Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 21.09.2019, 17:41
Dnes je sobota 21. septembra 2019, meniny má Matúš a zajtra Móric




Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 241 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Ďalší
 zapojenie pridavnych svetiel 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25
Príspevky: 1809
Bydlisko: Bratislava
Odpoveď s citáciou
Chcel by som sa popytat ako zapajate pridavne dialkove svetla?
Ovladanie tahat z prepinaca stretavacich/dialkovych svetiel cez samostatne rele a napajanie pridavnych natiahnut priamo z akumulatora cez samostatnu poistku? Alebo napajanie tahate niekde z poistkovej skrinky?
Davate na pridavne svetla este samostatne spinace alebo vam idu vzdy ked zapnete dialkove?
Pouzivate na pridavnych svetlach aj zabudovane parkovacky?

_________________
Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG


Pon, 17.12.2007, 21:53
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15
Príspevky: 2601
Bydlisko: Handlová
Odpoveď s citáciou
Poslať 
heh. ono to vsetko zalezi ako to chces pouzivat.

aku mas predstavu? solo pridavne? pridavne s dialkovymi, pridavnych budes mat kolko? ........................ ovladat ich chces ako??


Pon, 17.12.2007, 21:58
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25
Príspevky: 1809
Bydlisko: Bratislava
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milos píše:
heh. ono to vsetko zalezi ako to chces pouzivat.

aku mas predstavu? solo pridavne? pridavne s dialkovymi, pridavnych budes mat kolko? ........................ ovladat ich chces ako??


No pytal som sa hlavne preto aby som si spravil predstavu ake moznosti su a podla toho si to prisposobit...kupil som zatial orkuhle dialkove do predneho ramu...zrejme nebudem chciet aby mi svietili stale z origo dialkovymi...ale kto vie co bude casom...uvidime ako sa to osvedci...hlavne pri jazdeni po lesoch a polnych cestach sami zda ze origo svetla nejak nestacia..a staci prejst par kaluzi a su zasrate od blata...
...zase sa mi zda byt blbost aby pridavne svetla svietili s dialkovymi ked su zrovna zakryte plastovymi deklami ktore som kupil aby sa zbytocne nespinili od musiek...preto ma napadol ten extra vypinac...

Skuste popisat ako to mate porobene...lepsie daco pocitat nez sa na vlastnych chybach ucit :D

_________________
Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG


Pon, 17.12.2007, 22:20
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45
Príspevky: 3120
Bydlisko: VYCHOD PO
Odpoveď s citáciou
Poslať 
skus tu popozerat možno niečo najdeš: :shock: :lol:

viewtopic.php?t=31

_________________
My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom.

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk


Pon, 17.12.2007, 22:25
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15
Príspevky: 2601
Bydlisko: Handlová
Odpoveď s citáciou
Poslať 
dobre sa mi zdalo ze sa to riesilo :lol:


Pon, 17.12.2007, 22:34
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25
Príspevky: 1809
Bydlisko: Bratislava
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dakujem chlapi...uz to citam :smt023

_________________
Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG


Pon, 17.12.2007, 22:39
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25
Príspevky: 1809
Bydlisko: Bratislava
Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak som vcera moc nezmudrel...v tej diskusii sa viac preberalo ze modra je dobra nez to kto ako zapaja svetla :cry:
skor by mi pomohlo odkial je najlepsie tahat napajanie, ako instalaciu v motorovom priestore pripadne v predu od lamp upevnit resp. ochranit pred poskodenim, kam dat spinace a podobne...
cez zimu idem vyrabat zahradku takze pojdu aj hore nejake svetla...
zatial este idem prehladavat na nete...keby napadlo niekoho daco k veci tk napiste prosim...dakujem za kazdu radu

_________________
Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG


Uto, 18.12.2007, 10:57
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 13:24
Príspevky: 1132
Bydlisko: Ráztočno - PD
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takže najlepšie riešenie je:
napájanie priamo od akumulátora, spínanie cez relátko (podľa počtu reflektorov a výkonu aj viac samostatných vetiev) a dvoj alebo trojpolohový vypínač

1. poloha vypnuté
2. poloha zapnuté spolu s diaľkovými
3. zapnuté samostatne

_________________
Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse


Uto, 18.12.2007, 11:05
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45
Príspevky: 3120
Bydlisko: VYCHOD PO
Odpoveď s citáciou
Poslať 
.....A zvolit spravnu hrubku elektrickych kablov,aby sa Ti to nenahrievalo :wink:

_________________
My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom.

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk


Uto, 18.12.2007, 11:08
Profil
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21
Príspevky: 3604
Bydlisko: MY/BA
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja osobne mám teraz prídavné svetlá ovládané samostatne . Ale nie je to dobré , lebo ak nechceš niekoho osvetliť /alebo naopak , potrebuješ mu rýchlo niečo vyjasniť :-D / , tak to je nemotorné .

Teraz to idem zapojiť asi takto : prídavné svetlo bude samostatne napájané od baterky a + kábel pôjde samozrejme najprv cez poistku a potom cez relátko / ktoré bude to svetlo vypínať a zapínať /.

Ovládanie relátka pôjde cez samostatný vypínač , a +bude napojené na dialkové svetlá.

Takže , ak budem chcieť svietiť len dialkovými tak nie je problém . A takto isto mám v pláne mať aj pripojené horné svetlá .

Určite ale nezabudni na tie príslušné káble príslušnej hrúbky , a tak isto treba káble ochrániť proti predratiu / chránička / .

Akurát zadné prídavné svetlá budú zapínané samostatne cez vypinač / samozrejme cez relátko /

A nezabudni na kontrolku rozsvietených svetiel .

_________________
JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.Obrázok


Uto, 18.12.2007, 11:27
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25
Príspevky: 1809
Bydlisko: Bratislava
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tomrs - to zapojenie s 3 polohami sa mi celkom paci...

Kapo - budes davat na horne dilkove svetla samostatny vypinac tak aby svietili nezavisle od dolnych dialkovych? alebo budu svietit vsetky naraz? Ked dam este na zahradku 4 svetla a islo by to vsetko naraz tak tych 8 svetiel bude mat aj pekny odber prudu :roll:

Hrubka kablo staci taka ake idu do hlavnych svetlometov, ci davate radsej hrubsie?

ako chranicka ma napadla taka ohybna elektrikarska plastova trubka...na niektorych autach som to videl aj v motorovom priestore na ochranu kablov k cidlam na motore...

_________________
Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG


Uto, 18.12.2007, 11:45
Profil
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21
Príspevky: 3604
Bydlisko: MY/BA
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ano také elektrikárske sú najlepšie . Áno , všetky predné prídavné šupnem na vypinač na dialkové , s tým že sa budú dať samostatne vypnúť.

Samozrejme , že ten samostatný vypínač môže byť aj trojpolohový , a v tretej polohe by mohol byť napojený trebárz na parkovačky .

_________________
JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ.Obrázok


Uto, 18.12.2007, 12:07
Profil
Frajer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 12.03.2009, 15:30
Príspevky: 242
Bydlisko: RS / Praha
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mohli by ste poradit aky hruby kabel pre napajanie by som mal pouzit ked chcem dat 2x100W ako pridavne?
Positku pocitam ze treba 20A, ak bude rele dimenzovane na vyssi prud, je asi jedno ci bude poistka pred alebo za rele? Dik


Uto, 28.07.2009, 15:38
Profil
OFFROAD Expert

Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 7:51
Príspevky: 1759
Bydlisko: SK
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Výrobca hovorí, že
2x0,50 mm2 pre menovitý prúd 11A,
2x0,75mm2 pre 14A,
2x1,0mm2 pre 16A
2x1,5mm2 je pre 21A,
2x2,5mm2 pre 28A.


Uto, 28.07.2009, 16:12
Profil
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon, 27.10.2008, 19:46
Príspevky: 347
Bydlisko: Banska Bystrica
Odpoveď s citáciou
Poslať 
na 2x100W ti bude 20A malo, 25-30tka je okej


Uto, 28.07.2009, 18:57
Profil ICQ WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 241 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: