Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 1:27
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 55 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 Mrtvy uhol 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jo Poliaci sú iná káva, ale už ma vystresovali aj Ukrajinci a Turci. A keď sa tý začnú medzi sebou naháňať - Hungaroring je proti tomu houby :D Inak najhorší zážitok s kamionmi som mal v roterdame, kde sa na asi 5 prúdovej ceste rozhodol kamion prejsť s úplne pravého pruhu do úplne lavého pruhu (spametal sa, že treba odbočiť). Bohužiaľ som bol akurát v mŕtvom uhle (tesne za kabínou). tak som spravil taký rybací manéver (podľa tých rybiek, čo plávajú popri žralokoch a kopírujú jeho plavbu).... spolucestujúci v mojom aute začali artikulovane rozprávať asi po pol hodine :-D . Hold bol som v zlom čase na zlom mieste.

ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD
ex: Jeep Grand Cherokee 5.2
ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI

Pon, 12.11.2007, 8:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
puklo píše:
do riti ja veziem 35tis. litrov benzínu a ked potrebujem brzdnú dráhu a priestor na manéver uhýbacíí :-D nemám kam!!!!! kua raz sa všetci naraz odparíme :(

Odbocim od temy ale napadla ma s tym benzinom jedna prihoda.Zo Srbska sme viezli do Rakuska alebo skor tlacili 4 tankove clny z benzinom.Cca 6 000 ton.Strojny elektrikar isiel dopredu skontrolovat kotvy a na kotevny vratok si polozil cigarety zo zapalovacom.Bolo leto a prazilo slnko.Zo zadu cca 150 m sme len poculi vybuch a ohnivu gulu.Bola minuta ticha a cakali sme let do neba.Ten zapalovac mu vybuchol.Ak by to cele drblo tak zo Srbska by som priletel expresne domov.Kamos vtedy dlho nefajcil.
[je to od temy,ak sa to zmaze,nevadi mi to]

Pon, 12.11.2007, 21:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
teraz asi zatnem trosku od veci, ja osobne si pametam a praktikujem taku vec, ze ked ma nieco dlhe predbieha lebo sa neponahlam tak mu bliknem hned ako sa moze zaradit predo mna. toto som tu uz nevidel roky. A v cechach to tusim pekne funguje. Co na to kamionisti? Aka rada ohladne tejto veci? Smerovka vpravo alebo blikut dialkacmi?

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Uto, 13.11.2007, 20:05
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
funguje to všade dokonca aj u nás :-)

RR P38 V8
BMW 330XD
Pinzgauer 710M
AVIA 31T 4x4 sklápač
PV3S M1

ex: terrano II
ex: terracan
ex: xj 2:5TD
ex: RR P38 2.5 DSE
ex: ZJ 5.9

Uto, 13.11.2007, 20:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to s tym blikanim funguje, a cim horsia viditelnost tym viac blikania 8) ked hovorime o mrtvom uhle si predstavte ze aj na takom peugeote boxeri su. na kazdej strane po jednom, ako sa lomia spatne zrkadla tak nevidno poriadne ani prd... a aj na mna uz trubili aj blikali ked som ich nevidel. a inak aj ja vozim ADRku a aj na vysielacke som na 10ne a aj nalepku 4x4club mam na aute (vzadu aby ma KAPO a PUKLO spoznali) a inak moja skusenost bola do dnesneho dna taka ze tych ´´dobrych´´ kamionistov bolo na cestach ovela viacale po dnesku beriem spat.. :roll: tolko nadavok som sa naucil cosi kamionisti nadavali ze az :evil: sak soferi maju drzat za jeden koniec kua a proti zelenym mame byt... (dostal som dnes pokutu 140 eur za pretazenie) a nie sa proti sebe stverat. a inak na zaklade svetiel sa da pekne komunikovat medzi sofermi pokial ten prvy nema zrovna slepy uhol a nevidi :-D

Str, 14.11.2007, 23:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ked sme pri tych kamionoch... :-D :-D :-D musel som to sem dat :wink:

http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=10448

Štv, 15.11.2007, 1:59
Profil ICQ WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pravdupovediac som ešte tu aj vďaka tomu, že kamarát, ktorý ma viezol, to ešte stihol ubrzdiť, keď sa kamión pred nami na diaľnici neočakávane začal otáčať odbočujúc cez to miesto bez zvodidiel medzi diaľnicami...

moje poznatky sú také, že medzi kamionistami je kopu fakt správnych chlapákov; druhá vec je, že rovnako ako v každej skupine ľudí, je tam aj kopa blbcov; jazdiaca verejnosť ich vníma negatívne, lebo zavadzajú, zneužívajú svoju "ozrutnosť" a často ohrozujú ostatných; táto verejnosť má z časti pravdu, na druhej strane ale nechápe, ako to je sedieť za volantom náklaďáka, jazdiť s tou opachou pomedzi tiež bezohladné a často sebaohrozujúco aj hlúpo jazdiace osobáky , robiť tak tisíce km, naháňaný, preťažovaný,...

resume: vodič náklaďáku (aj autobusu) je až na výnimky profesionál a mal by sa ako profík aj správať a je namieste to od neho očakávať;
vodiči osobákov by si okrem svojej zraniteľnosti mali uvedomiť, že ten kolos je ťažšie ovládať, ako tie ich elektronikou nabité krabičky a nebyť za každú cenu majstrom sveta...

Naposledy upravil Jano JP dňa Štv, 15.11.2007, 9:43, celkovo upravené 1

Štv, 15.11.2007, 9:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
pravdupovediac som ešte tu aj vďaka tomu, že kamarát, ktorý ma viezol, to ešte stihol ubrzdiť, keď sa kamión pred nami na diaľnici neočakávane začal otáčať odbočujúc cez to miesto bez zvodidiel medzi diaľnicami...

moje poznatky sú také, že medzi kamionistami je kopu fakt správnych chlapákov; druhá vec je, že rovnako ako v každej skupine ľudí, je tam aj kopa blbcov; jazdiaca verejnosť ich vníma negatívne, lebo zavadzajú, zneužívajú svoju "ozrutnosť" a často ohrozujú ostatných; táto verejnosť má z časti pravdu, na druhej straneale nechápe, ako to je sedieť za volantom náklaďáka, jazdiť s tou opachou pomedzi tiež bezohladné a často sebaohrozujúco aj hlúpo jazdiace osobáky , robiť tak tisíce km, naháňaný, preťažovaný,...

resume: vodič náklaďáku (aj autobusu) je až na výnimky profesionál a mal by sa ako profík aj správať a je namieste to od neho očakávať;
vodiči osobákov by si okrem svojej zraniteľnosti mali uvedommiť, že ten kolos je ťažšie ovládať, ako tie ich elektronikou nabité krabičky a nebyť zqa každú cenu majstrom sveta...

A Janko múdro Ty vravíš veru

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Štv, 15.11.2007, 9:31
Majster Slovenčinár
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kolega dosť často umiselne brzdí kamijony dokopca. Ja som to ešte sespravil ale pár krát som už bol z nich nervný a mal som sto chutí pred ním začať pribrzdovať.
Čo sa tíka pbikania pri predbiehaní tak stím som sa hlavne stretol v talianku (v nemecku takmer vôbec a neverím že tých pár vinimiek boli nemci). Keby to robili včetci je to skvelé, tento týždeň v noci sa mi neumyselne podarilo zaradiť sa snáť 30cm pred kmijón, to ste mali vidieť tú svetelnú a zvujovú šou. Bola tma a predtím pršalo a strašne sa na tích ivekách špinia pravé spetáky, prošku poprší predbehneš pár kaminjonov anevidíš tam nič :-(

Sob, 17.11.2007, 14:48
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kmoter a vcul otazka.... pouzivas aj smerovky??? ale pravdu. ja sobne ano. a myslim teraz dialnice

Ned, 18.11.2007, 20:45
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
keď sme pri tých kamionoch, teda dúfam, že nikoho neurazím, ale tá kooperatívácka reklama je super, že ? :-D no a vedeli ste že majú kôli tomu súd ? ževraj kazia image kamionistov. No teda u mňa nie, šofér ako šofér, keď je vôl tak može sedieť aj v smarte a može spôsobiť dobrú šlamastiku ...

ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD
ex: Jeep Grand Cherokee 5.2
ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI

Ned, 18.11.2007, 21:03
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kmoter píše:
Kolega dosť často umiselne brzdí kamijony dokopca. Ja som to ešte sespravil ale pár krát som už bol z nich nervný a mal som sto chutí pred ním začať pribrzdovať.
Čo sa tíka pbikania pri predbiehaní tak stím som sa hlavne stretol v talianku (v nemecku takmer vôbec a neverím že tých pár vinimiek boli nemci). Keby to robili včetci je to skvelé, tento týždeň v noci sa mi neumyselne podarilo zaradiť sa snáť 30cm pred kmijón, to ste mali vidieť tú svetelnú a zvujovú šou

Kmotre , po ušoch by si si zaslúžil . Ak šoféruješ , ako píšeš , zbohom mamamia.

A práve taliani nezvyknú blikať , že sa môžeš zaradiť . Taliani blikajú /na osobákoch / vždy , ked idú predbiehať , že"pozor idem !"

A kto úmyselne brzdí kamión , tak nech sa modlí , aby sa mu auto nepokazilo , nedostal defekt a tak , lebo nie každý je dobrák , ako ja alebo Puklo :-D . V ruskom kamióne sedí zvedša bývalý člen specnaz , jugoslovanský šoféri majú tiež zvädša niekolko zárezov na pažbe . :wink:

Kolega dvoch jugošov pri žiline takto pribrzdil , a tý za ním pálili hlava nehlava vyše dvesto km , a určite mu nechcely zaplatiť pivo . :-D Vravel ,že mu už aj lepilo .

Turci sú asi najvzornejší , pomôžu , pohostia ,neokradnú .Sa vravý , že ak parkuješ pri turkoch nemusíš sa ničoho báť .
To zase neplatí o Poliakoch , tých nemá nikto rád , ani poliaci :twisted:

Sú asi dve hlavné skupiny kamiónistov , tý čo to robia zo zúfalstva / pre prachy / a tý preto , že ich to bavý . A ono je to potom aj vidieť .

Naposledy upravil Kapo dňa Ned, 18.11.2007, 22:36, celkovo upravené 1

Ned, 18.11.2007, 22:22
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dora píše:
keď sme pri tých kamionoch, teda dúfam, že nikoho neurazím, ale tá kooperatívácka reklama je super, že ? :-D no a vedeli ste že majú kôli tomu súd ? ževraj kazia image kamionistov. No teda u mňa nie, šofér ako šofér, keď je vôl tak može sedieť aj v smarte a može spôsobiť dobrú šlamastiku ...

Teda , tá reklama je úplne perfektná , vždy sa na nej zarehocem :lol: Som tu niekde písal podobný príbeh , čo sa stal kolegovy. Idem pozrieť .

Tak tu : viewtopic.php?t=738

Ned, 18.11.2007, 22:27
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tá reklama je geniálna po každej stránke, aj tí týpci sú neskutoční, to jak sa strhne zo spánku a chňapne volant, akože "ja som nespal" a to absolútne presvedčivé zdesenie - no iba magor sa môže na tvorcov či účinkujúcich hnevať...

...a jo, Kapo, fakt pekne si to o tých kamionistoch napísal...

Pon, 19.11.2007, 9:14
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kmoter píše:

...Kmoter... a už si karoval aj niečo ťažšie ako táčky zo železným kolečkom ? :evil:

Pon, 19.11.2007, 10:09
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 55 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný