Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 07.06.2025, 21:35
Dnes je sobota 7. júna 2025, meniny má Róbert a zajtra Medard

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 437 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30  Ďalší
 Nasi pesovia 
Autor Správa
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
Niekto tvrdí, že dalmatín je blbý, ale nie je to pravda. On je len tvrdohlavý a prieberčivý v tom, ....

tak to mas fakt pravdu v tom ze vela ludi si mysli ze su blbe :) Ono to ale bude skor o panovi a nie o psovi :-D Dalmatiny podobne ako vela inych polovnych plemien doplatili na svoj pekny "hrackarsky" vzhlad a Disneyho rozpravku... :) Minule som niekde citala ze sa dokonca cvicia na vodenie slepych, a to podla mna blby pes nezvladne ...

Str, 03.01.2007, 11:30
Profil ICQ
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
majaNR píše:
palo-cherokee píše:
Niekto tvrdí, že dalmatín je blbý, ale nie je to pravda. On je len tvrdohlavý a prieberčivý v tom, ....

tak to mas fakt pravdu v tom ze vela ludi si mysli ze su blbe :) Ono to ale bude skor o panovi a nie o psovi :-D Dalmatiny podobne ako vela inych polovnych plemien doplatili na svoj pekny "hrackarsky" vzhlad a Disneyho rozpravku... :) Minule som niekde citala ze sa dokonca cvicia na vodenie slepych, a to podla mna blby pes nezvladne ...

- no a teraz ste ma už nadobro vyprovokovali...
troška fušujem celý život do prírody a odjakživa sa bránim zažitým tézam...napr. vraj zvieratá sa správajú pudovo, nemyslia... kto sa zadíval do očí niektorých zvierat, nielenže v nich videl iskru a múdrosť, videl aj ich dušu...a tu je hneď ďalší prúser - podľa mne známeho nemenovaného náboženstva zvieratá nemajú dušu...to len človek, vyvolená to koruna tvorstva...
...neverili by ste, akú veľkú individualitu majú zdanlivo jednoducho a šablónovite konajúce zvieratá...to ale len my, blbí ľudia ich vidíme zjednodušene, lebo sa nevieme dívať, resp. sme príliš zahľadení do seba...
samozrejme, u zvierat je vzorec ich správania ďaleko prísnejšie ohraničený ako u človeka, ale tam, kde je šedá mozgová kôra, je aj slobodná vôľa, individuálne rozhodovanie a vedomé konanie...ale samozrejme s inými ako ľudskými kritériami...
dokonca ešte aj u tých "blbých" vtákov s malým mozočkom nájdete tak pozoruhodné a ojedinelé konanie, že niektorí ľudia by na tú inteligenciu mohli aj žiarliť...tak niet divu, že dalmatinec môže byť inteligentný - to sú často aj tie najzbastardovanejšie podvraťáky :lol:
(som to ale vyrodil, heh)

Str, 03.01.2007, 11:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
JAnči, že Ty ešte nesi nejaky spisovatel o prírode :-D alebo žeby si začal robiť naučne filmy o našich zvieratkách?

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 03.01.2007, 12:10
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej píše:
JAnči, že Ty ešte nesi nejaky spisovatel o prírode :-D alebo žeby si začal robiť naučne filmy o našich zvieratkách?

ďakujem, Andrej,
bohužiaľ som na to zatiaľ lenivý, ale o tie zážitky v prírode sa snažím podeliť aspoň s niektorými priateľmi - ono je to rovnaké ako v offroadení - spoločne prežitý zážitok je krajší, ako keď si sám... :wink:

Str, 03.01.2007, 12:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak to ano najme ked človek býva tak ako ja ževraj vo velkomeste :-D každa potulka prírodov je nezabudnutelná.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 03.01.2007, 12:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Keď to takto pôjde dalej dostaneme sa zákonite k téme "prečo je človek". :shock: A to budem musieť otvoriť tú pollitrovku R.R. :-D

Str, 03.01.2007, 14:27
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
peter, je zivy :D len v polohe spiacej. Inu fotku som nemal po ruke, mam len malo digitalnych fotiek, vacsinou mam klasicke a nemam scanner, tak nebolo velmi z coho vyberat

Str, 03.01.2007, 17:19
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
[
- no a teraz ste ma už nadobro vyprovokovali...
troška fušujem celý život do prírody a odjakživa sa bránim zažitým tézam.......

U cloveka je tak trosku problem pochopit zvierata...nech sa o to snaziz akokolvek, aj tak budes ich spravanie pomenovavat a hodnotit LEN ludskym pohladom. Fakt je a aj zostane ten ze psi sa proste musia prisposobit nasim podmienkam a zakonom. Nikdy som ziadne svoje zviera (od andulky cez kocurov az po psy) nebrala ako nieco blbe a nerozmyslajuce. Dnes sa mi stal seriozny pruser s tou novou fenkou Leou....Proste mi na poli zbadala bazanta a rozbehla sa za nim...samozrejme rovno ku dialnici...Kedze ju mam 11 dni bola odo mna kapitalna kravina nechat ju bez voditka :evil: :evil: , samozrejme v ramci loveckeho nadsenia ma neposluchla a neprisla aj ked inokedy pride na prvy krat. Moja labradorka Tina okamzite po nej vybehla, a postavila sa jej do cesty ( a to sa jej normalne oblukom vyhyba). Ked si Lea vsimla ju, kaslala na bazanta a pustila sa za Tinou, a ta ju pekne priviedla az ku mne. No a potom ze psy nerozmyslaju...Nebyt Tiny, mala by som o psa menej a o riadny pruser viac...

Str, 03.01.2007, 18:04
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Keď to takto pôjde dalej dostaneme sa zákonite k téme "prečo je človek". :shock: A to budem musieť otvoriť tú pollitrovku R.R. :-D

ak chces vediet preco je clovek Stephena Hawkinga a prides na to ze v porovnani s fungovanim vesmiru mozeme ist aj tak do pr...certa. :-D :smt129

Str, 03.01.2007, 18:06
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
majaNR píše:
diesel píše:

ak chces vediet preco je clovek Stephena Hawkinga a prides na to ze v porovnani s fungovanim vesmiru mozeme ist aj tak do pr...certa. :-D :smt129

ani by som nepovedal...ale to je na dlhú debatu. :wink:

Str, 03.01.2007, 18:26
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
majaNR píše:
diesel píše:

ani by som nepovedal...ale to je na dlhú debatu. :wink:

nj temu ako preco a naco radsej nechajme na inych...alebo na inokedy...

Str, 03.01.2007, 18:32
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pocitaju sa medzi domacich milacikov aj mysi?Mam ich plnu chalupu a hlavne ked si vypijem.Vsetky biele :smt146 :smt152 :smt152

Str, 03.01.2007, 18:43
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Pocitaju sa medzi domacich milacikov aj mysi?Mam ich plnu chalupu a hlavne ked si vypijem.Vsetky biele :smt146 :smt152 :smt152

problem nastane az vtedy ked ich vidis a si triezvy

Str, 03.01.2007, 18:48
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
majaNR píše:
Milan píše:

problem nastane az vtedy ked ich vidis a si triezvy

Preto ich nemozem nikdy odfotit ked som triezvy,ony sa mi vzdy poskovavaju,svine jedny krpate :smt080

Str, 03.01.2007, 18:56
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Preto ich nemozem nikdy odfotit ked som triezvy,ony sa mi vzdy poskovavaju,svine jedny krpate :smt080

to vobec nevadi, kup kazdemu z fora flasu domaceho a uvidime tie tvoje mysky vsetci :-D :-D :-D ..

Str, 03.01.2007, 19:03
Profil ICQ
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 437 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný