neni off-topic.
Ja som absolvoval niekoľko km po demarkačnej čiare, občas na SK občas Ukrajina,celý týždeň, parádny terén, bolo to na jar, krásne rozmočené, na G-čku nepomohli ani všetky uzavierky, len rýchlo vyradiť, aby neskapal motor a cúvaním zbehnúť nazad. Veľmi zaujímavé, krásna dovolenka.
|
Ned, 20.01.2008, 21:41 |
|
 |
marcus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 09.12.2007, 22:40 Príspevky: 1128 Bydlisko: Nové Zámky
|
Mne to stále pripomýna pancierové autíčko na prevoz peniažkov!!! Možno je dobré ale drahéééé....... 
_________________TOYOTA 4 Runner 3.0V6 , off road club NZ, www.4x4nz.sk
|
Ned, 20.01.2008, 22:51 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|