Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
Autor |
Správa |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Sory za OT, ale veď tu boli aj iné kraviny v tomto vlákne, odľahčíme tému...Janko a čo tento kúsok, čo povieš?
Podľa mňa najlepšia úprava Jeepa čo som doteraz videl...
... a automat sa ani na tomto nepokazil, a to už má iný terén za sebou.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Ned, 27.03.2011, 23:40 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Jenki vidiš,ale to asi pojde postupne...najprv mu "odišla" strecha a neskor možno automat 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Ned, 27.03.2011, 23:52 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
chi chi chi .... aka milucka debata
ked som zacal pred 6timi rokmi brazdit teren na Patrole s AT tak som bol takmer kacir, blondina, blby blavak co sa mu nechce radit, obmedzeny amik, magor co nevie pouzit spojku, ten co sa nechce v terene zabavat... atd atd
a zrazu toto
_________________ OFF the ROAD
|
Pon, 28.03.2011, 9:41 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
no to šme še zase pobavili
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 28.03.2011, 9:58 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
Normálne squelá téma na začiatok týždňa. Hneď mám lepšiu náladu  ))
2Martino a Jenki : na tom bezstrechovom XJ tá strecha neodišla ale "od yšla" to len aby bolo jasno
|
Pon, 28.03.2011, 10:13 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
2Palo, "ner íp" lebo dostaneš sprchu ako Martino...
2Ivo: a necháš ma sa povoziť?  Nebudem ti hovoriť kacír a tie ostatné oné...  Chcem automat vyskúšať aj so slabším motorom
Liwas píše: chlapci fakt debata o nesmrtelnosti chrusta. Ja automaty aj skolim a .... Automat je super a naviac je blbovzdorny ( kludne mozes zaradit pocas jazdy aj R a on ta neposluchne - elektronika to nedovoli pokial nezastavis - malokto ma odvahu to vyskusat!!!).
"to nedeláš dobře jaromíre, s tou sirkou....to se ti jednou vymstí..."
lebo v kategórii offroad sú aj automaty dosť staršieho dáta (a nemusia byť ani americké), povedal by som, že väčšina je starších. Tam by som sa na elektroniku až tak nespoliehal.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pon, 28.03.2011, 10:32 |
|
 |
Acon
Učeň
Registrovaný: Pia, 04.03.2011, 15:25 Príspevky: 44 Bydlisko: Nitra
|

OGO píše: Acon píše: Omyl. Ak hovoríš o moderných AP, každá má možnosť manuálnej voľby a tá tam nie je pre srandu králikov. No hlavne sa bavíme o terénnych autách a koľkí z nás majú v aute do terénu automat len s D? Sem tam niekto. Ale ak Ti irónia masíruje ego, poslúž si. Pane Bože dobrotivý na nebesiach ! Aká irónia, aké masírovanie ega ? Ja som len napísal zrozumiteľne, že v r. 2011 je už anachronizmom mystifikovať automaty, keď už cez 50-60 rokov veselo jazdia. No ale keď si už spomenul, že sa bavíme o terénnych autách s automatickými prevodovkami, tak si už mal napísať, aký je rozdiel v automatickej prevodovke, čo je v terénnych autách oproti automatu napr. v osobných autách, alebo nákladných autách, alebo mikrobusoch, alebo nákladných autách...Lebo principiálne žiadny. ...
Ja som ani nehovoril, že je medzi nimi rozdiel. Snáď len taký, že v offe menič neuzamyká vždy a v osobáku hej. No rozdiel inak nie je. Myslel som práve možnosť predvolieb. Automat sa opotrebováva svojou funkciou, čo je radenie. Predvolbou obmedzím radenie smerom hore aby mi prevodovka zbytočne neradila na pár metrov pri pomalej jazde mestom a pod. Ak ju nechám radiť v celom rozsahu, tak mi zaradí v meste 4 na 100m aby po spomalení zasa podradila 4 alebo podobne. Radenie do N samozrejme prevodovku nepoškodí, no je to zbytočný krok, ktorý prevodovku viac opotrebuje ako keď tam zostane zaradená rýchlosť.
A napr. ja mám predvolby 1.2.3.D v teréne väčšinou zaradím 3 a zablokujem, lebo nemá zmysel aby to radilo aj 4 o 1 a 2 ani nehovorím. Po meste mám predvolenú 3. Na bruchoplaze mám len D a +-. Celkom ma irituje ak mi radí v meste 4 pretože to každú chvíľu preraďuje medzi 3 a 4. +- nepoužívam, lebo sa mi nechce rozmíšlať nad tým, či treba alebo netreba radiť. Dosť sa naradím v práci.
_________________ jazdím skratkou, je to síce ďalej, zato horšou cestou. ak niečo, tak 0910 600 711
Naposledy upravil Acon dňa Pon, 28.03.2011, 11:32, celkovo upravené 1
|
Pon, 28.03.2011, 11:25 |
|
 |
Acon
Učeň
Registrovaný: Pia, 04.03.2011, 15:25 Príspevky: 44 Bydlisko: Nitra
|
dado píše: Toto si nastudujte a automat vam bude sluzit dlho a dobre : (riadim sa nim uz 6 rokov, auto ma najazdene 186 000 km a ziadnu zavadu som neriesil)
Jak používat automatickou převodovku - Miroslav Vejman, usmotors.cz Autor: luke - Úterý, 19.04. 2005 - 07:30:00 Téma: Technika Miroslav Vejman nám napsal(a): Obsah následujících řádek platí s tím, že je napsán především s důrazem na maximálně šetrné zacházení s automatickými převodovkami. ..............
nechcel som to tak obšírne popisovať, no presne o tom to je.
_________________ jazdím skratkou, je to síce ďalej, zato horšou cestou. ak niečo, tak 0910 600 711
|
Pon, 28.03.2011, 11:28 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|