Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 16:59
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 68 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5
 Automatická prevodovka 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Sory za OT, ale veď tu boli aj iné kraviny v tomto vlákne, odľahčíme tému...Janko a čo tento kúsok, čo povieš?
Obrázok
Podľa mňa najlepšia úprava Jeepa čo som doteraz videl... :smt121
... a automat sa ani na tomto nepokazil, a to už má iný terén za sebou.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Ned, 27.03.2011, 23:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jenki vidiš,ale to asi pojde postupne...najprv mu "odišla" strecha a neskor možno automat :lol: :lol:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Ned, 27.03.2011, 23:52
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
chi chi chi .... aka milucka debata :-D
ked som zacal pred 6timi rokmi brazdit teren na Patrole s AT tak som bol takmer kacir, blondina, blby blavak co sa mu nechce radit, obmedzeny amik, magor co nevie pouzit spojku, ten co sa nechce v terene zabavat... atd atd

a zrazu toto

Pon, 28.03.2011, 9:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no to šme še zase pobavili :-D

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 28.03.2011, 9:58
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Normálne squelá téma na začiatok týždňa. Hneď mám lepšiu náladu :-)))

2Martino a Jenki : na tom bezstrechovom XJ tá strecha neodišla ale "odyšla" to len aby bolo jasno

Pon, 28.03.2011, 10:13
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
2Palo, "neríp" lebo dostaneš sprchu ako Martino... :-D

2Ivo: a necháš ma sa povoziť? :-D Nebudem ti hovoriť kacír a tie ostatné oné... :wink: Chcem automat vyskúšať aj so slabším motorom :twisted:
Liwas píše:
chlapci fakt debata o nesmrtelnosti chrusta. Ja automaty aj skolim a ....
Automat je super a naviac je blbovzdorny ( kludne mozes zaradit pocas jazdy aj R a on ta neposluchne - elektronika to nedovoli pokial nezastavis - malokto ma odvahu to vyskusat!!!).

"to nedeláš dobře jaromíre, s tou sirkou....to se ti jednou vymstí..."
lebo v kategórii offroad sú aj automaty dosť staršieho dáta (a nemusia byť ani americké), povedal by som, že väčšina je starších. Tam by som sa na elektroniku až tak nespoliehal.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pon, 28.03.2011, 10:32
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OGO píše:
Acon píše:
Omyl. Ak hovoríš o moderných AP, každá má možnosť manuálnej voľby a tá tam nie je pre srandu králikov. No hlavne sa bavíme o terénnych autách a koľkí z nás majú v aute do terénu automat len s D? Sem tam niekto. Ale ak Ti irónia masíruje ego, poslúž si.

Pane Bože dobrotivý na nebesiach ! Aká irónia, aké masírovanie ega ?
Ja som len napísal zrozumiteľne, že v r. 2011 je už anachronizmom mystifikovať automaty, keď už cez 50-60 rokov veselo jazdia.
No ale keď si už spomenul, že sa bavíme o terénnych autách s automatickými prevodovkami, tak si už mal napísať, aký je rozdiel v automatickej prevodovke, čo je v terénnych autách oproti automatu napr. v osobných autách, alebo nákladných autách, alebo mikrobusoch, alebo nákladných autách...Lebo principiálne žiadny.
...

Ja som ani nehovoril, že je medzi nimi rozdiel. Snáď len taký, že v offe menič neuzamyká vždy a v osobáku hej. No rozdiel inak nie je. Myslel som práve možnosť predvolieb. Automat sa opotrebováva svojou funkciou, čo je radenie. Predvolbou obmedzím radenie smerom hore aby mi prevodovka zbytočne neradila na pár metrov pri pomalej jazde mestom a pod. Ak ju nechám radiť v celom rozsahu, tak mi zaradí v meste 4 na 100m aby po spomalení zasa podradila 4 alebo podobne. Radenie do N samozrejme prevodovku nepoškodí, no je to zbytočný krok, ktorý prevodovku viac opotrebuje ako keď tam zostane zaradená rýchlosť.

A napr. ja mám predvolby 1.2.3.D v teréne väčšinou zaradím 3 a zablokujem, lebo nemá zmysel aby to radilo aj 4 o 1 a 2 ani nehovorím. Po meste mám predvolenú 3. Na bruchoplaze mám len D a +-. Celkom ma irituje ak mi radí v meste 4 pretože to každú chvíľu preraďuje medzi 3 a 4. +- nepoužívam, lebo sa mi nechce rozmíšlať nad tým, či treba alebo netreba radiť. Dosť sa naradím v práci.

Naposledy upravil Acon dňa Pon, 28.03.2011, 11:32, celkovo upravené 1

Pon, 28.03.2011, 11:25
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
Toto si nastudujte a automat vam bude sluzit dlho a dobre :
(riadim sa nim uz 6 rokov, auto ma najazdene 186 000 km a ziadnu zavadu som neriesil)

Jak používat automatickou převodovku - Miroslav Vejman, usmotors.cz
Autor: luke - Úterý, 19.04. 2005 - 07:30:00
Téma: Technika

Miroslav Vejman
nám napsal(a): Obsah následujících řádek platí s tím, že je napsán především s důrazem na maximálně šetrné zacházení s automatickými převodovkami. ..............

nechcel som to tak obšírne popisovať, no presne o tom to je.

Pon, 28.03.2011, 11:28
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 68 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný