Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan
Autor |
Správa |
Maco
Koumák
|
Začnem s mojou spotrebou a problémom.. moj cherokee 2,1TD sa rozhodol že odteraz bude žrať 12 litrov na sto.. (offroad som nejazdil) ja si však myslím že je to od neho fakt veľmi drzé keďže jeho ostatním kamarátom stačí 7 litrov na sto..
neviem kde je problém.. tlak turba na palubovke ukazuje normálne hodnoty a aj dym z výfuku je celkom normálny.. len ked stojím a pritlačím plyn tak to kreslí na cestu čierne fľaky.. dosť veľmi.. inak na voľnobehu je úplne biely. Už som spomínal dieselovi či to nemôže byť tým že príliš sýti palivovú zmes naftou?? alebo čo mám s tým?
|
Pia, 05.01.2007, 9:42 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pia, 05.01.2007, 10:38 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Budem trosku teoretizovat:
- Vzduchovy je cisty ?
- sviecky nie su zasrate, resp. neuplynula ich zivostnost ?
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pia, 05.01.2007, 10:41 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
finder píše: Budem trosku teoretizovat: - Vzduchovy je cisty ? - sviecky nie su zasrate, resp. neuplynula ich zivostnost ?
- sviečky má určite čisté, lebo ich má na polici...toto je diesel... 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pia, 05.01.2007, 10:43 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
taha to normalne? necuka nie je to lenive?
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Pia, 05.01.2007, 11:35 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Ved som povedal, ze budem teoretizovat  .
Btw - diesel sa odpaluje cim ked nie svieckami ? 
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pia, 05.01.2007, 11:39 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
na zaciatok zhavi aby bola nafta horuca a potom uz len tlakom vo valcoch a narastajucou teplotou pri stlacani - preto nemas rozdelovac a tak lahko ho neutopis ak ma vzduch . 
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Pia, 05.01.2007, 11:41 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
finder píše: Ved som povedal, ze budem teoretizovat  . Btw - diesel sa odpaluje cim ked nie svieckami ? 
diesel sa odpaluje sam sebou - len tlakom (kompresiou)
u benzina je kompresia medzi 8 a 11 k 1 a u diesela od 20 hore
takze zmes nafty so vzduchom, stlacena piestom na velky tlak sa sama vznieti (zapali) preto sa ten motor vola vznetovy. Zhavice su tam len na
to, aby pri nizkej teplote pomohli tu zmes lahsie zapalit tym, ze ju trochen
zohreju.
Pri benzine je mensi tlak vo valci a sviecka hadze iskru - zazih. Preto sa ten motor vola zazihovy.
2Maco: 2.1 Renault moc nepoznam, skus Martyho - ten ich ma 5 kusov 
Naposledy upravil palo-cherokee dňa Pia, 05.01.2007, 11:53, celkovo upravené 1
|
Pia, 05.01.2007, 11:43 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
predbehol predbehol 
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Pia, 05.01.2007, 11:47 |
|
 |
Xader
|
palo-cherokee,Maco: diesel by vedel poradit...tiez mal 2.1TD
|
Pia, 05.01.2007, 11:48 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
palo-cherokee píše: diesel sa odpaluje sam sebou - len tlakom (kompresiou) u benzina je kompresia medzi 8 a 11 k 1 a u diesela od 20 hore takze zmes nafty so vzduchom, stlacena piestom na velky tlak sa sama vznieti (zapali) preto sa ten motor vola vznetovy. Zhavice su tam len na to, aby pri nizkej teplote pomohli tu zmes lahsie zapalit tym, ze ju trochen zohreju. no toto petertn píše: na zaciatok zhavi aby bola nafta horuca a potom uz len tlakom vo valcoch a narastajucou teplotou pri stlacani -
... aby ten vzduch v tej nafte lepsie horel 
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Pia, 05.01.2007, 13:25 |
|
 |
jaro
Začínajúci koumák
Registrovaný: Uto, 24.10.2006, 19:53 Príspevky: 110 Bydlisko: Liptovské Revúce
|
palo-cherokee píše: ... takze zmes nafty so vzduchom, stlacena piestom na velky tlak sa sama vznieti (zapali) preto sa ten motor vola vznetovy. ...
 pridám sa aj ja: najprv sa stlačí vzduch, ten sa stlačením zohreje na vysokú teplotu a do toho sa potom vstrekne nafta, ktorá sa vznieti. Ak by ten motor nasával zmes nafty so vzduchom tak by asi nešiel tak, ako by sme chceli.
Ale k problému: čierny dym všeobecne signalizuje priveľa nafty alebo málo vzduchu.
_________________ jaro
|
Pia, 05.01.2007, 14:06 |
|
 |
jaro
Začínajúci koumák
Registrovaný: Uto, 24.10.2006, 19:53 Príspevky: 110 Bydlisko: Liptovské Revúce
|
Maco píše: ... voľnobehu je úplne biely. Už ...
Úplne biely by tiež nemal byť to môže byť voda v spaľovacom priestore 
_________________ jaro
|
Pia, 05.01.2007, 14:12 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
biely dym za studena je OK... to je vodná para kondenzujúca v studenej trubke výfuku. Biely smradlvý dym za tepla je únik oleja cez turbo (=turbo po smrti) , alebo (poťažmo ak nie je turbo prítomné tak jedine) niektorá tryska nerozprašuje ale chčije. A to je velmi zle, pretože ona potom chčije na jedno miesto a reálne hrozí buď prepálenie piesta alebo zmytie olejového filmu zo steny valca a škaredé zadretie.
U atmosférického motora sa chčijúca tryska prejaví aj viditelným pulzovaním dymenia z výfuku. Ak je turbo, tak tam sa to všetko pomieša a nič nepulzuje.
|
Pia, 05.01.2007, 14:32 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
|
MoostanQue píše: palo-cherokee píše: diesel sa odpaluje sam sebou - len tlakom (kompresiou) u benzina je kompresia medzi 8 a 11 k 1 a u diesela od 20 hore takze zmes nafty so vzduchom, stlacena piestom na velky tlak sa sama vznieti (zapali) preto sa ten motor vola vznetovy. Zhavice su tam len na to, aby pri nizkej teplote pomohli tu zmes lahsie zapalit tym, ze ju trochen zohreju. no toto petertn píše: na zaciatok zhavi aby bola nafta horuca a potom uz len tlakom vo valcoch a narastajucou teplotou pri stlacani - ... aby ten vzduch v tej nafte lepsie horel 
Peto tak to rozpis, ten usmev a poznamka ma moc nepoucili. Ty ked pises tak je to o niecom inom  v dobrom zmysle slova.
Nikdy nesúper s blbcom.
|
Pia, 05.01.2007, 14:55 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|