Dnes je sobota 7. júna 2025, meniny má Róbert a zajtra Medard
Autor |
Správa |
majaNR
Koumák
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:11 Príspevky: 175 Bydlisko: Nitra
|
palo-cherokee píše: Niekto tvrdí, že dalmatín je blbý, ale nie je to pravda. On je len tvrdohlavý a prieberčivý v tom, ....
tak to mas fakt pravdu v tom ze vela ludi si mysli ze su blbe  Ono to ale bude skor o panovi a nie o psovi  Dalmatiny podobne ako vela inych polovnych plemien doplatili na svoj pekny "hrackarsky" vzhlad a Disneyho rozpravku...  Minule som niekde citala ze sa dokonca cvicia na vodenie slepych, a to podla mna blby pes nezvladne ...
_________________ Nie som povinná byť taká, aká by som podľa ostatných mala byť. Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.
|
Str, 03.01.2007, 11:30 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

majaNR píše: palo-cherokee píše: Niekto tvrdí, že dalmatín je blbý, ale nie je to pravda. On je len tvrdohlavý a prieberčivý v tom, .... tak to mas fakt pravdu v tom ze vela ludi si mysli ze su blbe  Ono to ale bude skor o panovi a nie o psovi  Dalmatiny podobne ako vela inych polovnych plemien doplatili na svoj pekny "hrackarsky" vzhlad a Disneyho rozpravku...  Minule som niekde citala ze sa dokonca cvicia na vodenie slepych, a to podla mna blby pes nezvladne ...
- no a teraz ste ma už nadobro vyprovokovali...
troška fušujem celý život do prírody a odjakživa sa bránim zažitým tézam...napr. vraj zvieratá sa správajú pudovo, nemyslia... kto sa zadíval do očí niektorých zvierat, nielenže v nich videl iskru a múdrosť, videl aj ich dušu...a tu je hneď ďalší prúser - podľa mne známeho nemenovaného náboženstva zvieratá nemajú dušu...to len človek, vyvolená to koruna tvorstva...
...neverili by ste, akú veľkú individualitu majú zdanlivo jednoducho a šablónovite konajúce zvieratá...to ale len my, blbí ľudia ich vidíme zjednodušene, lebo sa nevieme dívať, resp. sme príliš zahľadení do seba...
samozrejme, u zvierat je vzorec ich správania ďaleko prísnejšie ohraničený ako u človeka, ale tam, kde je šedá mozgová kôra, je aj slobodná vôľa, individuálne rozhodovanie a vedomé konanie...ale samozrejme s inými ako ľudskými kritériami...
dokonca ešte aj u tých "blbých" vtákov s malým mozočkom nájdete tak pozoruhodné a ojedinelé konanie, že niektorí ľudia by na tú inteligenciu mohli aj žiarliť...tak niet divu, že dalmatinec môže byť inteligentný - to sú často aj tie najzbastardovanejšie podvraťáky
(som to ale vyrodil, heh)
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Str, 03.01.2007, 11:56 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
JAnči, že Ty ešte nesi nejaky spisovatel o prírode  alebo žeby si začal robiť naučne filmy o našich zvieratkách?
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 03.01.2007, 12:10 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
Andrej píše: JAnči, že Ty ešte nesi nejaky spisovatel o prírode  alebo žeby si začal robiť naučne filmy o našich zvieratkách?
ďakujem, Andrej,
bohužiaľ som na to zatiaľ lenivý, ale o tie zážitky v prírode sa snažím podeliť aspoň s niektorými priateľmi - ono je to rovnaké ako v offroadení - spoločne prežitý zážitok je krajší, ako keď si sám... 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Str, 03.01.2007, 12:20 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Tak to ano najme ked človek býva tak ako ja ževraj vo velkomeste  každa potulka prírodov je nezabudnutelná.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 03.01.2007, 12:22 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Keď to takto pôjde dalej dostaneme sa zákonite k téme "prečo je človek".  A to budem musieť otvoriť tú pollitrovku R.R. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Str, 03.01.2007, 14:27 |
|
 |
janko
Koumák
|
peter, je zivy  len v polohe spiacej. Inu fotku som nemal po ruke, mam len malo digitalnych fotiek, vacsinou mam klasicke a nemam scanner, tak nebolo velmi z coho vyberat
|
Str, 03.01.2007, 17:19 |
|
 |
majaNR
Koumák
|

Jano JP píše: [ - no a teraz ste ma už nadobro vyprovokovali... troška fušujem celý život do prírody a odjakživa sa bránim zažitým tézam.......
U cloveka je tak trosku problem pochopit zvierata...nech sa o to snaziz akokolvek, aj tak budes ich spravanie pomenovavat a hodnotit LEN ludskym pohladom. Fakt je a aj zostane ten ze psi sa proste musia prisposobit nasim podmienkam a zakonom. Nikdy som ziadne svoje zviera (od andulky cez kocurov az po psy) nebrala ako nieco blbe a nerozmyslajuce. Dnes sa mi stal seriozny pruser s tou novou fenkou Leou....Proste mi na poli zbadala bazanta a rozbehla sa za nim...samozrejme rovno ku dialnici...Kedze ju mam 11 dni bola odo mna kapitalna kravina nechat ju bez voditka  , samozrejme v ramci loveckeho nadsenia ma neposluchla a neprisla aj ked inokedy pride na prvy krat. Moja labradorka Tina okamzite po nej vybehla, a postavila sa jej do cesty ( a to sa jej normalne oblukom vyhyba). Ked si Lea vsimla ju, kaslala na bazanta a pustila sa za Tinou, a ta ju pekne priviedla az ku mne. No a potom ze psy nerozmyslaju...Nebyt Tiny, mala by som o psa menej a o riadny pruser viac...
_________________ Nie som povinná byť taká, aká by som podľa ostatných mala byť. Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.
|
Str, 03.01.2007, 18:04 |
|
 |
majaNR
Koumák
|
diesel píše: Keď to takto pôjde dalej dostaneme sa zákonite k téme "prečo je človek".  A to budem musieť otvoriť tú pollitrovku R.R. 
ak chces vediet preco je clovek Stephena Hawkinga a prides na to ze v porovnani s fungovanim vesmiru mozeme ist aj tak do pr...certa. 
|
Str, 03.01.2007, 18:06 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
majaNR píše: diesel píše: Keď to takto pôjde dalej dostaneme sa zákonite k téme "prečo je človek".  A to budem musieť otvoriť tú pollitrovku R.R.  ak chces vediet preco je clovek Stephena Hawkinga a prides na to ze v porovnani s fungovanim vesmiru mozeme ist aj tak do pr...certa. 
ani by som nepovedal...ale to je na dlhú debatu. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Str, 03.01.2007, 18:26 |
|
 |
majaNR
Koumák
|
diesel píše: majaNR píše: diesel píše: Keď to takto pôjde dalej dostaneme sa zákonite k téme "prečo je človek".  A to budem musieť otvoriť tú pollitrovku R.R.  ak chces vediet preco je clovek Stephena Hawkinga a prides na to ze v porovnani s fungovanim vesmiru mozeme ist aj tak do pr...certa.  ani by som nepovedal...ale to je na dlhú debatu. 
nj temu ako preco a naco radsej nechajme na inych...alebo na inokedy...
|
Str, 03.01.2007, 18:32 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Str, 03.01.2007, 18:43 |
|
 |
majaNR
Koumák
|
problem nastane az vtedy ked ich vidis a si triezvy
|
Str, 03.01.2007, 18:48 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
majaNR píše: problem nastane az vtedy ked ich vidis a si triezvy
Preto ich nemozem nikdy odfotit ked som triezvy,ony sa mi vzdy poskovavaju,svine jedny krpate 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Str, 03.01.2007, 18:56 |
|
 |
majaNR
Koumák
|
Milan píše: Preto ich nemozem nikdy odfotit ked som triezvy,ony sa mi vzdy poskovavaju,svine jedny krpate 
to vobec nevadi, kup kazdemu z fora flasu domaceho a uvidime tie tvoje mysky vsetci  ..
|
Str, 03.01.2007, 19:03 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|