Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
Dora
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 21:46 Príspevky: 339 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
jo Poliaci sú iná káva, ale už ma vystresovali aj Ukrajinci a Turci. A keď sa tý začnú medzi sebou naháňať - Hungaroring je proti tomu houby  Inak najhorší zážitok s kamionmi som mal v roterdame, kde sa na asi 5 prúdovej ceste rozhodol kamion prejsť s úplne pravého pruhu do úplne lavého pruhu (spametal sa, že treba odbočiť). Bohužiaľ som bol akurát v mŕtvom uhle (tesne za kabínou). tak som spravil taký rybací manéver (podľa tých rybiek, čo plávajú popri žralokoch a kopírujú jeho plavbu).... spolucestujúci v mojom aute začali artikulovane rozprávať asi po pol hodine  . Hold bol som v zlom čase na zlom mieste.
_________________ všetko je raz "poprvé" skype: doraskype2918 ex: Suzuki Samurai ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD ex: Jeep Grand Cherokee 5.2 ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI
|
Pon, 12.11.2007, 8:00 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3297 Bydlisko: Nitra
|
puklo píše: do riti ja veziem 35tis. litrov benzínu a ked potrebujem brzdnú dráhu a priestor na manéver uhýbacíí  nemám kam!!!!! kua raz sa všetci naraz odparíme 
Odbocim od temy ale napadla ma s tym benzinom jedna prihoda.Zo Srbska sme viezli do Rakuska alebo skor tlacili 4 tankove clny z benzinom.Cca 6 000 ton.Strojny elektrikar isiel dopredu skontrolovat kotvy a na kotevny vratok si polozil cigarety zo zapalovacom.Bolo leto a prazilo slnko.Zo zadu cca 150 m sme len poculi vybuch a ohnivu gulu.Bola minuta ticha a cakali sme let do neba.Ten zapalovac mu vybuchol.Ak by to cele drblo tak zo Srbska by som priletel expresne domov.Kamos vtedy dlho nefajcil.
[je to od temy,ak sa to zmaze,nevadi mi to]
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pon, 12.11.2007, 21:23 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
teraz asi zatnem trosku od veci, ja osobne si pametam a praktikujem taku vec, ze ked ma nieco dlhe predbieha lebo sa neponahlam tak mu bliknem hned ako sa moze zaradit predo mna. toto som tu uz nevidel roky. A v cechach to tusim pekne funguje. Co na to kamionisti? Aka rada ohladne tejto veci? Smerovka vpravo alebo blikut dialkacmi?
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Uto, 13.11.2007, 20:05 |
|
 |
puklo
Koumák
|
funguje to všade dokonca aj u nás 
_________________ niekedy sa sám seba pýtam, kto sme, odkial sme prišli a kam smerujeme..Potom si nalejem odpoveď a zas je dobre.
RR P38 V8 BMW 330XD Pinzgauer 710M AVIA 31T 4x4 sklápač PV3S M1
ex: terrano II ex: terracan ex: xj 2:5TD ex: RR P38 2.5 DSE ex: ZJ 5.9
|
Uto, 13.11.2007, 20:09 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
to s tym blikanim funguje, a cim horsia viditelnost tym viac blikania 8) ked hovorime o mrtvom uhle si predstavte ze aj na takom peugeote boxeri su. na kazdej strane po jednom, ako sa lomia spatne zrkadla tak nevidno poriadne ani prd... a aj na mna uz trubili aj blikali ked som ich nevidel. a inak aj ja vozim ADRku a aj na vysielacke som na 10ne a aj nalepku 4x4club mam na aute (vzadu aby ma KAPO a PUKLO spoznali) a inak moja skusenost bola do dnesneho dna taka ze tych ´´dobrych´´ kamionistov bolo na cestach ovela viacale po dnesku beriem spat..  tolko nadavok som sa naucil cosi kamionisti nadavali ze az  sak soferi maju drzat za jeden koniec kua a proti zelenym mame byt... (dostal som dnes pokutu 140 eur za pretazenie) a nie sa proti sebe stverat. a inak na zaklade svetiel sa da pekne komunikovat medzi sofermi pokial ten prvy nema zrovna slepy uhol a nevidi 
|
Str, 14.11.2007, 23:04 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
|
Štv, 15.11.2007, 1:59 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

pravdupovediac som ešte tu aj vďaka tomu, že kamarát, ktorý ma viezol, to ešte stihol ubrzdiť, keď sa kamión pred nami na diaľnici neočakávane začal otáčať odbočujúc cez to miesto bez zvodidiel medzi diaľnicami...
moje poznatky sú také, že medzi kamionistami je kopu fakt správnych chlapákov; druhá vec je, že rovnako ako v každej skupine ľudí, je tam aj kopa blbcov; jazdiaca verejnosť ich vníma negatívne, lebo zavadzajú, zneužívajú svoju "ozrutnosť" a často ohrozujú ostatných; táto verejnosť má z časti pravdu, na druhej strane ale nechápe, ako to je sedieť za volantom náklaďáka, jazdiť s tou opachou pomedzi tiež bezohladné a často sebaohrozujúco aj hlúpo jazdiace osobáky , robiť tak tisíce km, naháňaný, preťažovaný,...
resume: vodič náklaďáku (aj autobusu) je až na výnimky profesionál a mal by sa ako profík aj správať a je namieste to od neho očakávať;
vodiči osobákov by si okrem svojej zraniteľnosti mali uvedomiť, že ten kolos je ťažšie ovládať, ako tie ich elektronikou nabité krabičky a nebyť za každú cenu majstrom sveta...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
Naposledy upravil Jano JP dňa Štv, 15.11.2007, 9:43, celkovo upravené 1
|
Štv, 15.11.2007, 9:27 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|

Jano JP píše: pravdupovediac som ešte tu aj vďaka tomu, že kamarát, ktorý ma viezol, to ešte stihol ubrzdiť, keď sa kamión pred nami na diaľnici neočakávane začal otáčať odbočujúc cez to miesto bez zvodidiel medzi diaľnicami...
moje poznatky sú také, že medzi kamionistami je kopu fakt správnych chlapákov; druhá vec je, že rovnako ako v každej skupine ľudí, je tam aj kopa blbcov; jazdiaca verejnosť ich vníma negatívne, lebo zavadzajú, zneužívajú svoju "ozrutnosť" a často ohrozujú ostatných; táto verejnosť má z časti pravdu, na druhej straneale nechápe, ako to je sedieť za volantom náklaďáka, jazdiť s tou opachou pomedzi tiež bezohladné a často sebaohrozujúco aj hlúpo jazdiace osobáky , robiť tak tisíce km, naháňaný, preťažovaný,...
resume: vodič náklaďáku (aj autobusu) je až na výnimky profesionál a mal by sa ako profík aj správať a je namieste to od neho očakávať; vodiči osobákov by si okrem svojej zraniteľnosti mali uvedommiť, že ten kolos je ťažšie ovládať, ako tie ich elektronikou nabité krabičky a nebyť zqa každú cenu majstrom sveta...
A Janko múdro Ty vravíš veru
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 15.11.2007, 9:31 |
|
 |
Kmoter
Majster Slovenčinár
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 20:07 Príspevky: 957 Bydlisko: Nitra
|
Kolega dosť často umiselne brzdí kamijony dokopca. Ja som to ešte sespravil ale pár krát som už bol z nich nervný a mal som sto chutí pred ním začať pribrzdovať.
Čo sa tíka pbikania pri predbiehaní tak stím som sa hlavne stretol v talianku (v nemecku takmer vôbec a neverím že tých pár vinimiek boli nemci). Keby to robili včetci je to skvelé, tento týždeň v noci sa mi neumyselne podarilo zaradiť sa snáť 30cm pred kmijón, to ste mali vidieť tú svetelnú a zvujovú šou. Bola tma a predtím pršalo a strašne sa na tích ivekách špinia pravé spetáky, prošku poprší predbehneš pár kaminjonov anevidíš tam nič 
_________________Ja a slovenčina
Toyota LC 61
|
Sob, 17.11.2007, 14:48 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
kmoter a vcul otazka.... pouzivas aj smerovky??? ale pravdu. ja sobne ano. a myslim teraz dialnice
|
Ned, 18.11.2007, 20:45 |
|
 |
Dora
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 21:46 Príspevky: 339 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
keď sme pri tých kamionoch, teda dúfam, že nikoho neurazím, ale tá kooperatívácka reklama je super, že ?  no a vedeli ste že majú kôli tomu súd ? ževraj kazia image kamionistov. No teda u mňa nie, šofér ako šofér, keď je vôl tak može sedieť aj v smarte a može spôsobiť dobrú šlamastiku ...
_________________ všetko je raz "poprvé" skype: doraskype2918 ex: Suzuki Samurai ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD ex: Jeep Grand Cherokee 5.2 ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI
|
Ned, 18.11.2007, 21:03 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|

Kmoter píše: Kolega dosť často umiselne brzdí kamijony dokopca. Ja som to ešte sespravil ale pár krát som už bol z nich nervný a mal som sto chutí pred ním začať pribrzdovať. Čo sa tíka pbikania pri predbiehaní tak stím som sa hlavne stretol v talianku (v nemecku takmer vôbec a neverím že tých pár vinimiek boli nemci). Keby to robili včetci je to skvelé, tento týždeň v noci sa mi neumyselne podarilo zaradiť sa snáť 30cm pred kmijón, to ste mali vidieť tú svetelnú a zvujovú šou
Kmotre , po ušoch by si si zaslúžil . Ak šoféruješ , ako píšeš , zbohom mamamia.
A práve taliani nezvyknú blikať , že sa môžeš zaradiť . Taliani blikajú /na osobákoch / vždy , ked idú predbiehať , že"pozor idem !"
A kto úmyselne brzdí kamión , tak nech sa modlí , aby sa mu auto nepokazilo , nedostal defekt a tak , lebo nie každý je dobrák , ako ja alebo Puklo  . V ruskom kamióne sedí zvedša bývalý člen specnaz , jugoslovanský šoféri majú tiež zvädša niekolko zárezov na pažbe .
Kolega dvoch jugošov pri žiline takto pribrzdil , a tý za ním pálili hlava nehlava vyše dvesto km , a určite mu nechcely zaplatiť pivo .  Vravel ,že mu už aj lepilo .
Turci sú asi najvzornejší , pomôžu , pohostia ,neokradnú .Sa vravý , že ak parkuješ pri turkoch nemusíš sa ničoho báť .
To zase neplatí o Poliakoch , tých nemá nikto rád , ani poliaci
Sú asi dve hlavné skupiny kamiónistov , tý čo to robia zo zúfalstva / pre prachy / a tý preto , že ich to bavý . A ono je to potom aj vidieť .
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
Naposledy upravil Kapo dňa Ned, 18.11.2007, 22:36, celkovo upravené 1
|
Ned, 18.11.2007, 22:22 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Dora píše: keď sme pri tých kamionoch, teda dúfam, že nikoho neurazím, ale tá kooperatívácka reklama je super, že ?  no a vedeli ste že majú kôli tomu súd ? ževraj kazia image kamionistov. No teda u mňa nie, šofér ako šofér, keď je vôl tak može sedieť aj v smarte a može spôsobiť dobrú šlamastiku ...
Teda , tá reklama je úplne perfektná , vždy sa na nej zarehocem  Som tu niekde písal podobný príbeh , čo sa stal kolegovy. Idem pozrieť .
Tak tu : viewtopic.php?t=738
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 18.11.2007, 22:27 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
tá reklama je geniálna po každej stránke, aj tí týpci sú neskutoční, to jak sa strhne zo spánku a chňapne volant, akože "ja som nespal" a to absolútne presvedčivé zdesenie - no iba magor sa môže na tvorcov či účinkujúcich hnevať...
...a jo, Kapo, fakt pekne si to o tých kamionistoch napísal...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pon, 19.11.2007, 9:14 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Kmoter píše: Kolega dosť často umiselne brzdí kamijony dokopca. Ja som to ešte sespravil ale pár krát som už bol z nich nervný a mal som sto chutí pred ním začať pribrzdovať.
...Kmoter... a už si karoval aj niečo ťažšie ako táčky zo železným kolečkom ? 
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pon, 19.11.2007, 10:09 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|