Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 25.05.2025, 14:03
Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
 silikonove tesnenia 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
na v8 sa mi nejako straca chladiaca kapalina po vymene tesneni. Dal som tam Felpro tesnenia ale tecie to niekadial - asi 2 l za tyzden. chcem vyhodit tieto tesnenia a dat tam radsej silikon. viete niekto odporucit co je najlepsie pouzit, aspon aku znacku a kde sa to da lokalne kupit? Su tam nejake vyhody/nevyhody silikonu oproti klingeritovemu tesneniu (samo na vodny okruh, a sanie x hlava)?

Pon, 04.01.2010, 11:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
rustycj píše:
nevyhody silikonu

... no videl som uz taku aplikaciu ( skareda vec ) a silikon poupchaval kanaliky resp redukoval prietoky. Neviem ci by si mal radsej hladat dovod preco - skrivena hlava - zrovnanie.

Pon, 04.01.2010, 12:24
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Samostatný silikon nie! Je makký a teplom Ti za chvíľku vypochoduje a si kov na kov.

prerovnať dosadacie plochy, dodržať postupnosť pri doťahovaní skrutiek.

-ka-

Pon, 04.01.2010, 12:31
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
prave ze vsetky dosadacie plochy som dal zarovnat okrem bloku a vstupnych otvorov hlav, aj dosadacie plochy na sani, lenze ako to tam skontrolujes ci tesni? mohol kludne chlapik co to rovnal netrafit uhol a vznikla medzierka ktoru by silikon vyrovnal ale klingerit nie a mam taky pocit ze asi tam to unika...
skusili ste niekto dat silikon na klingerit (len na chladiace kanaly) a drzi to? tj taky modry na olejove vane, motory a pod, a ten by teplom nemal povolit aspon co pisu...
http://www.itwconsumer.com/catalog.aspx?prodID=26

Pon, 04.01.2010, 13:22
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak to nie je asi silikon, lebo ten ako taký je fakt makký a poddajný - tmel na tesnenie prírub a prevodoviek Ti to utesní, ale počítaj aj s problematickou demontážou.

Ja osobne by som išiel asi cestou medených krúžkov - nechať vyseknúť na mieru, vyžíhať aby mali presah nad tesnenie aspon 0,2mm a ono sa to preberie

-ka-

Pon, 04.01.2010, 14:09
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ale medenne plechy tiez nepomozu ak nie su roviny sania a hlavy rovnobezne (ako je vlavo na obrazku) co je dost mozne
a som sa zle vyjadril, silikon jasne ze nie taky na kominy ale RTV
Obrázok

Pon, 04.01.2010, 14:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dokazes zmerat uhol sania po prilozeni hlavy bez tennenia (strojarskym nastavovacim uhlomerom) a skontrolovat presnost uhlu zabrusenia?
Ja som zbrusoval uz vela Veckovych motorov ale nikdy som nemal poziadavku zbrusit cast sania vzdy len cast na blok. :!:
Ja nie som mechanik a robim co po mne chcu ale moze byt problem prave v tom, ze sa zbrusilo sanie a moze byt do konusu alebo prilis velka medzera a tesnenie nedostatocne pritlaci. Preto to skus poskladat na sucho bez tesneni a premeraj sumernost ploch, pripadne aka hruba medzera vznika pre tesnenie.

Uto, 05.01.2010, 16:11
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No na majej V8 ked pretesnoval veci okolo chladenia tak som normálne tesnenie použil a na kryt rozvodu reťaze kde idú dva kanály chladenia tak tesnenie vyrobil normálne z klingeritu. Trochu to mazol silikonom aby mi to neodpadlo a len dotiahol veko na MOMENT predpísaný výrobcom a nič netečie. Ale predtým plochu radekom zarovnal. Rovnako aj dekel.

Ak tečie niekde na hlave tak nieje niečo košer, a ked chladiačka niekam uniká skus niečim zafarbiť a uvidíš či niekde na povrchu nevyrazí.

A nestráca sa ti voda cez tesnenie vodnej pumpy či dekla rozvodou? To je bežná závada. Navyše voda sa povačšinou odparí a nieje to moc vidno. Druhá vec je že časť skrutiek je spoločná pre vodnú pumpu a dekel, ak povolíš len pumpu tak sa to uvolní a nemusí to už tesniť.

Manifold a ostatné veci budem robiť až ked príde čas alebo sa rozhodnem pre upravu manifoldu.

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 06.01.2010, 21:25
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vstup a vystup vodnej pumpy som pretesnil ako prvy - povolilo tam sililokonove tesnenie (co mi predali v skodovkarskej predajni) medzi pumpou a backing plate, dal som tam nove tesnenia a z klingeritu medzi blok a kryt rozvodov, atd (dokopy tri tesnenia), malo by to tesnit. von to urcite neunika, aj kapalina v novej nadrzke behom chvilky sa zafarbila olejom. To sanie poriesim tym modrym rtv a ked stale nebude tesnit kupim nove

Štv, 07.01.2010, 9:26
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 9 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný