Dnes je nedela 6. júla 2025, meniny má Patrik, Patrícia a zajtra Oliver
Autor |
Správa |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
petertn píše: ked je sluzobna a ma viac vodicov, tak je to hotove nestastie
...to nevydrží žiadne auto... možno len V3S
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Uto, 26.06.2007, 23:02 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
Martin 4 píše: ... a pritom je Niva prapredkom všetkých SUV... len trvalo pár desaťročí než naznačená koncepcia došla k oceneniu.
no Martin, nechcem rýpať, ale tú koncepciu s integrovaným rámom ako prvý zaviedol Jeep pri modeli Cherokee  a až potom Niva.
Ale inak tie autá sú si veeeľmi podobné pokiaľ ide o prístup k veci.
(nebavím sa teraz o kvalite, designe, prevedení - ide o technické riešenie)
A Niva je celkom vážne auto v teréne, mal som možnosť vidieť čo dokáže neupravená sériová Niva na origo ruských užovkových pneu.
(ale Jeepku kedykoľvek postavím na štart a proti  )
k tým služobným autám - nevydrží. Ani V3S. Lebo o tých 45875553274575 mazničiek sa treba starať 
|
Str, 27.06.2007, 8:46 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
Mali sme aj V3S a ta vydrzala ale asi light verziu lebo ich tam bolo len 45875553274 138
ale ku tej Nive - ja som bol s nou na vysost spokojny. Ale prisla rodinka -pes bol este skor- a kapacitne to nejako prestalo stacit. Mal som tam este aj nadrz na plyn tak to bolo uplne male.
V terene super, v lese obratne. Patrolom neprejdem v lese tam kde s nivou. Bol to proste taky stupel ale inac lesny drak
Kazovost nebola velka, skor take malickosti ako ostrekovace, stierace,...
Jedine co treba robit pravidelne je hadam tankovanie
Ak by to bol vykonnejsi diesel je to uplne super auto ne urcite ucely.
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Str, 27.06.2007, 9:06 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
petertn píše: Mali sme aj V3S a ta vydrzala ale asi light verziu lebo ich tam bolo len 45875553274138
muhehe,teraz si ma dostal, som ich nevedel tak rýchlo spočítať
ale 138 je celkom dosť na jedno auto, nie?
(sorry za offtopic)
|
Str, 27.06.2007, 10:54 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
chlapci chlapci...
ja som na nive robil rocne 40tis. km
rocne som do nej (okrem oleja a filtra, sviecok a beznej udrzby) nevrazil viac ako 10 000 sk na opravy.
jazdila kazdy bozi den, a ona jazdila
ked som ju nechal mesiac bez jazdenia, potom sa zacala srat.
niva je pekelny rusky voz a jeho prevadzka je jedna z najlacnejsich.
a k tej samonosnej konst. co niekto napisal ako nevyhodu, niekolko krat som dal nivu na dve kolesa do diagonaly a karoseria to drzala.
ak si vsimnes spodok toho auta tak zistis ze tam je "integrovany" ram, ktory ma vacsina novych SUV
niva proste predbehla svoju dobu a od 1973 sa vyraba takmer to iste autododnes .
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Sob, 30.06.2007, 10:26 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
s diagonalou a nebol problem.. je to dost pevne na to na to aby sa nejak pritocila kasna alebo ako to nazvat. s tam by som problem nehladal.
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Sob, 30.06.2007, 18:25 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
myslele som tym ze dvere sa dali aj otvorit aj zatvorit
to auto je dot tuhe aj bez rebrinaku
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Sob, 30.06.2007, 21:27 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
dnes soms a dozvedel nieco co ma potesilo a zaroven aj zarmutilo...
niva je predana  ide sa kupit patrol
ps: ale only niva slovakia bude aj keby furiky padali
edit: NISSAN PATROL JE NA CESTE DOMOV 
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Uto, 03.07.2007, 11:23 |
|
 |
Michal KE
Učeň
Registrovaný: Štv, 24.01.2008, 12:11 Príspevky: 16 Bydlisko: Košice
|
Ahojte.
Dovolim si nesúhlasiť, ja mám tiež Nivku a nemyslím si, že je to niečo
menejcenné. Ano, ak je takto nevhodne upravená ako vidieť na tych fotkách,
odchádzajú nanej veci. Pri takomto zodvihnutí vpredu sú tie poloosi tak vyšpanované, že je otázkou času kedy to povolí. O čo sú lepšie iné terénne autá jedine komfort a pohodlie cestovania. Je veľmi málo typov áut, ktoré boli vyrobené predovšetkým do terénu ako napr. NIVA. Väčšina tkzv offroadov má náhon na jednú nápravu a v prípade potreby sa môže pripojiť aj druhá, už to svedčí otom, že čo je určené na aké jazdenie. Nechcem nejako vychvalovať Nivu, ale myslím si , že pokiaľ má človek trošku zdravého rozumu, prejde aj z Nivou kam che. Netvrdím, že úpravy sú zlé, veď aj na moju hovoria že je to "hybrid blížiaci sa k satelitu" ale úpravy v rámci možností materiálu.
|
Sob, 22.11.2008, 22:34 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
Michal KE píše: Je veľmi málo typov áut, ktoré boli vyrobené predovšetkým do terénu ako napr. NIVA. Väčšina tkzv offroadov má náhon na jednú nápravu a v prípade potreby sa môže pripojiť aj druhá, už to svedčí otom, že čo je určené na aké jazdenie.
 mozes mi plz. vysvetlit ake auta si predstavujes pod pojmom tzv.offroad?
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Sob, 22.11.2008, 22:53 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Na poľné cesty je nivka najlepšie auto.
|
Sob, 22.11.2008, 23:04 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|

Michal KE píše: Ahojte. Dovolim si nesúhlasiť, ja mám tiež Nivku a nemyslím si, že je to niečo menejcenné. Ano, ak je takto nevhodne upravená ako vidieť na tych fotkách, odchádzajú nanej veci. Pri takomto zodvihnutí vpredu sú tie poloosi tak vyšpanované, že je otázkou času kedy to povolí. O čo sú lepšie iné terénne autá jedine komfort a pohodlie cestovania. Je veľmi málo typov áut, ktoré boli vyrobené predovšetkým do terénu ako napr. NIVA. Väčšina tkzv offroadov má náhon na jednú nápravu a v prípade potreby sa môže pripojiť aj druhá, už to svedčí otom, že čo je určené na aké jazdenie. Nechcem nejako vychvalovať Nivu, ale myslím si , že pokiaľ má človek trošku zdravého rozumu, prejde aj z Nivou kam che. Netvrdím, že úpravy sú zlé, veď aj na moju hovoria že je to "hybrid blížiaci sa k satelitu" ale úpravy v rámci možností materiálu.
Nemozes to brat tak zasadne. Nivu som mal a viem co zvladne a co nie. S poloosami mas pravdu. Co sa tyka pohonu ja si mozem na ZJ zvolit medzi trvalou 4x4(medzidif.) a pohon len zadnej napravy (okrem dalsich 2 rezimov.)
Naposledy upravil dado dňa Sob, 22.11.2008, 23:10, celkovo upravené 1
|
Sob, 22.11.2008, 23:06 |
|
 |
Michal KE
Učeň
Registrovaný: Štv, 24.01.2008, 12:11 Príspevky: 16 Bydlisko: Košice
|
No, môj osobný názor je, že "offroad" je vozidlo, ktoré bolo vyrobené za účelom používania viac mimo cesty. Moja predstava? začnem od kráľovnej V3S, niečo menšie UAZ, niečo dostupnejšie NIVA.
Len som chcel zareagovať na to, že sa mi nepáči ako sa väčšina stavia k NIVE a pritom veľa z tých ľudí ani nevie očom to auto je.
Naposledy upravil Michal KE dňa Sob, 22.11.2008, 23:11, celkovo upravené 1
|
Sob, 22.11.2008, 23:07 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Michal KE píše: Ahojte. Dovolim si nesúhlasiť, ja mám tiež Nivku a nemyslím si, že je to niečo menejcenné. Ano, ak je takto nevhodne upravená ako vidieť na tych fotkách, odchádzajú nanej veci. Pri takomto zodvihnutí vpredu sú tie poloosi tak vyšpanované, že je otázkou času kedy to povolí. O čo sú lepšie iné terénne autá jedine komfort a pohodlie cestovania. Je veľmi málo typov áut, ktoré boli vyrobené predovšetkým do terénu ako napr. NIVA. Väčšina tkzv offroadov má náhon na jednú nápravu a v prípade potreby sa môže pripojiť aj druhá, už to svedčí otom, že čo je určené na aké jazdenie. Nechcem nejako vychvalovať Nivu, ale myslím si , že pokiaľ má človek trošku zdravého rozumu, prejde aj z Nivou kam che. Netvrdím, že úpravy sú zlé, veď aj na moju hovoria že je to "hybrid blížiaci sa k satelitu" ale úpravy v rámci možností materiálu.
Chlapče, Ty na čom šlapeš?
|
Sob, 22.11.2008, 23:09 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Michal KE píše: No, môj osobný názor je, že "offroad" je vozidlo, ktoré bolo vyrobené za účelom používania viac mimo cesty. Moja predstava? začnem od kráľovnej V3S, niečo menšie UAZ, niečo dostupnejšie NIVA.
Tak sa skús s niektorým z Tvojich favoritov vybrať na trip napr. do Rumuska. Možno sa dostaneš aj po hranicu okresu.
|
Sob, 22.11.2008, 23:13 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|