Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 18.05.2025, 16:15
Dnes je nedela 18. mája 2025, meniny má Viola a zajtra Gertrúda

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 171 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Ďalší
 Pruziny na Vitaru zo S 120 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mno normalne FE co najdes.
ALe muze bejt i dural treba

Uto, 03.02.2009, 23:40
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aha som myslel že niečo špecialnejšie.
Tak dik,idem na to :P (nie teraz, až zajtra)

Uto, 03.02.2009, 23:46
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
čau Gabo SB prezeral som tvoje zvýšenie vitary potrebujem aj ja také niečo spraviť má vitaru 1,6, 93 r.v , 3dver. plánujem výmenu pružín zadných , predných a zadných tlmičov pričom chcem aj zvýšiť svetlosť ,mám použiť štandardné pružiny na vitaru s použitím podložiek na struny alebo zo škod 120 ako si opisoval.Čo sa týka medzikusov na zadné tlmiče a , podložiek dajú sa bežne dostať alebo sa musia vyrobyť podla potreby?
Ďakujem za odpoveď.

Uto, 03.03.2009, 14:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ahoj,
tak zadné pružiny daj z tej š120 a tie držiaky na zmenu uchytenia tlmičov budeš musieť vyrobiť. Tam máš dve možnosti a to buď vyrobiť horný kus, kde treba robiť závity, alebo spodný kus - podľa mňa jednoduchší. (večer dám foto toho spodného kusa)
Podložky sú sem-tam na predaj, ak ich niekto má vyrobené navyše. Ináč tiež musíš vyrobiť, alebo dať vyrobiť.
Skús ešte prelúskať cz fórum http://www.offroadforum.cz/viewforum.ph ... 763297391b

Osobne nemám skúsenosti, ale pozri aj tu http://stores.ebay.co.uk/Bits4Vits_Susp ... idZ2QQtZkm
Ale radšej sa spoj s niekým od nás. Napr. radoffroad, filippo asquer, atď a určite ti dokážu tie podložky a medzikusy dodať, alebo vyrobiť.
Alebo na cz fóre "Doctor", či nemá nejaké veci vyrobené na lift vitary. Určite bude mať. :wink:

Naposledy upravil GaboSB dňa Uto, 03.03.2009, 18:27, celkovo upravené 4

Uto, 03.03.2009, 15:28
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
aj ja uz na tom pracujem vpredu silonove podlozky nad struny aj nad tlmice,vzadu ine struny ale zohnal som len zo skody 130 tak ich skracujem,namieru vyrobena podlozka na kardan aj nad zadne tlmice ked to bude hotove dodam nejake foto.

Uto, 03.03.2009, 17:32
Profil ICQ
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nokia6230i píše:
serpa: prosim ta na vitare tvojej mas poloosi ako na nive vpredu rovno z prevodovky alebo take rury neviem jak sa to povie rychlo :wink: lebo ak mas len take rovno z prevodovky a dvihnes podvozok tak ti tie poloosi nevypadnu alebo nebudu vyskakovat? neda sa to nejako predlzit? :)

Re 1: neviem ake rurky myslis - ak suche a mokre poloosi tak VITARA ma suche poloosi (bez rurok...)

Re 2: vsetko zalezi od toho o kolko ju zdvihnes ak do 5cm tak ramena ani poloosy predlzovat netreba, samozrejme,ze si to vyziada dalsie upravy... (ak sa tu trosku prehrabes je to tu dost podrobne a presne popisane a nafotene)

Re 3: ak dvihnes o viac ako 5 cm samozrejme treba predlzit poloosy (su na to medzikusy) a ramena sa bud predlzia (vid. Vitara Gabo SB), alebo das originaly (dusan vitara - supersuzuki)

PS: nejdem sa tu rozpisovat, ak mas seriozny zaujem rad ti to vysvetlim

Str, 04.03.2009, 15:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
serpa píše:
Re 3: ak dvihnes o viac ako 5 cm samozrejme treba predlzit poloosy (su na to medzikusy) a ramena sa bud predlzia (vid. Vitara Gabo SB), alebo das originaly (dusan vitara - supersuzuki)

Tuna musím ešte raz vysvetliť, prečo mám ja predlžované poloosy tými medzikusami.
Aby som mal dosť miesta na 31" pneu v čase, keď som ešte nemal bodylift, bolo treba poupraviť umiestnenie spodného zvyslého čapu, ktorý je oproti pôvodnému umiestneniu asi 4cm do predu a 6cm smerom von. Tým som dosiahol to, že už pri prepružení, kolesá nedreli do vnútorných blatníkov, ani nikde inde. Vrch úchytov tlmičov je prerobený nižšie o cca 9cm, smerom von o 5cm a smerom dopredu o 3cm. Diferák spustený o cca 7cm. Teraz po bodylifte by dokonca kľudne vošli aj 33"pneu. Možno časom aj pôjdu. Motor ich potiahne, len dorobiť prevody(prídavna z SJ413) a steel front differ. (GV) 8-)

Čiže môj záver.
Ak človek chce napchať pneu ako 30"-31" na vitaru, mal by urobiť susspesnion lift 4-5cm + bodylift 5cm. Dobré je popustiť aj predný difer o cca 2,5-3cm, poloosky budú len rady.
Moja úprava už nie je ani zďaleka štandartnou úpravou, to len tak na okraj. Takto to urobiť nie je nutné 8-) :smt025

Str, 04.03.2009, 17:10
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
[quote="GaboSB"]Ahoj,
tak zadné pružiny daj z tej š120 a tie držiaky na zmenu uchytenia tlmičov budeš musieť vyrobiť. Tam máš dve možnosti a to buď vyrobiť horný kus, kde treba robiť závity, alebo [color=red]spodný kus - podľa mňa jednoduchší. (večer dám foto toho spodného kusa)

Nóóó, to by si mohol nafotit a picnut sem to by ma zaujímalo ako to máš riešené.

Str, 04.03.2009, 22:06
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
GaboSB píše:
serpa píše:

Tuna musím ešte raz vysvetliť, prečo mám ja predlžované poloosy tými medzikusami.
Aby som mal dosť miesta na 31" pneu v čase, keď som ešte nemal bodylift, bolo treba poupraviť umiestnenie spodného zvyslého čapu, ktorý je oproti pôvodnému umiestneniu asi 4cm do predu a 6cm smerom von. Tým som dosiahol to, že už pri prepružení, kolesá nedreli do vnútorných blatníkov, ani nikde inde. Vrch úchytov tlmičov je prerobený nižšie o cca 9cm, smerom von o 5cm a smerom dopredu o 3cm. Diferák spustený o cca 7cm. Teraz po bodylifte by dokonca kľudne vošli aj 33"pneu. Možno časom aj pôjdu. Motor ich potiahne, len dorobiť prevody(prídavna z SJ413) a steel front differ. (GV) 8-)

Čiže môj záver.
Ak človek chce napchať pneu ako 30"-31" na vitaru, mal by urobiť susspesnion lift 4-5cm + bodylift 5cm. Dobré je popustiť aj predný difer o cca 2,5-3cm, poloosky budú len rady.
Moja úprava už nie je ani zďaleka štandartnou úpravou, to len tak na okraj. Takto to urobiť nie je nutné 8-) :smt025

...dakujeme za podrobny rozpis...mame sa co ucit...a rozmyslat ci 29" pneu bude stacit....

Str, 04.03.2009, 23:14
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Akože to si myslel ž e budeme zohanat motor 2,0 :shock: ?

Str, 04.03.2009, 23:18
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...nie...... novu Vitaru s 2l motorom.... :smt023

Str, 04.03.2009, 23:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Fido píše:
Nóóó, to by si mohol nafotit a picnut sem to by ma zaujímalo ako to máš riešené.

Nie, ja to už nemám takato riešené, dokonca ani foto v compe nemôžem nájsť, tak som to narýchlo naškicoval. Sú to vlastne dve pasovinky jemne ohnuté do eska a v strede spojené pasovinkou a tiež spodná diera je prepojená čapom (rúrkou). To je celé.
Obrázok

Str, 04.03.2009, 23:45
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A nebude sa to pretačat? Zdá sa mi to dost jednoduché, musím si to poriadne pozreiet.
Zatial dik.

Štv, 05.03.2009, 0:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pretáčať? Určite nie, veď na to je tam tá rúrka, aby si to mohol poriadne dotiahnúť. :wink:
Ak sa ti nechce robiť tento medzikus, tak kľudne prevar tie držiaky na náprave o niečo vyššie a hotovo. Ale to len v prípade, že sa potom nerozhodneš auto dávať do pôvodného stavu, alebo sa rozhodneš dávať dlhšie tlmiče. To by si musel o5 všetko zbytočne prerábať.

Štv, 05.03.2009, 10:42
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Cau Gabo, nemaš nahodou niekde zapísané rozmery na predlženie predných tlmičov a stúpanie závitu?

Pia, 13.03.2009, 0:36
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 171 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný