Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 27.06.2025, 23:24
Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 102 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Ďalší
 3" lift XJ 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Ono povedzme si rovno kríženie sa drasticky zvýši odstavením stabilizátorov. Zadné na XJ môžete okamžite vyhodiť bez straty stability. Predné keď sa prerobia na odpojovacie bude vám to krížiť jak prasa. Ale iba v teréne...na asfalte by som ich neodpojoval. Predpokladám že Harley na tej fotke má odpojený predok a zadok vyhodený. Medzné hodnoty kríženia potom ovplyvňuje spôsob liftovania...či položkami alebo poctivými dlhšími strunami a tlmičmi.

Je to len o peniazoch...za málo peňazí budú kompromisné riešenia.
Poctivo odvedený lift stojí viac peria.

ja tu uz kupujem poctive dlhe liftove listy na YJ a teraz mi tu tvrdia ze vsetky su o moc tvrdsie ako tie zo serie a stoji to za ho.. a ze kym este trochen ziju treba ich podlozkovat atd. kua teraz neviem.. ako zistit na dialku ake su tvrde? :smt017

Str, 10.01.2007, 20:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
o.k takze s tymi stabikmi to je tak :smt115 vedel som ze ked sa to v terene odpoji to o moc lepsie krizi. niekde mal lubik fotky ako mu krizi xj so stabikmi a bez-teda velky rozdiel.akurat neviem ako sa "kurvi" auto ked mu ten stabik neodpojim a jazdim v terene :smt102

harley ty si mal na XJ cely suspension kit a este vela extra veci. od akej firmy? ja stale hladam na nete taketo kity a je toho moc:rustys,rubicon express,rough country,pro comp..a vela vela dalsich. neviem ktory stoji za tie prachy co za to chcu.
tie predne pruziny maju teda uz vela za sebou(dakujem za rady-toto som vobec netusil,nevyzeraju tak :oops: ) zadne listove este viac tak rozmyslam ze kupim zadne liftove a predne tiez alebo na predok zozeniem tie zo ZJ 5.9 a necham tie podlozky.
este som rozmyslal ake tlmice.nebudem tam nechavat tie co tam su-aj tak neskor zistim ze su po smrti a budem ich menit-tak ked podvozok tak aj tlmice nove.je toho viac druhov-plynove,hydraulicke... pro comp es 9000 je dobra volba? :oops:

ale mam otazky,ze? :roll: :lol:

Štv, 11.01.2007, 0:24
Profil ICQ WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked v terene neodpojis stabik, tak kurvis prave ten stabik, ulozenie toho stabika ... V podstate ked ho neodpojis, tak si viac-menej zbytocne daval liftove ramena, pruziny atd..

Pro Comp es 9000 je dobra volba. Pomer cena/kvalita a daju sa dost jednoducho zohnat.
Dopredu mozes dat pruziny od Invelu (5000 Sk 2 ks)su pre 4" lift, ale daju sa v pohode skratit. A ak mas vpredu navijak, alebo pevnostak tak su aj primerane tvrde.

Štv, 11.01.2007, 5:05
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
K tomu stabíku:ste zabudli,že aj karoséria je viec torzne namáhaná 8) Mňa zaujalo na XJ stránke a má to aj Zmylený-skrátenie držiakov zadných tlmičov na zadnej náprave...len potom to vychádza tak,že je to zhruba o 2" kratšie na tlmič a ako kúpiť sadu,ked predok bude origoš a zadok o 2" kratší??? Inak aj ja som meral a vychádza mi to ešte horšie ako tebe Biker:V predu 40,5 cm po najspodnejšiu hranu na podbehu a zadok 41 cm... :cry: Takže to vyzerá strašne-a to som rád,že si aspoň troška zajazdím v teréne a myslím si aký som offroadak :( Ešte som zabudol dodať,že namám žiadne podložky pod pružinami...

Štv, 11.01.2007, 10:19
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
Mňa zaujalo na XJ stránke a má to aj Zmylený-skrátenie držiakov zadných tlmičov na zadnej náprave...len potom to vychádza tak,že je to zhruba o 2" kratšie na tlmič a ako kúpiť sadu,ked predok bude origoš a zadok o 2" kratší??

Myslis tym, ze spodne uchytenie sa posunie nad napravu ? Ale to nie je najstasnejsie riesenie vzhladom na pomer hmotnosti utlmenych a neutlmenych casti auta.

Štv, 11.01.2007, 10:58
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Biker,já neměl na XJ lift sadu. Měl jsem přední pružiny s Invelu,tlumiče delší od Rustys, zadek jsem měl kombinaci nových HD lisťáků a přídavnýho listu,který byl použit se starýho svazku. Po nandání pevnostního nárazníku a rezervy na něj jsem musel dát ještě podložky pod listy. V plánu ale byly nový lisťáky už dizajnovaný na konkrétní lift.

Konkrétně 5,9 pružiny nemusíš schánět,jsou stejný jako na ostaních ZJ V8. Je to taky řešení v kombinaci se stávajícíma podložkama. na vrakáčích chtějí 1000Kč/pružina.

Jinak,kontaktuj PetraF má slušnou nabídku dílů a lift sad na Jeepy.

Štv, 11.01.2007, 11:35
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
o.k pisal som mu pm. teraz len cekat.. :lol:
ty nove listaky byli od Harley-Davidsonu ? :lol: :lol: :lol: ale ne,ja vim... HD :wink:
prave som dovolal s Explorer Procomp a oni by mi velmi radi predali komplet podvozok.a ze zajtra by som ho tu mal :shock:
takze 4 tlmice £150, zadne liftove listy £ 183, predne liftove struny £133 a este nejake drobnosti za £ 125.je v tom u bolts, control arms,long brake hose,bushes,track bar... tieto veci su tam len na paradu alebo na prilepsenie?lebo co ked dam iba dlhe pruziny a nic ine? bude to fungovat len to nebude take super komplet?
kua keby som bol doma tak by som mal cas a vyspekuloval by som to po castiach a za menej korun.lenze keby.... :(
pre mna by uz velky problem bol najst a dostat sa na vrakac do prahy :evil:

alebo cely kit za £620 :!:

Štv, 11.01.2007, 12:22
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Listy nebyly od Harley Davidson :D :D

Já si neuvědomil,že jsi v GB. To bych nepřemejšlel a koupil to od Procompu. Znám jejich sortiment a jsou OK.
Control arms nezbytně nepotřbuješ,brzdový hadice taky ne. U-bolts se hodí nový, bushes nevím kam myslej a track bar oni nemaj, jen relokaci. Ale ta je taky dobrá.

Štv, 11.01.2007, 12:36
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dado- nie nad nápravu,ale iba skrátiť origo uchytenie o cca 5 cm,ale ešte stále by to bolo pod nápravou. :roll: Petr F sem moc často nechodí,tak to môže byť na dlhšie... Harley,prosím ťa čojeto ta "RELOKACE" po slovensky?? :oops:

Štv, 11.01.2007, 13:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No,slovensky to bude stejně jako česky,asi nejvhodnější překlad je "přemístění uchycení"

Obrázok

tenhle držák ti umožní zachovat origo panhardku ale zůstane ti po liftu náprava uprostřed pod autem.

Je to jednoduchý řešení,účel to splní ale pro extrémější používání to není moc vhodný. Procomp to přibaluje k 3" lift sadě.
Já osobně bych na liftovaným autě už origo panhardku nechtěl. Měl jsem jí sice štelovací(to je ještě lepší než změna úchytu) ale furt mě trápil ten její kloub.

Štv, 11.01.2007, 13:36
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
Dado- nie nad nápravu,ale iba skrátiť origo uchytenie o cca 5 cm,ale ešte stále by to bolo pod nápravou.

Tak to by nebolo. Aspon na ZJ. Mam to spravene a je to zhruba v hornej polovici osi napravy. Inak o nicom riesenie. Ale bohuzial peniaze na liftove nie su. :evil:

Štv, 11.01.2007, 14:11
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
sem se koukněte,jak to řešej : http://www.go.jeep-xj.info/HowtoRearShockM.htm

Tady je rad spousta:
www.go.jeep-xj.info

Štv, 11.01.2007, 14:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley-to je presne to čo som myslel :) Dado,tak to máš aj ty??? Bude to mať až taký strašný dosah? Ja som si myslel,že by som týmto "ťahom" odstránil dalšie kusy železa,čo sú najbližšie k zemi :(

Štv, 11.01.2007, 23:05
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mam to takto. Ale je to v podstet to iste.
Obrázok

Pia, 12.01.2007, 9:41
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak si ma nepotešil,lebo som si myslel,že keď to majú urobené viacerí ludia,tak to funguje aspoň tak,že to nie je na zabitie.A tan Australčan na tom prešiel celý ich kontinent a nepíše tam,že by s tým mal nejaké problémy.Ale to sa už asi ja iba utešujem... :roll:

Pia, 12.01.2007, 10:16
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 102 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný